’DF skal være en faktor i dansk politik i mange år fremover’

Dansk Folkeparti skal have en ’unik rolle i dansk politik’, siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl. Derfor er han i gang med at placere partiet i midten af dansk politik. Men i virkeligheden mener han, at man slet ikke kan tale om højre-venstre-partier
Dansk Folkeparti vil gerne have magten, siger Kristian Thulesen Dahl, men han sætter spørgsmålstegn ved, om man får den største indflydelse ved at gå efter regeringsapparatet. ’Det, der skete med SF efter valget i 2011, viser med al tydelighed, at det ikke altid er lig med indflydelse, når man får regeringstaburetter.’
Indland
24. juli 2014

Han er dansk politiks p.t. største succes. Vælgerne flokkes om ham. Efter det seneste valg kunne han kalde sig formand for Danmarks største europapolitiske parti, og i snart sagt alle personmålinger af politikernes troværdighed tager han førstepladsen som den politiker, danskerne tror mest på.

Men succesen skal ikke veksles til ministerposter. Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er i modsætning til mange af kollegerne på Christiansborg ikke sikker på, at det er som regeringsparti, Dansk Folkeparti får mest indflydelse.

»Vi vil gerne have magten. Vi vil gerne have indflydelsen. Men vi sætter spørgsmålstegn ved, om man får den største indflydelse ved at gå efter regeringsapparatet. Det, der skete med SF efter valget i 2011, viser med al tydelighed, at det ikke altid er lig med indflydelse, når man får regeringstaburetter. Det handler ganske enkelt om, hvor man placerer sig for at få størst mulig indflydelse,« siger han.

Der er dog også en anden del til svaret, siger han:

»Det handler om, hvor Dansk Folkeparti skal placere sig på lang sigt, så vi ikke kun er et parti, som har indflydelse i en kort årrække for at forsvinde ud af billedet igen, men vi skal være et parti, som man er nødt til at regne med som en faktor i dansk politik i mange år fremover. Der er det vigtigste for mig, at vi ikke forivrer os og går for hurtigt frem. Vi skal være et parti, som man også på længere sigt er nødt til at tælle med og forholde sig til, hvis man vil have flertal.«

– Så I ønsker en position som de radikale, hvor I har mulighed for at pege på enten en borgerlig eller en socialdemokratisk statsminister?

»På lang sigt vil det give os en unik rolle. Vores vælgere er med på, at vi har flere valgmuligheder. Hvis vi er i den situation, at andre partier ved, at vi reelt ikke har noget alternativ til eksempelvis en statsministerkandidat, så kan de i højere grad gøre, hvad de ønsker uden hensyn til os. Vi arbejder hele tiden på at placere os centralt i dansk politik, hvor vi kan samarbejde med flere forskellige partier. Det sikrer, at vi får en afgørende rolle at spille.«

– Nogle af jeres kritikere mener, at I ikke vil påtage jer et politisk ansvar. Har de ret i det?

»De tager grundlæggende fejl. Og jeg mener, det er et pendul, der svinger fra side til side, og i begge ender er der kritik. Havde vi i en periode gået målrettet efter ministerposter, ville det hedde, at vi solgte ud af politikken, hver gang vi tænkte en tanke for at få ministerposter. Nu svinger kritikken så den anden vej, hvor vi ikke vil påtage os ansvaret, fordi vi ikke vil have ministerposter. Jeg mener grundlæggende, det er forfejlet, for når man stemmer for noget på Christiansborg, bliver man ikke delt op i dem, der tager ansvar, og dem, der ikke tager ansvar. I den sidste valgperiode var vi med til at stemme for nogle ting, der gjorde ondt. Dengang kunne jeg ikke være i debatter og sige, at det har jeg ikke noget synderligt ansvar for, fordi jeg ikke sidder i regering. Jeg måtte påtage mig nøjagtigt det samme ansvar, som det ansvar regeringspartierne måtte påtage sig. Derfor er det en kunstig opdeling, når man siger, at det er regeringsdeltagelsen, der er afgørende for, om man tager ansvar. Man tager ansvar for det, man stemmer for.«

Højre-venstre er dødt

Da Dansk Folkeparti blev stiftet i 1995, blev partiet hurtigt placeret på den yderste højrefløj i dansk politik. Det var især de værdipolitiske områder, hvor partiets flygtninge- og indvandrerpolitik spillede en hovedrolle, der gjorde, at partiet fik den placering på den klassiske højre-venstre-skala. Men i dag mener Kristian Thulesen Dahl, at det er meningsløst at tale om højrefløjs- og venstrefløjspartier i dansk politik.

