For den succesrige forsvarsvirksomhed Terma uden for Aarhus er det danske kampflykøb ekstremt vigtigt. Og her der ingen tvivl om, hvilket fly Danmark helst skal vælge. Det skal selvfølgelig være det amerikanske Joint Strike Fighter-fly, som Danmark har bidraget økonomisk til udviklingen af siden 1997.
Den amerikanske flyproducent Lockheed Martin, der producerer JSF, er allerede i dag Termas største kunde.
»Afhængig af hvor mange fly, Lockheed Martin skal producere, har vi ordrer i hus i forbindelse med JSF i størrelsesordenen 1,4 mia. kr.,« siger Jørn Henrik Levy Rasmussen til Information.
»Og det vil formentlig vokse yderligere, hvis Danmark vælger JSF.«

Alt afhænger af flyvalg
Terma producerer i øjeblikket otte forskellige dele til det nye amerikanske kampfly og har ordrer, der strækker sig i øjeblikket frem til 2019. Og det har ifølge Dansk Metal ført til oprettelsen af flere hundrede nye arbejdspladser.
Efter 2019 afhænger alt imidlertid af, hvilket kampfly Danmark vælger. Og bliver det en af de tre andre kandidater, vil Terma blive hårdt ramt. Det erkender Jørn Henrik Levy Rasmussen.
»De nuværende kontrakter er sikret, men derefter vil der sandsynligvis være et stigende pres fra de øvrige JSF-partnerlande på Lockheed Martin for i stedet at placere opgaver hos dem,« siger han.
Det bekræfter professor Trevor Tayler fra den britiske tænketank Royal United Services Institute for Defense and Security Studies, der er specialist i forsvarsindustri og modkøbsaftaler. Han slår fast, at der ikke er mange muligheder for, at Terma beholder sine lukrative ordrer, hvis Danmark vælger et andet fly. Og det uanset, at den danske stat har postet omkring 2,8 milliarder kroner i udviklingen af Lockheed Martins nye fly.
»Det er helt normalt at miste ordrerne, hvis kontrakten går til et andet firma« siger Trevor Tayler.
»Men det afhænger selvfølgelig af, om Lockheed Martin kan finde en anden og billigere leverandør.«
Godbidder
De ordrer, der er uddelt før kampflykøbet er besluttet, skal blot opfattes som godbidder, der skal lokke Danmark til at vælge JSF, når dagen kommer, understreger den britiske professor.
At det er præcis sådan, Lockheed Martins ordrer hos Terma skal opfattes, bekræfter Lockheed Martins internationale salgschef Yung Le, der netop har været på besøg i Danmark.
»Ordrerne til Terma er et af de midler, vi benytter for at vinde kampflykonkurrencen,« siger han til Information.
Om det så også betyder, at Terma mister ordrerne, hvis Danmark vælger »det forkerte fly«, ønsker han ikke at svare direkte på.
»Når jeg taler med politikerne, ved de udmærket, at JSF er det bedste valg for Danmark,« lyder det diplomatiske svar. De tre andre kandidater i kampflykonkurrencen er amerikanske Boeing med flyet F-18 Super Hornet, det europæiske konsortium Cassidian med flyet Eurofighter Typhoon og de svenske Saab-fabrikker med flyet JAS Gripen Next Generation.
Hvilket fly, Danmark skal købe, skal Folketinget tage stilling til allersenest den 1. juli næste år.
