Baggrund
Læsetid: 5 min.

Løkkes livsforsikring hedder Kristian Jensen

Uanset mødet i Venstres forretningsudvalg i dag er den måske største forsikring for, at Lars Løkke Rasmussen bliver som formand, Kristian Jensen. Partitoppen vil gå langt for at redde Løkke
Selv om næstformand Kristian Jensen er populær i partiets bagland, så mangler han visioner, statsmandspondus og træfsikkerhed i de politiske analyser til at være den oplagte afløser for Lars Løkke Rasmussen. Venstres næstformand har endnu ikke været ude og forsvare Lars Løkkes tøjindkøb

Selv om næstformand Kristian Jensen er populær i partiets bagland, så mangler han visioner, statsmandspondus og træfsikkerhed i de politiske analyser til at være den oplagte afløser for Lars Løkke Rasmussen. Venstres næstformand har endnu ikke været ude og forsvare Lars Løkkes tøjindkøb

Bax Lindhardt

Indland
20. maj 2014

Når Kristian Jensen skal udlægge Venstres forkærlighed for konkurrence i den offentlige sektor, kan han finde på at hente referencer i den moralsk optagede del af det danske foreningsliv, spejderbevægelsen.

»Jeg skal til Schweiz på spejderlejr til sommer, og jeg skal have et par nye vandrestøvler. Jeg kunne aldrig drømme om at gå ud at sige, at jeg bare skal have dem, der står deroppe, og være helt ligeglad med, hvad de koster. Jeg undersøger da markedet for, hvilke støvler jeg har brug for, og hvor jeg kan få dem billigst. Hvorfor er det ikke den samme snusfornuftige tilgang, vi har inden for den offentlige sektor,« sagde han for nylig i forbindelse med et interview med Information.

Kristian Jensens sysler under åben himmel på hustruens spejderlejre er da også blevet brugt til at forklare forskellene på ham og andre mulige kandidater til formandsposten, når arvefølgen diskuteres i Venstre. En diskussion som formand Lars Løkke Rasmussens seneste bilagsbombe igen har detoneret lige op i hovederne på det tyndslidte og frustrerede bagland.

Ikke at næstformand Kristian Jensen besidder en særlig spejdermoral, men i sammenligning med flam- boyante typer som udenrigsordfører Søren Pind bliver førstnævnte til »tropsføreren« eller »spejderdrengen«.

Prædikatet »kedelig« blev hevet frem i Tanja Frederiksens og Sigge Winther Nielsens bog Projekt Løkke, hvor det forlød, at formanden altid havde betragtet Jensen som »nørden ingen vil lege med først og fremmest, fordi han synes, at han er kedelig«. Fest og folkelighed har Kristian Jensen senere arbejdet på med sin deltagelse i underholdningsprogrammet Vild med Dans.

Nu er Løkkes jovialitet og hang til dyre rejser og boxershorts formentlig ikke det værste, man kan afsværge sig i Venstre i disse dage, hvis man går med formandsdrømme. Og folkelighed forstået som friluftsliv, familie og fællesskab kan noget andet i foreningslivet end fadbamser. Men kedelig eller ej, i baglandet og partiet vurderes det, at Kristian Jensen ikke pt. har det, der skal til for at blive partiets næste formand, skulle Lars Løkke vælge at kaste håndklædet i ringen. Og det er formentlig den bedste livsforsikring Løkke har lige nu.

Havde Løkkes bilag for de kritiserede tøjindkøb og familierejser været af senere dato end 2010 og 2011 kunne forretningsudvalget, der i aften skal drøfte Løkkes tredje bilagssag, formentlig ikke sidde deres ’ultimatum’ fra GGGI-sagen i november og advarslen om nye sager overhørig. Men med til historien hører i høj grad, at Kristian Jensen ikke nyder tilstrækkelig opbakning til, at han ville kunne forhindre et opslidende formandsopgør i partiet.

»Det, baglandet og Venstres tillidsfolk frygter mest lige nu, er, at der bliver slagsmål om formandsposten. Alene det, at det ikke er fuldstændig sikkert, at Kristian Jensen ville overtage tøjlerne, hvis Lars Løkke slap dem, er en stor forsikring for Lars Løkke at have i ryggen,« siger politisk kommentator Søs Marie Serup, tidligere rådgiver for Lars Løkke Rasmussen.

Den berømte tagsten i hovedet

Ganske vist er det ikke svært at finde Venstrefolk, der synes, at Kristian Jensen vil være den perfekte formand, når den tid kommer.