»Jeg mener, at der meget længe har været et opbrud blandt vælgerne i forhold til den såkaldte højre-venstre-skala. Det er i meget høj grad politikerne selv og kommentatorerne, der har hængt fast i den, mens vælgerne for længe siden er gået fra den. Det kan man blandt andet se ved vælgervandringerne, hvor man traditionelt set vil synes, det er meget svært at forstå, at vælgerne kan flytte sig så langt, som det ser ud til, at de gør. Vælgerne vil stemme på det parti, der kan give dem det, de synes er vigtigt.«

Skalaen – eller aksen, om man vil – er ifølge Kristian Thulesen Dahl blevet erstattet af en skala med et mere internationalt perspektiv.

»Jeg tror i stedet, der blandt andet er kommet en opdeling i danskerne mellem dem, der synes, at globalisering er en god ting, fordi det giver langt flere muligheder, og så dem, der føler, de risikerer at blive hægtet af en udvikling, der går rigtig stærkt. Jeg vil typisk sige, at der blandt konservative, liberale, radikale, SF’ere og en del socialdemokrater er fælles god i forhold til at være tilhængere af globalisering, mens der hovedsageligt hos Venstre, DF og en meget stor del af Socialdemokraternes vælgere er en meget stor del, som synes, at det er vigtigt, at vi er forankrede i nationalstaten, hvor forandringerne ikke må ske så hurtigt, at det ikke er til at følge med.«

De yngre socialdemokrater

Mens Dansk Folkeparti gennem de seneste 19 år er vokset og vokset, er det gået den stik modsatte vej for Socialdemokraterne.

Dansk Folkepartis vælgere består af danskere, som har stemt på alle andre partier, men blandt Dansk Folkepartis vælgerkorps er der en overvægt af tidligere socialdemokrater. Men Kristian Thulesen Dahl har intet ønske om, at Dansk Folkeparti bliver en ny og mere moderne udgave af Socialdemokraterne.

»Nej, sådan tænker jeg ikke. Jeg synes, at Dansk Folkeparti, da vi stiftede det i 1995, tog de bedste ting fra De Konservatives program om ’Gud, konge og fædreland’ og så de socialdemokratiske dyder om, at vi vil have et samfund, hvor de bredeste skuldre skal bære de største byrder. Vi prøvede at tage det bedste fra de to verdener og lave et nyt parti. Det, tror jeg, tiltrækker rigtig mange. Derfor skal vi ikke være et nyt socialdemokrati eller et nyt konservativt parti. Vi skal være Dansk Folkeparti, der kan give svar på nogle af de udfordringer, som danskerne synes, der er. Både Socialdemokraterne, De Konservative, de radikale og Venstre er stiftet på nogle tidspunkter, hvor udfordringerne var nogle andre, og hvor – i hvert fald Socialdemokraterne – hænger fast i det gamle og ikke har svar på de udfordringer, danskerne føler, der er.«

– Er Socialdemokraterne ligefrem belastet af deres historie?

»I hvert fald af den del af deres historie, som handler om det internationale. At arbejderne skal forene sig over grænserne. Så taler de om EU. De problemer og udfordringer, som mange danskere mener, der kommer af eksempelvis østudvidelsen, og de vandrende arbejdstagere fra Østeuropa kan de dårligt håndtere, fordi de i udgangspunktet har et historisk standpunkt om, at de skal være for det. Men deres vælgere er det ikke. Her hænger de fast i det historiske, og de er nødt til på et tidspunkt at gøre op med sig selv, om de vil løsrive sig og gøre noget aktivt ved problemet.«

– Hvad skal der til, før Dansk Folkeparti kan pege på en socialdemokratisk statsministerkandidat?

