Læsetid: 1 min.

Tidligere V-formænd: Det er tid til selvransagelse

Både Henning Christophersen og Uffe Ellemann-Jensen ærgrer sig over valgnederlaget til Venstre ved EP-valget
Lars Løkke Rasmussen har de seneste to uger taget flere overskrifter på grund af tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning. Det har kostet dyrt i stemmer, vurderer tidligere Venstre-ledere

Lars Løkke Rasmussen har de seneste to uger taget flere overskrifter på grund af tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning. Det har kostet dyrt i stemmer, vurderer tidligere Venstre-ledere

Scanpix

Indland
26. maj 2014

Partiformand Lars Løkke Rasmussen har med sin seneste bilagssag kostet Venstre dyrt ved valget til Europaparlamentet, hvor partiet er gået et mandat tilbage.

Sådan lyder det fra Venstres tidligere formand, udenrigsminister og finansminister Henning Christophersen ifølge Jyllands-Posten.

»Det dårlige resultat har intet med selve parlamentsvalget og Venstres spidskandidater at gøre,« siger Henning Christophersen.

»Det handler udelukkende om, at formanden er kommet ud i nogle vanskeligheder,« lyder det fra den tidligere V-formand, der henviser til den stribe af bilagssager, som partiets nuværende formand bærer rundt på.

Lars Løkke Rasmussen har de seneste to uger taget flere overskrifter på grund af tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning.

Kristian Jensen: Jeg udfordrer ikke Løkke

Ifølge Henning Christophersen ville Venstre kunne have fået flere stemmer, hvis partiformanden havde haft orden i sagerne og ikke endt på forsiderne med sin seneste bilagssag.

»Man skulle nok have sparet lidt mere på tøjbudgettet og rejsebudgettet. Det er jo der, at selve sagen starter,« siger Henning Christophersen.

LÆS: Løkke skal stå skoleret for hovedbestyrelsen på tirsdag

Om det alene er Lars Løkke Rasmussens ansvar, at partiet blev klædt af ved valget, vil tidligere udenrigsminister og partiformand for Venstre Uffe Ellemann-Jensen ikke komme ind på.

I stedet synes han, »at det er trist,« at Venstre har lidt et nederlag ved valget.

»Det er især synd for de mange gode kandidater, der har slidt og slæbt i det,« siger Uffe Ellemann-Jensen til Jyllands-Posten.

Den tidligere udenrigsminister ønsker ikke at deltage i debatten om, hvad der ligger til grund for valgnederlaget. Men han mener stadig, at der bør ske en selvransagelse i partitoppen.

»Jeg vil bare sige, at det er klart, at det her må føre til grundige overvejelser i Venstre,« siger Uffe Ellemann-Jensen.

Blot 16,7 procent af vælgerne stemte ved det netop overståede valg på Venstre, der dermed fik det dårligste resultat i 25 år. Ved valget i 2009 fik partiet til sammenligning 20,2 procent af stemmerne.

LÆS: Venstre i Aarhus lytter efter signaler fra Lars Løkke

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kjeld Hansen

Er der mon en sjat vodka i vand flasken...

Kjeld Hansen

Ved godt, plat kommentar. Men hvad skal man efter hånden skrive om den situation :o(

Rasmus Kongshøj

Platte kommentarer er efterhånden den mest saglige måde at omtale Venstre-formanden.

erling fuglsang nielsen

Beholder venstre Lars Løkke som statsministerkandidat er der to pinlige udgange på næste folketingsvalg:
1. Lars Løkke bliver statsminister og vi skal altså leve med en person som statsminister, der i den grad har rod i sine bilag, og som efterhånden er en pinlighed i sig selv.
2. Socialdemokratiet fortsætter med sin kandidat som statsminister, og man får ikke ryddet op i topledelsen der, hvorfor man fortsætter de seneste års mistrøstige udvikling i partiet.
Ad 1: Det er egentlig ufatteligt at de borgelige kan leve med at sige: Vi har ca. 85 borgerlige medlemmer i det nuværende folketing, men der er kun en af disse der duer - nemlig Lars Løkke. Det kan være svært at være den første der løfter sværdet i venstre - vedkommende bliver næppe belønnet, når eksekveringen har fundet sted. Der er imidlertid en anden mulighed - nemlig at partikoryfæer som Uffe Ellemand-Jensen og Henning Christophersen går op til Lars Løkke og fortæller ham at det er forbi. Tilsvarende, som man så i Washington for mange år siden, da Nixon var den sidste i USA, der kunne indse, at ballet var ovre. I Danmark er det jo også pinligt for de øvrige borgerlige partier, at venstre vil bestemme at vi skal have en pinlig person som statsminister. De to eks-topfolk fra venstre kan derfor følges med lederne fra konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, så Lars Løkke kan forstå: Der må ikke gives flere chancer. Det er forbi nu.