Århundredes våbenhandel
Seneste artikler
Enhedslisten kræver åbenhed om kampflykøb
16. juli 2014Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) skal svare på byge af spørgsmål om Danmarks kommende milliardkøb af nye kampflyFlyfabrikanter bruger millioner på at sælge Danmark kampfly
11. juli 2014De fire deltagere i kampfly-konkurrencen bruger millioner af dollar, euro og kroner på lobbyisme over for politikere, journalister, eksperter, forsvarsrepræsentanter, bloggere, borgmestre og fagforeninger. Men den danske påpasselighed gør det stadig vanskeligere for lobbyisterne at købe sig til indflydelseNye modkøbsregler kan spænde ben for dansk flykøb
5. juli 2014Løfter om masser af nye arbejdspladser skal få danskerne til at acceptere kampflykøb til 30 milliarder kroner. Men spørgsmålet er, hvor mange job det kan blive til efter EU-Kommissionen har forbudt Danmark at bruge det traditionelle modkøbssystem, der i årtier har holdt den danske forsvarsindustri beskæftiget
Og?
Så flyet er bygget af komponenter, ikke produceret af den bedst egnede producent, men af de producenter der belønnes af body-body systemet. Det kan måske forklare alle de fejl som der bliver rapporteret om med JSF.
Det er vel i bund og grund sørgeligt at komponenter til et projekt, ikke bliver valgt ud fra et kvalitets/pris mæssigt forhold, men ud fra om vi er gode venner med den regering der pt. sidder i det pågældende land, hvor fabrikken måtte ligge. Det kan jo forklare hvorfor så meget offentligt indkøb går galt, indkøberne skal åbenbart ikke se på pris og kvalitet.
Ligesom vi skal have ubehandlelige grisebakterier for Danish Crowns skyld, skal vi have ligeså dødelige JSF-fly for at tækkes Terma. Når det går godt for dansk erhvervsliv, går det godt for alle, som slagteriarbejderne siger (i Polen).
Skulle lige til at hidse mig op til en lang kommentar, men alle jer dejlige medmennesker ovenover har allerede udtrykt alt det jeg ville... Saa fem gange anbefal til jer.
30 milliarder kroner, Danmark har ikke råd til fly vi ikke har brug for, Danmark har virkelig brug for et hospitalskib, til de nye isfrie områder i nord, der sejler allerede idag, et stort antal krydstogtsskibe, skulle der ske en ulykke er der ingen mulighed for, at sikre hjælp til nødstedte, Danmark vil gerne sikre sig ret over området, men forpligter det så ikke også ved, at et tage ansvar.
Kampfly er intet værd for Danmark, men der er sikkert andre forhold der gør sig gældende, det er vel, som med fornuften i fracking gas forberedelserne i Jylland og de tilstødende klimaforandringer, nogle skal tjene på andres ulykke!
Terma har formodentligt haft betydelig omsætning og forhåbentlig stor fortjeneste gennem de seneste 17 år (1997-2014), som følge af den langsommelige danske beslutningsproces vedrørende det fremtidige køb af jagerfly.
Den danske stat og dermed det danske rige har smidt milliarder i JSF projektet. Efter sigende er JSF er ualmindeligt ringe design, så hvorfor dog smide flere gode penge efter de dårlige, og i tilgift erhverve sig en ringe vare, som der næppe er egentligt behov for?
Nå, nej, det er sandt. Det danske rige er jo en vasalstat, og sådanne har i sagens natur aldrig fuld autonomi.
Jeg vil gerne i demokratiets navn forlange en folkeafstemning om et køb/eller ej!!? Vi bliver bedt om om afstemninger der for mange er uforståelige, f.eks. Patentdomstolen. Kampfly for 30 milliarder kan det danske folk sagtens forholde sig til. Så JA tak til en folkeafstemning kære regering.
Så må Terma finde noget ORDENTLIGT at lave, i stedet for at producere til død og ulykke. Dødens købmænd.
Danmark bør købe fly med stempelmotor, som kan drives med bio ethanol. Det vil give masser af arbejde til lokale mekanikere og give Pris Joakim mulighed for at fylde sine slunkne lommer ved at dyrke afgrøder til fremstilling af bio ethanol.
