Læsetid: 3 min.

Eksperter kritiserer dansk kurs over for Syrien-veteraner

Danmark har valgt en væsentligt blødere kurs over for hjemvendte Syrien-krigere end f.eks. Frankrig, Storbritannien og Holland. Flere terroreksperter advarer nu mod konsekvenserne og anbefaler, at Danmark retsforfølger dem, der drager i krig. Der er lovhjemmel til det, understreger juraprofessor
Indland
28. maj 2014

Tre af Europas førende terroreksperter er stærkt kritiske over for den relativt bløde kurs, Danmark har valgt over for de mindst hundrede danskere, som de seneste tre år er valfartet til Syrien for at kæmpe mod Assad-regimet.

LÆS: Syrien er den nye generations jihad

Danmark bør ikke kun hjælpe Syrien-krigerne med at blive reintegreret i samfundet. De bør også retsforfølges, lyder budskabet fra eksperterne.

»Den bløde kurs kan ikke stå alene,« siger professor Edwin Bakker, leder af Centre for Terrorism and Counterterrorism ved Leiden Universitetet i Haag og forfatter til en ny rapport om Syrien-krigerne.

»I må trække en grænse, ellers risikerer Danmark at belønne folk, der har begået krigsforbrydelser. Det vil være krænkende for retsfølelsen og risikerer desuden at føre til yderligere stigmatisering af indvandrere i det danske samfund,« siger han.

Samme budskab kommer fra professor Lorenzo Vidino, seniorforsker ved Center for Security Studies, Zürichs Tekniske Universitet, og forfatter til flere bøger om europæisk terrorbekæmpelse efter 11. september.

»Den mest effektive måde at tackle Syrien-krigerne på er en kombination af reintegration og retsforfølgelse,« siger han og bakkes op af lederen af den britiske antiradikaliseringsorganisation Quilliam Foun-dation, Ghaffar Hussain: »Den bløde kurs med tilbud om reintegration er den bedste, men kun hvis den gennemføres ordentligt og virker. Ellers må man tage hårdere midler i brug,« siger Hussain.

Blød kurs fortsætter

Den danske politik over for Syrien-krigerne består i øjeblikket af to dele. Dels en præventiv indsats, hvor politi og sociale myndigheder forsøger at overtale potentielle krigere til at blive hjemme. Og dels et tilbud om reintegration, hvis de vender tilbage fra slagmarken. Det er en kurs, som støttes af såvel politi som PET, der er opsatte på at undgå, at de kamptrænede og ofte islamistisk indstillede unge på længere sigt kommer til at udgøre en sikkerhedstrussel mod Danmark.

Politikken er netop blevet bekræftet af socialminister Manu Sareen (R) i et brev til samtlige landets kommuner, hvor han understreger, at kommunerne skal tage alle Servicelovens muligheder i anvendelse for at forhindre udrejse og hjælpe de hjem- vendte. Ikke mindre end 15 paragraffer i Serviceloven kan være relevante i den forbindelse, understreger ministeren i det otte sider lange brev.

Til gengæld nævner ministeren ikke med et eneste ord, at det er ulovligt for danske statsborgere at gå i krig – f.eks. for grupper, der er ansvarlige for krigsforbrydelser eller er allierede med en terrororganisation som al-Qaeda.

Og det er præcis, hvad en stor del af de op mod 100 danskere, der er taget til Syrien for at kæmpe, ifølge den seneste trusselsvurdering fra PET’s og FE’s fælles Center for Terroranalyse har gjort. Her fremgår det, at en del af de danske jihadis har sluttet sig til islamistiske oprørsgrupper som al-Nusra og ISIL.

Ingen retssager

Indtil videre har de danske myndigheder da heller ikke rejst sag mod nogen af dem, der er vendt tilbage fra krigen. Hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og Internatinal Kriminalitet, SØIK, bekræfter kommunikationschef Mikkel Thastum, at der ikke p.t. er nogen retssager på vej mod Syrien-veteraner.

»Det er jo næsten umuligt at bevise, hvad folk har foretaget sig i en fjerntliggende landsby i Syrien,« lyder forklaringen.

Det argument køber terroreksperterne imidlertid ikke.

