Nyhed
Læsetid: 5 min.

DF er ikke aktiv i kampen mod social dumping

Selv om Dansk Folkeparti har gjort kampen mod social dumping til sin store mærkesag, har partiet kun stillet ét forslag mod social dumping på et år, og partiet stemmer overvejende imod, når det handler om at bekæmpe social dumping, viser notat fra tænketanken Cevea
»Min opfordring skal være: Glem de fine fornemmelser, lad os sammen finde de redskaber, der dur imod social dumping,« sagde Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i sin landsmødetale sidste år.

»Min opfordring skal være: Glem de fine fornemmelser, lad os sammen finde de redskaber, der dur imod social dumping,« sagde Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i sin landsmødetale sidste år.

Bo Amstrup

Indland
11. juli 2014

Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl lagde ikke fingrene imellem, da han sidste år i sin landsmødetale skosede statsminister Helle Thorning-Schmidt for ikke at gøre nok for at bekæmpe social dumping. I maj vendte partiet på en tallerken og var klar til at gå ind for indførelse af kædeansvar ved lov, og siden blev social dumping et af de hotteste temaer ved europaparlamentsvalget, hvor Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt endte med at løbe med hver fjerde danske stemme.

Men ser man på, hvordan partiet reelt bekæmper social dumping i det politiske arbejde i Folketingssalen, tegner der sig et billede af et parti, der ikke aktivt forsøger at forhindre problemet.

DF har fremsat ét forslag i det forløbne folketingsår, der handler om bekæmpelse af social dumping. Til sammenligning har et parti som Enhedslisten, der også profilerer sig på kampen for lønmodtagernes forhold, alene i det forgange folketingsår stillet 12 forslag, der forsøger at øge indsatsen mod social dumping gennem øget regulering, kontrol og sanktioner, viser et notat fra Cevea.

Desuden griber partiet ikke i nævneværdig omfang muligheden for at forbedre lønmodtagernes vilkår på området, når lejligheden byder sig, men stemmer overvejende imod andre partiers forslag.

Det viser en gennemgang af fremsatte lovforslag og beslutningsforslag siden 2005 vedrørende kampen mod social dumping, som centrum-venstre tænketanken Cevea har udarbejdet for Information.

Hvis man bare måler på beslutningsforslag, så er det ganske rigtig ikke særlige mange, DF har stillet i kampen mod social dumping. Men hvis du ser på debatterne i salen, så kan man finde flere ting om social dumping, DF har rejst, forklarer Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted.

Jakob Dall

»Det er mundsvejr, det meste af det, Dansk Folkeparti kommer med. De er dygtige til at få det til at se ud, som om at de er modstandere af social dumping. Men når det kommer til stykket, så passer de på med at forpligte sig nede i salen, fordi de kan risikere at få det hele hovedet igen, hvis de på et tidspunkt bliver støtteparti for en borgerlig regering, der bestemt ikke har tænkt sig at gøre noget på det her område,« siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen.

Formanden for 3F, Per Christensen, er heller ikke imponeret over DF’s indsats.

»DF er ikke parti, der aktivt bekæmper social dumping, det viser gennemgangen jo også. Det var det heller ikke under VK-regeringen,« siger han.

Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted afviser, at partiet holder sig tilbage, fordi man frygter at blive hængt op på noget, der ikke kan gennemføres med en eventuelt kommende borgerlige regering med DF som støtteparti.

»Hvis man bare måler på beslutningsforslag, så er det ganske rigtig ikke særligt mange, DF har stillet. Men hvis du ser på debatterne i salen, så kan man finde flere ting om social dumping, DF har rejst. På den måde viser vi, at vi mener, hvad vi siger. Og DF’s vælgere ved godt, hvad vi vil, for det har de hørt i debatterne. Det er det, der vejer tungest,« siger Bent Bøgsted.

Han henviser desuden til, at DF under VK-regeringen var sat uden for indflydelse i EU-spørgsmål, fordi regeringen havde et samarbejde med S og R om Østeuropa, og partiet desuden ikke er med i østaftalen om udvidelsen af EU.

Går man helt tilbage til østudvidelsen i 2004 har Dansk Folkeparti yderligere været medforslagsstiller på tre andre beslutningsforslag om social dumping frem til i dag.

