Læsetid: 4 min.

Ngo: Flyt penge fra udviklingsbistand til nødhjælp

Dansk Flygtningehjælp vil have frigjort flere penge til at bekæmpe de historisk mange humanitære kriser i verden – pengene kan tages fra den langsigtede udviklingshjælp. Udviklingsministeren stiller sig positiv over for forslaget, mens Knud Vilby efterspørger ’ærlig debat’ om udviklingsmidlerne
Millioner af mennesker er på flugt – her er det syrere, der er flygtet til Jordan – og derfor er det nødvendigt, at vi sætter flere penge af til decideret nødhjælp, mener bl.a. Dansk Flygtningehjælp.

Mads Nissen/Ritzau Scanpix

21. august 2014

Som Information kunne berette i går, er der nu mere end 50 millioner mennesker på flugt i verden, det højeste antal flygtninge siden Anden Verdenskrig. For første gang nogensinde har FN defineret fire humanitære kriser i verden som ’level 3-katastrofer’, hvilket lægger et massivt pres på internationale nødhjælpsorganisationer som UNICEF og Røde Kors.

De mange kriser får nu også Dansk Flygtningehjælp til at råbe vagt i gevær. Ud af de godt 16 mia. kr., Danmark i år bruger på udviklingsbistand, går omkring 1,8 mia. direkte til den akutte nødhjælp. Men det er slet ikke nok, mener Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Hansen
Per Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alle må da kunne se, at sultende mennesker ikke hjælpes med aflagte vindmøller fra den rige verden og dét uanset at man fra politisk hold vil give førstehjælp til Vestas og smatidigt slippe af med et affaldsproblem. Det er uhyggeligt at nødhjælps- og udviklingsmidlerne nu bestyres af erhvervspolitik og at nødhjælps pengene de sidste 3-4 år er blevet kraftigt omlagt til eksporttiltag af vores ubrugelige teknologi. "Wind for Prosperity" er en metode som vi vil se mere med mindre vi alle gør vores til at vise at nødhjælp skal forvaltes af NGO og ikke af private multinationale virksomheder.