»Man behøver ikke at bevise, hvad de unge har gjort i Syrien. Det er fuldt tilstrækkeligt at retsforfølge dem for at forberede og planlægge mord. Det er handlinger begået i Danmark og burde derfor ikke være så stort et problem at bevise,« siger Edwin Bakker og henviser bl.a. til flere sådanne retssager i Holland.

Professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard understreger, at der er masser af paragraffer i den danske straffelov, som kan anvendes, hvis myndighederne ønsker det.

»Som udgangspunkt er det lige så kriminelt at medvirke i skyderier og bombninger i Syrien, som hvis man foretager tilsvarende handlinger herhjemme,« siger han.

Information ville gerne have spurgt justitsminister Karen Hækkerup (S) om, hvorfor Danmark ikke gør mere for at retsforfølge Syrien-krigere. Men hun har ikke ønsket at medvirke. I et mailsvar til Information skriver hun dog, at »strafforfølgning kræver, at der kan føres bevis for en strafbar handling«.

»Jeg tror, at de fleste kan se for sig, at det rummer en række udfordringer at finde beviser midt i den syriske krigszone. Det er netop derfor, at PET har anlagt en bred strategi, hvor der både er fokus på retshåndhævelse og forebyggelse,« skriver ministeren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

John Christensen

30.000 danskere har igennem en alt for lang periode rejst ud for at slå ihjel og skabe ballade, anført af Anders Fogh Rasmussen. De er øjensynligt ikke kriminelle?

Hvem taler om retssamfund?

Selv vores udenrigsminister taler om støtte til oprørerne, men deter åbenbart kun en bestemt politisk/ religiøs gruppe - der må opnå støtte.

"Krig imod terror" er og var forfejlet!!!!

Har været det fra dag et.
Den har mest af alt - skabt mere terror!

Inklusiv en ikke så ringe andel af - statsterrorisme

Bekæmp imperialismen uanset forklædning.

God dag der ude.

Karsten Aaen, Martin Andersen, Peter Larsen, Eva eldrup, Sascha Olinsson, Ingrid Uma, Torben Nielsen, Søren Jespersen, Ture Nilsson, Eva Bertram, Rune Petersen, Peter Hansen, Jacob Jensen, Peter Knap, Hans Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

jeg kan ikke forstå hvorfor det er ulovligt at tage ned og hjælpe frivilligt , når Danmark moralsk støtter oprørerne mod Assad-regimet.. Ja udenrigsministeren forslår nu at sende våben til oprørerne . hvis det ikke er legetøjs våben kan de vel også slå ihjel-

Karsten Aaen, Sascha Olinsson, Niels Jespersen, Søren Jespersen, Christel Gruner-Olesen, Eva Bertram, Rune Petersen, Peter Hansen, Peter Ole Kvint og Charlotte Korsgaard anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Der er nu noget poetisk smukt over, at denne advarsel fra terroreksperterne netop kommer som Blekingegadekommissionen har barslet med en dyr rapport, der frikender PET og justitsministerium for i alt for lang tid og af suspekte grunde at have set gennem fingrene med en tidligere terrorbande.

Martin Andersen, Nic Pedersen, Janus Agerbo, Eva Bertram, Rune Petersen, Peter Hansen og Jacob Jensen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Dorthe Sørensen
Du har ret.
Jeg kan heller ikke se, hvad det rager politiet, hvis en dansk statsborger melder sig til krigstjeneste i Syrien.

Peter Hansen

Hvad med dem der drager i krig med Fremmedlegionen?

John Christensen, Torben Nielsen og Søren Jespersen anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

Professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard understreger, at der er masser af paragraffer i den danske straffelov, som kan anvendes, hvis myndighederne ønsker det.
»Som udgangspunkt er det lige så kriminelt at medvirke i skyderier og bombninger i Syrien, som hvis man foretager tilsvarende handlinger herhjemme,« siger han.

Men disse 'hellige krigere' anses tilsyneladende ikke som et emne for landets lovgivere, men fedtes af på kommunerne gennem serviceloven af en radikal integrationsminister...og en radikal udenrigsminister...

90 (jihad-krigere) fra DK og 50 fra Norge.... Lav selv et gennmesnitstal fra diverse europæiske lande...laver selvbestaltet krig/jihad i Syrien.
Assad kan med stor troværdighed sige, at Vesten blander sig i interne opgør
og dermed legitimere massiv støtte fra bl.a. Iran og Iranstøttet terrorgruppe Hizbolla fra nabolandet Libanon.

