Læsetid: 2 min.

Fredsaftale tilfredsstiller Løkkes kritikere

Lars Løkke Rasmussens kritikere og Kristian Jensens støtter tabte magtkampen i Venstre. Formanden afviser at have aftalt, at næstformanden skal spille en større rolle
Et tættere samarbejde mellem Venstres næstformand Kristian Jensen og formand Lars Løkke Rasmussen, skal sikre partiet mod nye skandaler, og det er tilfredsstillende for en stor den af den gruppe folketingsmedlemmer, som tirsdag anbefalede at vrage Løkke som formand

Et tættere samarbejde mellem Venstres næstformand Kristian Jensen og formand Lars Løkke Rasmussen, skal sikre partiet mod nye skandaler, og det er tilfredsstillende for en stor den af den gruppe folketingsmedlemmer, som tirsdag anbefalede at vrage Løkke som formand

Niels Meilvang

5. juni 2014

Selv om Lars Løkke Rasmussens kritikere, og Kristian Jensens støtter i Venstre, har tabt kampen om formandsposten, mener de at have aftvunget formanden et løfte om at inddrage næstformanden mere i partiets ledelse og en garanti mod nye skandaler.

»Der har har været et møde i hovedbestyrelsen tirsdag, og nu er vi enige om, at det kapitel er lukket, og vi ser fremad. Og det med et formandskab, som hedder Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen sammen. De har lavet en aftale, og det sikrer, tror jeg, at vi nok skal vinde det næste folketingsvalg, når vi står sammen,« siger formanden for skatteudvalget Mads Rørvig.

Venstres EU-parlamentariker Jens Rohde taler om, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen nu »forbrødres«, mens en tredje af kritikerne, kulturordfører Michael Aastrup Jensen, også taler om en egentlig aftale.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

lars abildgaard

gorillaen løkke og hans syndikat slog til igen og vandt!!

morten Hansen, Poul Sørensen, Bjarne Nielsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Lykke Johansen

Hold da helt op, hvor er venstrefolket nemme at narre.

Einar Carstensen, Poul Sørensen, Bjarne Nielsen, morten Hansen, Rasmus Kongshøj, Sune Olsen og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Som præcist forudsagt af Caspar Dall og Mette-Line Thorup!
Selv om det ikke var den sværeste diagnose, så alligevel flot!
http://www.information.dk/498021

Søren Kristensen, morten Hansen, Torben K L Jensen, Anne Eriksen, lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen og Jens Carstensen anbefalede denne kommentar
Jens Carstensen

Sjovt at man i Venstre: "sætter sig i selen"; mens resten af landet >>lægger sig i selen<<.

Nils Bøjden

Og al denne ballede er udelukkende startet for at skjule at man i kaosset nu har indført dobbelt statsborgerskab.

Traditionel handling fra statsadministrationens side.

Flemming Scheel Andersen og Kaj Spangenberg anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Og skulle Caspar Dall og Mette-Line Thorup være blevet misbrugt som nyttige idioter i Løkke-lejrens forberedende underminering af Kristian Jensen, viceformand og de gode folk i Sønder Røvs sidste håb, så er det også flot arbejde, bare denne gang fra Venstres spin-tjeneste.
http://www.information.dk/498021

morten Hansen, Anne Eriksen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Ja, Venstre er lette at narre. Claus Hjort kan trumle sammen med Løkke.

Men, men, men mon vælgerne også kan narres.

Lars Løkke er en hård negl, og Kristian Jensen er en blød af slagsen.

Der er nogle mennesker, der tror på et samarbejde mellem Løkke og Jensen. Når "kemien" ikke passer, så kan processen ikke forekomme.

Nu tror Venstres medlemmer på brevet, de har fået, men mon sandheden står deri. Brevet indeholder netop det, som Lars Løkke mener kan fordreje hovedet på medlemmerne, og ikke andet.

Venstres problem er nu, at ikke blot kredsen omkring Lars verificerer fordrejninger, nu her det hele landsledelsen. En usandhed bliver ikke mere sand af, at mange siger det eller det bliver gentaget.