EU er problemet

Når det handler om at udnytte muligheden for at bekæmpe social dumping ved at støtte andre partier uden for regeringen og deres forslag og dermed presse regeringen, viser Ceveas gennemgang, at DF stemmer mere imod end for de fremsatte forslag. Af de 21 forslag, der har været til afstemning siden 2004, stemmer DF imod 12 gange, for syv gange, og undlader at stemme to gange. Til sammenligning stemmer Enhedslisten imod seks gange, for 13 gange og hverken eller to gange.

Begge partier er EU-skeptiske og det meste lovgivning mod social dumping involverer EU. Alligevel stemmer Enhedslisten altså mere for forslagene end DF.

– Regeringen har jo gjort social dumping til et stort tema. Det ville være ligetil at presse regeringen på det her ved at fremsætte jeres egne forslag?

»Nej, sådan er politik ikke. Det er kun, hvis en regering kan se, at den kommer i mindretal, at den vil stemme for et oppositionsforslag. Og der har vi altså stadig nogle af de borgerlige partier, der er lidt mere åbne over for, at der skal være fri adgang for arbejdstagere,« siger Bent Bøgsted.

– Hvordan mener Dansk Folkeparti, man skal bekæmpe social dumping?

»Hvis man reelt skal bekæmpe social dumping, skal man kontrollere tilgangen til Danmark. Så lang tid østeuropæiske lønninger ikke er på niveau med de danske og vesteuropæiske, så skal man ikke frit kunne rejse til Danmark. Der rammer vi mod nogle EU-regler, og regeringen vil hellere være dukse i EU end at tage kampen op ved f.eks. at køre nogle prøvesager. Vi synes, det er en forkert vej at gå at lægge det ud til fagforeningerne at kontrollere.«

– EU’s regler om arbejdskraftens frie bevægelighed bliver formentlig ikke afskaffet inden for overskuelig fremtid. Hvordan hjælper DF den lønmodtager, der lige nu rammes af social dumping?

»Vi arbejder aktivt med politikken såvel herhjemme som i EU. Du får jo ikke noget gennemført ved at stille et beslutningsforslag, hvis du ikke kan overbevise en regering om det, som et oppositionsparti kommer med,« siger Bent Bøgsted.

Aktive på andre områder

I notatet har Cevea valgt at definere social dumping ud fra en gennemgang af lov- og beslutningsforslagenes fremsættelse, bemærkningerne dertil og den efterfølgende debat om social dumping.

Bent Bøgsted forklarer, at partiet bl.a. har stemt imod det såkaldte RUT-register (Register for udenlandske tjenesteydelser, red.), fordi det efter partiets opfattelse ville åbne op for social dumping:

»RUT gør det muligt, at polske firmaer f.eks. kan registrere sig og udføre arbejde i Danmark til en løn på 50-60 kroner i timen. Derfor ville vi hellere have, der skulle være kontrolleret tilgang, samt at udenlandske arbejdere skal kunne fremlægge dokumentation for at de arbejder til overenskomstmæssig løn.«

Desuden har partiet tidligere stemt imod kædeansvar, da Enhedslisten stillede forslag om det, fordi det ifølge Bøgsted ville betyde, at en almindelig borger, der står i spidsen for opførelsen af sit eget hus, også ville blive ramt af kædeansvar.

Dansk Folkeparti er ellers generelt et aktivt parti, når det handler om at fremsætte beslutningsforslag for at fremme egne højt prioriterede politikområder. I folketingsåret 2013-2014 har DF fremsat 56 beslutningsforslag. Til sammenligning har Enhedslisten og Venstre kun fremsat 31 beslutningsforslag hver.

Når der ikke er flere beslutningsforslag eller forslag til vedtagelse fra Dansk Folkepartis hånd, er det imidlertid ikke, fordi partiet generelt er imod straf, sanktion og kontrol. Det område, hvor partiet suverænt har flest beslutningsforslag, er Justitsministeriets. Her har DF stillet 21 forslag, hvoraf størstedelen fremsætter forpligtelse om højere straf, fremgår det af notatet.

»Det er interessant at se, hvordan DF på mange måder sjofler arbejderne i det konkrete politiske arbejde, men alligevel vinder deres gunst. Det tyder på, at deres direkte sprogbrug, markante udmeldinger og store imødekommenhed over for arbejdernes problemer og utryghed overskygger den manglende politiske handling,« siger Jens Jonatan Steen, analysechef i Cevea.

Serie

De stuerene

Er Dansk Folkeparti blevet normale, eller er danskerne blevet ekstreme? Hver fjerde dansker stemte på liste O ved Europaparlamentsvalget først på sommeren, og partiet er næststørst i mange meningsmålinger. 