Eva Bertram

'Modstandskamp' er vel pr. definition 'ulovlig'? Også rent juridisk set under 2. Verdenskrig?

Peter Olesen

Det er tydeligvis svært ved at acceptere, at hver enkelt borger ikke kan føre sin egen personlige udenrigspolitik.

Danmark skal helst bare være en uforpligtende, administrativ enhed, som udsteder pas, og sørger for beskyttelse og sociale ydelser, når det passer ind i diverse hellige og politiske krigeres kalender.

Henrik Nielsen, Jørn Boye, ellen nielsen, Kim Øllgaard og odd bjertnes anbefalede denne kommentar
Niels Mosbak

Som Danmarks nuværende fru Justitia Karen Hækkerup så rigtigt udtaler:

»strafforfølgning kræver, at der kan føres bevis for en strafbar handling«.

Det kan alle borgere vist være enige om.

Imidlertid har de tre "terror-experter" helt sluppet håndtaget i forbindelse med bedømmelse af det strafværdige i evt. udrejse til Syrien.
Edwin Bakker, der har en grad i Økonomisk Geografi, henviser til den betænkelige retstilstand der tilsyneladende hersker i Nederlandene - hvor man altså kan hævde at forberedelseshandlinger som at planlægge en rejse til Syrien, er planlægning af - eller forberedelse til mord.
Det er muligt han er en dygtig "terror-expert" - det kan Nato Defence College i Rom, hvor han gæsteforelæser, muligvis sige noget - men jura i Danmark har han intet begreb om.

Den anden "terror-expert" Lorenzo Vidino, er jo et barn af RAND Corporation i USA - en tænketank der er oprettet af det amerikanske luftvåben, og blandt sine prominente medlemmer tæller notabiliteter som krigsforbryderen Henry Kissinger.

Den tredje "terror-expert" er ukendt for offentligheden, men dog nævnt i Quilliam Foundatation, som Head of Outreach and Training, hvad det så betyder. Organisationen er stiftet af tre tidligere Hizb ut-Tahrir medlemmer og har et stærkt Neo-Conservativt præg og har endvidere advokeret for overvågning af uskyldige samfundsborgere - (NSA anyone?)

Og det bringer mig så tilbage til mit oprindelige ærinde - kontrollerer journalister på Information hvilke type kilder de anvender - sådan på en mere kritisk måde, inden samme kilder får lov at vrøvle løs om ting de ingen viden har om?

Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Bertram, Karsten Aaen, Martin Andersen, Jan Kønig, Torben Selch, Claus Jensen, Max Manus, Toke Andersen, Niels Jespersen, Torben Nielsen, Thomas Borghus, Rune Petersen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Søren Jespersen

Ja til John Christensen!
Hvis man skulle lave hårdere lovgivning om at kæmpe og dræbe i andre lande, så skulle man gøre det som i Schweiz og forbyde totalt at gå i fremmede krigstjenester, også fremmedlegionen (undtagen er pavens garde), men kun bruge skatteborgernes penge til at forsvare deres eget territorium.
Hvad så med NATO? Hvis vi tænkte konsekvent og ikke så hyklerisk, så skulle vores overkrigshetzer, Nato-chefen og tidl. statsminister Fjog-Rasmussen stilles først og fremmest for retten og anklages for massedrab i Irak og Afghanistan, eller som i Holland i det mindste for forberedelsen dertil.
Regula Maltry, regulamy@jespersen.dk

Eva Bertram, Rune Petersen og Eva eldrup anbefalede denne kommentar
Søren Jespersen

Ja til John Christensen!
Hvis man skulle lave hårdere lovgivning om at kæmpe og dræbe i andre lande, så skulle man gøre det som i Schweiz og forbyde totalt at gå i fremmede krigstjenester, også fremmedlegionen (undtagen er pavens garde), men kun bruge skatteborgernes penge til at forsvare deres eget territorium.
Hvad så med NATO? Hvis vi tænkte konsekvent og ikke så hyklerisk, så skulle vores overkrigshetzer, Nato-chefen og tidl. statsminister Fjog-Rasmussen stilles først og fremmest for retten og anklages for massedrab i Irak og Afghanistan, eller som i Holland i det mindste for forberedelsen dertil.
Regula Maltry, regulamy@jespersen.dk

