Offentligheden kan ikke få at vide, om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) med loven i hånden samarbejder med den amerikanske efterretningstjeneste NSA om at tappe fiberkabler, der transporterer internet- og teletrafik igennem Danmark.
Selv om dokumenter, Information har fået adgang til via whistlebloweren Edward Snowden, afslører, at et sådan samarbejde efter alt dømme finder sted, afviser forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i en række svar til Folketingets forsvarsudvalg at redegøre for dette – og med hvilken hjemmel det i givet fald foregår.
Information beskrev i en række artikler i juni et samarbejde mellem NSA og FE om tapning af fiberkabler, men det stod ikke klart, hvordan FE og NSA i så fald får adgang til data. De store teleselskaber ville ikke afvise, at de gav FE adgang til data fra kablerne uden dommerkendelser, men kun sige at de overholdt de forpligtelser, de var underlagt »i henhold til loven«.
Spørgsmålene forsøgte derfor både at afklare, hvilke regler der i så fald er for sådan et samarbejde, men også om hvorvidt FE har lov til »selvstændigt at koble sig op på danske fiberkabler«.
I en række enslydende svar henviser forsvarsministeren nu til, at »oplysninger af den omhandlede karakter giver regeringen, såfremt det måtte være aktuelt, alene til Folketingets Udvalg vedrørende Efterretningstjenesterne«. Kontroludvalget består af fem folketingsmedlemmer, som er udpeget af de fem største partier i Folketinget. Medlemmerne har tavshedspligt om, hvad de erfarer i udvalget.
»Mere generelt kan det oplyses, at Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) elektroniske indhentning, herunder samarbejdet med partnere, skal foregå inden for rammerne af dansk ret,« skriver Nicolai Wammen.
Han henviser i svarene til, at Lov om Forsvarets Efterretningstjeneste giver hjemmel til at »samarbejde med udenlandske efterretningstjenester, herunder videregive oplysninger til udenlandske samarbejdspartnere«, samt de paragraffer i loven som i brede formuleringer slår fast, at FE »kan indsamle og indhente oplysninger, der kan have betydning for tjenestens efterretningsmæssige virksomhed«.
RAMPART-A
Adgangen til fiberkabler er en hjørnesten i NSA’s globale masseovervågning. Internettets ‘rygrad’ kaldes kablerne, der transporterer telefonopkald og internettrafik, det vil blandt andet sige e-mails, Skype-opkald og Facebook-beskeder.
Tilsyneladende er samarbejdet mellem NSA og FE en del af et omfattende, internationalt NSA-program om kabeladgang med kodenavnet RAMPART-A, som de lækkede dokumenter tyder på i hvert fald inkluderer Danmark, Tyskland og en række andre af NSA’s tredjeparts-partnerlande, som endnu ikke er identificeret.
I de fiberkabler, der krydser Danmark, passerer både international og dansk trafik, og da FE har vid adgang til at dele rådata med udenlandske tjenester, har der været spekuleret i, om også danske data finder vej til den amerikanske efterretningstjeneste via samarbejdet.
FE har afvist at kommentere på udleveringen af rådata, men tidligere har FE-chef Thomas Ahrenkiel sagt til Politiken, at den danske efterretningstjeneste deler data indsamlet »i et konfliktområde i udlandet« med NSA.
I den forbindelse udtalte Thomas Ahrenkiel, at »skulle der være danskrelaterede data, så har vi nogle filtre, der renser dem for danske informationer, inden de udleveres til partnere«.
Ifølge en kilde med kendskab til FE’s filtrering af data fra en konfliktzone vil noget lignende være tilfældet med data indsamlet ved kabeltap i Danmark, men der er tale om en relativt grov filtrering, der ikke f.eks. vil kunne opfange eksempelvis danskere med Gmail.com adresser.
’Uacceptabelt’ svar
Enhedslistens fungerende ordfører, Per Clausen, kalder forsvarsministerens svar for »uacceptabelt«.
»Der bliver jo spurgt til, hvilke regler som principielt gælder, og hvordan man samarbejder. Det handler ikke om konkrete sager, og hvordan efterretningstjenesten konkret handler. Så det er uacceptabelt, at forsvarsministeren ikke vil svare på spørgsmålene. Det understreger, at den kontrol, vi har med efterretningstjenesterne i Danmark, er af en sådan karakter, at vi ikke har sikkerhed for, at den virker. Vi kan nemlig ikke få svar på de relevante spørgsmål,« siger Per Clausen.