Centrumvenstre har endnu ikke forstået, hvad der får partiet til at vokse. Og selv de borgerlige partier ser med frygt på, at vælgerne mister tillid til de gamle partier, mens DF løbende skifter politik uden at miste troværdighed og tilslutning.

Har partiet opnået sin ønskeposition som midterparti og fundet ud af, at værdipolitikken langt fra kan begrænses til indvandring, men rimer lige så godt på DONG og kapitalismekritik? Information søger svarene blandt partiets nye vælgere, i baglandet, blandt partiets topfolk og politiske modstandere.

Seneste artikler

 • ’DF skal være en faktor i dansk politik i mange år fremover’

  24. juli 2014
  Dansk Folkeparti skal have en ’unik rolle i dansk politik’, siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl. Derfor er han i gang med at placere partiet i midten af dansk politik. Men i virkeligheden mener han, at man slet ikke kan tale om højre-venstre-partier
 • Dansk Folkeparti screener folketingskandidater

  22. juli 2014
  Trods massiv fremgang i antallet af medlemmer holder Dansk Folkeparti stadig lokalforeningerne i stram snor og screener f.eks. alle folketingskandidater. Fornuftigt, lyder det fra forsker. Søren Espersen (DF) mener, at andre partier er alt for eftergivne
 • DF er stadig et borgerligt parti

  21. juli 2014
  Dansk Folkeparti promoverer sig som et midterparti, men partiet stemmer som et højrefløjsparti i folketingssalen, viser ny analyse. Det er svært at gøre politik op i sort og hvidt, siger DF’s Pia Adelsteen, der kalder partiet for et pragmatisk midterparti
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anders Feder

Antyder skribenten at det kræver mere end flommet retorik gøre noget aktivt på arbejdsmarkedsområdet? Uhørt rundkredspædagogik! Udtryk for den kreative klasses arrogante politiske korrekthed! Røde lejesvende!!

Rasmus Kongshøj, Søren List, Thomas Tanghus, Martin Madsen, Bill Atkins og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

Det bliver spændende at følge Stor-DF's uundgåelige krakkelering og sammenbrud...

Peter Jespersen, Martin Mørch og Flemming Nielsen anbefalede denne kommentar
Flemming Nielsen

DF er ikke aktiv i andet en snak, deres slogan burde være "vi vil socialisere, DK med stemmer fra de liberale partier"

Peter Jespersen, Rasmus Kongshøj, Pia Qu og HC Grau Nielsen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Man har et udtryk, der hedder "at tale med 2 tunger"!
Men - det er slet ikke imponerende, hvad politikerne foretager sig. Folketingsdebatter munder som regel ud i ingenting, mens kommissioner og konsulenter efter moden overvejelse skal være sandhedsvidner for næste reform.
En mere enkel tilgang til tingene, ville hjælpe uhyre meget!

Michael Bruus

Når man stiller DF op mod Enhedslisten, som det er gjort her, overser man at Enhedslisten har ageret støtteparti og har undladt at vælte den regering som har fortaget den største massakre på de mest udsatte grupper på arbejdsmarked og deres sikkerhedsnet i nyere dansk historie.
Ganske almindelige røde arbejder som altid har stemt rødt, valfarter til DF, ikke nødvendigvis fordi de har det de søger, men for ikke at støtte det asociale og på mange arbejdspladser forhadte socialdemokrati.

Niels Duus Nielsen, Rasmus Kongshøj, Troels Ingvartsen, Vibeke Rasmussen og Kaj Spangenberg anbefalede denne kommentar
Kristian Løwenstein

»Det er interessant at se, hvordan DF på mange måder sjofler arbejderne i det konkrete politiske arbejde, men alligevel vinder deres gunst. Det tyder på, at deres direkte sprogbrug, markante udmeldinger og store imødekommenhed over for arbejdernes problemer og utryghed overskygger den manglende politiske handling,« siger Jens Jonatan Steen, analysechef i Cevea.

Dvs. de opfører sig lidt ligesom resten af Folketinget?

De påstår jo mere eller mindre alle sammen at de repræsenterer den helt almindelige dansker, der trofast smører sine madpakke om morgenen, smider ungerne af og tager på arbejde.

