Nyhed
Læsetid: 2 min.

Danske frivillige arbejder for den israelske hær

Enhedslisten kritiserer, at danske frivillige arbejder for den israelske hær. Udenrigsministeren mener dog ikke, at det har sammenhæng med krigen i Gaza
Indland
2. august 2014

Mens Danmark officielt kritiserer det israelske militærangreb på Gaza arbejder en række frivillige danskere for den israelske hær Israeli Defence Forces (IDF).

Ifølge en opgørelse fra udenrigsminister Martin Lidegaard (R) til Folketingets Udenrigsudvalg, har 17 danskere i perioden fra 2009 og til 2013 arbejdet for organisationen Sar-El (på hebraisk Tjeneste for Israel). Alene sidste år tog tre danskere afsted for at arbejde gratis for Sar-El. Organisationen, som blev grundlagt i 1982, løser ikke-væbnede opgaver for IDF som vedligeholdelse og forsyningsopgaver.

Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl, mener ikke, at de frivillige burde tage afsted. FN’s Menneskerettighedsråd har netop iværksat en undersøgelse, der skal belyse, om der er begået humanitære krænkelser i forbindelse med Israels seneste militære offensiv i Gazastriben. Det sker samtidig med, at eksperter strides om, hvorvidt Israel har overtrådt krigens love i konflikten med Hamas.

»Lige så vel som jeg synes, at det er et problem, at unge mennesker tager til Syrien, så mener jeg også, at det er et problem, at nogle tager ned og støtter den israelske hær i en situation som denne. Det er selvfølgelig to vidt forskellige situationer, men derfor skal danskere alligevel ikke støtte noget, som må beskrives som statsterror. Efter min bedste mening er der for øjeblikket tale om, at Israel bryder folkeretten, så det bør man ikke støtte,« siger Christian Juhl.

DF afviser kritikken

I forvejen skønner IDF, at mellem 15 og 25 danske statsborgere er soldater i hæren – både som våbenførende og ikke-våbenførende – hvoraf nogle formentlig deltager i Operation Protective Edge, som Israel indledte den 8. juli.

Søren Espersen, Dansk Folkepartis udenrigsordfører og forfatter til ’Israels selvstændighedskrig – og de dansk frivillige’, afviser kritikken af de danske frivillige i Sar-El – eller for den sags skyld IDF. I bogen beskriver Søren Espersen blandt andet, at den senere overrabbiner Bent Melchior i 1948 var en de danske frivillige.

»Hvorfor skulle det være et problem? Det har vel ikke gjort Bent Melchior særlig krigsliderlig? Vel? Så længe det er regulære hære, regulære lande, og der eksisterer et dobbelt statsborgerskab eller tilhørsforhold, så synes jeg ikke, at der er noget at komme efter. Den anden diskussion, vi har haft, har været om diverse jihadister i diverse terrorbevægelser, hvilket er en helt anden historie,« siger Søren Espersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sar-Els repræsentant i Danmark, Norge og Sverige, Torger Dahl. Men den i Norge bosiddende nordiske repræsentant har tidligere fortalt den norske avis Klassekampen, at der sædvanligvis er flere som tager afsted til Israel, når der er spændinger i Mellemøsten.

Hvert år melder i alt 4-5.000 mennesker sig for at hjælpe IDF på denne måde.

Martin Lidegaard mener ikke, at de danske frivillige er noget problem.

»Jeg er naturligvis imod enhver handling, der kan bidrage til eller fastholde eller forværre konflikten, men der er ikke på det foreliggende grundlag belæg for at konkludere, at der skulle være en sammenhæng mellem evt. arbejde udført af danske statsborgere i det israelske forsvar og den aktuelle konflikt i Gaza,« oplyser udenrigsministeren til udenrigsudvalget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

Hva' rager det dog Christian Juhl eller Søren Espersen, at danskere deltager i fremmed krigstjeneste?
Hvis I vil have det forbudt så fremsæt et lovforslag i Folketinget, og se om I kan tælle til 90.

Helge Andersen, Flemming Scheel Andersen og Benjamin Bach anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Søren Espersen er dobbeltmoralsk og utroværdig.