»Jeg sagde i en tale på vores årsmøde i midten af 00’erne, at når næste generation af socialdemokrater kom til, så håbede jeg, at muligheden for et langt tættere samarbejde mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti var til stede. Så kom den næste generation af Socialdemokrater til magten i partiet, og jeg siger stadig, at jeg håber, den næste generation af socialdemokrater vil samarbejde med os. Det er, fordi jeg bliver ved med at se lyspunkter hos nogle af de yngre socialdemokrater, som appellerer til, at partiet skal samarbejde med os frem for at bekrige os.«

S åbner ikke døren

Ifølge Kristian Thulesen Dahl vil Dansk Folkeparti ikke kunne støtte en socialdemokratisk statsminister, før der er »etableret et samarbejde«. Det samarbejde har partiet etableret med Venstre og Lars Løkke Rasmussen.

Men Dansk Folkeparti vil også gerne samarbejde med Socialdemokraterne, forsikrer Kristian Thulesen Dahl.

»Vi sætter os ikke bare ned og peger på en socialdemokrat som statsminister, uden vi fornemmer, at der er et godt samarbejde, som kan udvikle sig. Derfor er det heller ikke lige om hjørnet, at vi peger på en socialdemokratisk statsminister. Men jeg kan se, at der er socialdemokrater, som kæmper internt i partiet for at få lov til at samarbejde med os. Får de fodfæste, så er der muligheder. Fordi vi peger på den statsminister, der kan give os direkte indflydelse. Når vi banker på døren, skal den åbnes, og vi skal lukkes ind. Jeg har hørt socialdemokrater, som siger, at de fører en økonomisk politik i forhold til den offentlige sektor, som er tættere på os, end det Venstre vil tilbyde, så vi burde pege på en socialdemokratisk statsminister. Men det vil jo være mærkeligt, hvis vi bare siger, at vi håber på, at de vil føre den rigtige politik, så vi peger på dem, og så går vi ellers ud og kløver brænde.«

»Med Socialdemokraterne er vi i dag ikke dér, hvor døren bliver åbnet for os, når vi banker på. Måske sker det på sigt. Det håber jeg.«

De stuerene

Er Dansk Folkeparti blevet normale, eller er danskerne blevet ekstreme? Hver fjerde dansker stemte på liste O ved Europaparlamentsvalget først på sommeren, og partiet er næststørst i mange meningsmålinger. 

Centrumvenstre har endnu ikke forstået, hvad der får partiet til at vokse. Og selv de borgerlige partier ser med frygt på, at vælgerne mister tillid til de gamle partier, mens DF løbende skifter politik uden at miste troværdighed og tilslutning.

Har partiet opnået sin ønskeposition som midterparti og fundet ud af, at værdipolitikken langt fra kan begrænses til indvandring, men rimer lige så godt på DONG og kapitalismekritik? Information søger svarene blandt partiets nye vælgere, i baglandet, blandt partiets topfolk og politiske modstandere.

Seneste artikler

 • Dansk Folkeparti screener folketingskandidater

  22. juli 2014
  Trods massiv fremgang i antallet af medlemmer holder Dansk Folkeparti stadig lokalforeningerne i stram snor og screener f.eks. alle folketingskandidater. Fornuftigt, lyder det fra forsker. Søren Espersen (DF) mener, at andre partier er alt for eftergivne
 • DF er stadig et borgerligt parti

  21. juli 2014
  Dansk Folkeparti promoverer sig som et midterparti, men partiet stemmer som et højrefløjsparti i folketingssalen, viser ny analyse. Det er svært at gøre politik op i sort og hvidt, siger DF’s Pia Adelsteen, der kalder partiet for et pragmatisk midterparti
 • Venstrefløjen har stadig ikke forstået DF

  19. juli 2014
  Drømmen om, at DF går væk, hvis partiet bare får mere ansvar eller ministerposter, er som at sidde i skyttegraven og ønske nederlaget velkomment, siger forfatteren bag ’Frp-koden’, norske Magnus Marsdal. Venstrefløjen har stadig ikke forstået, at værdipolitik er mere end udlændinge, lyder det fra dansk centrum-venstre
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kristoffer Larsen

Igen tomgangssnak fra DF og manglende kritisk journalistik.

Har DF en politik ud over dagens populære standpunkt? I dag afviser de, at velstående ældre skal betale for rengøring, men hvem skal så betale og hvor vil DF skaffe arbejdskraften fra når antallet af ældre bare stiger og stiger?

R A, Niels P Sønderskov, Erik Jensen , Lars Bo Jensen og Anders Feder anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Hvis man skal placere DF på midten er man nød til lave et gennemsnit af deres retorik i medierne og hvad de stemmer i Folketinget.
Deres retorik i medierne ligger tit til venstre, når de skal overbevise vælgerne om at de er et arbejderparti. Men når ser på hvad de stemmer i folketingssalen, ligger de langt ude på højrefløjen.

Hvordan så mange vælgere kan opfatte det som troværdigt er ubegribeligt.

R A, Tino Rozzo, John T. Jensen, Malan Helge, Marianne Rasmussen, Niels P Sønderskov, Erik Jensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Her i løbet af september vil Lars Løkke Rasmussen være en parentes i dansk politik. Partiet Venstre har ikke noget habilt alternativ, så Kristian Thulesen Dahl vil da være de borgerliges bedste bud på en statsminister efter et snarligt valg.

Forfriskende og noget nyt at en politiker omsider siger :
" Jeg mener, at der meget længe har været et opbrud blandt vælgerne i forhold til den såkaldte højre-venstre-skala."
" Det er i meget høj grad politikerne selv og kommentatorerne, der har hængt fast i den....."
" Vi prøvede at tage det bedste fra de to verdener og lave et nyt parti. "

Det er vi nogle, der har sagt i årtier.
Spørgsmålet er så , HVAD deres syntese bliver i det, som mange har kaldt den tredje vej ?
Vil DF gå hele vejen og indføre den essentielle retfærdighed for alle borgere ved at anerkende alles fælles ret til Danmarks jord og dens rigdomskilder.
Næppe - selv om dette er indgangen til den bæredygtige politik, der efterlyses netop nu i en anden artikel her på bladet.

Anne Eriksen, Jesper Frandsen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

Topskat
Dansk Folkeparti har ingen planer eller ønsker om at ændre den nuværende progression. Såfremt det viser sig, at det økonomiske råderum bliver større, skal eventuelle skattelettelse først og fremmest komme lavtlønnede til gavn, da det for mange lønmodtagere reelt ikke kan betale sig at arbejde.

http://www.ft.dk/Demokrati/Partier/PartiOversigt/Dansk%20Folkeparti/poli...

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), har tidligere slået fast, at topskattelettelser »ikke er vores politik«, men ifølge partiets skatteordfører, Dennis Flydtkjær (DF), er der brug for at gå økonomernes beregninger efter i sømmene.

»Hvis det er korrekt, at det rent faktisk giver overskud at afskaffe topskatten, så er det ikke fordi, vi siger, at man skal beskatte folk bare for at beskatte dem,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

http://www.b.dk/politiko/dansk-folkeparti-beregninger-om-fjernet-topskat...

Lars Bo Jensen

Hvad sker der til September Ivan Gullev ?

Egon Maltzon

@Kristoffer Larsen:
Hvad er nu dit problem ?
Det manden siger er at hvis der skal bruges penge på skattelettelser skal det ske i bunden, men hvis det er gratis at lette i toppen så vil de lette i toppen.

Jeg er ikke DF, men for en gangs skyld har de en fornuftig og konsistent politik.

Kristoffer Larsen

Egon Maltzon
24. juli, 2014 - 14:27

DF ønsker progression for progressionens skyld. Ikke fordi den giver et nettoprovune.

Deres svar på alt er 'grænsekontrol', som en af deres ordførere i dag igen-igen mindede populus om.