- Sikke noget sludder ikke ;-)
Produktion af "krigslegetøj", altså det rigtige, bidrager IKKE til flere arbejdspladser eller øget velfærd i landene. Afkastet fra produktion af den type bidrager KUN til at nogle få og aktionærerne får profit. Selvfølgelig kunne al arbejdsløshed i den vestlige verden afskaffes via krigsindustrien, men det ville kræve en stor konventionel krig og det ønsker ingen sig vel(?)
Fine kommentarer her. Jeg kunne egentlig heller ikke være mere ligeglad end jeg er med Termas økonomi. Men det er lidt det samme som med bankindustrien- hvis de ikke kan klare sig selv, jamen så tørrer man bare regningen af på skatteyderne og forhindrer ved lov befolkningen i at få indsigt i hvad der egentlig foregår.. nå ja, det her beskrevne scenario er jo allerede foregået..
Kunne vi ikke få AnsaldoBreda til at bygge dem, så var vi sikre på, de aldrig kom ud og flyve.
Terma kunne sagtens være med, de kunne f. eks. bygge vinduesviskere (indvendige), røgalarmer (ulovlig rygning), diverse dødemandsknapper (i tilfælde af krig), samt katapultsæder til folketingets medlemmer, hvis det skulle blive for hedt i salen.
Alan Shepard (mener jeg) blev spurgt:
Var de bange ved affyringen?
Æhøhhmm! Jo! Det gik op for mig at jeg sad oven på 100 ton raketfuel, i en maskine bygget af lavestbydende!!
Pengene Terma mister, er sparet ved at vælge et fly der virker!
Hvis virksomheden ikke kan klare sig uden statsstoette, maa den jo bare finde paa noget andet og mere nyttigt at lave ... eller lukke. Ikke ?
Henning Egholk:
"Selvfølgelig kunne al arbejdsløshed i den vestlige verden afskaffes via krigsindustrien, men det ville kræve en stor konventionel krig og det ønsker ingen sig vel(?)"
Der er historiske eksempler på at nogen ønskede netop dét. Ikke fordi de ønskede at 'bekæmpe arbejdsløshed' som sådan, men for at minimere antallet af kapable personer i duelige kulturer, for at mindske antallet af kreditorer, for at fremme gældssætning til oprustning og krigsførelse, for at kunne sælge omfattende kvantitet af varer og ydelser til overpriser, og for at fremtvinge økonomisk omfordeling som følge af andres økonomiske ulykke og undergang.
http://www.b.dk/nationalt/dansk-valg-af-kampfly-er-afgjort-paa-forhaand
Nu ved jeg godt at vi ikke har korruption i Danmark og at politikere handler helt uafhængigt af hvem der støtter dem. Det kunne dog alligevel være interessant at se, hvor megen partistøtte Terma giver til udvalgte partier det næste års tid.
Det havde klædt artiklen, hvis man også nævnte at Terma har samarbejde med de andre konkurrenter. Måske ikke i samme størrelse, men dog et samarbejde - som kunne udvikles til at have samme volumen, som det de satser på F-35
Saab har tilbudt Terma ordre for 10mia. hvis DK vælger Grippen.
En anden ting.
De 2,8 danske skatteyder har lagt - er ingenlunde spildt. Tværtom er det billigt sluppet for at blive fri for den skandale det snart 20 årige projekt er blevet. Ved yderligt at satse på en
" himlens traktor " (F35) - vil vi i de næste 40 år være tvangsindlagt til at stat støtte Lockheed-Martin. Det er en økonomisk dødsejler der for den flyvende hollænder til at virke hyggelig.
For det sidste.
- Danske politikere skal se hvad der er i almenvældets interesse frem for at se snævert på små nicheindustriers jointventures med store tvivlsomme industrigiganter.
Det handler først og fremmest om dansk udenrigs og sikkerhedspolitik, derfor vil det være langt mere givende at debattere DK's fremtidige international militære og udenrigspolitiske rolle.
- Skal DK være et villigt voldsinstrument ?
- Eller kan DK spille en mere diplomatisk og forsonende rolle i internationale konflikter ?