Issa Chaaban, Per Jongberg, Søren Blaabjerg, Flemming Scheel Andersen, Peter Andersen, Benny Jensen, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Søren Nielsen, Peter Hansen og Karen Grue anbefalede denne kommentar
Elmer Pedersen

Det viser jo bare den enorme, politiske dobbeltmoral som hersker på området

Bo Carlsen, Anne Eriksen, Søren Blaabjerg, Flemming Scheel Andersen, lars abildgaard, Rune Petersen, peter fonnesbech, Peter Hansen og Karen Grue anbefalede denne kommentar
Lars-Bo Abdullah Jensen

Selvfølgeligt skal vi da have en mening om dette.
En Syrier, en syrisk flygning, eller et barn af en syrisk flygtning kan vel med samme ret som en Dansker med jødisk baggrund, fremføre at han enten hjælper den Syriske hær med at slå oprører ned, der ødelægger hans eller hans forældres land, eller tilslutte sig oprørene for at befri landet fra en diktator.

Forresten, hvordan kunne Danskere have dobbelt statsborgerskab i Israel, danskere har indtil for nyligt ikke kunne have dobbelt statsborgerskab. Dem som Søren Espersen har kendskab til, bør han da øjeblikkeligt anmelde, så de kan blive frataget deres danske statsborgerskab, hvorfor ville jeg før det blev godkend i år, ellers være stillet over for valget at opgive mit danske statsborgerskab, såfremt jeg ville nyde godt af muligheden for at få statsborgerskab i min kones land?

Israel har bevidst brudt flere internationale konventioner, flere FN resolutioner, vi kan da som danskere ikke tillade at nogen gør militær tjeneste hos dem.

Klaus Ankerstjerne Eriksen, Christel Larsen, Issa Chaaban, Bente Simonsen, Niels Duus Nielsen, Peter Hansen, Anne Eriksen, Søren Blaabjerg, Karsten Aaen, lars abildgaard, Rune Petersen, Benjamin Bach og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

De danske frivillige ville jo have været israelere, hvis Danmark havde tilladt dobbelt statsborgerskab, som USA og Ukraine, hvor masser af jøder har dobbelt statsborgerskab.

Nej, værre end at danske frivillige arbejder for den israelske hær er, at danske medier arbejder frivilligt for den israelske hær og for eksempel trofast gentager, de manuskripter hærens talsmænd læser op.

Bjarne Bisgaard Jensen, Issa Chaaban, Bente Simonsen, Niels Duus Nielsen, Hugo Pieterse, David Zennaro, Per Jongberg, Michael Madsen, Jacob Jensen, lars abildgaard, Heinrich R. Jørgensen, Jens Jørn Pedersen, Rune Petersen, Peter Hansen, Anne Eriksen, Tue Romanow, Søren Blaabjerg, Karsten Aaen, Vibeke Rasmussen, Torben Arendal, Flemming Scheel Andersen, Holger Madsen, Peter Andersen og Emil Edelgart anbefalede denne kommentar

"danskere har indtil for nyligt ikke kunne have dobbelt statsborgerskab."

Selvfølgelig kunne de det. Din udtalelse ville indikere at personer fra lande der ikke accepterer frasigelse af statsborgerskab, ikke kunne blive danske statsborgere. Det er indlysende noget sludder.

Endvidere har børn altid haft mulighed for dobbelt statsborgerskab.

Lars-Bo Abdullah Jensen

Nils Bøjden:
Der har været nogle undtagelser, specifikt som du også er inde på, hvis personen kommer fra et land der ikke giver mulighed for at frasige sig sit statsborgerskab, men som etniske dansker, har du ikke kunne ansøge og få andet statsborgerskab og stadig bibeholde dit danske statsborgerskab.

Fortabelse ved erhvervelse af andet statsborgerskab end dansk statsborgerskab

Dansk statsborgerskab fortabes af
• den, som erhverver fremmed statsborgerret efter ansøgning eller udtrykkeligt samtykke,
• den, som erhverver fremmed statsborgerret ved at indtræde i offentlig tjeneste i et andet land,
• ugift barn under 18 år, som bliver fremmed statsborger derved, at en af barnets forældre, som har forældremyndigheden eller del i denne, erhverver fremmed statsborgerret på en af de ovenfor angivne måder, medmindre den anden af barnets forældre fortsat er dansk og ligeledes har del i forældremyndigheden.

