Læsetid: 4 min.

Manglende alternativ redder Løkke

Først handlede det om tøjindkøb til 152.000 kroner, senere blev en familietur til Mallorca føjet til listen, og nu taler skatteeksperter om en sag hos Skat for Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Oplysningerne får spørgsmålene om de borgerlige partiers statsministerkandidat til at hobe sig op
Partitoppen i Venstre håber bestemt, at der nu kommer mere ro om formanden, Lars Løkke Rasmussen, igen. Dennes redning er imidlertid, at der ikke er et reelt alternativ til ham som formand for Venstre og de borgerlige partiers statsministerkandidat.

Nikolai Linares

19. maj 2014

Hvorfor er det alvorligt for Lars Løkke Rasmussen (V), når han hverken har overtrådt loven eller Venstres retningslinjer?

Lige siden den første bilagssag i 2008 har Lars Løkke Rasmussen trukket store veksler på sit partis tålmodighed med ham. Det samme skete i oktober sidste år, da der igen kom fokus på Lars Løkke Rasmussens forbrug af offentlige midler på grund af hans rejser på førsteklasse som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), som er delvist finansieret af danske udviklingsmidler. De to tidligere sager handler ligesom den aktuelle sag om moral og etik: Hvornår skal en politiker selv betale – og hvornår betaler andre? Fordi politik også handler om personer, er det altafgørende for en politikers troværdighed, at man fremstår som en person med orden i sagerne – også i de private. Der bliver hele tiden skabt tvivl om det i forbindelse med Lars Løkke Rasmussen, og det er alvorligt for hans troværdighed. Samtidig er Venstre i flere meningsmålinger i dag under valgresultatet fra 2011, og derfor fremstår Lars Løkke Rasmussen ikke længere som det oplagte alternativ til Helle Thorning-Schmidt, han var, da partiet var flere procentpoint over 30 i en periode efter sidste folketingsvalg.

Hvorfor er det Claus Hjort Frederiksen, der forsvarer Lars Løkke og Venstre?

»For mit vedkommende overskygger hans evner de ting, vi må tåle med hensyn til hans skødesløshed,« sagde Claus Hjort Frederiksen i Go’Morgen Danmark i går. I Claus Hjort Frederiksens øjne er Lars Løkke Rasmussen en dygtig politiker og en god formand for Venstre, som han er villig til at forsvare. Samtidig nyder Claus Hjort Frederiksen stor respekt i V-baglandet, da han er tidligere mangeårig partisekretær under både Uffe Ellemann-Jensen og Anders Fogh Rasmussen. V-toppens håb er, at når Claus Hjort Frederiksen går i brechen for Lars Løkke, så forstummer baglandskritikken af partiformanden. Men Claus Hjort Frederiksen har også en egeninteresse i at dæmpe sagen om, hvordan Venstre bruger sine kontingentindtægter: Som formand for Venstres økonomi- udvalg og medlem af Venstres partitop har han selv været med til at blåstemple, at partiet har indkøbt tøj til formanden og betalt for flybilletter til formandens familie, så når baglandet kritiserer Lars Løkke Rasmussen i den nuværende sag, kritiserer de hele Venstres ledelse.

Det manglende alternativ

Får Lars Løkke Rasmussen nu en skattesag?

Det kommer an på, om Lars Løkke Rasmussen har sørget for at indberette og betale den korrekte skat af de ting, som Venstre har betalt for ham. Det ved kun Lars Løkke Rasmussen selv, men i går vurderede flere skatteeksperter, at det er sandsynligt, at Skat vil tage kontakt til Lars Løkke Rasmussen for at få en redegørelse. Det samme skete, da Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnocks, skatteforhold blev omtalt i medierne. Under Thornings skattesag satte Venstre en ny standard for, hvad man kan kræve af toppolitikere, da partiets nuværende finansordfører, Peter Christensen, krævede, at Skats afgørelse blev lagt frem for offentligheden og udtalte, at »der må efterhånden være en grænse for, hvor mange lig i lasten man kan have liggende i forhold til sin privatøkonomi, når man samtidig vil være statsministerkandidat i Danmark«.