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hvis Lars Løkke fik en sten i hovedet, så ville Venstres organisation vælge Kristian Jensen som Lars Løkkes afløser. Han kender partiet, han har været minister. Han har haft og har politisk ansvar, så den post kan han selvfølgelig bestride,« har f.eks. partiets spidskandidat til Europaparlamentsvalget, Ulla Tørnæs, f.eks. udtalt. Og så er der dem, der hæfter sig ved, at Kristian Jensen jo er næstformand, og at det derfor »giver sig selv, at næstformanden følger formanden« som daværende politisk ordfører Ellen Trane Nørby udtalte i forbindelse med partiets landsmøde sidste år, der genvalgte Kristian Jensen som næstformand. Det fik rivalen Søren Pind til at udtale, at så vidt han vidste, »findes der kun arvefølger i monarkiet«.

En af de mere højlydte i denne omgang kritik af Løkkes dømmekraft, troværdighed og (privat) forbrug er hovedbestyrelsesmedlem Benny Damgaard. For ham er Kristian Jensen ligeledes det naturlig valg.

»Kristian Jensen er jo næstformand og dermed den naturlige arvtager. Vi havde jo ikke valgt ham som næstformand, hvis vi ikke mente, at han på et tidspunkt kunne gå ind at blive formand. Han er en dygtig og veltalende venstremand. Jeg har mødt Kristian mange gange, og han er altid velforberedt, tiltalende og tillidsfuld. Han har altid lige tid til at stoppe op og snakke om, hvad der rører sig på Lolland. Det er rigtig dejligt,« siger Benny Damgaard.

Kristian Jensen fremhæves da også som yderst populær i de lokale partiforeninger, hvor han ofte tropper op, uanset om det er til en uanselig lokal mærkedag eller kommunalvalgkamp. Men støtten til ham i baglandet er forbigående og af hovedsageligt taktiske årsager blandt de, der taler meget med Kristian Jensen i hans egenskab af næstformand, fordi de gerne vil have ting igennem på landsmøder, lyder en vurdering fra en højt placeret kilde i partiet.

Visioner, statsmandspondus og træfsikkerhed i de politiske analyser, anses som manglevarer blandt dem, der ikke ønsker, at Kristian Jensen kravler op ad karrierestigen.

Kristian Jensen hører da heller ikke til i den inderste kreds i partitoppen, og indimellem er hans skæve politiske udmeldinger blevet udlagt som et resultat af, at nogle kræfter i partiet ønsker at holde ham ude fra vigtige beslutninger for at skade ham. F.eks. måtte Jensen i 2012 trække en udtalelse tilbage om, at Venstre gik ind for nulvækst, hvorefter samme budskab blev gentaget som officiel politik af formanden få måneder efter. Meget karakteristisk har Kristian Jensen heller ikke forsvaret Lars Løkkes tøjindkøb, selv om han kunne. Det har til gengæld en meget entusiastisk Søren Pind.

Intet er dog udelukket for Kristian Jensen, mener politisk kommentator og vært på Radio 24syv, Jarl Cordua:

»Kristian Jensen er ikke en oplagt afløser lige her og nu, men på et eller andet tidspunkt kan det godt blive ham alligevel. Lige nu er det mere et tilvalg af Løkke og ikke et fravalg af Kristian Jensen,« siger han.

Selv har Kristian Jensen den selvopfattelse, at han er en fighter. I en tale i forbindelse med en boglancering hos Dansk Ungdoms Fællesråd fortalte han om en barndom, hvor han og hans to brødre ofte var alene med den ene af forældrene, fordi der altid var et bestyrelsesmøde, et udvalgsarbejde eller et medlemsblad, der skulle gøres færdig.

»Vi drenge fik at vide, at hvis der var noget, vi ville, noget vi ønskede at ændre eller noget vi savnede, så kunne ingen læse vores tanker. Vi havde selv ansvaret (…) Mit liv har været et forhindringsløb mere end en curlingbane. Og jeg har taget min del af snubleturene, men foreningslivet har lært mig, som så mange andre, at rejse mig igen.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hi hi - jeg glemmer aldrig kristian Jensen, da han i nov. 2008 stod på scenen i (Falconer tror jeg det var) og skulle overrække en præmie til IT Factory..., årets erhvervspris..... 14. dage senere brast hele "erhvervseventyret" , nemlig i dec. hvor Stein Bagger "forduftede".

