Interview
Læsetid: 4 min.

DR: Corydon afviste ren dansk salgsaftale for DONG-aktier

ATP var klar til at matche den aftale om aktiekøb, som i stedet endte hos Goldman Sachs. Nu ender den ledsagende værditilvækst i skattely, hvor en del af den kunne være endt i statskassen. Vi har lavet den samlet set bedste aftale, fastholder finansministeren
Finansminister Bjarne Corydon og regeringen kunne godt have solgt DONG-aktierne til rent danske investorer, men valgte Goldman Sachs

Jonas Skovbjerg Fogh

Indland
20. august 2014

Finansminister Bjarne Corydon (S) og regeringen kunne godt have solgt de meget omtalte DONG-aktier til rent danske investorer på vilkår, der matchede dem, som den faktiske køber, investeringsbanken Goldman Sachs, endte med at få.

Regeringen kunne dermed have opnået, at hele den forventede værdistigning på DONG Energys aktier forblev i Danmark og ikke som nu delvis vil blive ført ud af landet via de skattely, som Goldman Sachs betjener sig af.

Det er budskabet i DR-dokumentaren DONG – bag lukkede døre, som sendes på DR1 i aften.

Det var pensionsselskabet ATP, som ifølge DR’s kilder lagde et matchende tilbud på bordet før forhandlingernes afslutning i efteråret 2013, et tilbud som Finansministeriet afviste.

I et parløb med pensionsselskabet PFA var ATP på banen fra forhandlingernes start og endte da også med at købe en aktiepost på 2,2 mia. kr., mens PFA købte for 800 mio. kr. Hovedinvestoren blev Goldman Sachs, der købte DONG-aktier for otte mia. kr. og dermed sikrede sig 17,9 pct. af aktierne.

Det oplyses imidlertid i DR-dokumentaren, at ATP på et tidspunkt i processen besluttede sig for at afgive et mere ambitiøst købsbud. Med kendskab til de vilkår, Finansministeriet ville tilbyde den amerikanske investor, mente pensionsselskabet at kunne leve op til det samme og afgav derfor angiveligt et mere omfattende, matchende tilbud.

ATP’s forhandler, underdirektør Claus Wiinblad, har som andre aktører i DONG-processen fra start underskrevet en fortrolighedsaftale og kan derfor ikke kommentere oplysningen om et særligt købstilbud fra ATP. Af en aktindsigt i listen over møder og dokumenter i hele DONG-sagen, som Information tidligere har opnået, fremgår det imidlertid, at ATP og PFA i starten kommunikerede i fællesskab med Finansministeriet og DONG, indtil der i begyndelsen af september begyndte at optræde særskilte møder med ATP samt dokumenter til og fra ATP. Herunder f.eks. den 12. september 2013 en ’draft proposal’ fra ATP, et foreløbigt forslag, som blev fulgt op med et særligt møde mellem ATP og DONG’s ledelse den 14. september.

Information har tidligere afsløret, at også PensionDanmark tidligt – i juni 2013 – var inde i processen med et tilbud, hvor man ville betale mere pr. DONG-aktie end Goldman Sachs, men til gengæld påtage sig en mindre risiko. Den model ønskede Finansministeriet ikke at arbejde videre med, fik pensionskassen at vide, og selv om man tilbød ministeriet at diskutere vilkårene, vendte ministeriet aldrig tilbage til PensionDanmark. Da pensionskassen senere erfarede, hvordan aftalen med Goldman Sachs var skruet sammen, tilbød man at indtræde i DONG på helt de samme vilkår. Det er for sent, lød meldingen fra Finansministeriet.

En ’misforståelse’

Finansminister Bjarne Corydon vil over for Information hverken be- eller afkræfte, at der på et tidspunkt lå et købstilbud fra ATP, som matchede Goldman Sachs’ bud, og som staten kunne have valgt i stedet.

»Der var en meget lang og struktureret proces, og der var mange aktører inde over, men det tilbud, vi endte med at vælge på skatteydernes vegne, var den samlet set bedste løsning, når man sammenholdt alle de forhold, vi skulle kigge på,« siger finansministeren.

– Men er det rigtigt, at der var et andet og større tilbud fra ATP, som matchede Goldman Sachs’ tilbud?

»Der var en lang proces, hvor en lang række selskaber – ikke bare ATP – havde forskellige tilkendegivelser på bordet, og hvor der var åbent for alle. Vi fulgte spillereglerne omkring den slags forløb og stod til sidst tilbage med det, der samlet set var den bedste løsning for staten.«

– Du svarer ikke på, om der var et ATP-tilbud, der matchede Goldman Sachs?

»Jeg siger, at vi har taget det samlet set bedste, vi kunne få, når vi lagde vægt på alle de hensyn, man skal tage. Vi har afsøgt alle mulige løsninger og fulgt reglerne,« siger Bjarne Corydon.

Hvis hele den udbudte aktiepost i DONG var gået til et eller flere danske pensionsselskaber, var den formodede gevinst ved en kommende børsnotering af DONG forblevet i Danmark. Det meste i de deltagende pensionsselskabers kasser til glæde for deres pensionskunder, men 15 pct. af deres gevinst ville ryge i statskassen i form af skat af pensionsafkastet, til glæde for skatteyderne.

I stedet vil Goldman Sachs nu via et skuffeselskab i Luxembourg sende sin indtjening fra DONG til skattely i Delaware i USA og på Cayman Islands, hvor investeringsbankens anonyme kunder – de egentlige ejere af DONG-aktieposten – kan slippe for at betale skat.

Under de ophedede diskussioner i januar i år om Goldman Sachs-salget sagde Socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen, at »Goldman Sachs har tilkendegivet, at de forventer at betale udbytteskat i Danmark«.

Udtalelsen faldt den 22. januar, blot for at måtte dementeres dagen efter af Jesper Petersen selv, fordi skatteeksperter havde påvist, at Goldman Sachs via sine selskabskonstruktioner faktisk slipper for dansk udbytteskat.

