Læsetid: 1 min.

Uligheden er lav i Danmark

Danmark et af verdens mest lige lande, og vi har langtfra oplevet samme ’perverse’ ulighedsudvikling som USA og Storbritannien, mener økonomisk overvismand
7. maj 2014

Den gode nyhed: Selvom uligheden også er steget i Danmark, er Danmark et særtilfælde i den internationale debat om stigende ulighed. Det mener den økonomiske overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen. Danskerne er mere lige og har oplevet en langt mindre stigning i uligheden end for eksempel USA og Storbritannien.

»Hvis man ser på Danmark i forhold til andre lande, så skiller vi os faktisk meget voldsomt ud ved, at uligheden som udgangspunkt er lav,« siger overvismanden. Tal fra OECD viser, at hvor den rigeste ene procent af danskerne får godt 6,5 pct. af den samlede indkomst, så får de allerrigeste amerikanere godt 20 pct. af indkomsten. Siden 1980’erne er de rigeste amerikaneres andel af indkomsten fordoblet, mens der kun har været en marginal stigning i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Toke Andersen

Det er måske lige lovligt frisk at konkludere, at vi i Danmark har lav ulighed, bare fordi den ikke er helt så vanvittigt kolonorm som den er mange andre steder.
Uligheden i Danmark er meget stor - og selv om den er større andre steder, har selv den danske ulighed for længst nået et niveau med klar patologisk, destabiliserende virkning. Og så er det røv urimeligt, hvilket må være åbenlyst for absolut ALLE, hvis ikke de sygelige samfundsaspekter har tyngde nok.