Derfor vil det rent politisk være særdeles problematisk for Venstres formand, hvis det viser sig, at der ikke er betalt den lovpligtige skat. Det kan i sidste ende tvinge ham til at træde tilbage som formand for Venstre.

Hvor længe kan Lars Løkke Rasmussen blive ved med at være formand for Venstre?

Da Ekstra Bladet i begyndelsen af sidste uge første gang skrev om Venstres tøjindkøb til Lars Løkke Rasmussen, håbede V-toppen, at interessen for sagen ville forsvinde efter et par dage. Det gjorde den ikke, og da Ekstra Bladet havde nye historier på vej, valgte partitoppen med et brev til medlemmerne selv at fortælle om de flybilletter, Venstre havde betalt for, at Løkkes hustru og søn kunne komme til Mallorca samt for rengøring af ikkerygerværelser, hvor Løkke alligevel havde røget. Nu håber partitoppen så igen, at der ikke kommer mere frem, så der kommer ro om formanden.

Det er Lars Løkke Rasmussens redning, at der intet klart alternativ er til ham som formand for Venstre og de borgerlige partiers statsministerkandidat. Det er usandsynligt, at de øvrige borgerlige partier kan enes om at pege på en anden statsministerkandidat end Venstres formand. Og i Venstre er arvefølgen uklar. Næstformand Kristian Jensen er bedste bud, men på trods af stor sympati fra baglandet mangler han opbakning fra partiets indflydelsesrige personer. Samtidig forventes det, at der fortsat er formandsdrømme hos andre i folketingsgruppen – eksempelvis Søren Pind og Troels Lund Poulsen.

Hvordan ser Lars Løkke Rasmussens politiske fremtid ud?

Det nye fokus på Lars Løkke Rasmussens og Venstres økonomi svækker naturligvis de borgerliges statsministerkandidat. Men ligesom da GGGI-sagen i efteråret var på sit højeste, har Lars Løkke Rasmussen mulighed for at flytte fokus fra sin person og i stedet rette det mod politikken: I efteråret tog det kun Venstre syv-otte timer at indgå en finanslovsaftale med regeringen, selv om regeringen i flere uger havde forhandlet med Enhedslisten. Den strategi har Løkke og Venstre mulighed for at bruge igen.

De første forhandlingsmøder om en reform af beskæftigelsessystemet og regeringens vækstinitiativer blev holdt i sidste uge, og Venstres lyst til at lave forlig, der kan fjerne fokus fra formanden, vil sandsynligvis stige. Spørgsmålet er, om regeringen igen har lyst til at redde Løkke?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Wendt
Jesper Wendt anbefalede denne artikel

Kommentarer

det kommer en kanin op af en nato-hat i sidste sekund eller rettere så det passer med at kunne køre den forhenværende i stilling igen, gud forbyde det, men desværre er det nok det, der kommer til at ske.

Britta Hansen, Ib Christensen, Lars Bo Jensen, Torben K L Jensen, Janus Agerbo og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Det ser skidt ud for det repræsentative demokrati.

Simone Bærentzen, Niels Mosbak, morten Hansen, David Zennaro, Else Damsgaard, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Peter Jensen, Ib Christensen, Dorte Sørensen, Rune Petersen, Tue Romanow, Henrik Christensen, Peter Hansen og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar
Andreas Kallesen

Danskerne har slet ingen indflydelse på hvilken politik der vil blive ført efter næste valg.

Uanset om det bliver Helle, Løkke eller Fogh vil der ske massive forringelser på alle områder, hvilket er en del af planen. De overordnede mål vil blive fastsat på Bilderberg mødet i København på enten Marriot Hotel eller Bella Sky d. 29/5- 31/6 2014.

Per Torbensen, morten Hansen, Jens Falkesgaard, John Victor Lorck, olivier goulin, Kim Houmøller, Ib Christensen, Rune Petersen, Mette Hansen, randi christiansen, Janus Agerbo og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Det kan ikke passe - hvor mange ministre har ikke måttet gå i den siddende regering efter samråd, hvor specielt Venstre har være vedholdende og aggressive i deres spørgsmål?
Og så bliver man ved...nu skal der brygges på tirsdag.