Cevea bodylotion burde udvide denne analyseform så den omfatter alle partiernes "mærkesager" og "principprogrammer", og i samme omgang få en aftale med PostDanmark, så resultaterne kan blive omfordelt til alle landets hustande mindst en gang om måneden.

morten Hansen, Vibeke Rasmussen, Bill Atkins, Flemming Scheel Andersen, Anne Eriksen, HC Grau Nielsen og Kaj Spangenberg anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

For lille mig at se, kan man sagtens kritisere DF for ikke at gøre nok.
Men man er jo også nødt til at se på, "nok i forhold til hvad"??

I forhold til opgavens omfang, EUs skadelige indflydelse på det danske samfund og det suverænitet, så vil enhver indsats være for lille.
Set i forhold til den skadelige politik, hvor man fra andre partier har åbnet vore grænser for arbejdskraften, varernes og ikke mindst kapitalens fri bevægelighed, som en flok lalleglade idioter, så er DFs indsats enorm, selvom den sikkert aldrig får nogen betydning.

I øvrigt forekommer det mig, at DF for meget bevågenhed og meget spalteplads i øjeblikket og jeg tager det som tegn på begyndende nervøsitet på Parnasset over DFs fortsatte fremgang, hvad jeg så godt kan forstå.
Skulle denne nervøsitet sætte sig på hørenerven hos de "etablerede" partier, så de genoptog deres funktion i det daværende demokrati og dialogen med deres vælgere, så ville det passe mig rigtig, rigtig fint at DF så blev overflødigt.

Desværre ser det ud til at DF får flertal alene på et tidspunkt.

Rasmus Kongshøj, Per Torbensen, Troels Ingvartsen, Vibeke Rasmussen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Det er svært med mange kunder i butikken, og DF sætter vel hensynet til de betalende først.

Rasmus Kongshøj og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

Niels Engelsted

Tak for dagens grin.
Selvom jeg prøver at forudse dine kommentarer med spænding, så forundres jeg til stadighed over hvordan dine tankebaner tilgodeser os andre.

Niels Engelsted

Desuden er det nemmere, at tage manden ud af Fremskridtspartiet, end at tage Fremskridtspartiet ud af manden.

Rasmus Kongshøj og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Lasse Glavind

Det er jo sandt nok. Desværre er artiklen så også et resultat af en socialdemokratisk organiseret kampagne op til næste valg, og det burde Mette-Line Thorup måske nok gøre opmærksom på i sin indledning. Det helt åbne spørgsmål er vel, om udstillingen af DF's hykleri kan skjule S's eget hykleri på området, og om DF's vælgere ikke har fået større mistillid til S (og resten af den venstrefløj, der har holdt hånden under regeringen) end som så.

Jens Jørn Pedersen

DF er og bliver et ad hoc parti uden egen politik!

Man kan ikke puste og ha løkke i munden.

Lasse Glavind

Men, Jens Jørn Pedersen, er ad hoc ikke bare betegnelsen på alle moderne 'markeds'-partier? Med risiko for at lyde polemisk, så har jeg sgu svært ved at få øje på et parti, der ikke er et ad hoc-parti.

Rasmus Kongshøj og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Lasse Glavind, jeg mener at kunne nævne flere partier, der har en målsætning for samfundets opbygning, enig eller ej. EL, LA, C, A, R, V(når Løkke ikke er der), SF som eksempler.

Lasse Damgaard

DF er varm luft og dilettanteri. E tricktyv og illusionist, der behændigt snøre den uopmærksomme.
- Man kan kun opfordre folk til at kikke efter deres lommer, og dytte i hornet når DF er på retorisk rov.

Vibeke Rasmussen

"Det er mundsvejr, det meste af det, Dansk Folkeparti kommer med. [Men!] De er dygtige …"

Ja, det er muligvis mundsvejr det meste af, hvad partiet kommer med, men de er dygtige!

Udsagn som Poul Nyrup Rasmussens idiotiske: "stuerene", Jens Jonatan Steens: "sjofler", Socialdemokraternes: "tulliarder", det til ulidelighed og kvalmegrænsen gentagne "ufinansierede skattelettelser, "Benny Engelbrechts stunt med stakkevis af papirer med udregningen af, hvad samtlige DFs "ufinansierede" forslag vil komme til at koste (og hvad har dén gennemgang og udregning ikke kostet!), den stadige og konstante dæmonisering af Pia Kjærsgaard og DF fra 'the usual suspects' af klummeskrivere og bloggere (whæ-whæ, det er deres skyld, at vi ikke kan flage med Dannebrog, whæ-whæ, det er deres skyld, at vi ikke længere kan omtale os selv som danskere, whæ-whæ, alting er deres skyld), alt det preller af på DF – når det da ikke ligefrem af partiets dygtige presse-, spin-, og hvad har vi-afdelinger får det vendt til egen fordel.