»Det er så enkelt, at det er en information, som jeg har misforstået. Det må jeg beklage, at jeg har viderebragt noget, jeg har misforstået,« sagde ordføreren til Information.

Nu viser DR’s aktindsigt, at Jesper Petersen med sit første udsagn støttede sig meget nøje til et notat fra Finansministeriet, dateret 22. januar. Notatet, der er skrevet af embedsmændene i jeg-form, siger, at »jeg skal da også bemærke, at Goldman Sachs over for Finansministeriet har tilkendegivet, at de forudsætter, at de skal svare udbytteskat i Danmark«.

Det var altså ikke finansordføreren, der havde misforstået noget, men ministeriet der gav forkerte oplysninger.

»Der er en faktuel fejl i det notat fra Finansministeriet, som Jesper Petersen får og bruger. Den bliver rettet, da vi opdager, at det er forkert,« siger Bjarne Corydon.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

To gange bekræfter Corydon ovenfor, at han ikke havde indflydelse på en skid: Der var en meget lang proces...

Holger Madsen, Benny Jensen, Uffe Illum, Ernst Petersen, Ivar Nielsen, Niels Mosbak, Rune Petersen, Anne Eriksen, Rasmus Knus og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Finansministeren må gå af.

Lars Jorgensen, Lykke Johansen, Peter Hansen, Peter Jensen, Lis Jeppesen, Holger Madsen, Preben Rasmussen, Henrik Christensen, Steen Thaulow Olsen, Torben K L Jensen, Benny Jensen, Thorbjørn Thiesen, Per Klüver, Rasmus Kongshøj, Preben Bollerup, morten Hansen, Torben Arendal, morten andersen, Erik Jensen , Torben Nielsen, Jakob Lilliendahl, Uffe Illum, Filo Butcher, Hans Paulin, Ivar Nielsen, Niels Mosbak, Erik Nissen, Toke Andersen, Rune Petersen, Anne Eriksen, Jens Falkesgaard, Carsten Mortensen, Rasmus Knus og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er jo komplet latterlig politik, der kendetegner Danmark, hvor man vælger passivitet frem for det offensive gang på gang, og bruger passive argumenter! Det gælder på det basale plan, når man taler om at bruge internettet mere i undervisningen, når det er klart for enhver, at det ikke handler om at hente på nettet, men at bidrage til den tilgængelige vidensmængde, og nu på samme vis med kapital, hvor det ikke handler om at tiltrække kapital, men at investere den kapital, man har.

Mihail Larsen, Holger Madsen, Thorbjørn Thiesen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Uffe Illum, Niels Mosbak, Morten Pedersen, Dennis Berg og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

'Vi har fulgt reglerne' er politikerkode for: 'Jeps, det er noget værre svineri vi har lavet, men i kan ikke gøre en skide ved det'.

At Corydon får sagt det to gange i denne meget korte artikel: Tjah, sådan er det jo..

Wilhelm May, Michael Madsen, Mihail Larsen, Lykke Johansen, Peter Hansen, Holger Madsen, Steen Thaulow Olsen, Torben K L Jensen, Jesper Kastrup Quistgaard, Benny Jensen, Morten Lind, Per Klüver, Nanna Wulff M., Rasmus Kongshøj, Janus Agerbo, Anders Graae, morten Hansen, Torben Nielsen, Jakob Lilliendahl, Bent Weinreich, Søren Roepstorff, Uffe Illum, Ernst Petersen, Ervin Lazar, Ivar Nielsen, Claus Jensen, Niels Mosbak, Sune Olsen, Laurids Hedaa, Morten Pedersen, peter fonnesbech, Toke Andersen, Tue Romanow, Dennis Berg, Rune Petersen, Helene Kristensen, Steffen Gliese, Carsten Mortensen, Jens Falkesgaard, lars abildgaard og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Hvis der eksisterede et matchede dansk bud ville det jo - alt andet lige - være bedre for staten, da man må formode at pensionskasserne ikke anvender skattely og betales der skat.

Hvordan GM's bud så stadigvæk kan være det samlet set bedste, det skylder Finansministeren en særdeles god forklaring på.

Måske handler det om at et samarbejde med GM i f.m. en fremtidig børsnotering af DONG, udarbejdelse af IPO etc. ville kunne indbringe en højere aktiekurs end med pensionskasserne. Det kunne også sagtens være en anden forklaring, men ikke desto mindre bør befolkningen få en mere uddybende forklaring end "...det samlet set bedste...".

Finansministeren og ministeriet optræder efterhånden så kryptisk og udemokratisk, at Nordkoreanerne snart ringer og beder om at få deres styreform tilbage.

Michael Madsen, Erik Pedersen, Mihail Larsen, Lykke Johansen, Peter Hansen, Lis Jeppesen, Holger Madsen, Henrik Christensen, Steen Thaulow Olsen, Morten Lind, Per Klüver, Rasmus Kongshøj, Simone Bærentzen, Janus Agerbo, Ivan Breinholt Leth, morten Hansen, Torben Arendal, Bjarne Andersen, Erik Jensen , Torben Nielsen, Bent Weinreich, Uffe Illum, Filo Butcher, Ivar Nielsen, Claus Jensen, Niels Duus Nielsen, Niels Mosbak, randi christiansen, Karsten Kølliker, Laurids Hedaa, Steffen Gliese, Benjamin Lau Jensen, Erik Nissen, lars abildgaard, Toke Andersen, Helene Kristensen, Anne Eriksen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Endnu en dansk idiot fra det politiske system.

Samlet set er manden ikke i stand til at varetage befolkningens skatte indtægter på en for dem samlet set bedste tilbud.
- Spørgsmålet er så; ar han handlet i ond tro. Hvis der forelå et matchende tilbud fraudelukkende danske investorer - hvorfor vælger han så en investor der klart har til hensigt at føre værdier ud af landet, til skade for det samlede danske skattekasse ?

Desværre er blå blok flintreden ligeglade og hoppede med på GS vognen - selv om de havde mulighed for at træde på bremsen og udnytte den fulde tidshorisont for beslutningen - næ nej det skulle hases igennem.
- Skvatpander og skide socialdemokrater !!

