Læsetid: 3 min.

Au pair-pige får afslag på ophold i Danmark, fordi hun har en kæreste

’Det kan ikke passe, at 20-årige mennesker ikke kan passe deres arbejde eller opnå de påståede kultureffekter, hvis de falder for en anden,’ siger Dennis Kristensen, efter en au pair-pige har fået afslag på blive i Danmark på grund af en dansk kæreste. Mette Frederiksen afkræves forklaring
Kenyanske Judy Muthoni Muigai skal forlade Danmark den 21. maj, da hun formodes at ville udnytte sin au pair-tilladelse til at blive fast i Danmark, fordi hun har fået en dansk kæreste. Det har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering besluttet.

Jørgen True

3. maj 2014

Det kan koste au pair-piger opholdstilladelsen, hvis de finder en dansk kæreste, mens de arbejder her i landet.

Det afslører en afgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som netop har givet den 25-årige Judy Muthoni Muigai besked på forlade Danmark senest den 21. maj. Styrelsen mener nemlig, hun »ønsker at opnå længerevarende ophold« på grund af sin danske kæreste.

Afgørelsen kritiseres af formanden for FOA, Dennis Kristensen, som kalder det »grotesk dyneløfteri«.

FOA organiserer au pair-pigerne, og Dennis Kristensen henviser til, at disse i forvejen skal være under 30 år og at de hverken må være gift og/eller have fået børn.

»Vi vil åbenbart gerne have unge kvinder hertil for at arbejde, men de skal holde sig langt fra andre. Det er at gå langt ud over, hvad som er rimeligt i forhold til reglerne. Det kan ikke passe, at 20-årige mennesker ikke kan passe deres arbejde eller opnå de påståede kultureffekter, hvis de falder for en anden,« siger Dennis Kristensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Filo Butcher
 • Jette M. Abildgaard
 • Bjarne Andersen
 • Carsten Søndergaard
 • Anders Hansen
 • lars abildgaard
 • Rune Petersen
 • Torben Nielsen
 • Niels Mosbak
 • Dorte Sørensen
 • Søren Rehhoff
Filo Butcher, Jette M. Abildgaard, Bjarne Andersen, Carsten Søndergaard, Anders Hansen, lars abildgaard, Rune Petersen, Torben Nielsen, Niels Mosbak, Dorte Sørensen og Søren Rehhoff anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Det er Satans, at man gang på gang skal skamme sig over sit eget land.

Hvad Pokker er problemet med den Udlændingestyrelse?
Er det mon virksomhedskulturen?

Enhedslistens Jørgen Arbo-Bæhr sætter tingene så uhyre præcist på plads:
"Når au pair-pigerne kommer her op – og af en eller anden grund bliver nødt til at skifte familien ud med en anden – bør de selvfølgelig kunne være her i resten af deres kontraktperiode"

uffe hellum, Anders Kristensen, Filo Butcher, Jette M. Abildgaard, Bjarne Andersen, Eva eldrup, Carsten Søndergaard, Peter Hansen, Merete von Eyben, Karsten Aaen, lars abildgaard, Britta Hansen, Kim Kristensen, Rune Petersen, Torben Nielsen, Søren Bro, Jeppe Petersen, randi christiansen og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Leopold Galicki

Jeg synes, at den slags helt absurde orwelske "spørgsmål", hvad man må og hvad man ikke må, i ens private liv, uden på ingen måde kunne finde sted i Østtyskland før 1989.

Når jura og borgerrettigheder viger for / underkaster sig så ofte den ene og så den andet politiske fortolkning hos den ene eller den anden politiker, at jura ikke værner borgerrettigheder, men magtelitens politiske interesser, er et af flere tegn på den demokratiske degenration vi oplever i disse år.

