Klumme
Læsetid: 2 min.

BAGSIDEN: Lene Espersen – nu med fem luksus sommerboliger

Den konservative politiker optræder i annoncer for overdådige boliger på fornemme internationale adresser
Indland
3. september 2014

Den tidligere konservative partiformand og udenrigs- og justitsminister Lene Espersen er ikke karrig med den markedsføring, hun lægger figur til. Tidligere har hun til fotografers fryd rullet sig på kølere af luksusbiler. Nu – netop som hun er blevet udpeget til at repræsentere sit parti ved Folketingets partilederdebatter – optræder hun i store avisannoncer for pompøse luksusejendomme i udlandet.

Om sig selv og sin familie fortæller Lene Espersen i annonceteksten: »Vi fandt aldrig vores egen ... Nu har vi fundet fem ferieboliger – sammen med 20 andre familier.«

Hun uddyber: »Vi søgte længe efter vores egen bolig i Italien og Frankrig – uden at finde den helt rigtige løsning til prisen.«

Men så dukkede et ferieboligfirma med navnet ’21-5’ op og:

»Med 21-5 har vi fået en langt højere standard fem forskellige steder i verden – med langt større feriefleksibilitet og intet besvær.«

Lene Espersens annonce henviser til 21-5’s hjemmeside. Her hedder det:

»Når du ejer en 21-5 ferieboligdel. ejer du 1/21 af de fem ferieboliger i udlandet. Du står ganske enkelt på skøderne på ejendommene, hvilket gør, at du også er sikret din del af boligernes værdistigning i årene fremover.«

De glade ejere er altså 21, der gennem firmaet går sammen om at købe de fem ejendomme, der ligger så celebert som Chamonix, Cote d’Azur, New York, Marbella og Marais-kvarteret i Paris.

17 ugers ferie

Hjemmesiden lover: »Hvert år har du mulighed for at booke op til 17 ugers ferie i dine fem boliger.«

Her begynder et egentligt drama at melde sig. Årsagen til, at Lene Espersen faldt som formand for Konservative Folkeparti, var hendes uovervindelige hang til at holde ferie. Hun ville således hellere tage med sin familie til Mallorca, end hun ville til noget så koldt og kedsommeligt som udenrigsministermøde i Arktisk Råd med Hillary Clinton.

Man tør slet ikke tænke på, hvordan det nu skal være muligt for Lene Espersen at passe sin genvundne magtposition som konservativ skikkelse på Folketingets talerstol. 17 ugers luksusferie på udenlandske residenser! Det er jo næsten fire måneders fravær fra hjemlandet. Plus de spontane rejser ind imellem.

Nok holder Folketinget ferie fra grundlovsdag til første tirsdag i oktober.

Men det er da kun med nød og næppe, Lene Espersen kan være tilbage til tiden. Især da også, hvis hun skal nå at tale med sine vælgere og rådføre sig med sin nyudpegede partiformand Søren Pape Poulsen, som hun jo udfylder plads for på talerstolen.

Lene Espersen risikerer at møde kraftig kritik herhjemme. Men det er hun selvsagt lykkeligt uvidende om, så længe hun opholder sig komfortabelt under solrige, sydlige himmelstrøg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her