Der var forbavsende få frivillige til aftenens TV avis til forsvar for Lars Løkke, som desværre ikke kunne komme.

Eva eldrup, Mette Hansen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Jesper Wendt

Så længe tendensen er uændret - Venstre løber med magten - bliver der ingen konsekvenser. Man kunne godt fornemme bølgegangen inden det famøse forlig, så det er nok 'the tipping point'.

"...
Det minder nemlig om politisk striptease i topklasse:
Først klædt nydeligt på af sit rundhåndede, statsstøttede parti,
derefter klædt delvis af i et skattepolitisk tredjegrads forhør hos kommissær Krasnik på DR 2 – og nu ganske tæt på at stå splitternøgen tilbage på scenen,
snart ribbet for selv de kulørte boxershorts og elegante sokker.
Og meget tæt på den næste stribe meningsmålinger.
..."
http://politiken.dk/magasinet/sketiugen/ECE2291004/klaedt-paa-til-politi...

Kjeld Hansen

Hvor er det dog ynkeligt og forfærdeligt, at et velfungerende demokrati ikke er i stand til at frembringe bare én ordenlig leder.

Niels Mosbak, morten Hansen, Jens Falkesgaard, Britta Hansen, Lise Lotte Rahbek, Else Damsgaard, Marianne Rasmussen, olivier goulin, Kim Houmøller, Rasmus Kongshøj, Henrik Christensen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Alan Strandbygaard

Puha...

Det er svært. Blandede følelser.

På den ene side synes jeg de skal lade Løkke fortsætte. Det sikrer at Venstre ikke gafler flere vælgere.
På den anden side set, så vil det i den grad flytte moralen, for hvad der er rigtigt og forkert.

Hvad får vi mest ud af? Et svækket Venstre, eller en fordærvet moral?

Jens Falkesgaard, Lise Lotte Rahbek, Niels Duus Nielsen, Rasmus Kongshøj, Henrik Christensen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Og det krøb i Løkke, thi han syntes de havde ret; men han tænkte som så: "Nu må jeg holde processionen ud".

Jesper Wendt

Er et demokrati velfungerende, hvis det skaber elendige ledere? Det logiske udfald må være nej. Hvis der var tale om en enlig svale, men noget tyder på de kloner dem i baglokalet.

Eva eldrup, Anne Eriksen, Jens Falkesgaard, Peter Hansen, Marianne Rasmussen, Sabine Behrmann, Rune Petersen og Nanna Wulff M. anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Et demokrati, der skabere ledere, Jesper Wendt, er ikke velfungerende - for et demokrati skal netop opløse ledelse, så det fornuftige argument mellem mennesker, og intet andet, bestemmer samfundets retning.

Lars Bo Jensen

"Lige siden den første bilagssag i 2008 har Lars Løkke Rasmussen trukket store veksler på sit partis tålmodighed med ham."

Spørg lige Hanne Boel om det var den førstebilagssag med Lars Løkke, startede han ikke med at svindle da han som 17 årig var formand for VU.

morten Hansen, Jens Falkesgaard, Kim Houmøller, Rasmus Kongshøj, Rune Petersen, Mette Hansen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

PS: Helt lovligt er Løkke Rasmussen sagen vel ikke?
Fx er her ikke tale om manglende skat. Her var Venstre og ikke mindst Løkke Rasmussen og resten af Venstres top meget nidkære , med at Thornings mand skulle betale skat til Danmark selv om han ikke er dansk statsborger og ikke arbejdede i Danmark.

Finn Rantzau

@Andreas
Danskerne har nøjagtig den indflydelse de altid har haft, men den harmonerer blot ikke med dine politiske præferencer - men lad ikke det faktum forblænde dig. Den førte politik er den sikkert60-70% af alle danskere vil have, så det harmonerer fint. Du kan blot ikke lide den - fair nok, men det siger absolut intet om, hvilken indflydelse danskerne generelt har på den førte politik. End ikke alle de grummeste Bilderberg konspirationsteorier kan ændre på det.

Udover det så lyder Dalls analyse særdeles fornuftig.