Vi er en ringe demokratisk befolkning som lader den slags sjusk og magtarrogance udspille sig for åben skærm. Når det hele er overstået sletter vi med remoten al hjernens hukommelse om de svinagtigheder der præsteres i det høje Ting

Lykke Johansen, Peter Hansen, Lis Jeppesen, Holger Madsen, Steen Thaulow Olsen, arne poulsen, Torben K L Jensen, Morten Lind, Mads Kjærgård, Per Klüver, Rasmus Kongshøj, Preben Bollerup, Kaj Julin, Ivan Breinholt Leth, morten Hansen, Torben Arendal, morten andersen, Erik Jensen , Olav Bo Hessellund, Peter Ravn Mikkelsen, Thomas Rasmussen, Uffe Illum, Ernst Petersen, Hans Paulin, Ivar Nielsen, Niels Mosbak, peter fonnesbech, Toke Andersen, Rune Petersen, Anne Eriksen, Jens Falkesgaard, Carsten Mortensen, lars abildgaard og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Hov GM = GS.

Carsten Mortensen

194.000 underskrifter lod ham også kold - husk det til valget.
Og hvad blev der liige af 'demokrati-snakken'?

Michael Madsen, Lykke Johansen, Peter Hansen, Lis Jeppesen, Lise Lotte Rahbek, Gert Selmer Jensen, Steen Thaulow Olsen, Morten Lind, Rasmus Kongshøj, morten Hansen, Torben Arendal, Nanna Wulff M., Uffe Illum, Ernst Petersen, Hans Paulin, Ivar Nielsen, randi christiansen, Britta Hansen, Laurids Hedaa, lars abildgaard og Toke Andersen anbefalede denne kommentar

Politikere er som alle, lejlighedsvis ofre for deres egne venskaber.

Rasmus Kongshøj, lars abildgaard og Claus Jensen anbefalede denne kommentar
Rune Petersen

Ham så jeg gerne gå den tunge gang op på skafottet, magen til arrogant magtliderlig personage skal man da lede længe efter.

Carsten Mortensen, Lykke Johansen, Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, morten Hansen, morten andersen, Erik Jensen , Torben Nielsen, Uffe Illum, Ernst Petersen, Per Jongberg, Hans Paulin, peter fonnesbech, lars abildgaard, Anne Eriksen og Toke Andersen anbefalede denne kommentar
Karsten Kølliker

I forlængelse af artiklen lad os lige huske på, at Finansministerens påstand om at der var mange involveret i salgsprocessen foreløbig er fuldkommen udokumenteret, og at der tværtimod var en højst mærkværdig annoncering af salget i Financial Times bare 14 dage før fristen for indgivelse af bud udløb.

Respekt og anerkendelse i øvrigt til DR og Information for at forfølge den betændte sag, men spørgsmålet er om der er nogen jordiske chancer for at komme til bunds i den. Som sagen udfoldede sig blev det klart, at denne sag handler om DKs relationer til det amerikanske hegemoni samt om ved hvilke metoder USA udøver sit hegemoni. Det er i overvejende grad sandsynligt, at en klarlæggelse af Dong-salget ville demonstrere den illegitime karakter de trufne beslutninger og de underliggende motiver, og denne klarlæggelse ville være så problematisk for forholdet mellem DK og USA, at denne klarlæggelse ikke kommer til at ske.

Finansministeren selv står reelt med en omvendt bevisførelse. Sagen udfoldede sig som et opgør mellem befolkningens ønsker og en lukket og arrogant politisk ledelse, sagen blev til en demokratisk krise, hvor demokratiet blev kuppet af den egenrådige politiske ledelse. Dette kup hænger ved Finansministeren, han må allerede anses for at være korrupt, og således er det ham selv der skal godtgøre, at hans adfærd var sober og velbegrundet og alene motiveret af, hvad der var mest fordelagtigt for den danske befolkning.

Finansministeren måtte så i givet fald give offentligheden indsigt i forhandlingsforløbet, hvilket selvfølgelig ville være i strid med fortrolighedsklausulen, men hvilken lov er det egentlig man henviser til, når man hævder at Finansministeren i højere grad er bundet til en fortrolighedsklausul med et amerikansk finanshus end til et demokratisk krav om transparens i embedsførelsen? Den lov findes ikke, og derfor kommer vi tilbage til spørgsmålet om det amerikanske hegemoni og metoderne ved hvilke hegemoniet udøves. Eller med andre ord, DK får tæsk af USA, finansielt eller på anden vis, hvis Finansministeren bryder fortroligheden.

Jacob Jensen, René R. Odgaard, Carsten Mortensen, Peter Hansen, Lis Jeppesen, Lise Lotte Rahbek, Holger Madsen, Henrik Christensen, Steen Thaulow Olsen, arne poulsen, Torben K L Jensen, Søren Ansbjerg, Rasmus Kongshøj, Kaj Julin, morten Hansen, Torben Arendal, Olav Bo Hessellund, Bent Weinreich, Søren Roepstorff, Uffe Illum, Ernst Petersen, Ivar Nielsen, Claus Jensen, Niels Duus Nielsen, Niels Mosbak, randi christiansen, Laurids Hedaa, Britta Hansen, Steffen Gliese, Bent Gregersen, Ib Christensen, Benjamin Lau Jensen, Morten Pedersen, peter fonnesbech, Anne Eriksen, lars abildgaard, Erik Nissen, Toke Andersen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Hvorfor gør de sig så store anstrengelser for at træffe de forkerte beslutninger og lægge så stor afstand til samfundets og befolkningens ve og vel som overhovedet mulig? Er det bevidst intentionen, at de forsøger at skabe så dybe skel mellem eliten og befolkningen som overhovedet muligt? Og hvorfor? Hvorfor gør de sig ikke tilsvarende store anstrengelser for at træffe beslutninger, der er til gavn for befolkningen og samfundet?