Henrik Christensen, Flemming Madsen, Anne Eriksen, lars abildgaard, Janus Agerbo, Rasmus Kongshøj og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

men Fogh venter vel i kulissen, hvis der ikke lige skulle være noget mere spændende nede i Europa

Michael Kongstad Nielsen og Ivan Gullev anbefalede denne kommentar
Jesper Wendt

Søren Bro, tror du han ville ha opbakning af Venstres vælgere? Ulovlige krige, overforbrug m.m.

Marianne Christensen

Nu kunne jeg aldrig finde på at stemme på v. Men skulle jeg, ville det da blive på Kristian Jensen.
moral er en grundlæggende præmis for, hvor man stemmer.

Michael Kongstad Nielsen

Hvad med et ekstranummer af tidligere forsvarsminister Søren Gade?

Tue Romanow

Det er svært at finde en med rene hænder i det parti..

http://www.altinget.dk/artikel/2009-5-4-kristian-jensen-broed-grundloven-2

Anne Eriksen, lars abildgaard og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Tag Peter Christensen, ikke køn men et indlysende politisk talent, men avtvät ham for guds skyld først, så han ikke tager baciller med fra badeklubben i DGI-byen med druk og sauna sammen med Løkke og Pind.

Poul Bundgaard

Kristian Jensen stod for Multimediaskatten - den i danmarkshistorien hidtil mest idiotisk lov der har set dagens lys, hvilket alle - undtagen Kristian Jensen - kunne se fra starten af. Alene dette burde diskvalificere ham fra nogensinde at besidde en betydende post i dansk politik.

Anders Fogs største svigt var - udover at føre en uansvarlig økonomisk politik for at lefle for midtervælgerne - at undlade at skaffe talentmasse ind i Venstres folketingsgruppe, hvilket de i den grad lider af i dag.
At have lavkompetente underordnede, fordi man ikke ønsker at have nogen til at true sin egen position, har altid været et kendetegn for svage ledere (eksemplificeret ved amerikanske vicepræsidenter, f.eks. Dan Quayle/George H.W. Bush), og at Fogh har svigtet her, er definitivt en skamplet på hans karriere.

Per Torbensen, Ib Hansen, Anne Eriksen, Eva eldrup, Lykke Johansen, Laurids Hedaa, Bjarne Bisgaard Jensen og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar
Finn Rantzau

@Eva
Jeg formoder, at du er enig i, at Kristian Jensen ikke havde en Kinamands chance for at gennemskue IT Factorys svindel, hvorfor det måske er anelse pauvert at hive det frem som et eksempel på mandens dømmekraft eller mangel på samme - stram op !

Der er ingen tvivl om, at Kristian Jensen ikke for nærværende har, hvad der skal til for at stå i spidsen for Danmarks største parti. Den mest sandsynlige kandidat må pt være Søren Gade, som politisk set er tung nok og pragmatisk nok til at kunne lave forlig med S og R. Om han gider, er en helt anden sag.

Janus Agerbo

Den samme Kristian Jensen, som ikke kunne finde ud af at være minister uden at bryde loven. Sandelig et skønt parti!

Anne Eriksen, Eva eldrup, Tue Romanow og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

Partiets valg i forretningsudvalget i dag handler i bund og grund om troværdighed hos vælgerne, hverken mere eller mindre!

Med Lars Løkkes eskapader på økonomisk fribillet udenom skattevæsenet og uden personlige udgifter for ham selv gang på gang, samt småligheden med egne bilag for en enkelt pilsner, der kræves honoreret, er det moralske dilemma partiet skal tage stilling til.

Med Lars Løkke syntes det som om partiet har erhvervet sig moralsk "PEST", som de kan slippe f med ved at skifte formanden ud, i modsat fald vil de med et vælgertab opleve også at få kolera samtidig.

På vej ned af vælgernes troværdighedsforståelse og tilslutning, kan de lige hilse på de Konservative.

Rune Petersen, Lykke Johansen og Lasse Damgaard anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Et formandsskifte kommer først hvis V ikke generobrer statsministeriet ved næste valg. Indtil da sidder LLR som formand om nødvendigt i kraft af at "Hjorten" og Inger "støjsender" banker de andre på plads

Laust Holst

Selvfølgelig er der noget at skjule, ellers ville Venstre forlange skriftlig dokumentation. Attesterede bilag på afregning med skattevæsenet i de omhandlede sager kan næppe henregnes under 'så private' at der 'udstilles' noget, der ikke er kendt i forvejen?

