Læsetid: 4 min.

I 8.b kan teenagerne godt blive trætte

Information er vendt tilbage til Ålholm Skole i Valby for at høre, hvad eleverne tænker om de første dage under den nye skolereform. Sidste uge var det skolens lærere, vi var med på arbejde
Eleverne i 8.b på Ålholm Skole i Valby kan allerede nu mærke forandringerne som følge af folkeskolereformen. Flere af dem begynder at bliver trætte ved 15-tiden, og nogle af dem bryder sig ikke om, at de skal gå i skole i længere tid.

Tor Birk Trads

16. august 2014

Fredag morgen i 8.b på Ålholm Skole begynder kvart over otte med 20 minutters morgenbånd. På eget initiativ har skolen efter sommerferien indført morgenbåndene, som hver dag byder på alternativ undervisning. Nogle dage skal eleverne læse, andre dage skal de bevæge sig, debattere et emne eller løse en opgave. I dag overtager Informations udsendte journalist og fotograf morgenbåndet. Sidste lørdag kunne avisens læsere få et indblik i Ålholm Skoles læreres første skoledag, og nu er vi tilbage for at høre, hvad eleverne på skolen tænker om skolereformen, her fem dage inde i det nye skoleår. Cecilie Stokholm og Thea Jerg er klassekammerater og veninder. De sidder ved et bord bagerst i klasselokalet ved siden af hinanden og griner ad noget, da jeg sætter mig ned og spørger, om de kan mærke nogle forandringer i forhold til at gå i skole under den nye reform.

»Vi skal gå længere tid i skole, og vi kan mærke, at vi begynder at blive trætte ved 15-tiden,« siger Cecilie Stokholm.

»Ja, de første dage var det lidt hårdt, og når man kiggede ud over klassen, så det ud, som om nogle var ved at falde i søvn i de sidste timer,« siger Thea Jerg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Flemming Scheel Andersen

Stakkels unger

Frank Hansen, Katrine Visby, J. Nielsen, Filo Butcher, lars abildgaard, Martin Andersen, Rune Petersen, Ernst Petersen, Rasmus Kongshøj og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Finn Petersen

De har ikke flere timer om ugen end da jeg gik skole. Jeg gik i skole mandag-fredag 8-14 samt lørdag 8-13, spørgsmålet er om man skal flytte nogle timer mandag-fredag over på lørdag så skoledagene ikke bliver så lange.

Finn Petersen: Måske skulle du arbejde 48 timer om ugen, nogle timer om lørdagen. Prøve at komme til nutiden.

Helle Walther

Danmark er gået fra 42 timers arbejdsuge til 37 timer, det er kun fint livet er andet end arbejde.
Helhedskolen, bør man sætte sig ind i hvad dækker, og man kan ikke udtale sig før man har prøvet det mindst et til to år. I starten 1980erne sad jeg i udvalggruppe, der skulle lave oplæg til Helhedskolen, det hed mange navne også den gang, der var skoler i Danmark som havde lavet det med succes., Nu ville min daværende skoledirektør, en dynamisk en have vi skulle være med på den vogn.
I min daværende kommune og det er 30 år siden, var tiden ikke moden, det blev den så 10 år senere, hvor vi startede jeg som forsøg, op i 1987 til 93, og resten af skolen fra 1992 og frem til i dag. Der var da både gode ting og mindre gode ting. Det blev ikke en helhedskole, det kunne man ikke med den daværende læreroverenskomst, men det blev med indhold der tangerede den nye reform.
De problemer min gamle skole har id ag skyldes mest en ledelse øverst som ikke er i øjnehøjde med det de har med at gøre, hvor jeg har kontakt til andre ledere som har løst opgaven med bravour sammen med deres ansatte.

Finn Petersen

Peter Knap hvad er det som du ikke fatter?
Man kan hvis man vil placere skoletimerne på en 6-dages uge, i øvrigt så havde jeg i mit arbejdsliv mange uger hvor jeg arbejdede mere end 48 timer pr. uge ikke på 6 dage men på 7 dage.

Flemming Scheel Andersen

Hvad med en skolelejr til børnene, så kan de komme på ferie hver 6 måned, om de opfører sig ordentligt.
Ellers selvfølgeligt når uddannelsen er færdig og dagpengeperioden begynder.

Helle Walther

Har lige set skolen eller kaos på TV 2, jøs en kedelig undervisning der foregår, og elever der mere er ukoncentrerede end det modsatte. De skal ikke have en mobil non stop, indenfor rækkevidde, ej heller musik i ørerne, de skal aktiviseres og selv være med til at gøre undervisningen interessant via
lærerens udspil og elevernes medvirken.
Jeg er meget enig med den rødhårde leder fra Nørrebro, samt med rektoren fra Metropol.

Katrine Visby

Jeg har selv et barn, der kan mærke skolereformen.
Hun kommer hjem dødtræt og stirrer tomt ud i luften.

Marianne Gregorsen

Undskyld men vi var da alle skoletrætte dengang vi gik i gym, skal det så nu være en undskyldning for at være et af verdens mest dumme skoleelever?

Er det rigtigt forstået, at den nye skolereform primært går ud på, at elever i dag skal lide lige så meget som deres forældre gjorde?

Esben Nielsen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Jens Harder Vingaard Larsen

Nu er det jo nok lidt som sportstræning: hvis man hæver intensiteten og/eller varigheden er der er tilvænningsperiode så måske alle skulle slå koldt vand i blodet og give reformen 5 uger og ikke fem dage. Eller 5 måneder.