Lis Jeppesen, Lise Lotte Rahbek, Gert Selmer Jensen, Steen Thaulow Olsen, arne poulsen, Thorbjørn Thiesen, Rasmus Kongshøj, morten Hansen, Torben Nielsen, Lars Kristensen, Thomas Rasmussen, Uffe Illum, Ernst Petersen, Ivar Nielsen, Hans Paulin, Niels Mosbak, randi christiansen, Karsten Kølliker og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Benjamin Lau Jensen

DR dokumentaren vil næppe mere end bare kradse lidt i overfladen i forhold til en afdækning af, hvad der er foregået bag scenen. Selvom de selvfølgelig på sædvanlig vis vil forsøge at peppe det op med alskens dramatiske billedsekvenser og underlægningsmusik.

Mon ikke man skal se lidt til den rådgivning DONG fik af blandt andet Morgan Stanley (pris: 263 mio. kr.), for at forstå, hvorfor Goldman Sachs uundgåeligt blev valgt. Samt de lukrative bonusordninger lederne i DONG kan se frem til i forbindelse med børsnoteringen (pris: op til 1,5 mia. kr.).

Det forekommer også at ”alle de forhold, vi skulle kigge på”, ”der samlet set var den bedste løsning for staten” samt ”alle de hensyn, man skal tage” er så tilstrækkeligt luftigt ordskvalder, at det kan dække over hvad som helst, inklusiv dunkle hensyn til vores amerikanske allierede. Hvorfor beder journalisten ikke om en uddybning?

Carsten Mortensen, Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, arne poulsen, Per Klüver, Rasmus Kongshøj, morten Hansen, Erik Jensen , Ernst Petersen, Filo Butcher, Ivar Nielsen, Hans Paulin, Anne Eriksen, Claus Jensen, Niels Mosbak, randi christiansen, Karsten Kølliker, Laurids Hedaa, Rune Petersen, lars abildgaard, Lasse Damgaard og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Mikkel Mortensen

"Vi fulgte spillereglerne omkring den slags forløb (...)"

Okay. Fair nok. Men, kære folkevalgte, så er det måske på tide at ændre spillereglerne, så offentligheden får en ide om hvad der foregår. Så ville du, Corydon, også slippe for at skulle spilde din (og alle andres) tid med den her slags åndssvage interviews, der ikke bidrager til andet end politikerleden.

Æv!

Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Lis Jeppesen, Lise Lotte Rahbek, Steen Thaulow Olsen, Per Klüver, Rasmus Kongshøj, morten Hansen, Torben Nielsen, Thomas Rasmussen, Uffe Illum, Ernst Petersen, randi christiansen og Karsten Kølliker anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Heldigvis er det ikke endnu forbudt at tænke selv i dette land.
Og for dem der kan og tør er der nok at vide om forløb, involvering og konsekvens til at de kan danne sig et retvisende indtryk af hvem vores politikerer tjente i denne sag. Og ikke mindst hvem de ikke tjente.

Anne Eriksen, Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, Morten Pedersen, Olav Bo Hessellund, Uffe Illum, Ernst Petersen, Ivar Nielsen og Karsten Kølliker anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hvem fastlægger de spilleregler, der blev fulgt? Det gjorde de, der fulgte dem. Danmarks interesse er størst mulig uafhængighed og selvstyre, og da vi i modsætning til mange store lande faktisk kan overskue at tage indbyrdes hensyn til det, der er bedst for almenheden: at vi til hver en tid såvidt muligt selv kan bestemme, er selve præmissen for tænkningen forkert, grænsende til landsskadelig virksomhed.

Anne Eriksen, Lis Jeppesen, Uffe Illum, Ivar Nielsen, Hans Paulin, randi christiansen og Karsten Kølliker anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Nu kan man kun frygte den handel der snart skal underskrives - Køb af nye kampfly.

Med den sti Corydon har valgt, hvor man sidder for lukket døre og snakker med "Vennerne" uden at tage hensyn til en ulig ændret verden - nye økonomiske oplysninger - andre aktører og udbyderes nye og tilpassede tilbud.
- Så vi garanteret økonomisk og politisk skandale - der bringer mindelser om den store Alberti skandale.
Den er sikret selv om et nyt flertal med Venstre i spidsen - bare vil videreføre den kultur og de handlinger levebrødspolitikken.
Den slags beslutnings forløb danner præcedens for andre levebrødspolitikkere uanset; køn, farve på partibog og seksuel orientering.

De eneste der kan gøre op med levebrøds og designer politik er vælgerne, borgerne, folket og danskerne.

Anne Eriksen, René R. Odgaard, Torben Nielsen, Lis Jeppesen, Lise Lotte Rahbek, Holger Madsen, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, Kaj Julin, Torben Arendal, Erik Jensen , lars abildgaard, Uffe Illum, Hans Paulin, Steffen Gliese, randi christiansen og Karsten Kølliker anbefalede denne kommentar
Laurids Hedaa

"ATP’s forhandler, underdirektør Claus Wiinblad, har som andre aktører i DONG-processen fra start underskrevet en fortrolighedsaftale og kan derfor ikke kommentere oplysningen om et særligt købstilbud fra ATP"
Jeg kan godt forstå, at der må være fortrolighed under forhandlingerne, men jeg begriber ikke, at denne fortrolighed skal gælde, når det hele er overstået. På den måde udelukker man jo demokratisk kontrol og åbner mulighederne for lyssky aftaler og korruption.
Det er ikke tilstrækkeligt at henvise til, at man har fulgt reglerne, hvis man ikke samtidig gør rede for, at og hvorfor disse regler er fornuftige. Regler kan jo laves om, hvis de er uhensigtsmæssige.