Steffen Gliese

Jeg tror, Finn Rantzau, at danskerne desværre har glemt, hvor godt et samfund vi havde, så du har nok ret i, at de stiller sig tilfreds med den udvikling henimod at lægge vægt på det ligegyldige og strunte i det væsentlige, vi har set i en snart 15 år.

Marianne Christensen, Jens Falkesgaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Venstres anløbne moral og hykleri er efterhånden demonstreret og understreget så eftertrykkeligt, at det umuligt kan have forbigået nogens opmærksomhed.

De vælgere der bringer Venstre til bage til regeringsmagten, må man følgeligt konkludere, er lige så moralsk anløbne - om ikke i handling, så i det mindste i ånd.

Hvad angår LLR selv, så er det utroligt, at manden ikke for længst har trukket sig som formand, i erkendelse af, at han simpelthen har for store personlige moralske problemer til at kunne forblive statsministerkandidat. Han opfører sig som en pamper af værste kaliber.
Og hans grådighed og magtsyge er så stor, at han ikke tøver med at satse partiets, i forvejen blakkede, renommé.

Det er mig en gåde, at de ikke for længst har sat ham på porten. Jeg tror ikke engang på, at det er af valgtaktiske grunde. De har intet at tabe nu. De ville vinde meget mere, ved at udvise standhaftighed, moralsk konsekvens og handlekraft, og skifte ham ud nu. Igen ser vi, at politkerne ikke har særlig skarp og realistisk fornemmelse for konsekvensen af deres valg på den offentlige opinion.

Det er mere sandsynligt, at langmodigheden hos Venstre skyldes, at alle sekundanterne er hunderædde for at miste deres alliancer, forfremmelser og karierremuligheder, som de har ventet på i årevis - ved et ledelsesskift.

Politik er et råddent spil. Og den demokratiske trosbekendelse er en hul hyldest.

/O

Niels Mosbak, Per Torbensen, Lars Bo Jensen, Anne Eriksen, Jens Falkesgaard, Lise Lotte Rahbek, Nanna Wulff M., John Victor Lorck og Hans Hansen anbefalede denne kommentar
Kjeld Hansen

Alan Strandbygaard
18. maj, 2014 - 23:37

Valget er ikke svært. Moral er det eneste rigtige valg. Det er vigtigere, hvordan man vinder end at vinde i et demokrati. Det er jo netop urent trav som særligt Venstre misbruger som politisk redskab.

- Og aller vigtigst er det at borgene i et demokrati bakker op og har tillid til demokratiet og de personer, som i demokratiets tjeneste er valgt til at repræsenterer dem.

Hvad enten man arbejder for afskaffelse af bundskatten eller topskatten, så er metoden for at nå målet meget vigtigt. Det skal foregå anstændigt og åbent. Og alle må respektere udfaldet. Indtil næste gang.

- Præcis som f. AFR. (For næsten lyst til at skrive "armen" ;o) )

Niels Engelsted

Hvis Lars Løkke ikke offentligt erklærer, at han har betalt skat af de modtagne goder, så kan han ikke være statsministerkandidat. Så simpelt er det.

Eva eldrup, Niels Mosbak, Jens Falkesgaard, Espen Bøgh, Britta Hansen, Nanna Wulff M., Else Damsgaard, Kjeld Hansen, Helene Nørgaard Knudsen, Alan Strandbygaard, Peter Hansen, lars abildgaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Lovgivere skal være lovlydige, de er betroet en uhørt magt af befolkningen, og hvis loven er af en sådan art, at de ikke selv kan eller vil leve op til den, er det det bedste bevis på, at det heller ikke kan forventes, at befolkningen gør det.

Michael Bruus

”Spørgsmålet er, om regeringen igen har lyst til at redde Løkke? ”

Det har den, regeringen kunne ikke ønske sig bedre afledningsmanøvre, end dem løkke er levringsdygtig i. Storset hver gang protesterne mod regeringens bedrag bygger op i pressen og offentligheden, går løkke ud og focker op og vupti regeringen er ude af søgelyset.