Venstre har snydt vælgerne, så vi i stedet får Dansk Folkeparti, der ikke har nogen politik, men kun ad hoc adfærd.

Anne Eriksen

Første step er at Løkke ikke lige kan se, at Kristian Jensen skal lukkes ind til mere end vanligt.
Hvor er det billigt og forudsigeligt...

Tydeligt en skuffet Kristian Jensen på billedet!

Svend Erik Sokkelund, lars abildgaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

Underligt at en næstformand i Venstre bliver karakteriseret for at være blød, blot fordi han endnu ikke har fået lov til at udfoldesig, fordi han står i lære hos en hård negl.
Men man VIL jo tro det bedste, også selvom al erfaring siger det modsatte.

Henrik Jensen

Noget undrer mig ved al snakken om Løkke.

Vi VED at manden har en anstrengt, meget anstrengt, privatøkonomi.

Vi ved også, at han kan - KAN - blive Danmarks næste statsminister. Han vil altså, hvis han vinder, være clearet til/have adgang til Cosmic-oplysninger (Altså til Natos højeste og vigtigste informationer).

For at sige det rent ud: Med den baggrund kunne han ikke blive PET- eller FET-ansat, fordi han er alt, alt for sårbar. Men han kan blive Danmarks statsminister?

Niels Mosbak, Leif Andersen, Henrik Christensen, Christel Gruner-Olesen, Einar Carstensen, Sabine Behrmann, Erik ludvisen, Marianne Rasmussen, morten Hansen, Ib Christensen, Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen, lars abildgaard og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Nils Bøjden, at der er indført dobbelt statsborgerskab bør gjaldes ud fra alle tårne og tinder i det ganske land, nu mangler vi bare den helt fundamentale idioti i grundloven, som fratager danske statsborgere deres stemmeret, hvis de bosætter sig udenfor riget i mere end ganske få år.

Christel Gruner-Olesen, Kaj Spangenberg og Jens Carstensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Henrik Jensen, i det tilfælde vil jeg sige, at det kan han heldigvis blive. Samtidig må man nok også holde fast ved, at en statsminister pr. definition ikke kan have en anstrengt privatøkonomi.

Niels Engelsted

Lakmusprøven på det nye samarbejde vil være, om Kristian Jensen bliver inviteret med i Løkkes bade- og drukklub i DGI-byen sammen med Søren Pind og Peter Christensen, så forbrødringen kan fuldendes i saunaen.

Kaj Spangenberg

En katastrofe er indførelsen af dobbelt statsborgerskab. Nu behøver man ikke at udvise loyalitet over for Danmark, men for det andet land, hvor man også har statsborgerskab. Kan man nu både have dansk og afghansk statsborgerskab? Vi er jo fortsat i krig i Afghanistan. Denne ulykke med det dobbelte statsborgerskab (og den dobbelte loyalitet) bør skyndsomt rettes efter næste valg. Kan vi håbe på, at andre en DF går ind for det?

Henrik Jensen

Kaj

Jeg er enig – og det er endda mine unger, som denne lov skal “hjælpe”.

Jeg har det, mildt sagt, ikke godt med loven.

HVEM skal de være loyale overfor: Deres moderland eller deres fædreland?. (Moderlandet har haft en ulyksalig tendens til at ville besætte fædrelandet).

Og – interessant nok – skal man tro Justitsministerinden risikerer de nu, for første gang, at få frakendt deres danske statsborgerskab...hvis de laver noget snavs. (Det er jeg sådan set enig I – men det er jo ikke sådan liven bliver solgt).

Det er vel typisk, at det er politikere som Zenia Stampe – der ikke selv kan finde ud af, om hun er prøjser eller dansker – der hilser det dobbelte statsborgerskab velkommen.

(I øvrigt har det altid irriteret mig, at en del dansk-israelere har kunnet være I den israelske hær. Samtidig med at Danmark har været imod de illegale bosættelser).