Reglen om fortabelse af dansk statsborgerskab ved erhvervelse af andet statsborgerskab end dansk statsborgerskab fremgår af indfødsretslovens § 7.

Rune Petersen, Søren Blaabjerg, Peter Andersen og Emil Edelgart anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Tak til Nils Bøjden og Abdullah Jensen for opklaring angående dobbelt statsborgerskab.

Men så er de danske frivillige måske bare danskere, som Bøjdens regler tillader også at være israelere? Eller danskere, der gerne ville være israelere, hvis de kunne få lov til det efter danske regler?

@Niels Engelsted

"Men så er de danske frivillige måske bare danskere, som Bøjdens regler tillader også at være israelere?"

Det er ikke til at sige. Imidlertid har der aldrig været problemer med at danskere indtrådte i andre landes hære, sålænge dette ikke formodes at stride mod danske interesser (altså at man potentielt kunne komme i konflikt med Danmark på en eller anden måde).

"Martin Lidegaard mener ikke, at de danske frivillige er noget problem"

Det tror jeg nok, det kan blive i fremtiden hvis tendensen og ufreden tiltager.

Christel Larsen, lars abildgaard og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Hvilken hest skal man spille på . Den sorte eller hvide ?
Problemet er at alle spillere har en forkærlighed for enten den ene eller den anden.

Da de danske frivillige drog til Spanien i midt-trediverne, for at kæmpe for republikken , der gøede ingen venstreorienterede. Det var en god sag.

Situationen i dag er en kende anderledes.

Hvis syrienskrigerne kæmper for at indføre teokrati, er det så noget vi kan gå ind for ?
Hvis Syrienskrigerne kæmper for at vælte en diktator er det så noget vi kan gå ind for ?
Hvis danske frivillige reelt deltager i Israels u-proportionelle krig mod palæstinensere, er det så noget vi kan gå ind for.
Hvis danske palæstinensere deltager i at fyre raketter mod civile og har en finger med i spillet omkring selvmordsbomber i cafeér og skolebusser, er det så noget vi kan gå ind for ?.

Afhænger vores dom af vores sympatier, selv om gerningerne er barbariske ?

Carsten Hansen

Reelt mener jeg ikke at civile privatpersoner skal drage i krig.

Uanset hvilken side man og hvilket mål man kæmper for.

Og dog ; Midt-tredivernes danske frivillige i den Spanske borgerkrig er for mig helte.

Lars-Bo Abdullah Jensen

Carsten:
Det kan gøres endnu mere kompliceret,
Har man palæstinensisk baggrund, og vil hjælpe evt.familie dernede mod overgreb, hvem må man så lege med, hvis nogen.
Har man syriske rødder, og tror på at det bedste og mest sikre for ens syriske familie er at støtte landes ledelse, må man så det. Må man hvis man vil støtte oprøret imod landets ledelse, hvis nej til det sidste, hvad så hvis der engang kom en vestlig indblanding?

Det nemmeste og måske mest reelle ville være, at forbyde udenlandsk indblanding på ethvert nivau, indtil der ligger en beslutning truffet af FN. Det bliver dog med sikkerhed ikke løsningen, da det ville have forhindre feks. Irak krigen, og ville have stødt en del "venner" fra Qatar, KSA og CIA i deres hjælp til rebellerne i Syrien.

Carsten Hansen

Abdullah.

Jeg tror jeg holder fast i, at ingen civile personer skal drage i krig i udlandet.

Folketinget bør vedtage dette og straffen for overtrædelse kunne være at man ikke kan vende tilbage til Danmark hvis man ikke er dansk statsborger.
Er man dansk statsborger og vender tilbage, så er der en minimumsstraf til følge.

(Det kræver selvfølgelig at man bliver afsløret !)

Mine sympatier med fortidens demokrati-forkæmpere (Nogle cyklede derned), må jeg se bort fra.

Carsten Hansen

Jeg tagewr selvfølgelig afstand fra de der mener at syrienskrigere or Ok men mener at israelkrigere er forbudt. Og visa versa.