Søren Jespersen

Ja til John Christensen!
Hvis man skulle lave hårdere lovgivning om at kæmpe og dræbe i andre lande, så skulle man gøre det som i Schweiz og forbyde totalt at gå i fremmede krigstjenester, også fremmedlegionen (undtagen er pavens garde), men kun bruge skatteborgernes penge til at forsvare deres eget territorium.
Hvad så med NATO? Hvis vi tænkte konsekvent og ikke så hyklerisk, så skulle vores overkrigshetzer, Nato-chefen og tidl. statsminister Fjog-Rasmussen stilles først og fremmest for retten og anklages for massedrab i Irak og Afghanistan, eller som i Holland i det mindste for forberedelsen dertil.
Regula Maltry, regulamy@jespersen.dk

Kim Øllgaard

Som man kan forvente vil et stort antal Inf. læsere støtte disse hjemvendte hellige krigere. Nu er de jo ikke erklærede fascister (selvom islam er en i bund og grund fascistisk tænkemåde), så derfor gør det ikke noget, at de tager ud og slår andre ihjel.
Havde de nu taget ud med nynazistiske synspunkter i bagagen, så havde bedømmelsen nok set anderledes ud.

Henrik Nielsen, Jørn Boye, Preben Haagensen, ellen nielsen, Niels Engelsted, Thomas H. Pedersen, Frank Hansen og Morten Pedersen anbefalede denne kommentar
Poul Sørensen

Dem der bekæmper Bashar al-Assad, som har tilladt terror krig imod den syriske befolkning er efter min mening frihedskæmpere.
- Husk at den Den frie syriske hær blev skabt af soldater der deserterede, fordi de ikke ville nedskyde fredelige demonstranter.
- Efter min mening burde vi arbejde for "boots on the ground" i Syrien, det der foregår der er skamplet på vores generation - jeg ved ikke hvordan det præcis skal ske, men der bør ske noget hurtigst muligt, for mange mennesker dør en meningsløs død som det er nu og der er ingen fremtid for det voldelige regime der i øjeblikket styre Syrien med terror og tortur.

Morten Pedersen

Jeg kan nu godt se et problem i at danske islamister tager til Syrien og opgraderes i krigsførelse og derefter vender tilbage til Danmark. Ja, Danmarks engagementer i Mellemøsten er een stor tragedie, men retfærdiggør det, at vi ser igennem fingre med at tilhængere af en totalitær ideologi opruster udi færdigheder og engagement? Syriens oprindelige frihedskæmperede lader til at være mestendels udskiftet med islamister, og så er der for mig at se 2 mega-skurke i konflikten. "Boots on the ground" er fristende, men erfaringen så uendeligt trist.

Det er dybt kritisk og problematisk at se, hvor ensidigt og højreorienteret medierne dækker sagen om de syriensfrivillige. Ligesom man i 30'erne sagde, at ALLE de spaniensfrivillige var stalinistiske terrorister, så siger de højreorienterede medier (nu også inklusiv Information) i dag, at ALLE de syriensfrivillige er islamistiske terrorister. Jo, i begge tilfælde, der er da nogle få imellem - og begge var og er de skyld i, at borgerkrigen forlænges, og at regimet (nok) ender med at vinde.
Men langt, langt de fleste af de syriensfrivillige, der tager afsted for at bekæmpe Putins morderiske hund i Syrien, Assad, er mennesker med store følelser for deres fædreland og undertrykte broderfolk. De skal ikke behandles som terrorister, men behandles med respekt! Hvad gør de, som ingen politikere med pæne ord gør? Jo, de sætter deres liv på spil for deres sag!

Ét er, at en regering behandler disse mennesker svinsk. Men at medierne, der burde være objektive, også gør det, er dybt forkasteligt, og beviser, at vi ikke er langt fra at leve i en fuldblods diktaturstat.

For hvad nytter frie medier, hvis journalisterne og chefredaktørerne er bonkammerater med magthaverne?