Kaj Spangenberg og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Nils Bøjden

@Peter Hansen

Så kan du måske forklare mig: Hvem har ansvaret for en person med dobbelt statsborgerskab, når denne person har behov for diplomatisk bistand et eller andet sted i udlandet? Husk at der kun kan være et land der har ansvaret.

Dobbelt statsborgerskab er udelukkende shopping efter service på bekostning af andre.

Kaj Spangenberg og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Ja, Niels Engelsted, men modsat din præmis er det afgørende for systemet, at Kristian Jensen ikke inviteres, men af samme grund skal de nok forsøge at lokke ham.

Steffen Gliese

Nils Bøjden, jeg tror, at vi simpelthen har modsatrettede opfattelser af, hvad et samfund er og skal. For mig er et samfund, borgernes, og derfor er det, hvad der er til borgerens fordel, samfundet skal imødekomme. Alt andet giver ligesom ikke rigtigt mening.

Christel Gruner-Olesen og Christian Pedersen anbefalede denne kommentar
Nils Bøjden

@Peter Hansen

Hvad for nogle borgere.- De der er statsborgere i andre lande?

Et andet spørgsmål: Kan vi udvise danske statsborgere der også er statsborgere i andre lande? Eller kan vi blive tvunget til at modtage kriminelle statsborgere der også er statsborgere i andre lande?

Men du har stadigvæk ikke svaret på mit første spørgsmål: Hvilken ambassade har ansvaret for en statsborger med dobbelt statsborgerskab?

Og lad være med at skyde mig noget i skoene om hvad mine holdninger er. Det skal jeg nok selv klare. Du kan øjensynligt ikke analysere andre, så lad være med det.

Poul Sørensen

Venstre laver en førsteklasses bluff på sig selv...Efter 7 timers hjernevask så tror venstre, at det handler om hvorvidt partiet ville betale for Løkkes habitter, men det handler i højere grad om at Løkke brugte en hjælpeorganisations penge på, at flyve på førsteklasse - mange gange.

Einar Carstensen, lars abildgaard og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Der kan vist ikke være meget tvivl om udfaldet af tirsdagens to kampe:

Lars Løkke Rasmussen – Medierne: 1 – 0
Lars Løkke Rasmussen – Kristian Jensen/Oprøret: 1 – 0

Men det er derimod svært at se nogen vinder. Måske – for nu at blive i sportens sprog – på den korte bane: Lars Løkke Rasmussen. Og på den lange: Helle Thorning-Schmidt?

Nu er jeg for længst holdt op med at lytte til politiske analytikere ansat på de store dagblade og tv-stationerne, og det er nærmest komisk at høre, hvordan medierne, der for blot fem minutter siden hånede LLR for at spille offer, nu selv klynker: "Arrr, men vi blev SPUNNET! Not fair!" Hø! Måske og måske ikke. Men det er derimod helt fair, at både journalister og politikere ligger i bunden af troværdighedsmålinger.

Politik er ikke for de sarte. Eller for mennesker, der sætter retfærdighed og fairness høj(s)t. Som udenfor-stående forstår jeg fx hverken den blinde tillid og loyalitet mod et politisk parti, eller den illoyalitet mod samme, der kommer til udtryk, når chancen, for fx at gøre oprør, melder sig (lex Jens Rode). Og jeg stoler ikke blindt (snart ikke overhovedet!) på, hvad medierne fortæller mig om, hvad der foregår i de politiske kulisser.

Men jeg synes formiddagens samtale i programmet Cordua&Steno med Søs Marie Serup var rigtig interessant. Og den forklarer en hel masse om, hvad politik er, set indefra. Fra 'maskinrummet' som man ynder at kalde det.

Og så skal man nok ikke i sin personlige partiskhed lukke øjnene for, at politik er 'det muliges kunst', hvor alle kneb gælder, og loyalitet kan gradbøjes efter forgodtbefindende – alt efter hvad der gavner hhv 'mig' og/eller partiet mest – og at det også gælder for det parti, man føler sig mest knyttet til! Jeg nævner det bare lige. ;)

http://arkiv.radio24syv.dk/video/9904944/cordua-steno-uge-23-2014-1

Robert Kroll

Hvis blå blok vinder næste folketingsvalg og DF er det største parti, så er det nok ikke lige for, at Lars Løkke kan regne med at blive statsminister ?