Det er dobbeltmoral.

Man burde ganske enkelt lave en verdensomspændende regel om at gøre det svært strafbart ved feks med dansk statsborgerskav at deltage væbnet i borgerkrigen i Syrien eller gøre tjeneste i den israelske hær, det er en åben låge pt. at man kan lave ballade i andre lande uden at stå til ansvar for det ved hjemkomst, så havde Niels Holck heller ikke kunne lege gemmeleg med myndighederne.

Christel Larsen, Lars-Bo Abdullah Jensen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Det er en skandale, at en person som Sørens Espersen får lov til at komme i medierne og arbejde for Israel fra det danske Folketing. Det er skadelig virksomhed af betydelig grad. Det er bevidst af en person, der ikke vil Danmark det godt.
At unge mennesker lader sig forlede til at gå i krig for andre nationer er kendt, men ikke acceptabelt.

Issa Chaaban, Eva eldrup og Torben Arendal anbefalede denne kommentar
Helge Andersen

Hvorfor må Søren Epersen ikke hve lov til at sige sin menin, ligesom du har, Jens Jørn Pedersen?

Jens Jørn Pedersen

Hej Helge Andersen
Søren må gerne have lov at sige sin mening. Problemet er, at pressen flokkes hver gang ukritisk. Vi må jo gerne være kritiske - det må du også. Pressens opgave er at være kritisk og helst så objektiv som muligt. Hvilket ikke altid er tilfældet.

Så må jeg også sige, at det er en skandale, at vi i det danske Folketing har en person, der ikke arbejder for Danmark, men Israel. Det har vi set utallige gange.

Issa Chaaban, Hugo Pieterse og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

@Carsten Hansen

"Afhænger vores dom af vores sympatier, selv om gerningerne er barbariske ?"

Tak skal du have. En fornuftens stemme midt i båtnakkernes idiologiske bragesnak.

Jeg har været dobbeltstatsborger uden jeg var klar over det. Da jeg blev født var min mor dansk og min far italiensk statsborger. Han fik så dansk statsborgerskab 5.år senere. Da jeg så blev 18.år kom der pludseligt en indkaldelse til session i Italien. Min far sagde jeg blot skulle ignorere dette og det sikker var en gammel lov fra Mussolini tid som ikke var afskaffet. Så kom, der flere breve fra ambassaden nu fordi jeg var udeblevet fra session. Jeg ringede til ambassaden og talte med en Raimodi og han kunne fortælle mig, at jeg stod til fængsel 3.måneder og derefter en session hvis jeg viste mig i Italien. Der var dog den løsning eftersom begge lande var NATO lande kunne jeg komme ud af min situation ved, at møde op til en dansk session og dermed få dokumentation for, at jeg aftjente i Danmark og dermed i NATO. Det gjorde jeg så og ambassaden fik deres dokument. De følgende 10.år kom der et brev hver eneste gang, der var valg i landet til EU eller parlamentet. Man kunne ikke brevstemme men skulle møde lokalt -men rejser blev arrangeret til en rimelig pris -Jeg skulle stemme i Milano. Det har jeg aldrig gjort. Jeg holdte så op med, at få breve fra dem. Jeg ved ikke om jeg stadigvæk også regnes for værende dobbelt statsborger af Italien - men de danske myndigheder har ikke regnet mig for andet end dansk statsborger. Det er en Italiensk ide og der er sikkert andre lande, der har den praksis.

"Mine sympatier med fortidens demokrati-forkæmpere (Nogle cyklede derned), må jeg se bort fra."

Den vil jeg lige huske fra Carsten Hansens mund/tastatur!