John Christensen, Lars Bjørneboe, Eva Bertram, Karsten Aaen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Karsten Olesen

USA-"rådgivere" underviser jihadister i krigsforbrydelser, som drab på fanger:

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/foreign-affairs-defense/syria-ar...

http://rt.com/news/161820-us-trains-syrian-rebels/

Trafikkaos i Libanon, hvor tusindvis af syrere står i kø for at afgive brevstemme til præsidentvalget på søndag:

https://twitter.com/ana_cherine/status/471583182244941825/photo/1

Rune Petersen, Karsten Aaen, Martin Andersen og Eva eldrup anbefalede denne kommentar
Thomas H. Pedersen

John Christensen:

de 30.000 blev sendt ud af den danske stat, dem som rejser til Syrien kæmper med grupper som er blevet erklæret terror grupper, du kan selv søge efter hvad disse grupper har fortaget sig dernede...
Hvis du på nogen måde mener at danske soldater har gjort noget kriminelt eller noget som ligner det som sker i Syrien så syntes jeg du trænger til at gå udenfor og få en masse frisk luft til hjernen... det samme gælder alle de andre som mener det er helt fint at folk rejser ned og kæmper som frivillige i Syrien, så støtter i vel også når svenske nazister rejser til Ukraine for at kæmpe dernede eller hvad?

.. kan ikke rigtig se at det er en sag for det Danske Politi efter at disse folk er hjemme igen, personligt har jeg lidt den opfattelse at det må være en sag for de lokale myndigheder i Syrien at retsforfølge evt. kriminelle sålænge de har solide beviser, oftest får udenlandske statsborgere så (nok via forhandlinger) lov til at komme hjem igen, de bliver som regel overdraget de Danske myndigheder og skal måske stadig afstå en evt. reststraf som bliver så afsonet i Danmark. Hvis national lov er universal, hvorfor bliver så en mordtiltalt i Danmark ikke også retsforfulgt af de samtlige andre nationer i verden hvor mord også er ulovligt?, nok fordi,. at sådan funger lov ikke?

Thomas H. Pedersen

Søren Bro:
Kan du ikke lige nævne de MANGE krigsforbrydelser som er begået i Afghanistan, Irak osv.?

Karsten Aaen

Se, i 1990erne var der nogle/mange danskere som drog i krig. Mod muslimerne. For serberne. i Bosnien. Ingen talte dengang om at disse personer skulle retsforfølges! Men de kæmpede jo også mod vestens nye fjender, muslimerne, efter Sovjets fald i 1989-1991.

georg christensen

"Terroist eksperters", og deres efterhånden blakkede udsagns værdighed, giver ikke længe mulighed for troværdigheds bedømmelse.

Når jeg skriver dette, så tænker jeg på alle de nordiske "kæmpere" som gik i krig sammen med Spaniolerne i den spanske borgerkig.

NB: Er det ikke længere muligt at give disse "Syrien kæmpere" den samme status?, hvis ikke andet, så i det mindste status, som frihedskæmpere for det frie Syriske folk?.

Nic Pedersen

Karsten Aaen,

jeg kan nu kun huske nogle dengang, som tog ned og kæmpede for kroaterne mod "vestens nye fjender" de ortodokse kristne (her serbere) og i sammenhængen lejlighedsvist mod muslimer.
(men hverken du eller jeg kan jo huske alt)

Eva Bertram

Mange kommentarer ovenfor viser, at vi er på herrens mark... Modstandskrig er ok, hvis vi er enige om at magthaverne er onde, fx Franco, men ikke hvis de er mindre onde, fx mindre islamistiske... Uanset hvad vil juraen altid være nødt til at dømme modstandskamp 'ulovlig', hvilket er fokus i denne artikel. I mine øjne et uinteressant perspektiv.

georg christensen

Hvad er disse såkaldte eksperters "viden om" bygget på?

Når et folks medlemmer: På demokratiet´s vegne føler trang til at "Kæmpe" for et følt, måske bare indbildt "demokrati", bør "folket" på ingen måde , desillusionere dem. Tænk bare lidt tilbage i tiden, på den spanske borgerkrig.

NB: I mine øjne, har "PET", udviklet sig til en "terror organisation", som for længst burde være destrueret.