Hverken Venstres eller SF’s medlemmer af kontroludvalget ønsker at kommentere forsvarsministeren svar – herunder om de har eller ønsker at få en redegørelse for samarbejdet mellem FE og NSA.
SF’s Karina Lorentzen Dehnhardt henviser til, at det vil være »strafbart« at udtale sig, mens Venstres udvalgsformand Karsten Nonbo også tier.
»Kontroludvalget er jo ikke et offentligt udvalg, der sådan farer ud og fortæller om alting,« siger kontroludvalgets formand.
Her i despotiet er befolkningens uvidenhed en bærende styrke. Det skulle jo nødigt blive et demokrati eller lignende.
Nu den lovgivende forsamling nægtes fyldestgørende svar fra den udøvende magt, nærmer man sig så ikke en situation hvor en rigsret er eneste (ringe) mulighed for befolkningen (I form af deres repræsentationer i den lovgivende forsamling) at fører tilsyn med den udøvende magt?
Jvf. https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=59299
Det forekommer mig, at vore politikere ikke har nogen føling med, hvem de skylder loyalitet.
Bekræftigelsen er sådan set ligegyldig. Nøgleoplysningerne har Snowden leveret og resten kan man hurtigt regne sig frem til.
Spørgsmålet er om partier og befolkning er interesseret i at ændre på sagen? Personligt tvivler jeg. Vi er allerede ved at falde over os selv for at bruge en formue på et defekt kampfly fra USA. Blot for at tækkes storebror.
Det er vælgerne, der sammensætter folketinget, og såfremt et flertal af vælgernes valgte repræsentanter er OK med sagen, så er det nok også OK med deres vælgere.
At hr Per Clausen (MF) er utilfreds betyder IKKE , at Danmark er udemokratisk - han har bare ikke et flertal bag sig.
"SF’s Karina Lorentzen Dehnhardt henviser til, at det vil være »strafbart« at udtale sig"
»Kontroludvalget er jo ikke et offentligt udvalg, der sådan farer ud og fortæller om alting,« siger kontroludvalgets formand.
Politisk komedie/tragedie og sikke et sommervejr. I dag er vi alle amerikanere. Det skal fejres med lidt Hicks.
" ... Go back to bed America. Your government is in control again. Here is amercan gladiator. Watch this. Shut up. God back to bed America ... and congratulate you on living in the land of freedom. Here you go America. You are free... to do as we tell you. You are free... to do as we tell you." https://www.youtube.com/watch?v=eR3KwODDzeY
Men det er ikke nyt at folketinget og befolkningen holdes hen i uvidenhed:
http://fred.dk/artikler/petting/undtaget1-3.htm
Når Nicolai Wammen ikke vil svare, må vi gå ud fra, at Edward Snowden og Information har ret i deres antagelse om, at FE samarbejder med NSA om udlevering af data indsamlet i Danmark.
Jobbet som dansk forsvarsminister indebærer åbenbart, at man også skal være skødehund for amerikanerne og deres interesser rundt om i verden. Danmark reduceret til en lydstat for USA.
Robert Kroll, mulighed hvert fjerde år for at indvælge en person som repræsentant på alle områder er så løs en forbindelse mellem valget og politikken, at det ikke giver mening at tilskrive valget en sammenhæng med et ønske om en specifik politik. Kun løbende diskussioner i kandidatens partiforening og stemmeafgivning i overensstemmelse hermed kan betegnes som demokrati.
Terrorrisikoen i Danmark opstod som konsekvens af vores deltagelse i Afghanistan- og Irakkrigene.
Overvågningen er ikke primært etableret for at beskytte befolkningen, men er primært skabt for at kunne fastholde kontrollen, og slå ned på hvem der måtte kunne true dem som besidder kontrollen.
EU's udmelding omkring Gaza viser jo med al tydelighed, at det enkelte menneske intet betyder - men vigtigheden af at kontrollen og enigheden og sammenholdet omkring dette - er det vigtigste.
Når Robert Kroll taler om demokrati og NSA/FE samarbejde, samtidig og i sammenhæng, så er det naturligvis en gråzone, der var ikke meget om mindertalsgaranti og mindre om kontroludvalget.