En blå regering ( evt en ren V regering) med et stort DF som et egensindigt "støtteparti" vil være dårligt kørende - DF ville kunne bestemme det hele uden at have del i regeringsansvaret .

Så DF må vel med i en blå regering , hvis det bliver det største parti, og er det så LLR, der bliver statsminister ? - næppe.

Den nuværende statsminister får måske vælgernes støtte til at fortsætte som statsminister - og det kan hun så takke LLR'S og venstres systematiske "fodfejl m v" for

Formentlig er der en hel del "blå" vælgere, der hellere vil fortsætte med den nuværende " lidt blålige" regering end at se LLR i statsministeriet.

( Og hvad vil andre landes ministre og politikere tænke, hvis LLR bliver dansk statsminister - kan LLR overhovedet påregne at blive respekteret af andre landes regeringer og i EU ? - alle ambassader i København har givet indberettet minutiøst hjemover om LLR's og Venstres meritter - det er dårligt for Danmark.)

Peter Jensen

"Politik er ikke for de sarte. Eller for mennesker, der sætter retfærdighed og fairness høj(s)t."

På grund af bl.a. denne tragiske tingenes tilstand må vi arbejde for at der bliver plads til sarthed, plads til retfærdighedstænkning, i det politiske virke. At underkaste sig og legitimere forråelsen peger næppe nogle gode stier ud for os.

lars abildgaard, Henrik Christensen og morten Hansen anbefalede denne kommentar
Per Langholz

Det står nu ret klart at Lars Løkke fik Søren Gade ind som formands kandidat, hvis Løkke måtte gå. Konsekvensen ville så være endnu mere kaos i Venstre med et formands kampvalg mellem Kristian Jensen og Søren Gade. Det var det valg Venstres hovedbestyrelse stod over for tirsdag aften, og hvor de så nærmest var tvungent til at vælge Lars Løkke som formand. Lars Løkke kunne jo også have valgt at trække sig, og pege på Kristian Jensen som den naturlige formand efter Lars Løkke. Men Lars Løkke vælger i stedet at risikere en totalt kaotisk situation ved at få Søren Gade ind som formands kandidat, og det får at redde Løkkes eget skind. Lars Løkke vælger at risikere at Venstre i en kaotisk situation, hvis det kan fremme hans egen (LLR) position. Kristian Jensen siger selv, at hvis der blev kampvalg mellem ham og Søren Gade, ville det splitte venstre så meget, at Venstre vil ligge helt ned (det er ikke et ordret citat).

Så spørger jeg mig selv, vil danskerne have en statsminister, der måske engang ser mulighed for at få en international position, og for at få denne stilling kræver det at han sætter Danmark i en dårlig position.

Niels Bøjden
"Så kan du måske forklare mig: Hvem har ansvaret for en person med dobbelt statsborgerskab, når denne person har behov for diplomatisk bistand et eller andet sted i udlandet? Husk at der kun kan være et land der har ansvaret."
Det bliver jo personen der har det dobbelte statsborgerskab, der skal vælge hvilken ambassade han/hun ønsker assistance fra.
Mine børn har alle dobbelt statsborgerskab, med en dansk far og en italiensk mor, samtidig hat Danmark og Italien en gammel bilateral konvention, så at de ikke skal vælge statsborgerskab ved det fyldte 18 år, men beholder det dobbelte statsborgerskab til deres død.
Alle de problemer som du opfinder, eksisterer ikke i virkeligheden, mine børn aftjente værnepligt i Danmar, det gælder også i Italien.
Når man søger det andet statsborgerskab, bliver det ikke bare "trukket i en automat", men man skal opfylde visse krav om sprog, samfundskendskab og historie samt en ren straffeattest.
Det er også nemmere at nægte en borger statsborgerskab, han har jo allerede et.
Det kan også indebære fordele, man kan undertiden have ret til at stemme to steder.
Når mine børn bor i Danmark, kan de både stemme til folketingsvalg i Danmark og Italien, da Italien ikke har den tåbelige lov, at man skal have bopæl i riget for at stemme.