Jens Cini

Du er stadig italiensk statsborger, - jeg har tre drenge, hvor moderen er italiensk statsborger, og jeg selv er dansk statsborger, - de har alle dobbelt statsborgerskab.
Det skyldes en gammel bilateral konvention mellem Danmark og Italien.
Konventionen er ført "up to date", idag er det sådan at man aftjener værnepligt, hvor man bor (Danmark eller Italien) og den aftjente værnepligt gælder også i det andet land.
Denne konvention gælder til man dør (man skal ikke vælge ved det fyldte 18 år)-
Hvis du vil stemme til valg i Italien, skal du bare henvende dig til konsulatsafdelingen på den italienske ambassade, - der er nu indført brevsstemmer, saåledes at ambassaden tilsender dig stemmesedler og en neutral kuvert og en frankeret returkuvert til den italienske ambassade.
Hvis du forespørger i Italien, vil de kun regne dig som Italiensk statsborger, - det samme gælder i Danmark, her vil man også kun regne dig for dansk statsborger, da man i princippet, i Italien og Danmark, ikke anerkender dobbelt statsborgerskab, når man undtager de bilaterale konventioner.
Håber at jeg hat bragt lidt klarhed over din situation.

Jens Cini, Nic Pedersen, Niels Mosbak og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Nic. P.

Husk lige at huske den sætning i rette kontekst.

Man kommer til at se rigtig dum ud hvis man refererer til andre i en forkert kontekst !

Bente Simonsen

Jeg kan ikke blive svensk 'medborger' uden at miste mit danske statsborgerskab!

Bente Simonsen

Måske skulle man bekymre sig mere om de hjemvendte danske/israelske soldater, som befinder sig i det danske forsvar, for de kan være med til at radikalisere almindelige danske jenser, og i krisesituationer blive en riskfaktor.

Bente Simonsen: såsom hvad?

Bente Simonsen

Er du sikker på at der befinder sig hjemvendte danskere , der har gjort tjeneste i det israelske forsvar, i det danske forsvar ?
Jeg tror det ikke, for man plejer at aftjene sin værnepligt, før man rejser ud.

Jeg kan heller ikke se problemet med Sar-EL, flere danskere har været i Syrien hvor de kun har arbejdet med nødhjælp, det skal da være tilladt.

Benjamin Bach

"danskere har indtil for nyligt ikke kunne have dobbelt statsborgerskab."

Nej men dobbelt moral er til gengæld enormt udbredt :D

Loven om dobbelt statsborgerskab er slet ikke endeligt vedtaget, der ligger årevis af lovarbejde forude, før nogen etniske danskere, kan stå med to pas i hånden.

Lige nu er Danmark ved at opsige en FN konvention, om forbud mod dobbelt statsborgerskab. FN konventioner kan skam opsiges.

Og det tager et år, og den næste regering vil formenlig ændre en del på de vilkår der ligges op til.
Som reglerne er nu, kan børn med forældre fra to lande havde dobbelt statsborgerskab til de fylder 22 år, derudover er der en lang række lande, kun muslimske, som ikke anderkender at man kan opsige sit muslimsk statsborgerskab.

Hvis folk har lyst til at lade sig slå ihjel i en krig/borgerkrig/konflikt uden for Danmark - så er det deres egen sag.

Når de kommer hjem, så kan man se på, om den danske straffelov er overtrådt.

Men sådanne krigs-parate typer bør ikke kunne trække på Udenrigsministeriets borgerservice, hvis de kommer galt af sted under deres kamphandlinger.

"Som reglerne er nu, kan børn med forældre fra to lande havde dobbelt statsborgerskab til de fylder 22 år, "

Og visse lande accepterer fødselssted som begrundelse for statsborgerskab (England, USA osv).

Men det ændre intet på at Danmark som udgangspunkt beder deres borger om at vælge side når de fylder 22 år, hvad andre lande gør, har ikke den store betydning i det.

Det kunne da være sjovt at høre netop Søren Espersen's holdning til de danskere, som er der på palæstinensisk side....men så er de vel terrorister eller hvad???!

Danmark skal selvfølgelig tilslutte sig FN konventionen af 1989 der forbyder at gå i fremmed krigstjeneste.

PS. De Spaniensfrivillige blev skam retsforfulgt, mens Frikorps Damark ikke blev.