Niels P Sønderskov

Sådan et ligegyldigt protestparti uden egentlig politik, kan selvfølgelig ikke have plads i nogen regering, og deres formand kan ikke være statsminister uanset hvor mange ældre kvinder, der falder for den pæne dreng. Vi har Det konservative Folkeparti og behøver ikke Det dum-konservative Folkeparti.

Lars R. Hansen

Jeg tror det er rigtig set, at skellet i blandt danskerne ikke længere så meget står mellem højre-venstre, men mellem røde internationalister og blå globalister, der ikke kan få nedbrudt grænserne hurtigt nok eller få nok fri besværlighed for kapital, varer og arbejdskraft eller flyttet nok politisk magt fra Danmark og danske vælgere til EU og dets embedsmænd, mens der på anden side er nogle røde og blå borgere, skal vi kalde dem dansksindede, der mener vi i Danmark over generationers fælles slid har fået opbygget noget, en dansk samfundsmodel, vi ikke uden videre skal smide overbord til fordel for en gang europæisk nivellering og harmonisering.

Og her er DF indtil videre den eneste mulighed for disse dansksindede.

Peter Jacobsen, Anne Eriksen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Jan Livermore

Det vil være naturligt med en kommende regering bestående af DF og S, så vi udnytter det velfærds-flertal, som findes. Så kan vi bevare den danske model og samtidig føre en fair, men fast udlændingepolitik. Hvem skal være statsminister? Det skal Thulesen Dahl naturligvis. Vi har ikke nogen anden dansk politiker, der er så dygtig og populær som (jo, Morten M. måske, men han er alt for ung).

Lasse Damgaard

Dansksindede = En afart af totalitært styre, der vil isolere DK i en enklave med høje rødgrøds mure og kristendomspas.
Hvor man offentlig forhåner de såkaldte "Kulturradikale" der ikke vil forstå "Danskheden" som flæskefars og IQ på 75.
De har en hemmelig plan for disse halalhippier - de skal i genopdragelseslejre når DF er kommet i regering.

Jan Livermore

@Sønderskov

Det konservative Folkeparti er døende. LA har stjålet deres økonomiske politik, og DF deres værdipolitik (Gud, konge og fædreland).

"Hvad sker der til September Ivan Gullev ?"
Bog om Uløkkes bilags-liv har slået igennem.

Lars R. Hansen

Ja, Lasse D., løb for livet...

Anders Sørensen

Jeg elsker det billede.

Thulesen Dahl bliver en del af maleriet i baggrunden, der på væggen. Han bliver et kunstværk med et kunstværk i baggrunden. Hvornår zoomes der ud, og hvornår sidder mon nogen i forgrunden med dette billede af Thulesen Dahl bag sig?

Michael Kongstad Nielsen

Sikken flot skrivebord (hvor er computeren), og guldaldermalerier i ditto rammer.
Man kan håbe på, at DF vil blive mere selvstændigt og selvbevidst i en kommende Lars Løkke-regering (i eller udenfor). så DF kan få noget økonomisk politik gennemført, skattepolitik og vedr. offentlig sektor. Og få standset yderligere udsalg af dansk arvegods som DONG, samt få sat en stopper for dansk tilbedelse af EU.
Udlændingepolitikken må de godt beholde for dem selv, men den er desværre allerede overtaget af alle de andre - undtagen EL.

»Jeg tror i stedet, der blandt andet er kommet en opdeling i danskerne mellem dem, der synes, at globalisering er en god ting, fordi det giver langt flere muligheder, og så dem, der føler, de risikerer at blive hægtet af en udvikling, der går rigtig stærkt. Jeg vil typisk sige, at der blandt konservative, liberale, radikale, SF’ere og en del socialdemokrater er fælles god i forhold til at være tilhængere af globalisering, mens der hovedsageligt hos Venstre, DF og en meget stor del af Socialdemokraternes vælgere er en meget stor del, som synes, at det er vigtigt, at vi er forankrede i nationalstaten, hvor forandringerne ikke må ske så hurtigt, at det ikke er til at følge med.«

Man kan sige meget dårligt om Kristian Thulesen-Dahl og DF, men ovenstående analyse er jo grundliggende rigtig. Det eneste, der virker lidt underligt og tendentiøst, er, at han placerer Venstre blandt de globaliserings-negative partier.

Det var jo Venstre, der opfordrede danskerne til at tilslutte sig EUs indre marked i 1986, hvorimod Socialdemokraterne var imod men tabte en folkeafstemning. Og jeg er da indtil videre ikke stødt på nogen tegn på, at Venstre ikke støtter hele globaliseringen, så længe den antages at være god for arbejdsgiverne og økonomien.

Venstre har forsøgt at score nogle billige politiske point ved at tale om børnecheck og "polske jordbærplukkere", men intet tyder på, at dette var og er andet end plat populisme fra Venstres side. Så derfor vil jeg da mene, at man bør placere Venstre blandt de globaliserings-positive partier, hvilket jo også passer sammen med, at han kalder Liberale for positive. For Venstre er jo Danmarks liberale parti.

Hvad Tulle BURDE have sagt er derfor følgende:

"Jeg vil typisk sige, at der blandt konservative, liberale, radikale, SF’ere og en del socialdemokrater er fælles god i forhold til at være tilhængere af globalisering, mens der hovedsageligt hos DF og Socialdemokraternes vælgere er en meget stor del, som synes, at det er vigtigt, at vi er forankrede i nationalstaten, hvor forandringerne ikke må ske så hurtigt, at det ikke er til at følge med.«

Den evige twist imellem der der definerer sig selv over hvem de ekskluderer og dem der definerer sig selv over hvem de inkluderer.

Mht. forandringer, der eksisterer en pæn historie om det med Knud den Store og tidevandet.

Nanna Wulff M.

Anders Sørensen
24. juli, 2014 - 17:18
"Jeg elsker det billede."

Ja, det er et suverænt billede og lyset er helt rigtigt. Ligner noget det kunne være malet af Vermeer.

Man må antage at det er iscenesat, og det er godt gjort.

Lars R. Hansen

Det er ligegyldigt hvordan du formulerer det, et hvert meningsfuldt fællesskab have nogen indenfor og nogen udenfor, Thomas.

Lars R. Hansen

Og her taler vi jo ikke så meget inde eller ude, men om at nedbryde et fællesskab til fordel for at opbygge et andet, Thomas.

odd bjertnes

Når A-listen ikke længere ville være partiet for alle (og der er voksne mennesker i dag der ikke har er erindring om den slags valgslogans) - så må alle jo lave et nyt parti for sig. Inklusive SF'ere, som A-listen senest har signaleret ikke at ville være for - sikkert understreget internt af massiv afsyngning af 'Internationale' i lukkede rum.

Sønderskov : 'Vi' har ikke det konservative Folkeparti. Det har Bendtsen, og hans lille erhvervslobby for - indenfor visse definitioner - 'anstændigt opnåede bundlinjer'. Det er et nemt evangelium - der er langt mellem praktisk erhvervsledelse i K-listens top, når baggrunde opgøres.
Partiet har lavet sin klassiske brøler igen :af 'klassesnobberi' miskendt sin bredere almene besøgelsestid i 20 år, og er blot den mindste nikkedukke i den international-globale klods der - med eller mod rimelighed -higes efter modspil til.

Michael Kongstad Nielsen

Mere om fotoet:
møblerne nærmer sig "empire", gulvet solid pommersk fyr, væggene tykke pudsede, kalkede borgmure, det sorte aggregat i vindues-åbningen må være et nymodens varmeapparat. Hvor mon vi er henne?

Nanna Wulff M.

Michael.

De meget smukke og tykke gulvplanker får tankerne hen på noget stille. Noget klart og stille.

Ja, hvor er vi henne?

Torben K L Jensen

Den mand er lige så glat som en våd mandel.Jeg stoler ikke på manden over en dørtærskel,så jeg smutter lige en olieret Tulle over til højre hjørne.

Det er sandsynligvis et mødelokale med et min. 6 personers spisebord (lamper, servietter), mandens arbejdsplads.

KTD er jo endnu en af de der levebrødspolitikere der er gået direkte fra skolen/uddannelsesstedet til Christiansborg.

Kjeld Hansen

Helt ærligt Kedde. Det er sgu let nok, at stå på sidelinjen og råbe og skrige...

- En runde med regeringsansvar og DF er halveret.

Kjeld Hansen

For de uvidende: Kedde = Christian på Sønderjysk. Og Frederik = Fitte.

- En hver sammenligning med fitte og seksuel samkvem er Sønderjylland uforskyldt ;-)

Hvis Kron Prins Frederik bliver Konge hedder han i Danmark Frederik den tiende, men i Sønderjylland hedder han Fitte Kryds :-) Frederik den niende hed Fitte jen kryds (jen = en)

Kjeld Hansen

I et sandt demokrati har alle borgere lige meget at skulle have sagt politisk. Alle har en stemme at gøre godt med.

- Men i realiteten findes der intet ægte demokrati i verden.

Det er på tide spillereglerne på Christiansborg omskrives. Ud med lobbyister, stylister, nekrotisme og medie rådgivere og andet udemokratisk spin. Ingen og absolut ingen må vælges til et folketingskandidatur i mere end to omgange. Så er det ud af klappen for mindst en valgperiode for at give plads til andre med nye kræfter og ideer.

- Det skal være slut med levebrøds politikere og kandidatur, som nærmest går i arv.

Kjeld Hansen

Borgelig Asger Aamund har en gang sagt, at det danske velfærdssystem er fanget i en Catch 22 situation pga. 800.000 mennesker er på overførselsindkomst.

Min påstand er vi er fanget i Catch 179 situation, hvor ALT styres af 179 taburet tilklistrede folketingsmedlemmer valgt og genvalgt i det uendelige.

Niels Duus Nielsen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Nanna: - Ja, hvor er vi henne?
Jeg kan ikke regne det ud, men ikke Christiansborg, tror jeg, for Christiansborg er nyere, så måske har han "residens" ovre i Provianthuset eller i noget andet af det gamle ved Bibliotekshaven.

Elmer Pedersen

Thulesen Dahl er både smart og intelligent. Derfor holdes retorikken på et midter niveau, hvor især sociale aspekter og problemstillinger forsøges iklædt et socialt, progressivt element. Men når det så kommer til beslutningsdelen og afstemninger på tinge, ja så vender bøtten 100 grader, og resultaterne har vi jo set under VK årene.....

Men i øvrigt så kunne jeg i den grad godt tænke mig et klart svar, altså i fald det var muligt overhovedet. Mener Thuesen Dahl i stil med Søren Espersen, at Israels påviste folkedrab og drab og lemlæstelser af tusinder af civile palæstinenserne, kun er et acceptabelt udtryk for forståeligt selvforsvar ?

Peter Jacobsen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Pointen er, at DF skulle kunne ændre sig. I kraft af nye folk på posterne, ny udvikling i samfundet, ny styrke fra vælgerne, og erfaring.

Nanna Wulff M.

Michael.

Se lige her: Københavns Slot

Hva' sir' du?

og se også lige dette, som er lidt af det samme bare ikke en tusindedel så godt: http://www.bt.dk/politik/thulesen-dahl-haard-hund-bag-bloed-facade

Niels P Sønderskov

Man kan ikke 'stjæle' andre partiers politik og DF's principprogram demonstrerer kun absolut idéforladthed. En lille, dygtig partitop har helt kynisk udnyttet de mest uvidende vælgere og deres angst for de fremmede og fremtiden, som de ikke har noget som helst bud på håndtering af. Grænsebommene symboliserer det helt fint. Ansvaret for ulykkerne kan tilskrives Venstre der havde brug for DF som parlamentarisk grundlag. En position som partitoppen udnyttede til sidste dråbe til stor skade for os alle.

Michael Kongstad Nielsen

Nu findes der ikke copyright på politik, og alle de gamle partier stjæler med arme og ben fra hinanden. Alle har stjålet DF´s udlændingepolitik, desværre, selv SF, senest har R opgivet modstanden mod 24 års-reglen.