Hilsen fra: Terroisten

Morten Vesterbro-Hansen

Det her er endnu et typisk eksempel på, hvordan kræfter her i landet ønsker at forfølge en minoritet. Og endnu en gang falder valget på muslimer fra Mellemøsten. Vi giver dem ikke de samme muligheder som etniske danskere får, og driver en hetz mod dem ved enhver given lejlighed.

Nu er der så nogen af dem, der ønsker at kæmpe for de værdier de tror på. Vi bør se det her som en mulighed for dem for at uddanne sig og tilegne sig kompetencer og input fra mennesker fra andre dele af verden. Og det er jo ikke sjovt at være i krig. Derfor skal vi være klar til at møde dem med tilbud når de kommer hjem. Det kan være med psykologrådgivning eller ved at koble dem på en fast socialrådgiver, eller med økonomisk støtte, hvis de har svært ved at finde et arbejde.

Vi skal være klar til at støtte vores medborgere og også være klar til at give den til dem, der måtte blive forfulgt i andre vesteuropæiske lande, når de praktiserer deres tro.

Daniel Mikkelsen

det handler ikke om forfølgelse af en minoritet, men om at samme mionoritet viser med al tydelighed at de IKKE ønsker at bo i vores samfund med vores kultur og vores normer for go opførsel. Hvis man sidder som allerede stigmatiseret ung muslim og rejser ned til en borgerkrig og hjælper yderliggående muslimske grupper, så må man siges at være en trussel mod vores samfund da de ikke siger andet end at alt hvad vi laver og foretager os er haram.

ellen nielsen, Henrik Nielsen og Morten Pedersen anbefalede denne kommentar
Morten Pedersen

@ Morten Vesterbro-Hansen: Hm, hvis jeg kritiserer en totalitær ideologi som islam er det udfra et ønske om at forfølge minoriteter….? Jeg kan garantere at jeg behandler muslimer jeg møder med respekt, men det skal ikke afholde mig fra at gøre opmærksom på islams negative potentiale. Jeg håber du engang lærer at skelne.

Ahmed Mannouti

Det er en ironisk parabel til 30'erne.

Dengang drog mange unge danske i krig mod Franco-styret mens højrefløjen skummede af raseri og det store flertal var ligeglade.

I dag drager mange unge i krig mod Assad-styret mens venstrefløjen (nok mest ex-DKPerne) tilsvarende skummer af raseri, og det store flertal igen er ligeglade.

Begge regimer var fascistiske og ingen af deres regeringer fortjente/fortjener andet end galgen men det er jo skræmmende at se hvor hurtigt og bekvemt en politisk yderfløj kan være medløbere til fascisme bare det er "vores" fascisme.

Morten Vesterbro-Hansen

Jeg er helt enig med Troels Lund og Ahmed Mannouti. Det er væmmeligt så mange danskere der ikke vil tage vel imod vores nye medborgere på en ordentlig måde. Desværre må vi erkende, at frie diskussioner har deres begrænsninger. Såfremt personer såsom Eva Eldrup ikke kan eller vil forstå vores argumenter, så må vi om nødvendigt stemple dem som nazister og racister. Heldigvis plejer det at lukke munden på folk.

Peter Olesen

Den realiserede kulturrelativisme viser sig, endnu en gang, som værende en bundløs sump af konfliktpotentiale og splittelse, der udvider rettighedsbegrebet in absurdum.

Morten Vesterbro-Hansen

Peter Olesen, vores kultur er ikke bedre end deres. Alle kulturer er per definition lige. Historisk er kulturer der ikke modtog input udefra gået under. Det er derfor vigtigt, at vi er åbne overfor nye ideer. Og ja, der er da enkeltstående tilfælde på nydanskere der har opført sig lidt uheldigt, men man kan nu engang ikke lave en omelet uden at slå æggeskallen itu.

Peter Olesen

Morten Vesterbro-Hansen:

Du blander tingene sammen. Tråden handler om islamister, ikke tilflyttere over en bred kam.
Et sekulært demokrati med kønsligestilling, er til en hver tid et blodigt teokrati overlegent.

Morten Vesterbro-Hansen

Peter Olesen, du fokuserer på alle de negative ting. Der vil altid være nogle enkelte der opfører sig dumt. Men med en øget indvandring vil den minoritet forsvinde i mængden. Kun ved at integrere flere i vores samfund kan vi bekæmpe ekstremisme.