Man overvinder/afslører ikke DF og dets populisme ved denne stadige – stædige, eller måske snarere dumstædige – dæmonisering af partiet, og da slet ikke ved den deraf afsmittende dæmonisering af partiets vælgere! Tværtimod, vil jeg mene.

Jesper Bjørk

Ååå ja, alle disse anstændige mennesker og deres hadske udsagn, de aner ikke hvad de gør.

Lasse Glavind

Ja, Jens Jørn Pedersen, så ser du ting, jeg ikke kan se.

Dorte Sørensen

undskyld Vibeke Rasmussen men hvem dæmoniser hvem?
- denne kunst er DF nu ret gode til.
Mht. PNR s "stueren bemærkning" så faldt den i en folketingsdebat, efter et DF Landsmøde, hvor DF krævede hele familier udvist hvis EN i familien havs´de foretaget noget kriminelt. Denne baggrund glemmes næsten altid.

Vibeke Rasmussen

"- denne kunst er DF nu ret gode til."

Ja Dorte Sørensen, det er jo netop det, jeg skriver: De er dygtige. Dét at begge parter forsøger at dæmonisere den anden, kan i mine øjne ikke undskylde nogen af parterne. Tvætimod ville jeg have respekt for et parti, der hævede sig over børnehaveretorikken – men kan beklageligvis ikke lige pt få øje på et.

Hvor, hvornår og i hvilken sammenhæng Poul Nyrup Rasmussens bemærkning faldt er på nuværende tidspunkt bedøvende ligegyldigt. For det er uanset hvad, lykkedes DF at vride alt hvad der har været at vride ud af den bemærkning til egen fordel med henvisning til hvor stor opbakning de i dag har. Og hvis de tænker, "Karma is a bitch", kan man dårligt bebrejde dem. Bemærkningen var idiotisk.

torben - nielsen

Jeg tror, at den danske lønmodtager oplever den største trussel på sit levebrød, at der altid er anden der er parat til udføre lønmodtagerens arbejde, for en lavere løn.

Og denne anden, har oftest skikkelse af en, som ikke er dansker.

Derfor er det ikke i den danske lønmodtagers interesse at der nærmest er fri indvandring til landet. Og da Dansk Folkeparti har været ene om, at ønske en begrænsning af tilstrømningen til landet, har de derfor fået en stor tilslutning fra almindelige danske lønmodtagere.

Og ser vi situationen fra arbejdsgivernes side, så ser tingene lidt anderledes ud. Her vil det altid være ønskeligt, hvis der er et vist overskud af ledig arbejdskraft, og så er det ligegyldigt om den er dansk eller udenlandsk, bare den konkurrer tilstrækkeligt om at underbyde sig selv. Og mange af de borgerlige partier har en økonomisk politik, som styrker dereguleringen på det danske arbejdsmarked, med færre regler og svagere fagforeninger.

Derfor har jeg heller ikke rigtigt, forstået Dansk Folkeparti tilslutning til de borgerliges økonomiske politik, da den jo bygger på en stik modsat effekt af tilstrømningen af ledig arbejdskraft her til landet.

Godt nok har den borgerlige regering indført en del stramninger på udlændinge området, men det var fordi den borgerlige regering var afhængig af Dansk Folkeparti som støtteparti, hvor Dansk Folkeparti fik indført stramningerne, hvis de ellers stemte for de borgerliges økonomiske politik.

På den anden side igen forstår jeg så heller ikke rigtigt, at venstrefløjens partier er så ivrige efter at få så mange indvandrere til landet og gøre det så nemt som muligt at få asyl og opholdstilladelse. Jeg tror ikke, at det er til fordel for de vælgere, som stemmer til venstre for midten, at få åbnet op for en øget tilstrømning af ledig arbejdskraft udefra. Det er simpelthen ikke i den almindelige danske lønmodtagers interesse, at få åbnet op for en øget tilstrømning af ledig arbejdskraft udefra.

Jeg vil derfor foreslå, at der bliver stiftet et nyt politisk parti, som bygger på en økonomisk politik, som minder meget om den Socialdemokraterne og SF kan blive enige om, og så en udlændingepolitik, som minder meget om den som Dansk Folkeparti går ind for.

