Læsetid: 2 min.

Demente forsvinder i stort tal

Over 1.000 demente mennesker bliver hvert år efterlyst hos politiet. Og ikke alle bliver fundet. Alene i 2014 er 11 døde. Det er chokerende, mener professor for Videncenter for Demens, som foreslår, at kommunerne udstyrer demente med en gps-søger
27. juni 2014

Hver dag i Danmark går gennemsnitligt tre demente mennesker hjemmefra og bliver efterlyst hos politiet. De har ofte mistet både retningssans, hukommelse og sprog og går uden at vide hvorhen. Som regel bliver de fundet igen. Men indimellem dør de i trafikuheld, drukneulykker eller af sult, tørst og udmattelse.

De senere år har dødstallet ligget på mellem 7 og 11 demente om året – men alene det første halvår af 2014 er 11 demente døde efter at være forsvundet. Og for syv uger siden forsvandt en ældre, dement kvinde ved Bramming. Hun er endnu ikke fundet.

»Det er jo chokerende, at man i et moderne samfund som det danske kan gå sin vej og komme til skade og først blive fundet lang tid efter. I mange tilfælde først efter, man er omkommet,« siger professor, overlæge og leder af Nationalt Videncenter for Demens, Gunhild Waldemar.

Op mod 60 procent af alle demente går deres vej på et eller andet tidspunkt, og demens er en voksende udfordring i hele den vestlige verden. Eksperter anslår, at antallet af danskere med demenssygdomme vil stige fra 90.000 i dag til 155.000 de kommende 25 år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu