Læsetid: 1 min.

Hackere lækker folketingspolitikeres CPR-numre som hævn

En hackergruppe har tilsyneladende offentliggjort 22 politikeres fortrolige oplysninger i protest mod lov
12. juni 2014

Navne, adresser, cpr-numre og mailadresser på 22 nuværende og tidligere SF'ere er torsdag blevet lækket på Twitter, skriver Politiken.

Det er angiveligt hackere, der lagt de fortrolige oplysninger ud på det sociale medie som en straffeaktion mod den omstridte lov om Center for Cybersikkerhed, som Folketinget vedtog i går.

- I dag, den 11. juni 2014 (i går, red.) afslørede i jeres sande ansigt efter at have vedtaget loven om det danske Center for Cybersikkerhed. I måneder har vi observeret jeres hykleriske tilgang til spørgsmål om privacy violations (overgreb på retten til privatliv, red.), skriver gruppen ifølge Politiken.

SF¹s forsvarsordfører Holger K. Nielsen bekræfter over for Politiken, at det er hans cpr-nummer og øvrige personfølsomme oplysninger, der er blevet offentliggjort.

- Det er da meget ubehageligt. Men så må vi forbedre it-sikkerheden i de systemer, vi har i SF. Jeg kan overhovedet ikke se nogen sammenhæng mellem det hackerangreb og loven om Center for Cybersikkerhed, som vi vedtog i går.

- Tværtom, så er Center for Cybersikkerhed jo netop oprettet for at dæmme op for cyberangreb, siger han til Politiken.

Hackerne siger i en følgebesked, at de har oplysninger på andre SF'ere. Men de har kun lækket oplysninger på medlemmer af SF's folketingsgruppe, som de klandrer for at have stemt for loven.

Det stemmer dog ikke helt, for gruppen har også offentliggjort personlige oplysninger på afhopperne Ida Auken, der nu er medlem af De Radikale, og Ole Sohn, der skiftede til Socialdemokraterne.

Med på listen er også SF's tidligere formand Villy Søvndal, der har trukket sig fra landspolitik.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Rune Petersen
  • Niels Mosbak
  • Jette M. Abildgaard
  • Rasmus Kongshøj
  • Ib Christensen
Rune Petersen, Niels Mosbak, Jette M. Abildgaard, Rasmus Kongshøj og Ib Christensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rune Petersen

Fremragende gjort, forsæt endelig.

Janus Agerbo, Jette M. Abildgaard, Hans Larsen, Rasmus Kongshøj og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Nis Jørgensen

Nu er CPR-nummeret jo ikke designet til at være hemmeligt, og ingen af de nævnte oplysninger har karakter af "fortrolige" eller "følsomme" oplysninger - med mindre personen har adressebeskyttelse.

Ib Christensen

Politikerne vil nok anse dette for netop en bekræftelse på at de gjorde det rigtige.
Lad os håbe at de ansvarlige for FE nu og i al fremtid bære ansvaret til fulde!
Man har vel en holdning til man får et nyt standpunkt indtræffer jo aldrig i professionel Dansk politik.

Dan Johannesson

Rent symbolsk er det en af de mest glædelige nyheder i flere år, da den indikerer en gryende modstand i befolkningen, i mod regeringens og EU's stadig mere totalitære love.

I politiken uddybes Hackernes budskab yderligere:
" »Korrupte tyranner«

Ifølge hackerne skal aktionen ses som en protest mod de »korrupte tyranner«, som med loven om Center for Cybersikkerhed har gjort sig skyldige i »endnu et overgreb på retten til privatliv«.

Direkte henvendt til regeringen og Folketinget skriver gruppen:

»I er gået for langt, når I tror, I kan bruge den militære efterretningstjenestes enheder til at overvåge almindelige borgere. I er gået for langt, når I gentagne gange ignorerer bekymringerne fra borgere, som kræver svar og klarhed. I er gået for langt, når jeres svar på en voksende offentlig bekymring fra folket er en lov, der begrænser gennemsigtigheden i jeres grådige handlinger, som I gjorde 4. juni 2013«, lyder det med reference til sidste års omstridte ændringer i offentlighedsloven. "

Se evt: http://politiken.dk/indland/ECE2314145/hackere-laver-straffeaktion-mod-f...

Bo Carlsen, Janus Agerbo, Torben Selch, Henrik Christensen, Dorte Sørensen, Jette M. Abildgaard, Rune Petersen, Hans Larsen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Jørn Petersen, Lise Lotte Rahbek og Britta Hansen anbefalede denne kommentar
Kristian Kolby

Alle mulige andre har deres CPR på nettet på grund af inkompetente papirnussere, så hvorfor ikke lille Holger Virkelighedsfjern?

Bo Carlsen, Janus Agerbo, lars abildgaard, Rune Petersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Dejligt at politikerne endelig får lov at smage deres egen medicin. Min eneste ærgrelse er at det kun er 22 af dem, der er blevet registreret.

Kære hackere, kan I ikke gå i gang med samtlige 179 folketingspolitikere, eller i hvert fald dem fra partier, der har stemt for datalovene, og offentliggøre alt på dem; CPR-numre, adresser, telefonnumre, hemmelige dating-profiler, kontoudskrifter, private mails, lægejournaler, selv biblioteksbøder. De kan ikke have noget imod det, for deres holdning til NSA-skandalen har jo været at trække på skulderen.

Sabine Behrmann, Helge Rasmussen, Bo Carlsen, Ole Henriksen, Peter Taitto, lars abildgaard, Rune Petersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Kristian Rikard

Jeg mener at kunne huske, at da CPR-nummeret kom i begyndelsen af 70'erne (med modulus 11-test og hele molevitten) VAR det meningen, at det skulle være helt personligt. Men der gik jo ikke
mange år før enhver telefonsælger og discountbutik "krævede" det.
Samtidigt må man sige, at afløseren - som vist først var lovet færdigt i 2009 - unægteligt lader
vente på sig.

Rasmus Kongshøj

Problemet er jo at man konsekvent bruger CPR-nummeret forkert. I stedet for at bruge det som det det er, nemlig et entydigt identifikationsnummer, bruger man det som kodeord. Det ville svare lidt til at jeg kunne få folk til at acceptere at jeg rent faktisk var Holger K. Nielsen, blot fordi jeg kunne navnet udenad.

Skal man være sikker på at man har fat i den rigtige person, så skal man bruge andre systemer. Vi har NemID, der er frygteligt besværligt, især for ældre og talblinde. Skal vi have et ordentligt system til digital autentifikation, så skal vi nok have udviklet en løsning baseret på biometriske data.

Bo Carlsen, Nis Jørgensen, lars abildgaard og Kristian Rikard anbefalede denne kommentar
Morten Balling

"Jeg kan overhovedet ikke se nogen sammenhæng mellem det hackerangreb og loven om Center for Cybersikkerhed"

Ville det være helt forkert at mene at Holger måske ikke er den skarpeste kniv i skuffen?

Bo Carlsen, Janus Agerbo, Henrik Christensen, Claus Jensen, Rasmus Kongshøj, Hans Larsen, lars abildgaard, Rune Petersen og Anders Feder anbefalede denne kommentar
Morten Balling

"Når regeringen frygter sine borgere, er der frihed. Når borgerne frygter regeringen, er der tyranni. Vi ser ikke meget frihed i Danmark, men masser af tyranni", lyder beskeden fra gruppen.

Janus Agerbo, Rasmus Kongshøj og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Ernst Petersen

"Nu er CPR-nummeret jo ikke designet til at være hemmeligt, og ingen af de nævnte oplysninger har karakter af "fortrolige" eller "følsomme" oplysninger - med mindre personen har adressebeskyttelse."

Det er sikkert rigtigt, at det ikke var meningen, at det skulle være hemmeligt, men bare en nem måde til at identificere sig selv. Problemet er bare, at mange firmaer og myndigheder betragter det som lige så pålideligt som billedlegitimation, hvis en person oplyser et navn og et cpr-nummer, der passer sammen.

Derfor kan man i de fleste tilfælde gå ind i en bank og hæve penge på "sin" konto, hvis bare man oplyser "sit" navn + cpr-nummer. Eller man kan gå ind på en politistation og bestille nyt pas og nyt kørekort ved at give de samme oplysninger og aflevere et vellignende billede. Derved kan man få tilsendt sådanne dokumenter med sit eget billede og en anden persons navn og cpr-nummer. (For at dokumenterne ikke går til navnets retmæssige ejer, går man så f. eks. lige ind på posthuset og opretter en postkasse, der modtager dokumenterne, som man derefter bruger til at skaffe kreditkort og så købe stort ind til sig selv på den andens vegne.

Det er sådan moderne identitetstyve arbejder!

Janus Agerbo, Rasmus Kongshøj og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Claus Jensen

"Det er da meget ubehageligt. Men så må vi forbedre it-sikkerheden i de systemer, vi har i SF."

Det er vel ikke ubehageligt, hvis man ikke har noget at skjule, Holger K.?!

Toke Andersen, Bo Carlsen, Henrik Christensen, Rasmus Kongshøj og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Nis Jørgensen

"Problemet er bare, at mange firmaer og myndigheder betragter det som lige så pålideligt som billedlegitimation, hvis en person oplyser et navn og et cpr-nummer, der passer sammen."

Ja. Og problemet bliver forværret af hver eneste artikel, der omtaler CPR-numre som "fortrolige oplysninger" og insinuerer, at det er en kæmpe risiko, hvis ens CPR-nummer er offentliggjort. Risikoen for identitetstyveri er reel - men det er den uafhængigt af om dit CPR-nummer ligger på nettet eller ej. Der er masser af mennesker rundt omkring med adgang til hele CPR-registret, eller kunderegistre der inkluderer CPR. De tilfælde hvor CPR-numre lægges på nettet er toppen af isbjerget.

Og så vil jeg faktisk tro at i hvert fald politi og banker har strammet op på sikkerheden - jeg ville faktisk blive mere end almindelig forbløffet, hvis jeg i dag kunne hæve penge eller bestille billedlegitimation, uden anden id en navn og cpr-nummer.

Peter Taitto

Afviklingen af logningsdirektivet for en uges tid siden giver i hvert fald mening nu. For det blev jo afløst af CfCS, som kun nåede, at blive en notits i flere medier bortset fra denne avis og Politiken.

Rune Petersen, Janus Agerbo, Rasmus Kongshøj og Henrik Christensen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

»Politikere står model til lidt af hvert, så man må ikke være sart. Men det er usædvanligt, at man ud over politisk kritik også skal acceptere angreb på ens person. Det er noget andet.«

Siger Jesper Petersen, der aldrig er gået af vejen for, ofte perfide, personangreb på politiske modstandere. Selvindsigt er vist ikke hans stærke side. Hykleri derimod …

http://www.bt.dk/politik/vred-hacket-politiker-det-er-over-stregen

Peter Taitto, Rune Petersen, Janus Agerbo og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Man må sige at hackerne har opnået deres mål når de har fået regeringen til at udtale sig så arrogant og samtidig ufrivilligt komisk som Nicolai Wammen gør det til Politiken:

"Der har været høringer og en dialog med mange parter, der har haft synspunkter, når det gælder loven om Center for Cypersikkerhed. På den baggrund er der vedtaget en lov med et massivt flertal bag i Folketinget, og det er altså sådan i et demokrati, at der er det Folketinget, der vedtager lovene"

Så vidt jeg kan se er protesten netop at loven er et indgreb mod den personlige retsikkerhed, og at Folketinget bevidst og uden begrundelse har ignoreret et flertal af eksperter som har talt imod loven under høringen, og derved bevidst og uden rationelt grundlag ignoreret de foranstaltninger som Grundloven foreskriver til at modstå lovsjusk og magtfordrejning. Wammen og regeringen kan således kun mønstre et repræsentativt magtmandat ikke et folkeflertal, og Wammens påberåbelse af demokratiet klinger defor hult.