Filo Butcher, Jette M. Abildgaard, Dan Johannesson, Sascha Olinsson, Carsten Søndergaard, Peter Hansen, Merete von Eyben, Karsten Aaen, lars abildgaard, Kim Kristensen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Visse steder i forvaltningen gås der i meget små sko - så små, at det synes at hæmme balance-og skelneevne.
Et andet tilfældigt eks og uden smlgn i øvrigt : økonomisk underpriviligerede borgeres adgang til
hjælp til tandbehandling skulle efter sigende være forbedret efter forlig med enhedslisten for et par år tilbage. Det modsatte er tilfældet : hjælpen vanskeliggøres og saboteres nærmest pga uendelige sagsbehandlingstider grundet underbemanding. Med det resultat at borgere hæmmes og sygeliggøres unødigt ifht fx arbejdsmarked - hvilket vel ikke er i forvaltningens interesse?
Hvis interesser forfølger forvaltningen egl? Borgernes, politikernes, embedsværkets eller andres?

Filo Butcher, Carsten Søndergaard og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

au-pair er en slags moderne slaveri, og det er den tyndeste undskyldning at det skulle handle om noget med kultur, ganske som landbrugets og gartneriernes brug af "praktikanter", begge dele handler kun om at få mennesker til at arbejde for en løn, der er ganske til grin i et samfund som vores.

Peter Taitto, Jette M. Abildgaard, Bjarne Andersen, Simone Bærentzen, Carsten Søndergaard, Peter Hansen, Sven Elming, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Lars Kristensen

Vort samfundssystem ser ikke os, vore gæster og de der kommer fra udlandet for at udføre et arbejde i Danmark, som værende levende mennesker, men alene som døde karakterroller, der kan skaltes og valtes med som det passer samfundssystemet.

Vi mangler endnu den ultimative revolution, nemlig det levende menneskes revolution mod de ideologiske drejebøgers menneskefjendske teatralske ideologiske skuespil, der i årtusinder har kostet millioner af levende mennesker livet og fortsat gør det.

Vi er levende mennesker og dog kræves der, at vi skal påtage os stendøde karakterrollers skuespil.

Længe leve du livets barn
for du er ikke noget skarn.

Jette M. Abildgaard, Dan Johannesson, Katrine Visby, Carsten Søndergaard, Leopold Galicki, Karsten Aaen, June Beltoft og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

Jeg begriber ikke hvad folkene i udlændingestyrelsen tænker og mener. Jeg forstår ikke hvordan man kan få sig selv til at arbejde der.
Er det tænkeligt, at man kun rekrutterer folk med dyssociale personlighedsforstyrrelser?

Torben Lindegaard, Jette M. Abildgaard, Bjarne Andersen, Carsten Søndergaard, Peter Hansen, Merete von Eyben, Lykke Johansen, lars abildgaard, Christel Gruner-Olesen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Kjeld Hansen

Hvorfor ser vi ingen mænd fra den tredie verden i Danmark? Det ser vi ikke, fordi de stort set ingen chance har for at finde en dansk kæreste og blive gift og dermed opnå opholdstilladelse - Det er helt åbenlys.

For kvinder fra den tredie verden er au pair ordningen i Danmark en gave fra himlen. De har op til 2 år til at finde den udkårende og får ovenikøbet en god løn for det i mellemtiden - Set ud fra den løn de kunne oppebære i deres hjemland. Særligt, når man ser på betingelserne for farmilie sammenføring, hvor kvinden har få uger til at finde en mand og gifte sig, samtidig med de ingen indkomst har overhovedet.

Kristian Kolby

Au pair?
Moderne slaveri?
24/7 rengøring og hushjælp!
Var au pair ikke et udvekslingsstuderendeprogram?

Britta Hansen

Kjeld Hansen, jeg påstår, at du virkelig ikke ved, hvad du snakker om! Du aner intet om de forhold, mange au pair piger lever under mens de befinder sig i værtsfamilien - de skal være meget heldige, at være i en god familie. Mange drømmer om uddannelse (som de ikke er berettiget til at få i fx DK - ud over lidt sprogskole). Deres savn af familien i hjemlandet er enormt. Prisen er virkelig høj. Det er hårdt at skulle drage videre efter de to år, rejse til et nyt land, en ny familie... Og så må de ikke en gang finde en kæreste?!? Det er umenneskeligt!