Det handler ikke engang om at Kristian Jensen er uegnet og Løkkes bedste 'forsikring', det handler om partiets eksistens! Når hidtil ubesmittede folk som Carl Holst og Peter Gæmælke sætter deres gode navn og rygte på spil ved at indgå i 'vognborgen' om Løkke, så handler det om, at 'Kæmpen' Venstre er tæt på dødsstødet, og da må enhver patriot ofre sig, selv for en umulig sag!
Man kan sige meget om Fogh, men så ubegavet er han ikke, at han vender tilbage til det fallitbo, han lykkedes med at undvige i tide!

Henrik Christensen, Rune Petersen, Marianne Rasmussen, Anne Eriksen, Janus Agerbo, Lykke Johansen og Laurids Hedaa anbefalede denne kommentar
Lykke Johansen

Det er mig en gåde, at mange vælgere ønsker at få Søren Gade som formand for Venstre. At vælgernes hukommelsen er meget kort, beviser dette ønske.

Han vil kun være et glimrende valg, hvis man ønsker en politiker tilbage som leder, som har vist sig båd som løgnhals og kylling, mens han ar forsvarsminister. Thi deri ligner han grangiveligt den aktuelle leder Lars Løkke! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=xpRDQ5_0AZM
http://www.information.dk/289063

Marianne Christensen

Nu kunne jeg godt tænke mig at få en definition på politisk talent.

Hvad er det for et politisk talent
Løkke har som de andre venstre folk ikke har?
Hvad er det for et talent Møger efter nogens mening har?
Og hvorfor skulle Kristian Jensen ikke kunne slå Thorning. Hun er af temmelig mange blevet beskyldt for at være poitisk tonedøv.

Drejer det sig bare om at ville magten?
Politik burde vel handle om, at skaffe optimale levebetingelser for hele befolkningen.

Ikke at rage frynsegoder til sig selv.

Hvis det er det krav man som vælger stiller til de folkevalgte, mener jeg Kristian Jensen er den bedst egnede af de fire jeg har nævnt.

Niels Jespersen, Peter Jespersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Finn Rantzau - du spøger, om jeg er enig i at Kristian Jensen ikke havde en kinamands... chance for at vide noget som helst ... om IT factory, som han uddelte årets erhvervspris til??? Så vidt jeg erindrer var Kristian Jensen skatteminister i dette land - og uddelte årets erhvervspris til et notorisk snyderfirma, der levede af varm luft penge.....
Jeg kan forstå, at du mener, at en skatteminister ikke skal vide noget som helst... - det går fint i tråd med dagens politikere. De skal heller ikke vide så meget - om noget som helst. De skal blot parere ordrer og tjene/retter ind efter verdens mørke kræfter - i form af våbenmagten, gangster/superkapitalen og andet sammenrend og konglomerater. Man kalder dem nyttige idioter.

Søren Kristensen

Flot foto af K.J. Han ligner næsten Abraham Lincoln eller en af de andre pionerer fra de gode gamle dage. Selv såret på læben, som efter en tur gennem ørkenen til Mt. Rushmore, har fotografen fået med. Men, mon ikke ørkenvandringen kommer til at vare lidt endnu?

Finn Rantzau

@Eva
Så sandt, det har bare intet at gøre med, hvem der lige er minister på det givne tidspunkt at gøre.

Du er jo velkommen til at gøre dig morsom over, hvad en given minister skal vide, men jeg håber sandt for dyden, at de har vigtigere ting end, hvem de skal overrække en eller anden tilfældig pris til.
Dit sølle forsøg på at lave en stråmand på mig, om at en skatteminister ikke skal vide noget som helst siger vist det hele, så mit råd står ved magt - stram op !
En kvalificeret debat fordrer mere end at kalde alle dem, som man ikke er enige med for gangstere eller det, der er værre, selvom det er nemt og dejligt uforpligtende at skyde om sig med spredhagl fra latrinspanden i vokabulariet !
Herudover fastholder jeg, at Kristian Jensen pt ikke har formatet til at blive Venstres formand - om han får det i fremtiden, er ikke til at sige.

Anne Eriksen

Det har altid været en god løsning for en chef, at mand nr.2 ikke er en konkurrent eller så dygtig at det kan indebære en fare.
Selvom en spejder ville være morsom i forhold til Løkkes udsvævende liv, så er det nok heller ikke løsningen.
Der må være andre egnede? Eller...