Det eneste, som jeg er bekymret for, er at det mest naturlige navn til dette nye politiske parti, allerede har været i brug: Dansk Nationalsocialistisk Parti.

Kristoffer Larsen

Det er vel ikke nyt DF er tomgang og KTD, denne troværdighed, er om noget eksemplet på DF Classic.

Partiet er det mest populistiske af alle og reelt hverken rødt eller blåt, men bygget op om fokusgrupper og deres alliance med Venstre p.g.a. udlændingepolitikken. DF taler til den almindelige vælger der bruger mere tid på daglige indkøb og quizprogrammer på TV end, at sætte sig ind i politik.

DF ved så folk stemmer på dem, for de andre vil jo bare lukke alle muslimer ind i landet der banker på og så er de også noget så EU kritiske når det gælder kanelsnegle og snus.

Pia Kjærsgaard har så fået mere tid til at optræde i morgenprogrammer og i sladderbladene med Linse Kesler så hun viser DF er en del af folket, hvis ikke hun optræder med den vanlige belærende tone på TV2 News og få et lille klap på skuldrene af den kvinde Vibeke Utzon.

Men omvendt har jeg ikke i min sporadiske interesse for emnet set, at EL har fået nogen indrømmelser igennem eller hvad deres politik overhovedet er når f.eks. de største kommuner nu har kædeansvar og hvad disse adskiller sig fra deres afviste krav overfor regeringen.

DF er problemet i dansk politik, fordi de borgerlige og S i 80'erne og 90'erne ikke ville erkende de stor sociale og kulturelle problemer den stor indvandring medførte. Siden har DF reelt virket som blokker på reformer under VK hvor de stemte for store skattelettelser til de mest velstående boligejere og opbyggede boligboblen. I dag har de så løbet med store dele af kernevælgerne i S der stor svækket overfor Venstre på den ene side, mens EL og SF råber op på den anden.

DF er om noget det bedste som Løkke kan ønske sig og agerer som en altid lydig skødehund.

torben - nielsen

Jeg tror, at den danske lønmodtager oplever den største trussel på sit levebrød, at der altid er anden der er parat til udføre lønmodtagerens arbejde, for en lavere løn.

Og denne anden, har ofte skikkelse af en, som ikke er dansker.

Derfor er det ikke i den danske lønmodtagers interesse at der nærmest er fri indvandring til landet. Og da Dansk Folkeparti har været ene om, at ønske en begrænsning af tilstrømningen til landet, har de derfor fået en stor tilslutning fra almindelige danske lønmodtagere.

Og ser vi situationen fra arbejdsgivernes side, så ser tingene lidt anderledes ud. Her vil det altid være ønskeligt, hvis der er et vist overskud af ledig arbejdskraft, og så er det ligegyldigt om den er dansk eller udenlandsk, bare den konkurrer tilstrækkeligt om at underbyde sig selv. Og mange af de borgerlige partier har en økonomisk politik, som styrker dereguleringen på det danske arbejdsmarked, med færre regler og svagere fagforeninger.

Derfor har jeg heller ikke rigtigt, forstået Dansk Folkeparti tilslutning til de borgerliges økonomiske politik, da den jo bygger på en stik modsat effekt af tilstrømningen af ledig arbejdskraft her til landet.

Godt nok har den borgerlige regering indført en del stramninger på udlændinge området, men det var fordi den borgerlige regering var afhængig af Dansk Folkeparti som støtteparti, hvor Dansk Folkeparti fik indført stramningerne, hvis de ellers stemte for de borgerliges økonomiske politik.

På den anden side igen forstår jeg så heller ikke rigtigt, at venstrefløjens partier er så ivrige efter at få så mange indvandrere til landet og gøre det så nemt som muligt at få asyl og opholdstilladelse. Jeg tror ikke, at det er til fordel for de vælgere, som stemmer til venstre for midten, at få åbnet op for en øget tilstrømning af ledig arbejdskraft udefra. Det er simpelthen ikke i den almindelige danske lønmodtagers interesse, at få åbnet op for en øget tilstrømning af ledig arbejdskraft udefra. Jeg kunne forstå de borgerlige, men ikke venstrefløjen, herom.

Jeg vil derfor foreslå, at der bliver stiftet et nyt politisk parti, som bygger på en økonomisk politik, som minder meget om den Socialdemokraterne og SF kan blive enige om, og så en udlændingepolitik, som minder meget om den, som Dansk Folkeparti går ind for.

