Læsetid: 4 min.

Dyrt og nødvendigt hold kæft-bolsje for Helle Thorning-Schmidt

Selv om det var tre forskellige partier, der i weekenden holdt landsmøder, var der kun ét emne: dagpenge. Statsministeren lovede, at der kommer et nyt dagpengesystem efter valget. Løftet vakte glæde hos Socialdemokraterne, men åbner for flere farer for Thorning-Schmidt
22. september 2014

Ved valget i 1960 lykkedes det Viggo Kampmann at skaffe Socialdemokratiet en fremgang på seks mandater. Og selv om det ikke lykkedes regeringens tredje parti – Retsforbundet – at komme over spærregrænsen, havde Kampmann overbevist vælgerne om, at SR-regeringen skulle genvælges. Kampmanns valgoplæg hed »Gør gode tider bedre«, og nu kunne arbejdet med at udvikle velfærdssamfundet under vækstperioden i 1960’erne fortsætte. Kongressen året efter var derfor imødeset med spænding. Her skulle partiets nye partiprogram – »Vejen frem« – vedtages. Alt gik godt. Faktisk gik det virkelig godt, mente Kampmann, og da han skulle takke de delegerede for fremmødet og gode politiske debatter, sagde han:

»Det er dejligt at være socialdemokrat.«

Sådan var der sikkert også mange socialdemokrater, der tænkte i denne weekend. Ikke kun fordi de i Aalborg var samlet til partiets årlige kongres, men fordi statsminister Helle Thorning-Schmidt i talen til kongressen gjorde partiets holdning til det altoverskyggende emne i dansk politik – dagpengereformen – helt klar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu