Læsetid: 4 min.

Forsker efterlyser mere sparring mellem mentorer

De tusindvis af frivillige og professionelle mentorer, der arbejder med at støtte landets udsatte, udgør en stor ressource. Men der er behov for at sætte deres viden i spil, siger mentorforsker
23. juli 2014

Mentoren er blevet en stadigt mere populær person i den danske socialsektor, selv om der endnu ikke er nogen kvantitativ (talbaseret red.) dokumentation, der sort på hvidt dokumenterer ordningernes effekt. Det skrev Information i fredags.

Men undersøger nogle af de personer, der bliver tildelt en mentor, er der masser af positive historier at hente, mener Lars Holmboe, der i 2013 publicerede sin ph.d. om brugen af mentorer.

»De sidste tre til fire år er udviklingen på området gået enormt hurtigt. Der er mange forskellige mentorordninger i gang, og lovgivningen bliver løbende ændret. Så det er et felt, der er meget svært at få dokumenteret kvantitativt. Så det, jeg interesserer mig for i min ph.d., er, hvad der sker med de personer, der bliver tildelt en mentor,« fortæller Lars Holmboe.

For det er vigtigt, at de mange penge, der bliver brugt på mentorordningerne, bliver brugt på den rigtige måde.

Selv om der ikke er samlede opgørelser over de penge, det offentlige bruger på mentorer, er der ingen tvivl om, at der i disse år sker en voldsom ekspansion.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Det er altså noget snavs, at alt i vores samfund skal sættes ind i nogle faste strukturer og ikke blot kan foregå uformelt mellem mennesker efter lyst og tilbøjelighed. Det gør vores samfund ekstremt bureaukratisk, og det fjerner den naturlige lyst og tilbøjelighed til at muntre sig med fornøjelige og givende aktiviteter mennesker imellem.