Mads Vestergaard, Jette M. Abildgaard, Bjarne Andersen, Torben Nielsen, Carsten Søndergaard, Rune Petersen og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
Kjeld Hansen

Britta Hansen
03. maj, 2014 - 16:36

Au pair ordningen som den bliver brugt i dag er ikke til det formål den oprndelig er skabt til, nemlig kulturel udveksling og dannelse. Mit indlæg belyser bare endnu en vej til misbrug af ordningen i forhold til det den er skabt til.

- Ordningen bliver misbrugt af velhavende danskere til at skaffe sig billig hushjælp og af kvinder fra den tredie verden til at skaffe sig permanent opholdstilladelse.

Sådan er realiteterne om man kan lide dem eller ej.

Anders Hansen

Der blev mindst følgende to artikler i European Convention on Human Rights lige overtrådt:
Article 8 - privacy
Article 14 - discrimination

Det er også værd at vide at:
"Any person who feels his or her rights have been violated under the Convention by a state party can take a case to the Court. Judgements finding violations are binding on the States concerned and they are obliged to execute them. The Committee of Ministers of the Council of Europe monitors the execution of judgements, particularly to ensure payment of the amounts awarded by the Court to the applicants in compensation for the damage they have sustained. The establishment of a Court to protect individuals from human rights violations is an innovative feature for an international convention on human rights, as it gives the individual an active role on the international arena (traditionally, only states are considered actors in international law)."

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Convention_on_Human_Rights

Jeg glæder mig til at høre hvilken smukt politisk svar der kommer fra Styrelsen for Arbejdsmarked på en henvendelse fra European Court of Human Rights.

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Court_of_Human_Rights

Jette M. Abildgaard, Rune Petersen, Torben Nielsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Kjeld Hansen: 'Oprindeligt'...i forhold til hvad? I forhold til 1800-tallet, 1900-tallet eller endda ordningen fra 1969 (DK 1971)?
'De (unge danske kvinder) tog arbejde i udlandet især i England og Frankrig for at lære sproget til videre uddannelse som for eksempel korrespondent.' (https://da.wikipedia.org/wiki/Au_pair). Dette taget i betragtning, burde der ikke være nogen som helst au pairs i DK: hvad i alverden skal man bruge det danske sprog til ude i verden?
Der er ikke tale om MISBRUG, men om at tiderne og reglerne har ændret sig. Og om 3.150 kr 'lommepenge' er en fed løn tvivler jeg også på!

Mads Vestergaard, Jette M. Abildgaard, Karsten Aaen og Simone Bærentzen anbefalede denne kommentar
Katrine Visby

Det er racismens ansigt der titter frem igen.
Hun er mørk i huden og fra Afrika. Hvis det havde været en ung blond norsk kvinde ville det ikke have været et problem at hun foreskede sig i en dansk mand er jeg sikker på.

Man bliver forarget over at se en lille blond pige i en Roma-lejr. Og vil redde hende ud af det smudsige miljø.
Hvis hun havde været sorthåret havde ingen taget notits af det.

Når der bliver reklameret for u-landshjælp, er det altid det lille afrikanske barn med store bedende øjne. Det er sådan vi vil se dem.
Man ser aldrig et rødhåret eller blond barn i nødhjælpsreklamer, selvom der faktisk også er andre fattige børn end de afrikanske.