Carsten Mortensen, Erik Pedersen, Torben Nielsen, Lis Jeppesen, Lise Lotte Rahbek, Steen Thaulow Olsen, Niels Møller Jensen, Per Klüver, Rasmus Kongshøj, Torben Arendal, Erik Jensen , Nis Jørgensen, Filo Butcher, Uffe Illum, Hans Paulin, Steffen Gliese og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Jeg bemærker bare, at S-politikere gang på gang viser, at de tror, at en bedekransagtig gentagelse af de samme tomme floskler '....sammenlagt den bedste løsning....', '...ikke grund til at tro at vi på ulovlig vis bliver overvåget....', '...at vi har fundet den bedste kompromis mellem...' (taget fra forskellige scenarier) er egnet til, at tilintetgøre kritikken af deres ekstrem dårlige beslutninger.

Det viser mig, hvad disse politikere tænker om den danske befolkning og dens evner til at forholde sig til realiteten.

Arrogant og kynisk adfærd.

Jens Illum, René R. Odgaard, Carsten Mortensen, Lykke Johansen, Lis Jeppesen, Lise Lotte Rahbek, Holger Madsen, Henrik Christensen, Steen Thaulow Olsen, arne poulsen, Niels Møller Jensen, Per Klüver, Rasmus Kongshøj, Kaj Julin, Torben Arendal, Rune Petersen, Torben Nielsen, lars abildgaard, Olav Bo Hessellund, Filo Butcher, Thomas Rasmussen, Uffe Illum, Laurids Hedaa, Tue Romanow, Hans Paulin, Anne Eriksen, Steffen Gliese, Niels Mosbak og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Preben Rasmussen

Blå Bjarne lyver og har ført Folketinget bag lyset.

Er en rigsretssag den nødvendige vej ?

Lykke Johansen, Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Per Klüver, Rasmus Kongshøj, Torben Arendal, Rune Petersen, lars abildgaard, Filo Butcher, Uffe Illum, Ivar Nielsen, Hans Paulin og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Ja, Rene, hvorfor underskrev ikke flere... Det skal nu siges, at 200.000 underskrifter i et land med 5,5 mio indbyggere er en meget høj deltagelse og virkelig stor tilkendegivelse. (Omregnet til tyske forhold svarer det til 3 millioner underskrifter! Og skal hele EU-befolkningen indbringe et forslag til behandling i EU, skal der mig bekendt 1 mio underskrifter til...).

Så, selv om det havde været ønskeligt med endnu større deltagelse, synes jeg, at det var ret imponerende.

Carsten Mortensen, Lis Jeppesen, Preben Rasmussen, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, Uffe Illum, Torben Arendal, Steffen Gliese, Laurids Hedaa og randi christiansen anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Asocialdemokrat i spidsen for et samlet hold af skindemokrater og hemmeligholdelsespolitikere - fup og fiduser. Det er så tydeligt, at der er urent trav. Hvordan kan det være lovligt at hemmeligholde offentlig administration, offentlig forvaltning af fællesejet - det må være grundlovsstridigt. Eller er grundloven og det danske folkestyre sat ud af kraft med henvisning til 'samlet set det bedste tilbud', 'den nødvendige politik i konkurrencestaten' og andre i den smhg illegitime fraser og afværgemekanismer. Folket må kræve en rigsretssag med påstand om ansvarspådragende misrøgt af folkets interesser, af folkets ejendom.

Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Erik Jensen , Per Klüver, Rasmus Kongshøj, Torben Arendal, Jakob Lilliendahl, Filo Butcher, Uffe Illum, Laurids Hedaa, Ivar Nielsen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Handelen er ud fra strikte forretningsmæssige/økonomiske forudsætninger sikkert OK - MEN politisk er det usmart at sælge en så samfundsmæssig vigtig virksomhed til udenlandske partnere.

Energiforsyning , vandforsyning , større havne/lufthavne , jernbanenet, veje o l bør være under statslig eller kommunal kontrol.

Preben Haagensen, Lis Jeppesen, Lise Lotte Rahbek, Erik Jensen , Rasmus Kongshøj, Steffen Gliese, Torben Arendal, Filo Butcher, Uffe Illum og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Interessant - ser, at jeg ikke er den eneste, som tænker i rigsretssag.

Lykke Johansen, Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, Torben Arendal og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar

Britta Hansen - tror du på at et givet antal underskrifter, selv dobbelt så stort, ville have rokket noget?
Jeg skrev under på "Mørklægnings loven" og der var demonstrationer i fler byer, uden en tøddel af et resultat. De vil til enhver tid blive fejet af bordet af vore "folkevalgte"!

Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen og Britta Hansen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Vi må ikke få at vide, hvad der skete, men finansministeren forsikrer, at spillereglerne blev overholdt. Hvilke spilleregler? Kan vi få det at vide, eller er de også fortrolige?

Det er ikke nok at henvise til abstrakte "spilleregler". Der er forskel på reglerne for kroket og reglerne for hasard. Eller Matador.

Lis Jeppesen, Lise Lotte Rahbek, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, Uffe Illum, Torben Arendal, Rune Petersen, Benjamin Lau Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Kroll - du antager, at handelen er ok, men du ved det ikke - det er ikke ok. Og ihvertfald eet forhold er helt tydeligt ikke i dansk interesse > manglende udbytteskat. De eneste danskere, som synes at få udbytte, er en lille kreds af priviligerede aktionærer. Vi må kræve en rigsretssag.

Lykke Johansen, Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Samlet set er en fællesbetegnelse for alle de forhold som man skal være finansminister for at overskue og derfor må alt kritik nødvendigvis prelle af. Også den pressen kommer med. Det er stille og roligt blevet vilkårene i danske politik i takt med akademiseringen af Folketinget. Til gengæld er det ret underholdende at følge med i hvordan politikersproget udvikler sig i takt med at pressen bliver mere og mere pågående. Retorik for viderekommende.

Erik Jensen , Per Klüver og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Corydon skal også være opmærksom at hvis politi advokaten får en mistanke om at der kunne være kriminalitet i spil, så skal alt der blev lavet med de penge der muligvis kommer fra kriminel aktivitet undersøges til bunds, og i sidste konsekvens nedrives, opløses eller på anden vis tilintetgøres - ordnung muss sein - som antydet af politiadvokaten i forbindelse med mistanke om crowd-funding af legepladser, muligvis med penge fra kriminel aktivitet.

