Læsetid: 6 min.

Flere lande end hidtil kendt er involveret i NSA’s globale masseovervågning

Danmark og Tyskland er tilsyneladende blandt de lande, der deltager i et hidtil ukendt samarbejdsprogram om overvågning mellem NSA og en række såkaldte tredjepartslande. Ved at give adgang til fiberkabler er disse lande med til at muliggøre den verdensomspændende amerikanske spionage
Den største lyttestation uden for USA og Storbritannien, Bad Aibling i Sydtyskland, blev drevet af NSA frem til 2004. Ifølge Snowden-dokumenter opererer NSA fortsat fra stationen, som nu hører under den tyske efterretningstjeneste BND. Det er uvist, om Bad Aibling er stedet, hvor der behandles data fra den kabeladgang, som BND samarbejder med NSA om

Den største lyttestation uden for USA og Storbritannien, Bad Aibling i Sydtyskland, blev drevet af NSA frem til 2004. Ifølge Snowden-dokumenter opererer NSA fortsat fra stationen, som nu hører under den tyske efterretningstjeneste BND. Det er uvist, om Bad Aibling er stedet, hvor der behandles data fra den kabeladgang, som BND samarbejder med NSA om

Google Earth

19. juni 2014

Interne NSA-dokumenter fra Edward Snowden giver nu indblik i et nyt og kontroversielt kapitel i historien om NSA’s globale overvågning.

Under kodenavnet RAMPART-A har NSA etableret et omfattende og hidtil hemmeligholdt samarbejdsprogram med en række af de såkaldte tredjepartslande om at tappe de fiberoptiske kabler, der transporterer langt hovedparten af verdens elektroniske kommunikation. Det kan Information i dag afsløre.

Det er tidligere kommet frem, at der foregår et tæt samarbejde om kabeladgang mellem NSA og USA’s nærmeste allierede på efterretningsområdet, de såkaldte andenpartslande Storbritannien, Canada, Australien og New Zealand.

Men nu viser det sig altså, at også en række af de allierede lande, hvis efterretningstjenester har et mindre tæt samarbejde med NSA, udgør vigtige led i den infrastruktur, der sætter NSA i stand til at spionere imod borgere, virksomheder, organisationer og offentlige institutioner verden over.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Rune Petersen
  • Jesper Wendt
Rune Petersen og Jesper Wendt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Wendt

Listen af mål vokser støt. Indtil det er dissidenter de jager. En dag vil det være medlemmerne i kommunistpartiet. Hov, kongressen - og så langt er de allerede.

Godt at vide FE har al legetøjet til rådighed.

Det er naturligvis skuffende PET, har svigtet sin opgave, med at passe på demokratiet. Det kan selvfølgelig være begynder vanskeligheder.