Men det hele falder i tråd med regeringens (og de andre partiers) tiltusken sig magt via tvivlsomme love som offentlighedsloven, lømmelpakker og internetovervågning. Demokrati er det ikke, det er snarere totalitært styre i ny populistisk forklædning.

Bo Carlsen, Rune Petersen, Janus Agerbo, Benjamin Lau Jensen og Henrik Christensen anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Godt gået, hvis de ikke har noget at skjule, er det jo intet problem. Plejer det ikke at være argumentet.

Peter Taitto, Anders Feder, Rune Petersen, Rasmus Kongshøj og Kristian Lund anbefalede denne kommentar
Ernst Petersen

"Og så vil jeg faktisk tro at i hvert fald politi og banker har strammet op på sikkerheden - jeg ville faktisk blive mere end almindelig forbløffet, hvis jeg i dag kunne hæve penge eller bestille billedlegitimation, uden anden id en navn og cpr-nummer.

Det ville jeg desværre ikke. For sådanne sager bliver ved med at opstå, og jeg kender mange forbløffende eksempler.

For en del år siden var der f. eks. en svindler, der snød en hel række banker ved bare at gå ind og sige: "Jeg kommer fra forretningen inde ved siden af, og vi er desværre løbet tør for hundredkronesedler. Jeg har en kunde, der venter. Kan I hjælpe mig?"

Ingen af bankerne afviste den pæne unge velklædte mand med de mest "ærlige" blå øjne, som de nogensinde havde set. Men de var særdeles forundrede, da han ikke kom tilbage, og forretningen inde ved siden af slet ikke kendte ham.

Desuden glemte jeg engang min pung, da jeg kørte ned for at tanke benzin. Jeg opdagede det først, da jeg havde tanket op, og var derfor nødt til at gå ind og spørge, om jeg skulle lade bilen stå, mens jeg tog hjem for at hente pungen. Til min forbløffelse spurgte ekspedienten, om jeg ikke have en gammel kvittering liggende i bilen, for så kunne han klare problemet, da nummeret på mit Q8 benzinkort stod der. Jeg fandt en sådan kvittering og viste ham den. Han tastede kortnummeret ind og sagde: "Den er i orden, der er betalt. Du kan godt køre!"

Siden dengang har jeg altid passet på mine kvitteringer, så andre (f. eks. biltyve) ikke kan samle dem op og bruge dem på samme måde.

Henrik Christensen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Ernst Petersen

Når de ledende politikere ikke frygter identitetstyveri særlig meget, så skyldes det jo muligvis, at deres egen risiko er mindre, fordi de er kendte. Det er jo ret svært for en anden at udgive sig for at være Holger K. Nielsen netop, fordi alle ved, hvordan den rette indehaver af navnet ser ud.

Helene Nørgaard Knudsen

Det er godt at se at der er blevet strammet op på sikkerheden omkring cpr-registret.

Der er andre måder at bekæmpe overvågning på. Og man hæver ikke sikkerheden ved at offentliggøre den form for personlige oplysninger. Det havde måske været mere velvalgt at lave en defacement af statens sites. Og nej det er ikke en opfordring. Find selv på noget, der :-)

Det kan aldrig retfærdiggøres at hive folks privatliv ind i det. Heller ikke politikernes. Jeg - "vi" - kæmper for folks privatliv og i den kamp kan man ikke gradbøje hvem der har krav på privatliv og hvem der kan "ofres". Det må være en rettighed alle har som udgangspunkt.

Jeg har bedre ting at fylde i mit hovede end hvem der sover med hvem og hvem der lufter hvis hund. Jeg ønsker større åbenhed i det poltiske liv og mindre "se min fine mave" fra politikerne.

Rune Petersen

Lad os nu få alle på borgen, samt deres bagland og embedsmænd's data på nettet, gerne spredt så meget så muligt.Så det ikke lader sig gøre at få det væk igen.
De råber jo så højt om moral og ærlighed derinde, så de kan næppe have noget at skjule.