Danskere har vel ikke grund til, at stole på noget, der hemmeligt vedtaget, som borgerne ikke kan få svar på, hvad er, uanset hvem, der er blivet stemt eller ikke stemt på, ved et folketingsvalg og så skulle være tvunget til, at kalde det for demokrati, det er over stregen.
Men hvorfor samle alle danskeres data ind, alt om alle, er det ikke, at behandle alle danskere, som forbrydere.
Hvis alle data om alle danskere er udleveret til et fremmed land, er det så meget naivt, at forestille sig, at hvis de udleverede data er lukrative, for et andet land, at de data vil blive brugt?
Det er spørgsmål, der er demokratiske relevante for borgerne vil jeg mene, men vil ikke blive politisk besvaret, skal jeg forstå, "det nok også OK med deres vælgere" siger Robert Kroll.
Jeg spekulerer på om det efterhånden er sådan at dem beskytter politikerne i det skjulte har rettet deres våben mod disse ? Man skulle tro det. Når de udtaler sig virker de panikslagne, stivnede, som marionetter. I det offentlige mediernes rum er der stadig meget fokus på hvad den eller den navngivne politiker gør, men det uhyggelige er at de så godt som alle sammen havde helt andre dagsordner da de ikke havde magt.
Det virker som om de bliver hjernevaskede eller på en eller anden måde truede når de får tildelt magt. Er det embedsmændende ? Eller i dette tilfælde en direkte trussel mod liv og helbred hvis man ikke makker ret som forsvarsminister? Mindre dramatisk kan man jo også bare få ødelagt sin karriere eller blive anklaget for besiddelse af børneporno.
Vi har brug for at få ryddet op og få smidt amerikanere og andre der har vokset sig ind i vores magtstrukturer ud !
SF's forslag om en whistleblower ordning er da en start.
Hvilket formål tjener hemmelighedskræmmeriet i dag, andet end at tilfredstille FE/NSAs behov for at lege skæg og blå briller? Selv børnehavebørn er vel efterhånden bekendt med Snowdens omfattende afsløringer. Men det er måske terrorister i vuggestuealderen man er bekymret for?
Benægtigelsen er ,på sin egen omvendte måde, en indlysende bekræftigelse.
Hvorfor skulle man ellers holde kæft !
Er Nicolai Wammens ulyst til ikke at give Folketinget og befolkningen et svar- ud over muligvis det hemmelige udvalg med absolut tavshedspligt - ikke det største bevis på, at Danmark længe har haft en aftale med USA mv.
I realiteten har danske politikere nok - jantelovsprægede som de var - misforstået Danmarks bedste valg af position, dengang i '40erne.
Som et lille land med en samlet befolkning skulle vi have valgt den schweiziske og svenske neutralitet. Det havde passet til den politik, der pragmatisk blev ført, til den selvstændige udvikling, vi havde, til den milde form for socialisme, der gjorde Danmark til et moderne, rigt, decentraliseret og inkluderende samfund for befolkningen. Måske vi også lidt hurtigere havde fundet på det med olien - og måske noget mere vedvarende energi, som vi talte så meget om allerede i 70erne - så vi havde undgået de 40-årige konsekvenser af oliekrisen.
Arrangementets logik er jo det baseret på den giftigste markedslogik, som tilsiger, at man altid skal stå med en eller anden substitut for æblet til læreren for at modtage, mens moderne produktionsformer og samfundsstrukturer muliggør den langt mere hensigtsmæssige fremstilling af den vare, der er brug for, eller udførelsen af den tjenesteydelse, der er nødvendig, uden den slags mellemregninger, fordi alle alligevel gør, hvad de kan og skal, i forventning om til gengæld at modtage deres andel af samfundets output.
Hvorfor indrømmer i ikke bare at det der foregår er lovligt for i har gjort det lovligt. Men det er måske derfor i gerne vil tvinge/provokere mig til at smadre bankerne eller børserne? Hvad skulle det dække over? Jeg skylder 100k i studielån og er på overførselsindkomst så jeg er da ligeglad. De eneste der faktisk får noget ud af det er mennesker der skylder virkelig mange penge væk. Handler offentlighedsloven om at skjule at økonomien i Statens selskaber er lige så elendig som i Dong? Igen ser vi politikere der nægter overhovedet at forholde sig til de spørgsmål de bliver stillet. Hvis i ikke kan fortælle os sandheden så luk røven Christiansborg.