morten Hansen

Løkke banden fældede oppositionen i Venstre på det forkerte ben ved at manipulere selv samme med mediernes hjælp.
Først fik Løkke sig selv frikendt, da alle troede , at han gik af. Dernæst vendte han på en tallerken og fik splittet oppositionen ved at stille Gade som modkandidat.
Venstres opposition må føle sig godt og grundig tørret.
Men Løkke viste sit sande ansigt. Han er en magtsyg manipulator.

lars abildgaard, Einar Carstensen og Per Langholz anbefalede denne kommentar
Nils Bøjden

@ Jørn Boye

Hvis du er i udlandet, hvad vil du så sige til at du får besked om at dine børn må henvende sig på en anden ambassade, da de er statsborgere i et andet land?

Mogens Holst

I Watergate sagen hed det: "følg pengene" . Det samme kan man gøre her.

Ventre køber tøj for 152.000 kr for Løkke siger, at han ikke har råd til at betale selv.

Så kommer Venstres officielle Venstre redegørelse der siger, at Løkke har købt noget af tøjet, nærmere betegnet 100.000 kr's værd. Fandt han lige pludselig disse penge?

Selvfølgelig ikke.

Tøjet, som Løkke har købt, er brugt tøj, og ingen betaler fuld pris for brugt tøj, så hvad har han betalt for tøjet - er det 1 kr, 1.000 kr eller hvad? Bilag udbedes!

Det ville være rart om den danske verdenspresse borede lidt mere i stedet for at købe en "forklaring", der i virkeligheden er en vildledning.

lars abildgaard, Søren Bro og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Niels Bøjden
Du vrøvler, mine børn har aftjent deres værnepligt i Danmark, det gælder i Italien. Hvis de aftjente deres værnepligt i Italien, var værnepligten også aftjent i Danmark.
Hvad angår, hvor man skal søge hjælp i udlandet, er det ikke noget som en ambassade kan bestemme.
Hvis du henvender dig som dansk statsborger, med gyldigt dansk pas, er ambassaden pligtig til at yde dig hjælp, eller hvis du henvender dig til en italiensk ambassade, som italiensk statsborger med gyldigt italiensk pas, er den italienske ambassade pligtig til at yde dig hjælp, - hverken den danske eller den italienske ambassade, kan afvise dig med den begrundelse, at du også er statsborger i et andet land.

Nils Bøjden

@Jørn Boye

Så de har valgt Danmark som land at være statsborger i. Ellers havde de valgt at aftjene værnepligt i Italien. Resten er udelukkende et ønske om større muligheder for service fra det offentlige. Service shopping via statsborgerskab.

Niels Bøjden
Du burde sætte dig ind i hvad du skriver.
Jeg og min kone har boet og arbejdet i Italien i over 30 år. Mine børn har gået i italiensk og i dansk skole.
At vi boede i Danmark, da børnene skulle aftjene værnepligt, var et tilfælde.
Men at der er fordele ved et dobbelt statsborgerskab, er da helt sikkert.
Hvis man vil søge ind ved politiet, i Danmark eller i Italien, da kræves der statsborgerskab, - det betyder, at børnene frit kan vælge, om de vil søge i Italien eller i Danmark.
Børnene kan teoretisk blive præsident i Italien og når de går af, kan de teoretisk set blive statsminister i Danmark, bare for at teoretisere i det ekstreme. Men der vil de fleste nok foretrække politikerposter i Italien af økonomiske grunde,- en italiensk politiker tjener det samme om måneden, som en dansk politiker tjener om året.
Hvad er der galt ved at serviceshoppe, hvis du har mulighed for det ?