Finn Rantzau

@Hansen
Eller også er det store flertal faktisk ret tilfredse med dagens samfund på trods af, at debat parnasset i dette forum får det til at lyde, at Danmark har udviklet sig til helvedets forgård ;o)
@Engelsted
Kun Venstre og vælgerne afgør, om Løkke kan være statsministerkandidat, men herudover er jeg enig i, at han er svær at se, at han kan blive bestyrer i Prins Jørgens Gård, hvis han har fiflet med skatten, men den konsekvens drager Venstre selv og ikke folkedomstolen.

Steffen Gliese

Finn Rantzau, sandheden er jo, at det danske samfund havde nogle andre måder at løse samfundets opgaver på, og at afskaffelsen eller forringelserne over flere årtier af disse efterlader den danske befolkning mere ubeskyttet end i de lande, hvor man traditionelt har klaret sig på anden vis.
Det samme med dette spørgsmål om den blinde plet for korruptionen i samfundet: vi har klaret os i kraft af moralsk stærke karakterer og har derfor ikke indrettet os med beskyttelsesregler, men når dette så svigter, som det uvægerligt vil over tid, har vi ikke det værn, man andre steder med andre erfaringer har sikret sig med.

Espen Bøgh

24 TIMER, der ændrede Claus Hjort Rasmussens syn på det legitime i Venstres partikasse betalte tøj og Mallorcarejse til Lars Løkke Rasmussen og hans familie.

Selv Inger Støjberg fulgte efter og ændrede syn på problematikken i dette døgn.

Hvem kan dog tro på Venstre har noget socialt syn på samfundet, når den liberale holdning er, at andre skal betale for os uden at stille spørgsmål, og den slags undgår man ved hemmelighedskræmmeri, - som er en grundlæggende liberal dyd i Venstre!

Venstre opfylder så sandelig mottoet; "Pengene ligger bedst i borgernes lommer", - men glemmer samtidig at fortælle, at det kun gælder toppen af det liberale samfund, og resten af samfundets borgere blot er arbejdsudskud, der skal arbejde og betale deres skat, så der kan blive mere til de liberale at forbruge, så de fattige kan beundre deres livsstil.

Den liberale ideologi har intet til overs for staten, og ser den som en fjende der vil begrænse deres rigdom, derfor slår de også på staten skal være mindre, og parrer dette i offentligheden med drømmen om mere til individet, ved at skubbe til egoismen hos den enkelte samtidig.

Ligesom vi har set Venstre forbruget skjult i partikassen og overfor skattevæsenet, vil de alene undergrave samfundet love, som de ikke mener gælder for dem, - men derimod for all andre og er klar til at straffe dem hårdt hvis de forbryder sig herimod.

Dobbeltstandarden lyser ud af den liberale ideologi på alle områder, - samfundet er dem generelt ligegyldigt, - det eneste de har brug i samfundet , er muligheden for at tjene penge og efterfølgende bringe dem i skattely, eller unddrage dem skattevæsenet!

Ole Henriksen, Eva eldrup, Niels Mosbak, Niels Engelsted og olivier goulin anbefalede denne kommentar
olivier goulin

@Esben

Mere præcist kan det ikke siges.

Eller med andre ord: Venstre er et politisk afskum.

/O

Grethe Preisler

Finn Rantzau,

Sagde du folkedomstol? I et parlamentarisk demokrati som det danske er det, du behager at kalde "folkedomstolen", lig med den instans, der afgør om Lars Løkke Rasmussen anses for at være hæderlig nok til, at flertallet tør betro ham posten som regeringsleder igen. Med andre ord: det stemmeberettigede flertal, også kaldet "folket".

Nu er spørgsmålet for Venstres bestyrelse og repræsentantskab så bare, om det, der ved bl.a. tabloidavisen Ekstra Bladets ubelejlige mellemkomst er kommet for dagens lys om Lars Løkke Rasmussens omgang med de ham betroede økonomiske midler, er så belastende for Venstres almindelige omdømme i befolkningen, at tiden er inde til at skifte ham ud med en mindre belastet person. Før Helle Thorning evt. beslutter, at tiden er inde til at udskrive et nyt folketingsvalg.

Den, der forstår fuglenes sprog, kan blive minister - som der står over døren til folketingssalen.