Det eneste, som jeg er bekymret for, er at det mest naturlige navn til dette nye politiske parti, allerede har været i brug: Dansk Nationalsocialistisk Parti.

Kristoffer Larsen

Jeg vil derfor foreslå, at der bliver stiftet et nyt politisk parti, som bygger på en økonomisk politik, som minder meget om den Socialdemokraterne og SF kan blive enige om, og så en udlændingepolitik, som minder meget om den som Dansk Folkeparti går ind for

DFs udlændingepolitik er reelt allerede den officielle danske politik hvis man ser bort fra deres udfald mod burkaer og juletræer. Der kan stort set ikke strammes mere.

torben - nielsen

Hvorfor pokker er indlægget kommet i to gange.
Een gang må jo være nok!!

georg christensen

At DF, ikke er aktiv nok på mange områder, kan jeg tilslutte mig. Mit problem herefter er så bare, hvor skal de aktivere sig , når de røde forsvinder ind i det blå, og de blå forsøger sig som røde?

Jeg er selv Enhedsliste narkoman, og hvis et parti med "gummi aktiverings" procesbeskrivelser, som DF forsøger at komme på banen vil jeg også gerne være med, også, selv om jeg aldrig ville sætte mit "X" hos dem, så fornemmer jeg alligevel, at her er et parti som jeg tør stole på så længe der ikke findels andre, ud over Enhedslisten.

De gamle partier har simpelthen ud og overspillet deres rolle i det danske samfund.

Peter Jespersen, Niels Duus Nielsen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

et parti som jeg tør stole på så længe der ikke findels andre, ud over Enhedslisten.

Du mener dem der garanterede efterløn og dagpengeperiode og så få måneder efter selv tilbød Løkke en afkortning af dagpengeperioden eller da de vendte 180 grader på DONG som de tidligere havde støttet en børsnotering af i ti år indtil de så nogle nationalistiske populiststemmer?

Peter Jespersen, Rasmus Kongshøj og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

Helt korrekt at DF ikke har overholdt sandheden i ovennævnte sager, og er vendt 180 grader til skade for egne vælgere.

Problemet er at de bare ikke gør det så tit som resten.

Det er ikke så meget DFs problem, som det er andre partiers svagheder der står skapt i fokus og breder vejen for DF.
DF ville ikke eksistere uden skamridningen af demokratiet fra "gammelpartiernes" politikeres side, og så kan den vendes og drejes.
Sålænge denne tilstand ikke forbedres behøver DF ikke være særligt gode, kloge , sanddruelige, klygtige, snedige, strategiske o.s.v..
Fremgangen sikres for dem af uduelige politikere, der giver fanden i deres jobs opgave, og i stedet har blikket stift rettet imod egen vinding, med topgager i EU, NATO, FN eller det private erhvervsliv, så de behøver ikke selv gøre andet end at gøre opmærksom på DFs eksistens.

Rasmus Kongshøj, Niels Duus Nielsen, Vibeke Rasmussen og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Vibeke Rasmussen 11. juli, 2014 - 18:43
tak for svaret - vi er ikke uenige. Men hvis vi skal hæve os fra børnehave niveauet så skal fakta vel også med.
PS: i mine øjne så var PNR s stueren bemærkning, da ikke hel ved siden af, når sammenhængen tages med. Det er da uhyrlig ,at DF mener at hele familier bør udvises hvis en i familien begår bare en mindre kriminel ting.

Kristoffer Larsen

Der er vist ingen andre partie der som DF ændrer politik 180 grader. Det mest grundlæggende ved DF er deres evnetil at tale for besvarelse af 'et eller andet' som de mener er bedst for samfundet, hvor de netop taler til en vælgergruppes angst for forandringer. På den måde sikrer de sig en stor vælgerandel der ser tryghed i KTD og Pia Kjærsgaard. Ellers er der langt mellem snapsene. Det gælder dog iøvrigt også efter min opfattelse af resten af partierne. Ingen mål, ingen ambitioner.

Så f.eks. de svenske Socialdemokrater der går på valg for at have den laveste ledige i EU i år 2020, femtebedste skole i EU i 2020 og mål for boligbyggeri og jernbaneinfrastruktur.

