Læsetid: 3 min.

Ny bog vil gøre op med ’jagthundementalitet’ og lukkethedskultur

Siden 2001 er mistilliden mellem journalister og soldater vokset, mener forfatterne til den nye debatbog ’Frontlinjer’. Forsvarets pressechef kan ikke genkende kritikken
15. september 2014

Jægerbogssagen, Wikileaks-afsløringerne og danske soldaters udlevering af fanger til tortur i Irak er blot nogle af de skandaler, der har bragt forholdet mellem danske medier og Forsvaret på kogepunktet siden 2001.

Som reaktion på de mange skandaler har Forsvarskommandoen i stigende grad søgt at styre kommunikationen fra krigszonerne i Afghanistan, Irak og Libyen. Det har i perioder skabt et ’ensidigt, patriotisk og stærkt fragmenteret’ billede af krigsindsatsen og hæmmet den offentlige debat om Danmarks rolle i de tre krige, lyder kritikken i den nye debatbog Frontlinjer, der udkommer i dag.

Medierne er blevet mere kritiske

I bogen forsøger journalist Charlotte Aagaard, Forsvarsgeneral H.-C. Mathiesen og forsker Jens Ringmose at fremstille konkrete forslag, der skal dæmme op for den mistillid, der er vokset frem mellem Forsvarskommandoen og danske medier de sidste 13 år:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"jeg kan ikke genkende" er blevet et løsen for enhver udskejelse siden formand Uløkke gjorte sig til latter på partiets kongres.
Jeg kan ikke genkende militæret fra 1864 og 1940 samt mine 18 måneder på Almegård.

Enhver organisation, der igen og igen oplever de ærede medlemmer af pressen lyver, fordrejer og forvansker udvikler en naturlig skepsis overfor samme.