Nu gælder det om at slå lyttelapperne ud for dem, der har behov for at vide, om "Lille Lars fra Græsted" har opbrugt sin politiske kvaje-kvote eller skal have lov til at blive siddende på formandsstolen i Venstre lidt endnu. Af mangel på et bedre alternativ ;-)

Finn Rantzau

@Grete
En masse sprog ekvilibrisme vanen tro, men var det noget argument imod, at det er Venstre (de opstiller) og så befolkningen (de stemmer), som er de eneste, der afgør, om "Lille Lars fra Græsted", som du lettere infantilt kalder ham (gad vide om de politiske favoritter på den anden fløj også bliver beæret med øgenavne af oraklet fra Odder ;o)) kan blive statsminister ? I givet fald fangede jeg det ikke !

@ Finn Rantzau 19. maj, 2014 - 13:19
"Lille Lars fra Græsted"
når Lars Løkke modtog statsministerposten fra Anders Fogh,
omtalte Lars Løkke sig selv som, citat: - Lille Lars fra Græsted

Niels Mosbak, Dorte Sørensen og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Rantzau

Lille Lars fra Græsted er, hvad manden kaldte sig selv, da han trådte til som partiformand og statsminister efter Fogh Rasmussens exit til Nato-hovedkvarteret. Det infantile ved navnet må derfor stå hans egen regning.

Oraklet fra Odder, ved jeg ikke hvem er - kender ikke en sjæl i den sikkert udmærkede lille by med dette navn ; o)

Herdis Weins

Finn Rantzau - LLR's handlemåde og deraf manglende kontakt med de økonomiske vilkår, er da argument nok.
Det er yderst få i befolkningen, der får tøj, ferierejser og transport betalt af andre. Faktisk må selv de lavstlønnede og de ledige (du ved, dem som LLR synes får alt for meget i indkomst), der er i aktivering/virksomhedspraktik eller udfører anden form for gratis arbejde, selv betale transport til arbejdspladsen og de fleste sandeligt også arbejdstøj.
At LLR med en STOR indkomst gudhjælpemig synes at andre skal betale for hans forbrug, uden at han betaler skat af det, er dobbeltmoral og uvederhæftighed, så det stinker til himlen.
P.S. Hvis en kontanthjælpsmodtager i virksomhedpraktik af virksomheden chef får penge for en weekendvagt eller en ekstra indsats, så skal det straks oplyses til sagsbehandleren, der trækker det beløb fra næste udbetaling. Hvis det ikke oplyses,kan vedkommende få ørerne noget så eftertrykkeligt i maskinen - for lige at sætte tingene lidt i perspektiv.

Herdis Weins

Rettelse til min kommentar ovenfor - der skulle stå .
"og de økonomiske vilkår, det meste af befolkningen lever under"

Niels Engelsted

Finn,
argumenter er der kun brug for i denne sag, hvis man med ord vil bortforklare, hvad der er tydeligt for alle at se.

Anne Eriksen, Espen Bøgh, Lise Lotte Rahbek, Niels Mosbak, Herdis Weins og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Herdis Weins

I øvrigt er det morsomt at se, hvordan man i den borgelige lejr åbenbart ikke mener, man har noget alternativ til Løkke, åbenbart på grund af manglende talentmasse. Det er da en selverkendelse, der vil noget - vi andre har vist det længe :-)

Anne Eriksen, Lise Lotte Rahbek, Erik Jensen og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Rantzau,

Det er småt med hukommelsen og den historiske bevidsthed i partiet Venstre med bagland og vælgere.

Men mod det vitterlige vås, der er som harpyernes spy, kan man spare sig ulejligheden med at "argumentere". Og roligt forlade sig på, at de fleste af de jævne danskere, der stadigvæk befinder uden for Christiansborgs skærmende mure, ikke helt har mistet sansen for dekorum og evnen til at skille skæg fra snot af lutter befippelse over Lars Løkke Rasmussens bedrifter som hhv. regerings- og oppositionsleder.

ulrik mortensen

Som de siger i året cirkusrevy: "Venstre ved man, hvor man har: Ved sid’n af hotellets minibar" ... surt ...

Det er virkelig en deprimerende tanke, at der slet ikke skulle være et brugbart alternativ nogen steder.
Landet stander i våde.