Helene Nørgaard Knudsen

lettere off-topic: lad os nu få et billede på sygesikringskortet. så har man et gyldigt billedid. det er også en god forberedelse til det digitale samfund hvor ens portræt bliver hentet fra en central server og vises på ens mobil. ligger det lokalt på telefonen - og sikkerheden ikke er bedre end i dag - er det alt for let at "fuske" med det. billedet er en uungåelig ting hvis man seriøst ønsker at gøre det sværere at begå identitets-tyveri.

Helene Nørgaard Knudsen

det her er hvad jeg tilbyder:

cyberenheden tager sig af forsvarets og statens (inklusive kommunernes) it opgaver. gerne med private underleverandører. et krav er adgang til kildekoden. alle servere placeres hos cyberenheden. enheden tager sig af drift, udvikling (herunder også gui og api'er) og sikkerhed. de data der er i databaserne har enheden ingen interresse i. det er politiets opgave. måske…

filosofien er at statens data - som består af befolkningens data - er den virtuelle udgave af den enkelte borger. set i det lys er det naturligt at forsvaret tager sig af den opgave da de fleste trusler kommer udefra. har man it-sikkerhed som religion begynder "udefra" i det øjeblik trafikken ryger ind i routeren. det er den naturlige fysiske grænse.

jeg kan varmt anbefale at oprette en enhed under cyber-tjenesten der tager sig af at udlevere data fra overvågnings-systemerne til politiet eller forsvaret. denne enhed skal bestå af folk fra forsvaret, politiet, juridisk kyndige folk som jurister, advokater og dommere. man kan endda udvælge folk som man gør med domsmænd.

det er naturligt at have inhouse udviklere og driftsfolk da dette sikrer et godt rekrutteringsg-grundlag for en eventuel offensiv enhed (ved godt at politikerne er imod men systemadminstratorer og programmører bliver ganske glimrende hackere. jeg ville blive overrasket hvis ikke der allerede er et "forsøgs-projekt" med noget lignende :-).

jeg arbejder med et begreb jeg kalder autoritet. det er en der har demonstret kunnen på et bestemt område eller blot ekspert viden på en enkelt teknik eller service.

enheden tager sig også af at udvikle teknologi til forsvaret. dette kan være avancerede våben eller "bare" et kommunikations-system. dette gøres i samarbejde med universiteter der derved får en masse forskning og ny viden. der bruges private underleverandører der tager sig af de sidste r'n'd detaljer. dette sikrer (forhåbentlig en masse) patenter (alle kender min holdning og det er mig "mod" verden på den her, så, æhhh) til det private erhvervsliv. og da de kommer til at høste guldet er det kun rimeligt at de finansierer udviklingen.

for eksempel kunne det være sjovt at lave et projekt for for eksempel gymnasier eller 10 klasser om at programmere en autonom bil der skal kunne køre om kap med andre biler. måske en styring via wifi eller bare styre via remoten til en fjernstyret bil hvor det er en computer der kører ved at regulere potmetret i stedet for et menneske. dette er for at udbrede kendskab til teknologi og gerne anspore en interresse i en tidlig alder. det er her fremtidens super-it-folk starter.

jeg har holdningen at det farligste ved en given teknologi er at frygte den. den eneste måde man kan udvikle et "modtræk" (skulle det være nødvendigt) er ved at beherske teknologien. jeg vil mene at atombomben har bevist at bare fordi vi kan betyder det ikke vi skal. derudover kommer der rigtig meget ny teknologi ud af det militære (bare se på menneskets samlede historie: overlevelse og forsvar) som kan anvendes i det civile (med mit eget droneprojekt som et godt eksempel).

jeg har ikke argumenteret for at enheden driver staten og kommunernes it. her er så argumenterne:

* sikkerhed

man kan ikke garantere noget man ikke kontrollerer fysisk når det drejer sig om it. open source er ikke garanti for et sikrere system men det er en garanti for at man selv kan rette de fejl der måtte opstå.

* økonomi

der leveres et framework, api. for eksempel en skabelon til en kommunal hjemmeside hvor lovtekster trækkes fra samme server. den enkelte kommune fylder selv indhold om kommunen på. det vil sige at staten og kommunen sparer penge der hvor der før blev lavet en masse arbejde der reelt er det samme

* der skal kun rettes et sted

lovtekster for eksempel men også fejlrettelser og sikkerheds patches. dette kaldes nedarving.