Aldrig et fattigt lyst barn

Mads Vestergaard, Niels Duus Nielsen, Britta Hansen, Jette M. Abildgaard og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Hmm... jeg lægger mærke til "Vi har herved lagt vægt på oplysningerne i sagen om, at du har en kæreste i københavnsområdet, at du siden din indrejse i Danmark som au pair hos (...) den 7. oktober 2013 og indtil dette au pair-opholds ophør, har opholdt dig hos din kæreste i over halvdelen af tiden samt at du nu ønsker at blive au pair hos en værtsfamilie, som lige som din kæreste bor i københavnsområdet,«"

Jeg synes, det er reelt at sætte spørgsmålstegn ved, om hun overhovedet har overholdt betingelserne for opholdstilladelsen som au pair-pige, hvis hun vitterligt har brugt halvdelen af sin tid i København. Hvis det var kæresten, der havde opholdt sig i Vejle-området, så havde det nok fremgået af artiklen (jeg kender en anelse til reglerne, da jeg kender en, der har været au pair hos flere forskellige familier i Københavnsområdet, og så vidt jeg ved, skal man indgå som en naturlig del af familien og tage del i det daglige gøremål). En opholdstilladelse oppebæres bl.a. af, at man overholder de regler og betingelser, som opholdstilladelsen bygger på. Gør man ikke det, så er kontrakten brudt. Spørgsmålet er så, hvordan forholdene hos værtsfamilien spiller ind på kvindens mulighed for at opfylde kontrakten, og om det giver nogle former for dispensationsmuligheder.

Michael Schade

Kommentarerne og artiklen kommer desværre slet ikke tæt på de reelle forhold omkring au-pair ophold for kvinder fra den tredje verden i danmark, og det er kun fåtallet der er organisert i FOA. Virkeligheden er devsærre meget mere bizar.

Karsten Aaen, Filo Butcher, Jette M. Abildgaard og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

kun en tåbe frygter ikke det danske kærligheds politi, jeg stiler et berettget spørgsmål er danmark et demokrati ???? med frie borgerrettigheder, for her krænker de både hennes retttigheder og, den kærste hun har fået, den kærlighed den kærlighed den FARLIGE kærlighed,

ET TO TRE vi går ALLE i takt efter pia kærsgaard,

Jette M. Abildgaard og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

Med djøf'ernes velvillige og nidkære bistand - og en del politikeres medløb - har nationen udviklet sig til et juridisk galehus. For de fleste af os en temmelig træls affærd, for andre - som fx. den afrikanske kvinde
- tillige et mareridt.
Men så længe der er bred opbakning i befolkningen til vanviddet, så sker der ikke en skid.

Karsten Aaen, Filo Butcher og Jette M. Abildgaard anbefalede denne kommentar
Filo Butcher

Britta Hansen,
Jeg giver Kjeld Hansen medhold i at du ikke har fattet hvad au pair pigers virkelighed i dag er, selv om jeg ikke kan lide hans menneskesyn overhovedet.
De heldige får en god, venlig familie og rigelig med fritid som de så bruger til at arbejde sort for at supplere den magre løn så de har noget at sende hjem. Derudover prøver de at finde huller i systemet, ofte hjulpet af værterne, for at kunne forlænge opholdstilladelsen og evt. få lov til at blive her. Der er slet ingen tvivl om at au pair systemet i dag bliver misbrugt fra alle sider. De rige vestlige familier får sig en billig hushjælp, som udover ikke at koste noget også er meget føjelig - hjemsendelsen hænger jo konstant som et Damokles sværd over deres hoved - og pigerne får en meget eftertragtet mulighed for at komme væk fra de ofte meget kummerlige vilkår de lever i i deres hjemland, kan tjene og opspare penge og derudover, hvis de er heldige, kan de også skabe sig et netværk i vores rige del af verden.

Sådan set en win-win situation for alle. Beklageligt er bare at man, for at retfærdiggøre denne parallel import af billig arbejdskraft uden disse irriterende civile rettigheder som følges de europæiske billig-arbejdere, skal misbruge et system som oprindeligt har været tænkt som gensidig kulturudveksling.
Det så dobbeltmoralsk og hyklerisk som det overhovedet kan blive. Jeg kender til situationen fordi min kone er blevet ven med en au pair kvinde fra Fillipinerne, og ja, vi har selv prøvet at hjælpe hende med at finde huller i lovgivningen for at forlænge hendes ophold. Det lykkedes ikke, eftersom hun i forvejen havde fået forlænget opholdet to gange... Nettet er faktisk temmelig stramt.