Jeg har betalt den skat jeg skal - javel ja, betyder det – at von Græsted betaler den skat - han selv synes, han skal – eller den skat skattevæsenet meddeler han skal, iflg. skattekortet – den sædvanlige omgang kreativ retorik omtåget af cigaretrøg …

Kjeld Hansen

"Jeg har betalt den skat jeg skal" Siger Løkke. Hvis det så bare ikke var sådan, at hver gang Løkke forsøger sig med et forsvar, så for jeg efterhånden helt automatisk et skævt smil på mine læber.

- Kender I det?

Povl Thomsen

Selv hvis Løkke har betalt skat af værdien af rejser til familien og andet, som må anses for gaver, er det vel et spørgsmål, om det stiller det puritanske, jyske Venstrebagland tilfreds - de tro partisoldater, der, som en kommentator beskrev det, sidder dér i forsamlingshusene med deres kaffe og kage, som de selv har betalt...

Grethe Preisler

Gad vide om ikke regnedrengene fra Handelshøjskole-Venstre har nogenlunde lige så lidt føling med, hvad "bønderne i udkants-Danmark" siger og mener om Lars Løkke over kaffen og kagerne i forsamlingshusene, som medlemmerne af Helle Thornings regering har med, hvad jævne folk, der lever fra hånden i munden, siger og mener om hende og hendes ministerhold over kaffen og kagerne på "kakkelbordene" inde i byerne?

Hvis de fortsætter, som de er begyndt, med at løse de udfordringer, som globaliseringen af finansmarkedet har stillet nationen over for, ender det vel snart med, at de må til at vælge et andet folk end det danske at være regering for. Ellers bliver det "nationalromantikerne" fra DF og "voldsromantikerne" fra EL, der løber med hele puljen til næste år.

Og hvad skal der dog så blive af alle de dygtige professionelle kernedanske karrierepolitikere, der ikke er plads til i Kommissionen og Parlamentet i Bruxelles, når politikerne fra de mere folkerige nationer i Unionen har fået de pladser, som de har krav på i h.t. til Traktaten?

Michael Kongstad Nielsen

Et praj får vi allerede på søndag, hvor EU-parlamentet står til at blive fyldt med de kandidater, som folk fra kakkelbordene, kartoffelrækkerne, vinrankerne og tavernaerne har stemt ind, i stedet for de gamle regnedrenge og globaliserings- og finansmarkedseksperter, som ingen har den mindste tillid til mere.

Grethe Preisler

Det er fuldstændig ligegyldigt for alle andre end kandidaterne, hvem" vi" stemmer ind i EU-parlamentet, hvor Danmark har 13 pladser ud af i alt 766.

Selv sætter jeg af principielle grunde mit kryds ved Folkebevægelsen mod EU, men jeg bilder mig ikke ind, at det spiller nogen større rolle.

Patentdomstolen derimod - der har vi endnu selv en smule at skulle have sagt.

Michael Kongstad Nielsen

Jeg tænker nu også på alle de andre 753, end de danske 13.
Og som sagt ser det ud til, at det bliver et jordskred.

Kjeld Hansen

"Løkke rørt over fuld opbakning". Jeg forstår godt Venstres politiske strategi. Ved at stå sammen og være loyale overfor hinanden ud over alle moralske grænser uden, at det bliver direkte ulovligt puster de til gløden politikerlede. Det for flere til, at ende op som sofavælgere og viser at i Venstre står vi sammen uanset hvad.

Og hvilken fordel kan Venstre så få ud af det? Det er lige så simpelt som det er manipulerende med vælgerne, for - uden at kunne dokumentere det - jeg tror de fleste sofavælgere høre til den mindre bemidlede del af befolkningen, som mangler motivation og håb og de er næppe Venstre vælgere eller borgelige for den sags skyld. Er denne påstand sand, så vil Venstre til syvende og sidst få en større relativ andel af de afgivende stemmer ind de ellers ville få.

- Respekt til Claus Hjort Frederiksen, som er det strategiske hoved bag Venstre og dermed den borgelige blok.

Så koste hvad det vil. Gå ned og afgiv din stemme hver gang. Det er vigtigt og den eneste lille indflydelse de fleste borgere har.