Nyhed
Læsetid: 1 min.

Justitsminister Karen Hækkerup udvider sagsgennemgang

Indland
14. maj 2014

Justitsministeriet udvider den gennemgang af afslag på humanitært ophold til børnefamilier, som Karen Hækkerup tidligere har bebudet.

Ifølge et citat fra ministeren mailet til Information i går udvides sagsgennemgangen nu fra kun at omfatte afslag i 2013 til også at omfatte sager tilbage fra 2010.

Dokumentation: Justitsministeriet undlod vejledning til børnefamilier før 2013

»I forbindelse med sagsgennemgangen er vi faldet over forhold, der gør, at vi nu også kigger på perioden tilbage til 2010. Dette er også baggrunden for, at sagsgennemgangen har trukket ud. Vi håber, at sagsgennemgangen snart er færdig. At dømme efter det foreløbige arbejde har vi ikke forventninger om, at den udvidede sagsgennemgang vil vise store fejl, men vi mener, det er bedst at være på den sikre side,« udtaler Karen Hækkerup.

Gennemgangen skal sikre, at børn ikke er blevet udsendt, uden at hensynet til barnets tarv har været inddraget i sagsbehandlingen.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

NB: åbent samråd d. 20. maj - kopieret fra Bedsteforældre for Asyl:
Udvalget for Udlændinge og Integrationspolitik har kaldt justitsminister Karen Hækkerup i samråd om afgørelse af sager vedrørende humanitært ophold til børnefamilier i perioden 1. august 2010 frem til 20. november 2013, hvor der skete en praksisændring i Justitsministeriet. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 20. maj 2014. Samrådet starter når behandlingen af div. lovforslag i folketingssalen er færdigbehandlet, dvs. 5 min. efter 1. beh. af L 186, dog tidligst kl. 17.00 i lokale 2-080.
Udvalget har bedt ministeren redegøre for:
- hvorvidt ministeren vil tage initiativ til en grundig undersøgelse af, hvorvidt og hvordan en vurdering af barnets tarv har indgået i Justitsministeriets afgørelser af sager vedrørende tildeling, inddragelse og forlængelse af humanitær opholdstilladelse til børnefamilier i perioden fra 1. august 2010, da lov nr. 572 af 31. maj 2010 trådte i kraft, og frem til den 20. november 2013, hvor der skete en praksisændring i Justitsministeriet.
- Herunder bedes ministeren redegøre for, hvad ministeren vil gøre for at rette op på eventuel forskelsbehandling af børnefamilier, hvis sager om forlængelse af humanitært ophold er behandlet før og efter november 2013.
Samrådsspørgsmål X er stillet efter ønske fra medlemmer af udvalget Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

Tilmelding til samrådet er nødvendig.
Formodentlig vil man kunne se det på Folketingets TV.