Frank Hansen

Det var Dagbladet Børsen, som i 2008 gav Stein Bagger en pris som årets erhvervsleder. Det var ikke Kristian Jensen. Ministeren var blot venlig og accepterede Børsens anmodning om at overrække prisen for at give lidt festivitas til begivenheden. Det er helt normalt, at ministre stiller op ved sådanne lejligheder, og det betyder ikke, at ministeriet på nogen måde har deltaget i udvælgelsen.

Per Jongberg

Saa i mangel paa "spiselige" alternativer ... Venstre i en noeddeskal ?

Kan Venstre ikke hurtigst muligt sætte komiske Inger på tronen - så dør partiet i løbet af få måneder.

Peter Jespersen, lars abildgaard, Rune Petersen og Flemming Madsen anbefalede denne kommentar

Jakob Terp: Hykleri af en vis klasse
Mon Troels Lund Poulsen i nærmeste fremtid tager initiativ til
en landsdækkende ordning for frivillig indlevering af uønsket tøj?

http://jyllands-posten.dk/blogs/jakobterp/ECE6738536/hykleri-af-en-vis-k...

Poul Sørensen

Jeg tror ikke det mindste på Søren Pind, Gade eller Friis....såååhhh med mindre der er helt femte ...

Hvorfor nu Stein Bagger. Venstre er da selv leveringsdygtig i økonomiske forbrydere. Men vi kan jo ikke skifte en befolkning ud, der stemmer på løgnere og bedragere.

Anders Hede

Om jeg fatter at den mand har bare en kinamands chance for at blive formand og deraf statsministerkandidat...
Folk har nævnt den fadæse Multimedieskat, som ikke klæder nogen, men da mindst af alt en såkaldt liberal regering, men derudover er han hovedansvarlig for Skats ejendomsfadæsen, som burde for altid diskvalificere ham til nye ministerposter, men af en eller anden årsag så kan folk forblive ministerkandidater igen og igen.
Morten Bødskov bliver da også minister igen på et tidspunkt, men hvorfor? Hvorfor kan man ikke blive dømt ude for good når man klokker i det? det er noget forbandet kamerateri. Troels Lund Poulsen som også har et ekstremt blakket ry er da også sikker på at få en ny ministerpost...

Derudover er Kristian Jensen bare uddannet bankassistent. Og selvom jeg ikke går ind for uddannelsessnobberi, så må det være muligt at stille nogle større krav til de mennesker der skal varetage vores samfund. Der er trods alt en de kandidater at vælge imellem, og så burde man prioritere dem der har meget erfaring med det virkelige liv i stedet for en mand der praktisk talt bare har været politiker og ikke andet af betydning.

lars abildgaard

" Afsløringerne af Venstres køb af tøj og flybilletter til formand Lars Løkke Rasmussen (V) har udløst en så alvorlig krise i Venstre, at Lars Løkke Rasmussen i løbet af weekenden overvejede at trække sig fra posten.

Det fortæller en kilde fra partiets top til DR Nyheder."

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/05/20/163530.htm

randi christiansen

Engelsted - elektrikeren er altså ikke frastødende (fnis) at se på ... jeg er nærmest fascineret over den velbehagelige selvtillid, han udstråler - hvad, han siger, er derimod mindre attraktivt

randi christiansen

Nogen bud på hvorfor hjorth frederiksen ikke er i spil?

Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Ellen Trane Nørby er jo ret ung, men hun virker også begavet.
Hun har endda en humaniorauddannelse, så hun kunne sikkert opsnappe noget fra centrum også?

Thomas B Jensen

Anders Hede..... lad os lige tage et blik på en del af din seneste kommentar: "Derudover er Kristian Jensen bare uddannet bankassistent. Og selvom jeg ikke går ind for uddannelsessnobberi, så må det være muligt at stille nogle større krav til de mennesker der skal varetage vores samfund. Der er trods alt en de kandidater at vælge imellem, og så burde man prioritere dem der har meget erfaring med det virkelige liv i stedet for en mand der praktisk talt bare har været politiker og ikke andet af betydning."
Læs den lige igennem en ekstra gang, og fortæl mig så om du ikke også selv mener at det er selvmodsigende. Først vil du stille større krav til uddannelse af de folkevalgte, og bagefter vil du prioritere dem der har erfaring fra det virkelige liv. Jeg ser det lidt som at ville blæse og have mel i munden.
Hvis man skulle stille større krav om uddannelse til politikere, ville det jo i praksis betyde at man kun kan stille op og blive valgt, hvis man er uddannet cand. Polit. og det er da om noget en uddannelse jeg ikke kan tro kan anvendes i det virkelige liv. Til gengæld er "bankassistent" en helt almindelig økonomi uddannelse, der i høj grad kan anvendes i det virkelige liv.
Det er ikke fordi jeg er fan af venstres næstformand. Jeg er bare forvirret, og du må endelig gerne korrigere mig hvis jeg har misforstået hvad du egentligt forsøger at sige.