Flemming Scheel Andersen

Kristoffer Larsen

Enig bortset fra at total ændring af politikken et så velkendt at det nærmest er tradtion i Danmark, deraf hele misséren omokring DF i mine øjne.
Vi kalder det normalt bare ikke tillidsbrud eller lign., men opfinderpænere betegnelser.
Nogle er endog så berømte at de finder indpas i sproget som daglige vendinger, der til gengæld er volapyk for udlændinge, "Man har et standpunkt til man tager et nyt", "Demokrati er det muliges kunst", "kompromisser er regeringen styrke", og "det nationale kompromis" kan nævnes som eks.
Vel er denne tradition udsprunget af traditionen af mindretalsregeringer og vort demokratis styrke et langt stykke, men når princippet strækkes til at intet ikke er til salg, ingen andre principper er værd at kæmpe for, bare magten nåes til gavn for egen vinding, så vil den nuværende politikerlede være ganske natulig og DF vil blomstre på denne mødding.

Lars Bo Jensen

DF vil pege på Claus 'tyske lønninger' Hjort som finansminister, det siger vel alt om deres lyst til at bekæmpe social dumping.

Kristoffer Larsen

DF skifter ikke holdninger. De flipflopper konstant. Det så man på dagpengene. Garanti imod ændringer, så foreslog de det selv et par måneder efter, så ville de ændre reglerne påstod de, så påstod de det var regeringen der havde gennemført ændringen o.s.v.

De råber op om udlændingepolitikken, selvom der stort set ikke er steder der kan strammes mere, de råber op om østarbejdere, selvom deres præmis er falsk (børnepenge, dagpenge løntrykkeri) og der heller ikke kan stoppes for adgangen for arbejdskraft fra andre EU lande.

Metoden skyldes DFs behov for at holde gryden i kog så de kan se frem til deres løn fra Folketinget og retfærdiggøre deres eksistens og medierne lader dem køre linen ud.

At vælgerne mener, at 'Tulle' er den mest troværdige sammen med Johanne Schmidt-Nielsen er en absurditet!

Vibeke Rasmussen

'Tulle'?

Vibeke Rasmussen

'Tulle' er det kælenavn, Kristian Thulesen Dahls venner benytter om ham. Derfor er det ganske overraskende at opdage, hvor mange socialdemokrater, og andre som er i opposition til hans parti, der åbenbart opfatter sig som tilhørende hans vennekreds. ;)

Flemming Scheel Andersen

Det absurde ligger alene i at danskerne tilsyneladende anser DF for nødvendigt, p.g.a. andre partiers svigt og ikke fordi DFs politik er fantastisk.

Fantastisk er det derimod at man kan vedblive at være døv overfor den politik danskerne ønsker, og nej det er ikke EU som bestemmende overorgan, det er heller ikke konkurrencestaten til erstatning for velværdsstaten , det er heller ikke et påtvunget multietnisk samfund eller konkurrerende østarbejdere i tusindvis, det er ikke fortabelse af vundne rettigheder, forringelse af dagpenge, kontanthjælp og alle andre sociale ydelser. Plus alt det andet.

Lægges hele dette sammensurium af svækkelser af det danske samfund sammen er DFs brøde lille i forhold til det totale svigt fra resten, det er DFs fantastiske fordel. En fordel de ikke skal have ros for, fordi den er foræret af resten, men det bliver den ikke mindre af.

Tænk sig at gå fra valgsejr til valgsejr, uden at behøve andet en at lyve lidt mindre end de andre??

Søren Kristensen, Per Torbensen og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

DF er ikke andet end levebrødspolitikere. De vil jo ikke i regering. Det vil ikke tage ansvar. De lover guld og grønne skove til primært de ældre vælgere selvom der hverken er finansiering eller arbejdskraft til deres drømme.

DF er en stor selvmodsigelse af populisme og frygt for forandringer.

Peter Jespersen, Lars Hansen, Lasse Damgaard og Anders Feder anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

Kristoffer Larsen

Levebrødspolitikere??
Dem har de gamle partier leveret i hobetal, så det vil være højest uklogt at begynde en optælling af emner i dem retning.
Uanset hvad, så vil pilen på vægten gå i retning af DF, hvis ikke S og co. 8de forbandede forenede syv partier) begynder at lytte med lapperne og tænke med den indvendige side af hovedet.

Det er der desværre ikke noget der tyder på de vil begynde på før Df selv får flertal alene, men så kan S jo få det lette rolle som ansvarsløst støtteparti de misunder andre.

Selvom alle ved at det er ministerbilerne der er det vægtigste argument for de forbandende syv.