Så kan det give yderlige bagslag at have solgt til GS, som i forvejen er i div. politikredses søgelys pga. mistanke om kriminel aktivitet.

Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, Uffe Illum, randi christiansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Den bedste løsning for staten, siger Corydon.
Hvilken politiker var det lige der sagde: "Staten, det er mig..."
var det ikke Otto von Bismarck?

Grundproblemet kendes vel fra alle andre områder hvor en offentlig institution er inddraget i kommunale eller statslige A/S selskaber hvor politikere sidder og spiller direktører over en stort økonomisk område - uden at have et personligt ansvar.
Når det så går galt kan politikerne henvise til A/S tavshedspligten og i øvrigt til Kapitel 4´s mange paragraffer om udtagelser fra Offentlighedsloven - https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=152299#Kap4
Men alene det faktum at Corydon har medvirket til at sende danske penge til et skattely, burde være rigeligt til en rigsretssag for hasardspil med offentlige midler.

Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Rune Petersen, Uffe Illum, Torben Arendal, Filo Butcher, randi christiansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Forligskredsen, der gennem flere år havde opgivet at børsnotere DONG p.g.a. finanskrisen, fik tidligt i foråret 2013 forelagt en kriseplan fra DONG, der blandt andet indeholdt et ønske om en kapitaludvidelse på 5 eller 7 milliarder kroner. Sådan en udvidelse kunne komme fra statskassen, salg af obligationer, eller fra private investorer. Forligspartierne vedtog at imødekomme DONG´s ønske, idet man holdt døren åben for finansieringen, der kunne komme fra en privat investor, som det måtte være op til finansministeriet at finde.

Herefter hørte politikerne ikke mere til sagen før der lå en færdig aftale med Goldman Sachs m.fl. i september måned samme år. Efter denne totalt lukkede proces bliver finansudvalget pludselig præsenteret for et fait accompli. Ingen plads til diskussion, kun EL og DF slår sig i tøjret, til stor ærgelse for Corydon, der havde troet, sagen kunne luskes igennem som en ekspeditionssag. Nu endte det med SF´s afgang.

Men jeg tror, Goldman Sachs var udvalgt meget tidligt, gennem finansministeriets samarbejde med Danske Bank, der ledte efter en investor, og det er vist sådan i de kredse, at ligeså lavt et omdømme de store amerikanske finansbanker har i offentligheden, ligeså højt beundres de i bank- og finansverden, og ministeriets mænd var sikkert fuld af benovelse over at gøre forretning med selveste Goldman Sachs.

Glemt var deres andel i finanskrisen, glemt var deres selskabs-konstruktion via Luxemburg og skuffeselskaber i skattely, glemt var dere ublu krav om rettigheder som om de var flertalsaktionær, skønt de kun har under 20%, og glemt var deres aktieoptioner til DONG´s medarbejdere og deres ublu tilbagesalgs-rettigheder, hvis DONG alligevel ikke bliver børsnoteret ... næh, for det var samlet set det bedste tilbud for Danmark.

Jeg tror S havde forregnet sig, SF endnu mere, de var blevet tonedøve og blinde overfor, hvordan befolkningen ville reagere på det her. Ikke mindst fra deres eget vælgergrundlag. Men processen var kørt så langt, at de ikke ville lide det prestigetab, at lade den gå på gulvet.

En forfærdelig forestilling, der ikke er demokratiet værdig.

Erik Pedersen, Lykke Johansen, Lis Jeppesen, Henrik Christensen, Steen Thaulow Olsen, arne poulsen, Torben K L Jensen, Erik Jensen , Rasmus Kongshøj, Preben Bollerup, David Adam, lars abildgaard, Ivar Nielsen, Uffe Illum, Rune Petersen, Torben Arendal, Nanna Wulff M., Anne Eriksen, Jakob Lilliendahl, randi christiansen, Britta Hansen, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Laurids Hedaa

Filo B.
l'état c'est moi, (fr. 'staten, det er mig'), udtryk, der ofte tilskrives Ludvig 14., men næppe stammer fra ham. Er blevet et symbol på det kgl. enevælde.
Så det kan ikke være Bismarck. Og heller ikke tillægges Corydon.

Steen Thaulow Olsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Filo: det var nu solkongen, Ludvig XIV: https://da.wikipedia.org/wiki/Ludvig_14._af_Frankrig

Og det passer vist ligeså godt ;-)

Steen Thaulow Olsen, Per Klüver, Rune Petersen, Torben Nielsen, Anne Eriksen og Filo Butcher anbefalede denne kommentar
Ernst Petersen

Lasse Damgprd
"- Så vi garanteret økonomisk og politisk skandale - der bringer mindelser om den store Alberti skandale."

Ikke helt. For hvor Corydon jo "bare" som finansminister administrerer skatteydernes penge amatøragtigt dårligt, så handlede justitsminister Albertis svindel om hans ludomani og svigagtige administration af sin bank.

P. A. Alberti meldte sig selv for bedrageri for 9 millioner kroner i 1908, men sagen løb op i det dobbelte beløb på 18 millioner kroner, hvilket svarer til omkring 1 mia kroner i dag. Altså en sag af samme økonomiske størrelsesorden som Stein Bagger sagen.

Næsten alle pengene bedrog Alberti Den Sjællandske Bondestands Sparekasse for, og sparekassen mistede omkring halvdelen af sin egenkapital, fordi Alberti havde spillet alle pengene væk ved vilde spekulationer (med betroede midler).

Det eneste politiske i Alberti sagen var, at I. C. Christensens Venstre-regering havde lånt Albertis bank 2 millioner kroner, hvilket bevirkede, at regeringen måtte gå af, da justitsminister Alberti meldte sig selv som bedrager. For det var ikke Albertis embedsførelse som minister, som denne gamle bedragerisag i øvrigt handlede om.