slutteligt vil jeg da lige selv give min mening til kende. Personligt mener jeg ikke at vore politikere skal vælges ud fra hvor dygtige de er til at skrue landets love sammen, for det er det embedsmændene i de forskellige ministerier er til for. Til gengæld skal politikerne vælges for den politik de kæmper for at gennemføre (og det er jo op til det enkelte individ at finde ud af hvilken politiker der bedst harmonerer med ens egne holdninger)
Og så er det for øvrigt noget fis at Venstre skal kræve beviser for at Lars Løkke har betalt alt hvad han skal i SKAT. Enten stoler de på ham eller ikke, og hvis ikke, må det være SKAT's opgave at finde ud af om han taler sandt. På det punkt har Lars Løkke nemlig ret i, at det er et personligt forhold mellem ham og SKAT. Selv en politiker, hvad enten man hedder Lars eller Helle, må kunne stole på at skatteoplysninger er personlige.

Finn Rantzau

@Anders Hede
Dybt bekymrende med din latterliggørelse af folk med anden uddannelsesmæssig bagrund en din egen - decideret pinligt ! Nogle ville gå så langt som at sige, hvad bilder den bandit sig ind med sin bedagede RUC uddannelse og sit trygge uforpligtende Tryg finansierede job sig ind ??

Marianne Christensen

Øjnene er sjælens spejl.

Det er vel et problem for nogle politikere:-)

Michael Kongstad Nielsen

Jeg synes, han ligner Franz Kafka.
I øvrigt tror jeg ikke, der er øjnene, men stemmen, der er sjælens spejl.

Thomas B Jensen

I øvrigt forstår jeg ikke at man er SÅ meget efter Lars Løkke, i forbindelse med den sidste bilagssag. Man kan vælge at tro på ham, eller lade være, når han siger at han har betalt den skat han skal. Men at beskylde ham for dårlig dømmekraft ifm. det famøse tøjindkøb, lugter langt væk af personligt angreb. Det var jo ikke manden selv, men Venstre's forretningsudvalg, der tog beslutningen.

@ Thomas B Jensen 22. maj, 2014 - 12:41
"... Det var jo ikke manden selv, men Venstre's forretningsudvalg, der tog beslutningen."
Løkke sa' JA TAK!
Andre siger NEJ TAK, jeg betaler selv .... især mit eget tøj ...
og i Statsminister-lønnen er der beregnet et inkl. merforbrug og ansvar ( af ex. tøj )
Partformands-honorarer har også inkluderet et merforbrug og ansvar

Thomas B Jensen

Ingrid.....jeg ved at sagen er ved at være gammel, men synes alligevel jeg skylder dig et svar.

Du har fuldstændig ret i din kommentar, men det er bare ikke det sagen drejede sig om. Han valgte jo så også senere at købe en god del af tøjet fra Venstre.
Det eneste man kan beskylde Løkke for, i det øjeblik han sagde "ja tak", er dårlig dømmekraft i forhold til et parti som traditionelt er overordentligt påpasselige med pengene. Så købte han en del af tøjet privat, og hans modstandere blæste det op til en sag om hvorvidt han havde betalt nok i skat, men for dem der kender lidt til regnskab og skatteregler er sagen således:

Venstre køber tøj, og trækker det fra i skat, som arbejdstøj. Lars Løkke køber en del af tøjet fra Venstre, for private penge som allerede er blevet betalt skat af. Venstre skal derefter tilbagebetale skat for det tøj de har solgt til Lars Løkke.
Det hele blev blæst op som om at han selv havde været med i beslutningen om tøjindkøb, og derefter at han ikke havde betalt skat af det tøj han selv havde købt til privat brug. Ingen af delene er tilfældet, og det var derfor jeg tog ham i forsvar. Jeg havde gjort det samme hvis det havde været en socialdemokrat der havde stået i præcis samme situation.