* ressourcer

forsvaret råder over en hel del oversættere der kan udnyttes til at lave oversættelser af staten/kommunernes sider. i tilfælde af jura kan det nævnes øverst at det kun er vejledende da oversættelsen ikke er lavet i samarbejde med en jurist. man kan slutte med at anbefale at søge advokat eller henvende sig på borgerservice

* big-data

et samlet system giver også meget hurtigere databehandling i forbindelse med big-data analyser. vi ved ikke hvad muligheder der ligger i det men analytisk og statistisk kan det kun være spændende.

* vækst

der er flere måder at stimulere vækst på. her ender en masse patenter indenfor tech hos de private underleverandører. jeg har ikke et problem med erhvervslivet. de har ikke noget at tilbyde mig. det er ikke udfordrende nok. når jeg arbejder med det samme stykke software i en periode på et par måneder så lærer jeg det så godt at kende at jeg ikke behøver være ædru for at lave et ordentligt arbejde. kommer jeg over 4 måneder med det samme uden ændring så kan jeg kun holde det ud når jeg ikke er ædru. det er mit problem.

og så har jeg hackerens unikke perspektiv når det drejer sig om teknologi. jeg vil sige at "ansøgningen" har taget cirka 1,5 års research og 1 år på at skrive den. så samlet set har jeg brugt 2,5 år på den. første gang jeg tog kontakt i forbindelse med dette projekt var i 2007, tror jeg, (brevet jeg fik tilbage fra justitsministeriet - p.e.t. afdelingen for cyberkriminalitet - er sikkert gemt men det korte af det lange er at jeg blot fortalte myndighederne at i det tilfælde man vedtog logningsbekendtgørelsen ville det medføre at folk ville begynde at bruge krypterede forbindelser for at skjule trafikken. jeg henviste til et projekt der hed the-onion-router og myndighederne svarede igen med at det var blevet behandlet som et tilfælde af hacking og at de ikke ville foretage sig yderligere hvis jeg ikke gjorde det! jeg har så foretaget mig yderligere i den forbindelse men jeg har intet ulovligt gjort i forbindelse med projektet.

god weekend :-)

{ igen - mine kontakt oplysninger faldt for selv-censur }

Finn Årup Nielsen

@Nis Jørgensen

"...og ingen af de nævnte oplysninger har karakter af "fortrolige" eller "følsomme" oplysninger - med mindre personen har adressebeskyttelse."

Hvis du kigger på 118.dk og ft.dk så vil du se at adskillige at SF's folketingsmedlemmer ikke viser deres adresse.

Helene Nørgaard Knudsen

hejsa

i ved godt hvem jeg er og hvad jeg har været blandet ind i, i mit liv generelt og for nylig specielt.

jeg tog kontakt til justitsministeriet i forbindelse med loging-bekendtgørelsen. det var i 2007 og det var før lene espersen blev gået som formand for de konservative.

jeg advarede jer om at den lovgivning i ville indføre ville betyde en stigning i brugen af krypterede forbindelse. jeg gav jer et heads-up med hensyn til et projekt der hed the onion router.

i svarede igen med at fortælle mig at i havde behandlet min email som et tilfælde af hacking og at i ikke ville foretage jer yderligere hvis jeg ikke gjorde det. hvad skulle jeg foretage mig yderligere andet end det jeg har gjort?

jeg har på fornemmelsen at nogle i pet meget gerne vil hænge mig op på cpr-hack. hvis det var mig ville i ikke have opdaget det. nedenstående script illustrerer det meget godt.