Hvis man vil høre, hvor langt vi er ude tanke- og begrebsmæssigt, var der lige for et øjeblik siden en "ekspert" af en art, der talte om stedmoderens kvaler i sammenbragte familier. Noget mere postuleret, forestillet og afsporet i sine implicitte antagelser skal man lede længe efter.
Det begynder med antagelsen af, at disse relationer har en naturlig/ikke-naturlig konstruktion, men går videre over amerikanske undersøgelser, som jo af indlysende årsager ikke kan sige noget om danske familiers konstituering og værdifællesskab. Det var skræmmende, at der kan tænkes så overfladisk.
De fleste er sikkert ligeglade, så længe der er velstand. Hvis ikke der er velstand, er de fleste sikkert også ligeglade. Vore politikere bør derimod ikke være ligeglade. De skal varetage vores interesser. Det er det, vi har valgt dem til.
Krigen mod terror er idiotisk. Hvis vi ser helt bort fra alle de tvivlsomme metoder og konsekvente, uhæmmede og uforskammede krænkelser af vores alle sammens borgerrettigheder, er den idiotisk, fordi den er ineffektiv. Krigen er dobbelt idiotisk, fordi den ud over at være ineffektiv har den paradoksale effekt, at vi som følge af midlerne allerede har mistet det, vi søger at beskytte.
denne her email vil statsministeriet ikke bekræfte at de har modtaget. De har ellers haft fra 9:11 til at bekræfte modtagelsen:
i ved godt hvem jeg er og hvad det her drejer sig om. i bekræfter at i har modtaget den her email indenfor 5 minutter.
jeg vil bare ikke finde mig i det her mere.
jeg vil ikke smadre bankerne eller børserne. hvorfor skulle jeg det? jeg skylder omkring 100.000 danske kroner og er
på overførselsindkomst så jeg betaler ikke engang selv af på min gæld, et eller andet sted, så jeg kan vel være
mere eller mindre ligeglad.
så hvorfor skulle jeg så gøre det? hvem vil få noget ud af det? det vil dem der skylder en fandens masse penge væk.
som for eksempel Statens selskaber.
det der er overgået mig er sket for at dække over jeres venners elendige virksomhedsledelse. bare se på hvordan
Scharff har fucket det fuldstændig op for PET.
hvis i ønsker en pæn løsning på det her så kommer i og henter mig senest 10 minutter efter jeg sender en email og beder
om det. så kører vi forbi Staden hvor I giver mig 1000,- kroner til en pose joints og så kører vi ind på statsministeriet og
finder en udvej.
jeg ved godt at i har opdaget at jeg har visse strategiske evner som i ikke kommer i nærheden af.
og hvis i tror at jeg melder mig ind i et eller andet fuckin' lorte politisk parti på Christiansborg så kan jeg kun sige hold vejret.
så løser problemet sig af sig selv. er allerede medlem af Pirat Partiet. i kan bare lade os stille op så kommer vi ind og så
er jeg medlem af et parti på Christiansborg.
Måske forsvarsministeren er på NSA's lønningsliste?
Peter Hansen 23. juli, 2014 - 06:40
Peder, de eneste der skal have noget ud af forbedrede produktionsformer er aktionærerne... der skal en mentalitetsændring til i befolkningen og lovgivninger til før det ændres.
Kære Philip B.Johnsen ( kl 02.05)
Demokrati er en styreform, og repræsentativt demokrati er ret praktisk al den stund, at de fleste af os er travlt beskæftiget i hverdagen (arbejde, hente/bringe børn o s v) og derfor næppe har ”krudt nok” til at gå ind over alle politikområder hver dag og levere konkrete holdninger fra sag til sag.
Vælger vi nogle blandt os til at repræsentere os i Folketinget, så er det vel fordi vi har tillid til, at de pågældende er gjort af det rigtige stof og kan løfte ansvaret som MF’ere. (Man stemmer vel ikke på nogen, som man ikke har tillid til ??)
Så der er ikke noget udemokratisk i, at et flertal af vælgernes repræsentanter anlægger en restriktiv linje m h t offentliggørelse af visse sikkerhedspolitiske og dertil relaterede forhold m v. (Forhandlinger om og metoder til frigivelse af danske gidsler, samarbejde om forebyggelse af terrorangreb og om overvågning af yderliggående fascister, ekstreme revolutionære venstresnoede typer, voldelige religiøse fanatikere o s v)
Mindretallets vælgere må så bare acceptere, at man som mindretal ikke kan tryne flertallet og så håbe på bedre tilslutning ved næste valg.