Hvor isenkrammet har mere karakter af nødhjælps og katastrofe indsats.
Artiklen kommer til at fremstå som et partsindlæg der skal forberede danskerne på det valg alle venter - Luftens skandale traktor der hverken er fugl eller fisk, men som DK mener vi skylder USA og Terma at vælge.
-Muligheden for at vælge noget andet er der pt ikke politiske nosser til. Nogle er bare så villige til at bukke sig dybt, for at blive taget hårdt bagfra
interessant
https://www.google.dk/search?q=terma%20og%20m%C3%A6rsk...
Ikke korruption i Danmark...?
Danmark har demokrati....?
Artiklen fra Berlingske fortæller lige ud af posen, at det ikke er tilfældet! Det burde være en gigantisk skandale, men der er ingen der reagerer. Så vi har det nok som vi fortjener.
Hvad er det nu man kalder den brance? Er det ikke noget med dødens købmænd? Men hvor er det synd - de er jo Danske så de mener nok ikke noget ondt med det!
"Og det har ifølge Dansk Metal ført til oprettelsen af flere hundrede nye arbejdspladser." Det er sørme fantastisk, men hvilken virkning ville 30 milliarder eller TRE TUSIND MILLIONER, mon ikke have, hvis de i stedet blev sprøjtet direkte ind i genopbygning af velfærdsstaten?
Mit gæt er at vi så ikke længere taler om nogle få hundrede gnallede job, men om ti tusindvis, og et væsentligt mere værdigt samfund for alle.
Men nej, drengene fra Bilderberg, har afgivet deres befaling, og DK's dukker er nu blot ved at eksekvere ordren.
Som elektronikingeniør ved jeg at Terma i Århus står som "dødens købmænd".
THE WORLD'S LARGEST INDUSTRIAL PROJECT
Fra termas hjemmeside;
"THE WORLD'S LARGEST INDUSTRIAL PROJECT
Engineers and researchers from all over the world have worked intensely for more than 12 years to realize the vision of a technologically superior, fast and efficient fighter aircraft. This has resulted in the F-35 Lightning II. Terma delivers mission-critical products for the F-35 which is one of history's largest industrial projects."
Hvor er det da godt at vi bruger talent, kreativitet og midler på noget så vigtigt når det hele kunne være spildt på...ja, i forhold til dette nærmest alt andet!
Det er en underlig absurd betragtning at anføre ét enkelt privat firma, der måske får gavn af en kæmpe, gigantisk udgift for borgerne som helhed. Lad os antage at noget af prisen modregnes af dette ene firmas forventede indtægter, men hvad så med alle de andre reservedele, der skal købes regelmæssigt i enten USA eller andre steder i udlandet. Man kan blive helt harm ved tanken om at politikerne er stupide eller slyngelagtige nok til at retfærdige denne letfærdige omgang med landets penge til fordel for enkelte firmaer. Pengene fosser ud af statskassen? Også i den grad. Jo mere absurd formålet , jo flere penge skal der sendes efter det.
Det er muligt vi skal udskifte F16 flyene, men ingen siger det nødvendigvis skal være med Amerikanske F-35 JSF fra Lockheed Martin, der fra, snart sagt fra nær og fjern, bliver betegnet som en "sur citron", argumenterne virker meget overbevisende på adskillige punkter!
Men lad os lige kigge en gang på fortidens løfter for flyet og dets tekniske data, som over hele perioden er, og fortsat bliver nedgraderet, i forhold til den oprindelige kontrakts indhold for dette kampfly.
De grundlæggende problemer ved flyet er; der er 3 værn som hver vil have sin slags fly(F-35) med hver sine egenskaber, og som samtidig skal være et multirole fly"!