John T. Jensen

Ja, Ivan Gullev har en pointe. Når Lars Løkke Rasmussen efter alt at dømme bliver en parentes i dansk politik i løbet af efteråret, når bogen om ham udkommer (ikke mindst med artige afsløringer af, hvad Løkke foretog sig i en kæmpebrandert på det bornholmske folkemøde sidste år), så står Venstre unden en statsministerkandiatet. Kristian Jensen har mistet al respekt og formodentligt også al opbakning, efter han løb i målet og snød de Venstre-medlemmer, der ellers var parate til at bakke ham op under Løkkes 'krise'.

At forestille sig Kristian Thulesen Dahl som ny statsminister forekommer dog alligevel meget, meget absurd. En repræsentant for et parti, der ligger snublende nær på halvfasctistiske og i hvert fald stærkt racistiske strømninger. Et parti som nazisterne i Danskernes Parti og omegn varmt anbefaler at stemme på til folketingsvalgene. Et parti som støtter det højreekstremistiske Israels folkemord på palæstinensere i Gaza. Et parti som igen og igen lyver om deres påstående sociale profil, samtidig med at de støtter Løkke og stemmer for den ene nedskæring efter den anden.

Nej, det vil da for pokker aldrig kunne ske i et land som Danmark. Vi har dog trods alt en kritisk presse, der nok skulle kunne afsløre sådanne mørke kræfter.

Eller har vi?

Jeg oplever, at pressen og ikke mindst DR og TV 2 - og ja, inkl. Information i dag - igen og igen holder mikrofonen for DF. Ganske og aldeles ukritisk. DF betragtes som en legitimt, stuerent parti - DF fremstilles som et socialt ansvarligt parti.

Det går VIRKELIGT skævt for Danmark i disse år.

Måske er det helt fint, hvis de nøjes med at holde mikrofonen for alle.

Espen Fyhrie

Vedrørende flotte slotte

Jeg har nu rettet Nanna Wulffs kommentar, så den omfatter hele linket, men så må I også love at holde op med diskutere slotte, med mindre slottene har direkte indvirkning på DFs fremtidige rolle i dansk politik.

Debatvært

Espen Fyhrie

Michael Kongstad Nielsen

Hvis og hvis, og havde hundet ikke pisset, havde den fanget haren, og hvis Helle Thorning alligevel bliver ny EU -præsident, skal Sass måske tage over, og hvis det kniber med sikkerhedsgodkendelsen og Thulesen Dahl er for absurd, og Mette Frederiksen for ung, så kan Søren Espersen være en oplagt kandidat - hvis og hvis ...

Nanna Wulff M.

Tak, Espen Fyhrie.

I promise! :-)

Lars Bo Jensen

Tror du selv på det Ivan Gullev, dem der skriver bogen er to journalister fra BT. BT plejer at være Venstres partiavis. Mon ikke det er fordi at Løkkes uløkke skal gøres til gamle nyheder.

Michael Kongstad Nielsen

Det var dog også BT, der afslørede Brixtofte.

Lars Bo Jensen

Ja Michael Kongstad, men det var også for at Løkke og Anders Fogh skulle have mere magt end tåben Brixtofte, som på det tidspunkt udfordrede dem.

Lars Bo Jensen

Seriøst, jeg tror ikke en meter på såkaldte journalister fra BT.

Lars Bo Jensen

Det der skræmmer mig mest, er udsigten til at Anders Fogh kan komme hjem som frelseren for Venstre, når han ikke længere lyver for NATO. AFR er jo arbejdsløs til September samtidig med at bogen om Løkke udkommer.

Karsten Aaen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Jan Livermore

@ Sønderskov

Grænsekontrol giver mening, fordi det holder narkosmuglere og tyveknægte ude, og samtidig er en manifestation af nationalstatens suverænitet. Problemet for de konservative er,at de har opgivet nationalstaten til fordel for det elitære EU-projekt. Og dermed har de overdraget konservaqtismen til DF, som forstår at tilpasse den en skarp social profil.

Sider