Steen Thaulow Olsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Og lad mig gentage : dansk energisektor er - iflg jørn alstrup hansen, tidligere midtbankdirektør - qua dong frarøvet 60 mia over tid. En sag som han overbevisende dokumenterede til fyraftensprotestmøde i dansk metal inden det famøse dong salg. En sag som ubegribeligt til stadighed ignoreres af danske medier, og som indikerer endnu flere lyssky forhold i dong end seneste omkring væsentlige forhold hemmeligholdte og alene derfor skandaløse handel med GS.

Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Laurids Hedaa, Ivar Nielsen, Rune Petersen, Torben Arendal, Uffe Illum, Benjamin Lau Jensen, Torben Nielsen, Michael Kongstad Nielsen, Anne Eriksen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Anne, det spørgsmål burde egentlig være gået til Rene, der havde ønsket sig flere underskrifter.

Min holdning er lidt usikker. Regeringen virker afsindig ligeglad med befolkningens holdning. Så, det er svært at sige, om fx 500.000 underskrifter ville have gjort den store forskel (...og dog...).

Steen Thaulow Olsen, Ernst Petersen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Britta, nej desværre, antallet af underskrifter vil aldrig udgøre nogen trussel for en given handling.
Det tror jeg heller ikke på...
Mange gange bliver resultatet, "at så kan man vælge nye folkevalgte", men den eneste udskiftning der ses udover partiskift, er medlemmer der lejlighedsvis afprøver en karriere inden for DR eller TV2.

Lise Lotte Rahbek, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Rune Petersen, Torben Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Ernst Petersen

Det er tvivlsomt, om Ludvig XIV virkelig sagde dette:

"Louis is claimed to have said "L'État, c'est moi" ("I am the state"), though no proof exists that he said this. Although historians agree that broad decision-making was restricted to Louis and a small circle of advisers, a careful analysis of how the French monarchy functioned in Louis's day will demonstrate numerous qualifications to the conception of Absolutism as one-dimensional autocratic tyranny. In any case, legal documents clearly distinguished between the monarch as a person and his kingdom.

King Louis XIV had many famous quotes relating to his monarch; he said: “There is little that can withstand a man who can conquer himself.", "Laws are the sovereigns of sovereigns.", "It is legal because I wish it.", and "Every time I appoint someone to a vacant position, I make a hundred unhappy and one ungrateful.” [89][90] In support of this latter interpretation of facts, Louis is recorded by numerous eyewitnesses as having said on his deathbed: "Je m'en vais, mais l'État demeurera toujours." ("I depart, but the State shall always remain.")[91]"

Niels Duus Nielsen

Ernst P., det er bedøvende ligegyldigt i sammenhængen, hvem der sagde eller ikke sagde "staten, det er mig".

Et tilsvarende kongeligt motto lyder: "Vi alene vide". Det tilskrives Frederik den 6., som så vidt vides heller aldrig sagde disse ord. Det han sagde var:

”Det har været Os uventet at see, at flere af Vore kjære og troe Undersaatter have kunnet ansøge om at ingen Forandring i Trykkefriheds-Anordningen maa foretages; thi ligesom Vor landsfaderlige Opmærksomhed stedse har været henvendt paa at bidrage Alt hvad der stod i Vor Kongelige Magt til at virke for Statens og Folkets Vel, saaledes kan dømme hvad der er begges sande Gavn og Bedste, hvilket Vi ogsaa fremdeles med samme Iver og usvækket Kjærlighed til Vort Folk ville være betænkt paa at fremme.”

http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/kong-freder...

Hvis man kan gennemskue den martrede grammatik vil man forstå, at argumentet netop var, at den enevældige konge alene kunne vide hvad der ville være bedst for hans folk. Og det er jo pointen: Bjarne Corydon udtaler sig som var han enevældig konge.

Lis Jeppesen, Lise Lotte Rahbek, Steen Thaulow Olsen, Rasmus Kongshøj, Laurids Hedaa, Rune Petersen, Uffe Illum, Britta Hansen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Jakob Lilliendahl

Hvor er det dog ubeskriveligt absurd at man kan slippe afsted med non-diclosure agreements i et gennemført offentligt anliggende..

Man kan næsten kun gætte om timingen af den nye offentligheds lov.. Juni 2013! Trådte i kræft 1. Jan 2014!

Af en aktindsigt i listen over møder og dokumenter i hele DONG-sagen, som Information tidligere har opnået, fremgår det imidlertid, at ATP og PFA i starten kommunikerede i fællesskab med Finansministeriet og DONG, indtil der i begyndelsen af september begyndte at optræde særskilte møder med ATP samt dokumenter til og fra ATP

Man har effektivt fået reduceret mediernes dækning til gisninger ud fra lister over møder og dokumenter.. Indholdet er non-disclosure, ud over "en kort tematisk angivelse at dokumentets indhold"

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=152299

Se § 16 og § 44

Kære undersåtter.. Længe leve jeres bananstat!
Men i får efter indsats, i har selv valgt at vælge jeres politikere..

Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, arne poulsen, Rasmus Kongshøj, Laurids Hedaa, Ivar Nielsen, Torben Arendal, Uffe Illum, Torben Nielsen, Anne Eriksen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Ernst Petersen

Niels Nielsen
"Ernst P., det er bedøvende ligegyldigt i sammenhængen, hvem der sagde eller ikke sagde "staten, det er mig"."

Ja, hvis du har nogen historisk interesse, og kun interesserer dig for, hvad Putin skriver på Russia Today, så har du helt ret.

Send Corydon en mail og mind ham om, at det er muligt at sige nej til at sælge til gribbe som dem i Goldman Sachs http://ibis.dk/formularer/husk-bjarne-corydon-pa-han-gerne-ma-sige-nej-t...

Steen Thaulow Olsen, Per Klüver og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

L'état, c'est moi....Er blevet et symbol på det kgl. enevælde.
Så det kan ikke være Bismarck. Og heller ikke tillægges Corydon.

Det passer da meget fint på Bjarne Corydon.

Også Bismarck har opført sig som en enehersker.