Her er i sagen natur nogle klare modsætninger for flyets egenskaber, som også afspejler sig i disse konstante nedgraderinger i flyets performance.
flyet er forholdsvis tungt i forhold til motorkraften fra den ene motor som flyet er udstyret med, og som ikke kan præstere overlydshastighed, og dermed ikke kan flygte fra sine modstandere når der ingen ildkraft er tilbage.
Vingerne er for små, at vendediameteren bliver alt for stor i forhold til moderne 2 motorers jet kampfly, og det være sig Eurofighter, JAS og Rafael.
Bestykningen til opgaverne og forsvar for flyet selv i nærkamp er grundlæggende for lille, da det skal være indenbords, og her er pladsen alt for trang i forvejen, og med den ringe motorydelse, kan der ikke hægtes meget udenpå, som i øvrigt så ikke længere vil gøre flyet radarusynligt.
Det sidste punkt er i øvrigt i sig selv mere en tvivlsomt, siden Balkankrigen har det stået klart, at disse højt besungne "stealth" egenskaber ikke er helt så usynlige endda for gammeldags radar med lavere frekvenser.
Mange husker nok at der blev skudt et F-117 fly ned helt uventet under Balkankrigen, så "stealth" eller usynlige er flyene åbenbart ikke alligevel.
Canadierne, Australierne o.a. er ved at hoppe fra købet af disse kampfly F-35, i erkendelse af den lave ydelse disse fly vil give, og som ikke kan sikre landenes grænser tilstrækkeligt i lighed med F-15 og F-18, der begge er overlydsfly med 2 motorer, som desuden kam medføre adskilligt mere på våbensiden, samt til forsvar i nærkamp.
Flyet F-35 sammenlignes nærmest med at være en lam tung and med gråspurvevinger, som ikke opfylder nutidens krav til et moderne kampfly set i relation til de russiske SU 27 m.fl. som præsterer langt langt bedre.
Som nævnt indledningsvis aner ingen hvad vi har brugt skatteydernes penge til i dette presalgs arrangement, men vi ved at Amerika selv har to andre og langt bedre fly på vingerne, nemlig YF-22(Raptor) og efterfølgeren YF-23 som har endnu bedre præstationer, med hensyn til sypercruise.
- Er det det vores penge er gået til(!), og så sælger de os en gumpetung and med gråspurvevinger, så vi vil være afhængige af Amerikansk militær hjælp i luften når vores egne piloter er skudt ned i dette gumpetunge fly, - der åbenbart ikke egner sig til moderne luftkampe, og heller ikke til de andre opgaver flyet oprindeligt skulle kunne løse samtidig.
Hvorfor satser vi ikke i stedet på udviklingen af vore egne Europæiske flyindustri og køber vore fly enten af Eurofighter, JAS eller Raphael, så vores egen flyindustri og udvikling i Europa kam få et skub fremad selv.
Der kunne vindes meget på udviklingen i og af arbejdspladser og viden i Europa, i stedet for at lade Amerikanerne styre forløbet med presalg af en lam and med gråspurvevinger kaldet F-35!
Vist har Amerika kritiseret Europa for at have for mange forskellige flyproducenter, - men vi har altså ikke flere end de selv har set i forhold til befolkningerne.
Det er helt utænkeligt, at Amerikanerne ikke vil komme rendende og ville sælge deres fly til os uden denne forbandelse af en presalgs kontrakt, som blot binder os til senere at købe en lam and med gråspurvevinger, som ikke egner sig til opgaverne i et moderne luftvåben, der skal beskytte vore tropper og land.
- Kun dumme politikere vil købe en presalgs kontrakt på et par supergummesko, og ende med alene at få leveret et par såler og et sæt snørebånd til binde dem fast til fødderne med!