Demokrati er ikke i sig selv en garanti for, at alle beslutninger er 100% rigtige, men over tid, så er demokratiet nok det ubetinget mest fejlfrie system ???
Er der i virkeligheden undtagelsestilstand i Danmark?
http://fred.dk/artikler/petting/undtaget1-3.htm
Allerførst: Tak til Information for at have bidt sig fast i forsvarsministerens skrivebordskant. Blive ved med det.
Dernæst: Svarene fra ministeren er lige så bevidst strategisk formulerede, som det er forudsigeligt. Ja, det er et svar. Men vel at mærke et ikke-svar. Så selvfølgelig skal Per Clausen stille ministeren en byge af nye relevante spørgsmål.
Ovenstående er dynamikken på Christiansborg. Desværre. Men hvor ville det have klædt ministeren og dermed regeringen, at de reelt forholdt til sig til de oplysninger der er kommet frem gennem afsløringerne fra Edward Snowden. Fortæl os dog, om de også er bekymret over, at borgernes ret til et privatliv ikke er blevet håndhævet. Eller fortæl os, om de mener at det er både nødvendigt og okay - set derfra hvor de sidder.
I min optik skal enhver given regering forsvare og beskytte sine borgere. Herunder retten til et privatliv. Ikke bare pga af borgerens frihedsrettigheder, men fordi det er kernen i den måde vi tænker demokrati på. At der er noget der er offentligt og der er noget der er privat.
Men indtil nu virker det som om, at regeringen ikke på et eneste tidspunkt har forholdt sig til de oplysninger Edward Snowden er kommet med. Hvilket er helt uhørt. FN's øverste embedsmand/kvinde på menneskerettighedsspørgsmålet gør det. Men ikke den danske forsvarsminister. Det er simpelthen ikke godt nok. Overhovedet.
Robert Kroll
For mig er demokrati mere end blot, at kunne vælge representanter, hvis magten lukker sig om sig selv, som jeg mener den gør i dag. Demokratur er ikke demokrati, jeg syntes, at danskerne fortjener bedre, et opgør med rigid og antidemokratisk politisk ledelse.
"Nødvendighedens politik"
Den lille radikale Uffemand er igen ude og servere en stor portion valgflæsk...!
Flertalstyrrani er ikke demokrati.
Og ja, det kan udmærket lade sig gøre at stemme på folk, man ikke har tillid til!
Formålet med at stemme er et håb om at samfundet bliver mere velfungerende - så der stemmes på trods - på partier (som man kender fra før eller tror på har en god indflydelse).
Det er så ikke altid tilfældet og skuffelsen er stor.
Mediernes propaganda og politikernes fastlagte papegøjesnak tillader ikke større klarhed.
Det virker også som om politik gøres endnu mere "mørkelagt" end hidtidigt.
Mens vi bryster os over vores dejlige "demokrati"!
Kære Bo Carlsen - undskyld mig lige. Hvad mener du med din kommentar her i tråden? For det første er jeg ikke længere radikal. Og for det andet har jeg arbejdet med Edward Snowden-problemstillingen, lige siden han for første gang stod frem for et år siden. Så helt ærligt: Det er under niveau det du der skriver her. Du kunne i det mindste forholde dig konkret til det jeg skriver i stedet for. Om du er enig eller uening med det jeg skriver? Gå efter bolden og ikke manden - tak!
Uffe, don't feed the troll.
Kære Anne Eriksen ( kl 11.37)
Vi har ikke flertalstyranni, og det uanset at
-nogen er sure over, at flertallet vil opkræve en frygtelig masse indkomstskat
- nogen er sure over, at flertallet ikke vil afskaffe folkekirken
- nogen er sure over, at flertallet år ind for fri abort
- nogen er sure over flertallets planer om at købe nye kampfly
- nogen er sure over flertallets begrænsninger i de sociale ydelser/overførselsindkomster
o s v.
Vi er vel alle ”i mindretal” på et eller andet politikområde, og det betyder ikke at flertallet er en flok tyranner ?
At være an-svar-lig betyder at man står til an-svar, altså at man på ethvert givet tidspunkt skal kunne blive anspurgt om forhold ved ansvarsområdet og give svar på hvorfor, hvornår og hvordan.
