Læsetid: 3 min.

Regeringen vil bruge landbrugsstøtte til omstilling

Frem mod 2020 vil regeringen bruge 2,1 mia. kroner af landbrugsstøtten på investeringer i grøn omstilling. For lidt, mener SF, mens landbruget frygter for konkurrenceevnen
Regeringen tager med omlægningen af landbrugsstøtten ikke nødvendigvis penge fra landmanden. Hvor han før fik støtte til for eksempel sine korn, vil han nu kunne få dem i miljøstøtte til ’måske at lave græsareal til sine køer,’ siger SF’s Steen Gade.

Pia Hansen

1. august 2014

Når den danske del af EU’s landbrugsstøtte fremover skal fordeles, vil en del af den være øremærket grønne formål som for eksempel investeringer i miljøteknologi, mere natur og et renere miljø.

Det annoncerede fødevareminister Dan Jørgensen (S) i går. Omlægningen skal være med til at gøre det danske landbrug mere bæredygtigt, forklarer Socialdemokraternes landbrugs- og fødevareordfører Orla Hav.

»Vi er nødt til at finde nogle måder, hvorpå vores landbrug kan drives, så det påvirker omgivelserne mindre. Det sikrer omlægningen penge til, samtidig med at vi tager hensyn til, at landbruget er et presset erhverv,« siger Orla Hav.

Det er EU, der har givet mulighed for, at op til 15 procent af et medlemslands landbrugsstøtte kan øremærkes det såkaldte landdistriktsprogram, hvis midler er beregnet til at »understøtte indsatser, der fremmer erhvervets vækst, konkurrenceevne og udvikling inden for natur, miljø, økologi samt udvikling af landdistrikterne,« som Fødevareministeriet formulerer det i en pressemeddelelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Når samfundet betaler landmanden, må han finde sig i, at samfundet vil bestemme, hvad det betaler ham for.

Skynd jer, at få fyret pengene af på miljøinitiativer, for når Venstre og DF kommer tilbage til magten, så afvikles hvad der er sat i gang, og nye forringelser vil blive iværksat. Jeg tør æde min hat på, at det lidt der indtil nu er gjort vedr. MRSA-bakterien, også det vil Venstre og DF annullere. For dem er landbrugets frie adfærd vigtigere end alt andet.

Kaare Thomsen

Peter Hansen
vil du så også sige hvis man nu tager 7% dagpenge og kontanthjælp for at bruge det til at om stille nogen jobs, så det passer inde til de arbejdsløse evt bruger de 7% til løntilskud, for det er jo igen samfundet som betaler, s er det vel også ok at samfundet bestemmer over hvad de skal bruges til.

Kaare Thomsen

jeg går selv ind for at alt støtte skal væk i EU og Danmark, men når der er støtte et sted, er det ikke let at konkurer hvis man ikke får støtte, lige nu skal i så ud at finde de 7% på en besparelse for at kunde sælge til samme pris.
hus den økologiske landmand mister også 7% af støtte det er bare af et meget større beløb, end ved den rigtige landmand, så det fald i økoloer skal nok blive større, der kan man jo kun sige tak til Dan for det.