Hej Esben, og her er din kilde:
http://www.youtube.com/watch?v=mxDSiwqM2nw
Hvorfor fokuserer Information på sekundære, økonomiske incitamenter for at købe det ufatteligt dyre, forsinkede alt-i-et lortefly, som pt er grounded pga motorbrande? Jeg er fuldstændig ligeglad med hvad det betyder for Terma, yil gengæld ved jeg ikke hvorfor"politikere ved at JSF er det bedste for Danmark"? Det har den korteste rækkevidde, mens regeringen og AFR ævler om fremtidig kamp med Rusland over Arktis! Det giver jo ingen mening. Bliver Folketinget blackmailet eller hvad?
Fokuser dog på om flyet tekinsk og ydelses mæssigt er passende for forsvar af Danmark og fremtidens interesser i stedet for at kaste penge efter en total TURKEY!
Espen Bøgh: "Flyet F-35 sammenlignes nærmest med at være en lam tung and med gråspurvevinger, som ikke opfylder nutidens krav til et moderne kampfly set i relation til de russiske SU 27 m.fl. som præsterer langt langt bedre."
Ha! Det er skægt fordi det formodentlig for længst er bestemt at det bliver F-35 de køber og jeg tror godt jeg kan garantere at det bliver den nye og særdeles brugbare russer-frygt der bliver brugt til at sælge Danmarks største militær indkøb nogensinde over for danskerne.
Den danske befolkning skal betale for at dødens købmænd skal fylde lommerne yderligere. Til folkeafstemning med denne "sag".
Jeg kan ikke forstå at man vælger at støtte udviklingen af et kampfly økonomisk og så vælger man at købe et andet? Det virker som en lidt psykotisk måde at investere i forsvarsteknologi på.
Fantastisk interview Jakob Johannsen! Det skal vi ha' spredt på Facebook og Twitter så meget som muligt. Danskerne har ret til at vide hvad de bruger 30 mia. (som ender med at blive 50 mia.) på.
"In dogfighting it's hopeless. I can garentee that a 1950s design, a Mig-21 or Frence Mirage would just hopelessly whip the F-35.
It's a terrible bomber.
It's stealth is a scam.
It's capability as air support for troops is the most laugable of all."
- Pierre Sprey (designer af F16)
Jeg sendte det interview til Information for flere uger siden, og lagde det op på facebook. Stilheden er larmende.
Vi bør vælge Eurofighter som RAF eller det svenske fly.
Helene: Vi har investeret i det pga NATO og løfter om at flyet ville være færdigt. Det er det ikke, og det har ikke den performance som lovet. Desuden har LOCKHEED så mange politikere i Kongressen i lommen, at Jsf projektet er blivet fundet i 25 år. Det er et sort hul ned i et selskab, som har teknologi lysår foran det de leverer.
Vi bør måske lave en analyse af hvad det er Danmark har brug for af nye kampfly. Eller om vi har brug for dem og måske skulle satse på noget andet når Danmark deltager i internationale missioner ligesom vi så også må revidere hvad det er vi tilbyder til NATO-samarbejdet.
En, for os, meget aktuel australsk dokumenter om F-35 og Australiens vej til at købe F-35: https://www.youtube.com/watch?v=pteMgYPm1xM
Det her har potentiale til at blive en skandale på højeste niveau! Hvorfor snakker vores medier ikke om det her? 30 mia. (50 mia.) er trods alt en slat
I den store sammenhæng betyder 30 milliarder at ca. 2 % af ALT hvad ALLE danskere producerer nu skal gå til flyvende dræbermaskiner.
TERMA’s stifter, Thorkild Juncker, blev idømt to års fængsel efter krigen for nazisamarbejde:
Thorkild Juncker var direktør for Aarhus Oliefabrik (kolonier), og havde sympati for nazismen på grund af dens "effektivitet".