Har man glemt GS' dubiose selskabskonstruktioner? Nej, absolut ikke. GS har perfektioneret skatteunddragelse og det er en af grundene hvorfor de er så populære i branchen. Hele branchen ser jo skatteunddragelse som en dyd frem for noget kriminelt. Hvorfor har Corydon så valgt at gøre forretning med et firma med så blakket ry?

Måske havde han intet valg. Det ville ikke være første gang GS tager fusen på en minister eller en hel regering. Dersom alt er formørket vil vi nok aldrig finde ud af. Men bare det faktum at en minister vælger at handle med en virksomhed der har skatteunddragelse som deres speciale burde være nok til en rigsretsag.
At det ikke har udløst et meget større ramaskrig end det gjorde, viser hvor lavt moralen hos vores "elite" er sunket. Bjarne C. ville ikke kunne have gjort det uden folketingets næsten samlede opbakning. Hvilket, igen, betyder at et flertal i folketinget mere eller mindre deler GS's holdninger til skatteunddragelse.

Det ville være interessant at kulgrave alle MF'eres holdning til skatteunddragelse til bunds, herunder hvor mange MF'ere privat har finansielle interesser i virksomheder der benytter sig af skattely.

Har man et aktie portefølje kan man næsten være sikker på at der er, et eller andet sted, en forbindelse til økonomisk kriminalitet (eller værre) af den ene eller anden art. Kun ved at holde sig til etisk sunde investeringer kan man vaske sine hænder i uskyldens vand.

Hele vores økonomiske system stinker simpelt hen til himlen, og jo dybere man graver i det, jo værre bliver det. Så er det naturligvis nemmere og enklere, bare at justere moralen.

Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Erik Jensen , Rune Petersen, Uffe Illum og randi christiansen anbefalede denne kommentar

....hvor lavt moralen hos vores "elite" er sunket.....

Her må jeg korrigere mig selv. Moralen er ikke sunket, den har sådan set aldrig været højere. Måske er det faktum at vi nu debatterer skattesnyd offentligt endda et tegn på at moralen faktisk er på vej mod en rejsning.

Lise Lotte Rahbek og Steen Thaulow Olsen anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

Stadig ikke et ord om Dongs underskud, voksende gæld og udenlandske aktiviteter.
Fokus er stadig på, om staten tabte penge på salget af aktier.

"Nu ender den ledsagende værditilvækst i skattely, hvor en del af den kunne være endt i statskassen. "

Den ledsagende værditilvækst blev skabt af Goldman Sachs. Der var ingen reel værditilvækst i Dong. Det havde underskud og behov for mere kapital for at kunne udvide sine aktiviteter. Det var jo en vigtig årsag til ønsket om salg af aktier. Så vidt jeg husker, blev bl.a ATP afvist, fordi de ikke ville påtage sig en risiko.

Desværre har spørgsmål om statens økonomiske tab helt fortrængt spørgsmål om Dongs underskud og gæld trods gode, stabile indtægter fra danske forbrugere. Der tages ikke engang stilling til risikoen for tab, som Bjarne Corydon ikke ønskede, staten skulle være alene om. Det eneste, der betyder noget, er åbenbart, om statens formue er intakt, og statens får indtægter. Den prioritering kan skyldes mangelfuld viden om virksomhedsdrift blandt de økonomer, hvis udsagn lægges til grund for debatten.

Bjarne Falk Rangård

Her er en sag hvor et regeringsskifte næppe vil føre til bedre forhold for de danske skatteborgere.
Bjarne Corydon er så meget udenomssnakker, at han vil gøre socialdemokratiet en stor tjeneste ved at melde sig ind i partiet Venstre. Det matcher perfekt med hensyn til hans personlige troværdighed og sans for at sikre de multinationale investeringsfonde at deres penge anbringes i skattely.
At der stinker i bageriet finansministeriet er soleklart. Smart at sende en socialdemokrat i byen med en forkert besked omkring skattely, når lokummet brænder. Gad vide om Blå Bjarne er medforfatter på dette notat ? Intet er utænkeligt med hensyn til denne enevældige personage, Danmarks "solkonge"

Lis Jeppesen, Steen Thaulow Olsen, Erik Jensen , Per Klüver, Rasmus Kongshøj, Filo Butcher, Ernst Petersen, lars abildgaard, Ivar Nielsen, Steffen Gliese og Uffe Illum anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Den internationale magt manipulerer i kulissen - naturlgvis med udløbere i dk - husk hvor tæt knyttet helle thorning er til gs og bilderberg bl.a. via sin mand.

Danske regeringer knytter dk som vasalstat til usa, hvis toppolitikere - kerry, biden og hvem ellers - er dybt involverede i lyssky forretninger med den ukrainske oligark præsident.

Usa understøtter israel, som piner, plager, stjæler og bedrager det palæstinensiske folk > seneste historie på mit infoboard er om kæmpe gasreservoir på palæstinensisk jord, som israelerne saboterer palæstinensisk udnyttelse af

Danskerne er manipuleret ind i et yderst tvivlsomt selskab - hvor tvivlsomt, det egl er, kan vi kun gætte på, idet mørklægningslov etc forhindrer offentlig indsigt. Hvis alt foregik lovligt og korrekt, var der jo ingen grund til mørklægning vel - som man argumenterer med, når man ønsker ekstensiv overvågning af borgerne. Statskup er desværre dagens uorden. Følg pengene - find de ansvarlige for den globale misrøgt.

Torben Nielsen, Lis Jeppesen, Anne Eriksen, Erik Jensen , Bill Atkins, Benjamin Lau Jensen, Rune Petersen, Laurids Hedaa, Kaj Julin, Uffe Illum, Ivar Nielsen, Torben Arendal og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Christoffer Valdemar Poulsen

..man fristes næsten til at sige "Bjarne CoryDONG"..

Gert Selmer Jensen, Lis Jeppesen, Torben K L Jensen, Erik Jensen og Jens Harder Vingaard Larsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Staten skal påtage sig den slags ansvar, Børge Rahbeck, fordi det er fuldstændig gratis for staten, om det går op eller ned.

Erik Jensen , Uffe Illum og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Sider