Når vores politikere i flere og flere spørgsmål nægter at give svar til befolkningen, så er de jo fra befolkningens standpunkt helt åbenlyst uansvarlige.
Befolkningen skal bare stemme anderledes til næste valg. Så længe man køre ad de sædvanlige veje, kommer man de sædvanlige steder.
Bo Carlsens nedgørende bemærkning rammer kun ham selv. Det ville være fint, hvis andre politikere deltog her - og vi behandlede dem ordentligt.
Jeg undrer mig over, at en person, der er valgt ind på sine synspunkter og forhåbentlig på sin loyalitet til den danske befolkning. Den samme person tilbageholder nu oplysninger fra den befolkning, der har valgt ham ind i tillid.
Måske det igen er nødvendigt at klargøre, at demokrati bygger på tillid og transparens!
Robert Kroll - Jeg har hæftet mig mest ved dit postulat:
"Vælger vi nogle blandt os til at repræsentere os i Folketinget, så er det vel fordi vi har tillid til, at de pågældende er gjort af det rigtige stof og kan løfte ansvaret som MF’ere. (Man stemmer vel ikke på nogen, som man ikke har tillid til ??)"
Mit er, at det gør vi...Et hurtigt blik på de sidste 3 år (og bestemt også før den tid) giver ikke mig en tro på at vore MFère er klædt tilbørligt på.
Især flere formænd og tidligere ministre (den forrige regering og denne) har lagt en sti af mildest uheldige hændelser - tilsyneladende uden konsekvenser?
Hvordan vi kan få flere seriøse, ikke-karrierepolitikere til at repræsentere os kan være svært at se.
At kunne debatere og ud fra politisk anskuelser, behandle sager i fuld offentlighed, er demokratiske rettigheder, der er kæmpet for og der efter min mening, bør stås vakt ved.
At føre nødvendighedens politik, til forsvar for økonomiske og magtstrukturelle beføjelser, der ikke kan bestå, uden undertrykkelse og udnyttelse af mindretallet i demokratiet, er ikke demokrati, ej heller udlevering af danskernes personfølsomme data til nogen!
Som når socialtudsatte i Danmark, betaler for de riges fest, hvor de må overleve nedsatte ydelser, efter en Kontanthjælpsreform, Dagpengereform, Førtidspensionsreform, og så de nye nyttejob, der vel må betegnes, som statsreguleret lønpresning, med farer for, at udsatte borgere havner i kriminalitet, hvis ikke sygdom.
Det er dyrt at være fattig på mange måder, man har ikke råd til god mad, fedt er billigt, det er dyrt at låne, det er også dyrt, at være kunde i banken osv.
Samtidig hyldes skattely, politisk i DONG salget, give skattelettelser til de rige og indkøb af joint strike fighter, der ikke kan flyve til DKK 50 mia. er, at pisse de socialt udsatte, op og ned af rykken.
Ikke at handle på presserende handlingskrævende udfordringer, men henvise til "nødvendighedens politik", er en narrativ fremstilling til udemokratisk handling eller mangel på handling, med historisk evidens i COP15 COP16 COP17 COP18 COP19 f.eks.
Nødvendighedens politik findes, som udgangspunkt ikke, der findes kun politik, hvor der er konsekvenser, der demokratisk kan/skal vurderes og åbent diskuteres, ellers er det ikke demokrati.
I min optik har forsvarsministeren og regeringen forholdt sig de mange oplysninger, som Information har bragt om samarbejdet mellem NSA og FE. Tavshed eller velforberedte replikker, der aflires til bevidstløshed er jo også en måde at svare. Hvis den forsvarsminister, der havde kontoret for et års tid siden (jeg kan ikke lige huske hvem det var pga rokader, men der har nok været skiftet rundt et par gange) og statsministeren havde reageret på det tidspunkt, da sagen rullede, og forholdt sig til oplysningerne, og givet svar på en måde, så man ikke havde den der følelse af at befolkningen er idioter, som i et andet Holberg-stykke, så ville jeg stadig have lidt respekt for dem og have lyst til at lytte. Men vi er blevet spist af med et skuespil - indstuderede sætninger om at 'de ingen grund har til at antage bla bla bla'..
Hvis det skulle ske at Nikolai Wammen i morgen fik lyst til at sige noget andet og mere interessant om NSA/FE-samarbejdet, så er jeg egentlig ret ligeglad nu. Det er for sent.