Martin Lidegård afstår med ægte radikal vat, at mene noget som helst ufordelagtigt om Israel. Han vil heller ikke fordømme Israel, for landet er jo demokratisk, men han vil gerne fordømme Hamas for de er terrorister.
Sådan taler en medløber, der ikke er i stand til at tænke selvstændigt, men blot plaprer af hvad han hører andre sige.
Ved han da ikke, at den demokratiske fernis blot dækker over et samfund, der i stigende grad
glider ind i apartheid og fascisme. Ved han da ikke, at Hamas blot gør det ethvert besat folk iflg. folkeretten må gøre, nemlig at forsvare sig selv mod besættelsesmagtens overgreb mod en stort set forsvarsløs befolkning - oven i købet spærret inde i et område, hvor der ingen flugtmuligheder er. Hamas er ikke problemet (selvom Hamas i andre sammenhænge er dybt problematisk). Det er zionismen og den israelske besættelse, der er problemet.

I øvrigt kom det frem i Deadline for nylig, at de danske frivillige i den israelske hær udførte "specialopgaver". I hærens einsatzkommando'er?

arne lund

Min mening er nu den modsatte af din, - jeg er så træt af at høre de "eøde" tale om apartheid og fascisme, selv om de, ved demonstrationer, er de eneste der bruger fascistiske metoder, - vold mod de racistiske fascister.
Du bedes venligst undlade at tale om folkeret i forbindelse med Hamas, - hvis Hamas ikke skyder raketter mod Israels civilbefolkning, er der ingen der blander sig inde i Gaza.
Inde i Gaza er der ingen besættelse, - kan være sult og underernæring, fordi al nødhjælpen bliver brugt til våbenkøb.
Før Gaza blev rømmet for bosættere, kom 20 % af Israels frugt og grønt fra Gaza, - palæstinenserne kunne overtage gartnerierne kvit og frit, men de foretrak at ødelægge det hele, sætte sig ned og ryge vandpibe medens de lever af nødhjælp og er "krigere".

Jens -
Muligt, du er træt af at læse, at det israelske samfund er fascistisk, men derfor eksisterer det nu alligevel. Det er vel det, der gør dig træt, og da du ikke kan gøre noget ved det, så skyder du i stedet på budbringeren.

Hamas har dækning i folkeretten ved at denne hjemler et folk der er besat, retten til at forsvare sig mod besættelsen.

Ved ikke hvad ”Israels civilbefolkning” er for en størrelse. Begrebet er ikke entydigt eftersom store dele af befolkningen enten er ved militæret, eller tilhører reservestyrkerne. Det kan da godt være, at det militære personel af og til bærer civile klæder, men det ændrer ikke på deres tilknytning til militæret. For et stykke tid siden så jeg en TV-udsendelse om en israelsk læge, der arbejdede på et børnehospital (!) om formiddagen, og om eftermiddagen havde en tjans med at være helikopterpilot over Vestbredden. Tingene flyder sammen i dét land, og at bruge ordet ”civilbefolkning” er meningsløs, og har ikke samme betydning, som i andre alm. fungerende samfund.

Muligt, at der for det meste ingen israelske soldater er inde i Gaza – heller ikke det er entydigt. Gaza er belejret fra alle sider, til lands, til vands og fra luften. Sulten og underernæringen skyldes at israelerne brutalt afgør hvad der må komme ind i Gaza: mad, medicin, byggematerialer osv. Alt.

Igen: Hamas er ikke problemet, det er den ekspanderende zionisme, der stræber efter at underlægge sig stedse mere arabisk land for at opfylde drømmen om Eretz Israel (Stor-Israel), der omfatter området fra Middelhavet til Jorden, dele af Sinai, Libanon og den sydlige del af Syrien. En anden tolkning af begrebet siger fra Nilen til Eufrats udløb i Persergolfen.

For at nå dette mål, skal de palæstinensere og arabere, der bor i området smides ud, og hvis ikke de rejser selv, så skal de terroriseres til at flygte – ganske som det skete i 1947-48, hvor israelsk terror blev brugt til omfattende etnisk udrensning.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

arne lund

Den israelske civilbefolkning er jo nok ligesom den palæstinensiske civilbefolkning, hvor en stor del af de civile, leger raketskytter om natten.
Du bruger en hel del postulater og teorier om hvad Israel vil i fremtiden, men du undlader at læse hvad Hamas vil i fremtiden (udslettelsen af Israel samt mord og fordrivelse af jøderne).
I 1947 var det nu arabstaterne der startede krigen mod Israel, at de så fik bank var en streg i regningen, de har prøvet senere med "traurige" resultater.

Sider