Han var medlem af "Østrumsudvalget".
http://www.atv.dk/nyheder/ny-bog-om-kontroversielt-akademimedlem
"I 1950 købte Thorkild Juncker et lille produktionsværksted for instrumenter, som han omdannede til TERMA A/S. Efter en beskeden start kom virksomheden op i gear, hjulpet af Marshall-hjælpen og Thorkild Junckers fantastiske evne til at se vækstmulighederne i nye teknologier
http://www.atv.dk/nyheder/ny-bog-om-kontroversielt-akademimedlem
http://www.historie-online.dk/nyt/bogfeature/b421304.htm
http://books.google.dk/books?id=mh4wi5I5G_0C&pg=RA1-PT386&lpg=RA1-PT386&...
Terma hører dermed til den lille eksklusive gruppe i dansk erhvervsliv, der har deres oprindelse i nazisamarbejdet.
Røveri ved højlys dag - den 1% stjæler fra og bedrager igen fællesskabet og fabrikerer en løgnehistorie om, at de har retten på deres side. Men da de er dødens købmænd skyr de ingen midler til at fastholde magten. Det bliver stadig tydeligere - og staterne, som burde tjene folkets interesser, er forvandlet til lydige lakajer for denne illegitime pengemagt. Dumhed og/eller korruption er vores achilleshæl i denne ombæring. Hvem kan redde os fra vanviddet? Enhedslisten? Og dansk folkeparti hvis de ellers kunne vågne til dåd af deres tornerosesøvn og fatte, at deres elskede dannevang blir voldtaget af den magt, de så uansvarligt og inkompetent leger med. I - og vi - blir snydt, så det driver - ældrecheck og grænsebomme er INTET, ifht hvad I legitimerer. Vågn dog op.
Foldbold er godt for noget. Jeg læste om Costa Rica, at de i 1950erne afskaffede al militæret og brugte pengene på uddannelse og sundhedsvæsen. Erklærede alle andre neutralitet, og fremstår i dag som et af de bedste lande i Mellemamerika.
For leden var jeg på havnen i Flensborg. Her stillede alle mulige frivillige op i en række forskellige redningskorps og katastrofebedredskaber til en folkedag, hvor de forsøgte at hverve frivillige.
Hvorfor er det, vi i Danmark bruger folks fritid på at træne krig i et hjemmeværn, når de kunne træne til fred i alle mulige andre sammenhænge.
Jeg mener: Det er den grundlæggende kultur i landet, der hinker - ude af trit med verden, med sig selv og.... så løber de mest aggressive lobbyister med pengene.
Lars dahl - vi er vasalstat - i den 1%'s herredømme. Det bliver stadig mere tydeligt. Demokrati? Ville da være en god ide. Nu har vi kun skindemokrati, og det er fuldt ud lige så undertrykkende som alle andre terrorregimer - vi bliver bare bildt ind, at vi lever i frihed - mens vi er låst i en miljø-og socioøkonomisk skruestik som malkekvæg for energivampyrerne, den 1%.
http://youtube.com/watch?v=xuUBCF3KKxc
Ahhh - slet skjult statsstøtte til firmaer, som lever af at sælge død og som dræner markedet for gode ingeniører, som kunne have lavet noget produktivt og gavnligt i stedet.
Ihhh, hvor er det synd for dem, hvis vi vælger det "forkerte" fly - virksomheden kunne jo risikere at "dø".
Det rigtige fly ville nok være et som fløj på solenergi/vedvarende energi og transporterede enten personer eller gods.
@ Randi Christiansen. Vi er ikke nogen vasalstat. Vi er et demokrati, men alt for mange af os har opgivet at bruge det til noget. Vi er optaget af vores Facebook, af vores kolonihave, af vores eftermiddagskaffe, af os selv osv. til at vi gider spilde tiden på det.
Vi er forbrugere, og vi er muligvis skuffede over demokratiet, fordi det ikke kan levere det vi ønsker os, uden at vi selv skal bestille noget.
Jeg synes du overspiller din offerrolle og jeg deler ikke dine ansvarsfralæggende besværgelser om at vi sidder i nogen skruestik. Og endelig synes jeg det er komplet respektløst, at du sidder der med din computer og flæber og påstår, du er lige så undertrykt som de, der lever i et terrorregime.