Den attitude regeringen har lagt overfor befolkningen i denne sag og i fht offentlighedsloven, terrorpakker 1 og 2 - var der 3? og loven om Center for Cybersikkerhed er tydelig - mistillid, kontrol, registrering, gennemsigtighed. Dette gælder så bare ikke lige for statsadministrationen.
Vi har fået vores svar.
Tilføjelse - Terrorpakker ikke indført under denne regering - en smutter..
Repræsentativt demokrati kan ikke foregå ved valg, det kan kun foregå ved lodtrækning.
Totalitært styre i en moderne indpakning er vel det pæneste man kan sige om de danske folketings politikkere.
Danske politikkere der enten er uvidende eller spiller med på vilkår som USA og Tyskland dikterer, og som det må være alle bekendt er USA og Tyskland virksomheds domineret.
Hvorlænge dette danske totalitære system kan slippe godt fra at holde os i tilstand af undertrykkelse og uvidenhed er vel egentlig stadig op til vælgerne, så vi kan jo håbe det sker inden dette regime vi har fået, kalder modstanderne terrorister.
Sjovt at ministre "In Spe" har et vældigt mod, men så snart de får ministerbilen kniber det med at holde på tyndskidden.
En ny forsvarsminister, en ny "femtekolonnemand", på førersædet af vores forsvar. Selv om jeg var modstander af venstres valg dengang, så får jeg endnu større bekymringer over det nuværende S,R system´s "hemmeligholdelses kræmmermarked".
NB: Hemmeligholdelse, er kun til gavn for "diktatur modeller". Så siger jeg "nej tak" jer har, vi "FOLKENE" har ikke brug for, "femtekolonner (terroister, ekstremister,eller seperatister) i vore egne rækker.
Det var dog en besynderlig debat om demokrati og flertalsdiktatur osv. Det her drejer sig om "statsmagten", uanset om vi har demokrati diktatur eller hvilken som helst anden styreform.
Jeg ved det ikke, men jeg vil tro, at i et hvilket som helst ministerium er man villige til at lyve, eller komme med halve sandheder, hvis det bevarer det nuværende system, og der er gode chancer for, det ikke bliver opdaget.
Med hensyn til FE, PET og kontroludvalget er det pinlige, at folketinget har accepteret et kontroludvalg, hvor man har absolut tavshedspligt. Det er så fuldstændig ubrugeligt som kontrol af noget som helst. Det kan kun bruges som "demokratisk" dække over noget absolut udemokratisk. Demokrati kan kun fungere ved åbenhed.
Ang. det med åbenhed, så jeg lige i TV-avisen et spot om den varme sommer og varmerekorder verden over. Jesper Teilgaard gik så langt som at sige, at det skyldtes El Ninjo, men ikke at det skyldtes os, selvom 97 procent af seriøse videnskabsfolk, mener det. I så fald var han nok blevet fyret.
Det er altså ikke tilladt at fremkomme med den mest sandsynlige grund, og hvorfor ikke? Jeg har ikke svaret ud over at det er forførelse af befolkningen. Det var DR1, public service (?)!
Det var 97 procent af samtlige videnskabsfolk, der arbejder med området.
Ang. det med åbenhed, så talte jeg lige de sidste 10 indlæg op for at se, hvor mange her, der gav sig til kende. En fjerdedel.
Det kan skyldes noget med arbejdsgiver eller familie, men jeg undrer mig tit over, at så mange undgår portræt og profil.
Jeg kom til at tænke på det, fordi vi i denne tråd taler om mørkelægning.
Niels-Simon Larsen
Jeg er næsten sikker på at dette fænomen hænger sammen med den gigantiske diskurs der eksisterer mellem individets egen opfattede virkelighed overfor hvad samfundet forstår som virkeligt. Nogle ting er tabuer og kan ikke diskuteres (ikke rationelt i hvert fald).
Jeg vil ikke selv have mit rigtige billede på, så længe jeg bliver personligt angrebet for at påpege elefanten i rummet.
Lovhjemmel, hov-svimmel.. der var heller ingen lovhjemmel bag dengang USA uofficielt fik lov at opbevare atomvåben på Grønland. Man må da i det mindste håbe at vi får mere end et godt gennemgnavet kødben af amerikanerne ud af at underminere vores retsstat for deres (malplacerede) interessers skyld.
Sider