#!/bin/bash
while [ true ];
do
sudo -u root /usr/bin/true > /dev/null 2> /dev/null
sleep 60
done

det hæver ingen advarsler i jeres ids'er eller giver spekulation til noget i log-filerne.

giv mig mit fuckin' liv tilbage. jeg vil arbejde med databaser og/eller teknologi. det behøver jeg ikke en sikkerhedsgodkendelse til. det er jer der kræver det hvis jeg skulle arbejde for staten.

det private har ikke noget at tilbyde andet end et jakkesæt og penge. penge motiverer mig ikke. og ærmerne er alt for lange på de der jakkesæt.

desuden kan jeg se at med nogle af de galninge der er begyndt at dukke op i for eksempel isis og boko haram har i mere brug for mig end jeg har brug for noget i kan tilbyde. jeg taler om mere end bare vage trusselsvurderinger. jeg taler om at kortlægge hvad og hvordan.

og hvis pet eller fe (der er kun pet der har lov til at håndtere mig da jeg er civilist) føler sig trådt på. lad være med at have det skidt. jeg har ikke lavet andet i mere end 20 år. jeg har ikke haft familie og børn. jeg har ikke skulle tænke på skolestart og juleaften. jeg var forberedt. det er i stadig ikke. jeg havde en plan. det har i stadig ikke. behøver jeg nævne klassiske egenskaber som vilje og beslutsomhed. min selv-disciplin er en del højere end gennemsnittet her til lands. og det er uden at prale!

og bare for at der ikke skal herske nogen tvivl. jeg ved godt at jeg har en "vare" ingen andre har. jeg har det der kaldes unikke personlige kvalifikationer. hvis jeres problem er hvad i skal tilbyde så finder i godt nok ikke ud af det uden at drage mig ind i det, vel? i finder ikke svaret i jeres overvågningsdata! der er ikke en data-analyse af al den data der er i verden der kunne forudsige eller håndtere mig.

jeg vil bare gøre jer opmærksom på at min tålmodighed reelt er sat ud af spillet. jeg har ikke tænkt mig at gøre noget ulovligt eller "dumt". hvorfor skulle jeg? for at sætte sagen på spidsen: jeg har brændt mine fløjlshandsker! og nej, jeg holder ikke fri når jeg er inspireret. og nej! jeg har ikke tålmodighed til at vente 3 uger på et svar. specielt når man aldrig får et.

god weekend :-)

{ kontakt-info fjernet }

Helene Nørgaard Knudsen

Justitsministeriet og forsvarsministeriet bekræfter ikke engang at de har fået en email. Derfor får i det her.

Helene Nørgaard Knudsen

Som sagt. Jeg sendte første ansøgning (den lange) før cpr-hack og Snowden. Jeg tror ikke på tilfældigheder og undrer mig over at jeg ikke har fået en eneste henvendelse fra samfundet på trods af de ret alvorlige ting jeg har skrevet. Jeg tror der er en masse der venter på at P.E.T. (skift navn til Paranoid Efterretnings Tjeneste så har i også samme forkortelse på engelsk :-) bliver færdige. Efterhånden vil jeg mene at i skylder mig en undskyldning!

Helene Nørgaard Knudsen

Jeg har ikke den store lyst til at tage på staden da jeg godt kan frygte at få en på lovens lange klamme arm. Men hashen giver så også kun tålmodighed. Kan I fortælle mig hvorfor jeg skulle have brug for tålmodighed?

Helene Nørgaard Knudsen

kom lige i tanke om at da jeg var på r3 solgte en af de andre patienter mig piller - noget morfin halløj, de var ikke stærke sagde han - efter 3 var jeg ved at dø af en overdosis. blev kørt fra sct hans til amager hospital.

det fik ingen konsekvenser for ham overhovedet! og for et par måneder siden så jeg han havde fået arbejde i den by hvor jeg kommer fra. i slagteren.

på r3 sagde han at han var præsident for en hells angels støttegruppe under rockerkrigen. syntes det var underligt at han ikke var trænet - han trænede aldrig - og havde ikke nogle tatoveringer. han fik lavet en på ryggen med en kæmpe djævel.

og så ser jeg ham lige ved indgangen til den bygning jeg bor i. iført en skrigende rød skjorte!

Helene Nørgaard Knudsen

han blev heller aldrig knaldet for stoffer. det gjorde vi andre. han var den eneste på afdelingen - en afdeling for restpsykiatriske patienter med omfattende misbrug - der aldrig var på stoffer. det er først nu jeg tænker over det.