Lettere overanstrengt, synes jeg.
Ja, og uha - hvis virksomheden mister omsætning, så mister statskassen SÅ mange skatteindtægter - for her er velsagtens ikke tale om skattely ligesom med statens eget selskab dong? - og hvis det sker, så må de fattige igen til lommerne, og det vil I jo ikke ha, vel? Fjernsyn, fodbold, friværdi, psykofarmaka og frygt - så er cocktailen blandet, der skal få den 1%'s 'nødvendige politik' til at glide ned. Skål.
Dream on, lars
Det gør de alligevel, F35 kan ikke flyve.
Lars Dahl
Det er rigtigt Danmark er ikke et terrorregime, Danmark har tradition i slave hold og opdræt, det er Danmarks hyldest til klassiske imperialisme, gennem fysiske magtanvendelse i udenrigspolitikken, den såkalte aktivistiske udenrigspolitik.
30 milliarder kroner til nye kampfly der ikke kan flyve, er et glimmerende billed af vasalstaten Danmark anno 2014, de 30 milliarder kroner, har intet med Danmark at gøre, Danmark har brug for meget andet, men ikke kampfly.
Der er intet, at være stolt af Lars Dahl.
@ Philip B. Johnsen. Du har ret Philip Johnsen. I mine øjne er det mindst lige så latterligt at være stolt af Danmark, som det er at være stolt af ikke at være en flue. Dét faktum overser tilfældighederne.
Min pointe er, at den unge nation Danmark, som blev til mellem 1864 og 1920, af nationalistiske romantikere er blev omskrevet til et 1000-årsrige. PÅ min retrætepost her i udlandet, ser jeg klart på Danmark, som en nation, hvis politikere, presse og erhvervsliv i fællig kunne begå den samme internationale brøler, som da køwenhavnske nationalfanatikere med Grundtvig og biskop Monrad i spidsen truede vores konge til at bryde internationale aftaler og sende to af mine oldefædre til skanserne Dannevirke og Dybbel. Kun heldet sendte dem begge hjem igen.
Jeg er blot træt af at høre på flæberi, og idelige overdrivelser, der ikke bidrager andet end til at øge den opgivende stemning og trække en ny hof op af kassen, og kigge op om stæreungerne har forladt reden.
De, der er tilbage i nationen må slå sig sammen og udnytte det formaldemokrati, vi har. Anvende det intelligent, f.eks. melde sig ind i de eksisterende vælgerforeninger, og kræve at borgens politikere står til regnskab i lokalt forankrede menneskelige relationer. Gribe den chance og ikke nøjes med at stemme en gang hvert fjerde år, og så flæbe over, at man har overladt rådvilde ensomme politikere til partidisciplin og veltrænede resursestærke lobbyister. Det var bare det. Det var det.
Hvad er det forkerte eller rigtige kampfly, hvis danskeren får lov til at bestemme?
Hvis jeg som dansker fik lov til at vælge, ville mit valg være Et Europæisk eller russisk produceret kampfly. med europæiske og russiske arbejdspladser som grundlag.
Hvis jeg i nuværende sitturation skulle vælge, ville mit valg være: Intelligent missilforsvar og kamphelikoptere med mulighed for at virken i nationale tilstande, samt flådefartøjer med mulighed for "samfundsvenlig" mulighed sammen med "agrasiv" virkning, sammensmeltet i en enighed.
Kampfly er i nutidens verden kun en "illusion".
Kampfly er ikke andet som (et par korrupte politiskers ) "provisionsfornemmelse".
Når jeg så hører danske politikeres forsvars modeller, for købet af amerikanske kampfly, kan jeg kun grine.
EU kan ikke bestemme, hvis vi ved køb af kampfly i USA forlanger "arbejde for arbejde". En sådan bestemmelse ligger ikke i EU kontragten. Igen en politisk LØGNHISTORIE
Sider