At disse piger og kvinder udover at være billig arbejdskraft for rige familier også har et privatliv og kan forelske sig som alle andre også, burde da ingen have problemer med at acceptere - udover Kjeld Hansen måske.

På den anden side er det netop situationer som disse, hvor folk bliver forelskede eller endda gravide, som udstiller vores skinhellighed.

Vi har den udlændingestyrelse som vi ønsker og fortjener. Den ER repræsentativ for Danmark og Danskerne, selv om nogle ikke gider sande det. Det er ikke udlændinge styrelsen som ud af trit med den danske folkesjæl, det er den danske selvopfattelse som er fuldstændig ud af trit med virkeligheden.

Desværre.

Britta Hansen, Jette M. Abildgaard og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Filo Butcher

Katrine Visby, det er billigt og irrelevant at spille R- kortet. Hvis hun var en blond, Rusland-venlig Ukrainer, hvordan ville hun så blive behandlet? en blond Skandinavisk pige vil jo næppe komme som aupair til Danmark.

Jeg så dem i den lokale Irma. Forrest skred - eller stoltserede - en kvinde sidst i 30’erne: velklædt, velduftende, veluddannet. Bagved kom hendes filippinske au pair med den overfyldte indkøbs-vogn: Tag det, og det og det, kommanderede feltherrerinden til sin asiatiske husslave. Efter varerne i indkøbsvognen at dømme, var penge ikke noget problem for feltherrerinden. Snarere husslavens løn.

I et ugeblad hos tandlægen, var der et opslag om reklamechef Dillerdaller, og hans øndige hustru, fru systemplanlægger Dallerdiller og deres hus på Skodsborg Strandvej. Masser af billeder, også af den bedårende have, hvor der bagerst var et mindre bindingsværksannex af den slags, som hæderlige mennesker bruger til haveredskaber og lign. Annexet blev dog ikke brugt til havered-skaber; her boede familiens filippinske au pair.

Var i Rom for nogle år siden. Ikke langt fra Stazione Termini ligger et konsulat fra et fjernøstligt land. Foran bygningen samles hver aften en større skare au pair piger - det er deres sociale mødested - de får jo ikke løn for at sidde på cafe, vel? Mødestedet er også jagtmark for de italienske mænd og kvinder, der gerne vil have ”lidt fremmed”. Den sexuelle udbytning var ikke til at tage fejl af.

Imperialismen skifter hele tiden forklædning, men indholdet er og bliver det samme.

Britta Hansen, Jette M. Abildgaard, Filo Butcher og randi christiansen anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Hvorfor mon al dette brødnid - kunne det tænkes at hænge sammen med konceptet om den nødvendige politik > skattelettelser til de rige som havner i skattely og spekulation - i konkurrencestatens markedskonforme demokrati? Alle problemers onde ophav > privatprofitering på og indbyrdes konkurrence om overlevelsesressourcer - kan ikke siges for ofte : kan kun gå galt.

jens peter hansen

Aller højest 1% af au pair-pigerne kommer til DK som unge der ønsker at udvide deres kulturelle horisont og lære sprog. Mange af mine tidligere mandlige elever har været au pair i Frankrig og UK. For at lære sproget. Nu da mange pænt venstredrejede familier med karriere og fede hyrer ikke KAN passe deres afkom, så er det da oplagt af Information tager au pair pigernes problemer op. For dette segment behandler da sikkert pigerne rigtig godt. Må man håbe. Au pair systemet er en grov udnyttelse af billig arbejdskraft. Arbejdskraft som forståeligt nok ønsker en bedre fremtid. Importørerne af arbejdskraften får lidt dårlig samvittighed og mener så selvfølgelig at samfundet skal tage sig af de søde piger når de selv HAR fået den billige arbejdskraft de havde behov for. Hykleriet er er så selvindlysende og enhver ved at dersom arbejdskraften skulle betales med mindstelønnen var der ikke én au pair pige i DK. Men kost og logi det får de.