Læsetid: 4 min.

’Det er fantastisk, at vi nu bliver anerkendt’

Vivian Kunihira er en af de au pair-piger i Danmark, der kan se frem til flere lommepenge, betalt flybillet tur-retur og dansk bankkonto. Hun mener, at beskæftigelsesministerens nye udspil er et skridt mod reel anerkendelse, fordi det stiller flere krav til værtsfamilierne
Au pair-piger skal have flere rettigheder, og der skal stilles flere krav til de familier, der hyrer dem. Det mener beskæftigelsesministeren, der har samlet 14 forslag til ændringer af den eksisterende ordning. Billedet her er fra 2012, hvor Information mødte en gruppe au pair-piger ved Gentofte Sø.

Jakob Dall

31. maj 2014

Som de fleste andre danskere holdt Vivian Kunihira fri i torsdags på Kristi himmelfartsdag. Det fik hun tilladelse til af sin værtsfamilie, fordi hun spurgte om lov. Hos sin tidligere værtsfamilie, som hun endte med at flygte fra, nød hun ikke tilnærmelsesvis samme frihed.

Derfor er Vivian Kunihira begejstret for, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) nu er kommet med 14 forslag til ændringer af au pair-ordningen. For her gives der flere rettigheder til au pair-pigerne, og der stilles flere krav til værtsfamilierne.

»Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu bliver anerkendt. Det får mig til at føle mig værdsat som au pair,« siger den 24-årige Vivian Kunihira fra Uganda.

Hun har læst forslagene, og med erfaring fra to vidt forskellige værtsfamilier forklarer hun, hvad det vil betyde for hende og hendes au pair-veninder, hvis den gældende ordning blev ændret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Det er ufantastisk, at man genindfører tyendeloven ved at gøre en ordning til noget helt andet, end den var tænkt til.
Ingen kan have noget imod, at man godt vil tage et job i et andet land for at hjælpe sin familie - mod at opfylde de regler, som gælder al anden indvandret arbejdskraft! Alle kan have noget imod, at man under falske forudsætninger genskaber et system med herskab og tjenestefolk, som vi lykkeligt forlod i løbet af 60erne - ovenikøbet genskaber det i en discountudgave, hvor man ikke vil betale den fulde pris for sine luksusvaner.

Rasmus Kongshøj, Michael Reves, Sascha Olinsson og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Jesper Wendt

Det er en syg kultur der hersker i eliten. Man udnytter naturligvis andre, fordi man er ressource stærk. Ikke fordi man selv er svag, og falder for de lette fristelser. Nej, der er talte om de udvalgte, må man forstå. Guds eget barn?

Bjarne Andersen, Steffen Gliese og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Nils Bøjden

"der kan se frem til flere lommepenge, betalt flybillet tur-retur og dansk bankkonto."

Hvis der er nogen der vil ansætte hende.

Nils Bøjden

"her har du en dårlig sag, da det er import, og ikke kan eksporteres"

Hvad mener du? Som med alle varer (arbejdskraft, leverpostej, huse, energi osv) ændrer efterspørgslen nogen gang i forhold til prisen. Hvis du øger prisen er det ikke sikkert at der er nogen der vil købe varen.

Jesper Wendt

Det er lidt paradoksalt, at de huslige pligter, der var mandens akilleshæl i en menneskealder, nu pludselig kan udliciteres til filippinerne i metermål. Det er en ny kategori indenfor hykleri.

Jeg mener, at de vil være nød til at udnytte tilbuddet, eller passe deres eget. Det ville da være fantastisk, hvis de gad tage sig af deres egne unger, men jeg tvivler.