Interview
Læsetid: 6 min.

70 problemer i Holte

Danmarks næstrigeste kommune Rudersdal kan næsten ikke håndtere at modtage 70 flygtninge. Borgmesteren mener, at det koster, og han bliver nu imødekommet af statsminister Helle Thorning-Schmidt, der vil stramme asylreglerne for at hjælpe kommunerne. Det er mange borgere i Rudersdal glade for – flygtninge bekymrer dem nemlig
’Vi er så godt i gang med at have mennesker fra den anden verden boende, hvorfor skulle vi ikke kunne have 70 mere? Hvis det var 7.000, kunne jeg forstå, at vi begyndte at snakke om det; men 70,’ mener Tille Jessen fra Holte.

Tor Birk Trads

Indland
8. oktober 2014

»Jeg ved godt, det er forkert at sige, og det er ikke noget, jeg siger højt til mine børn. Jeg ved godt, at vi har råd til det og alt det dér, men inderst inde er jeg bare bange for, at mine børn bliver voldtaget, eller at de (flygtningene, red.) kommer og røver vores hjem. Så får de også en masse børn her, og så har vi balladen. Det er en økonomisk byrde, og så kommer al den kriminalitet, som de laver, som man hører om alle steder. Jeg er bare ærlig. Don’t hate.«

Sådan siger en kvinde, Information møder i indkøbscentret Holte Midtpunkt i Rudersdal. Hun ønsker ikke at opgive sit navn.

»Jeg kan godt sidde to og to med veninder og tale om de her ting, men ellers tør man ikke sige det. Så bliver man hatet på,« siger hun.

Efter nabokommunen Gentofte er Rudersdal Danmarks rigeste kommune med en gennemsnitlig indkomst på 483.142 kroner pr. person om året før skat; for hele landet er tallet 292.172 kroner. Kommunen skal modtage 70 flygtninge, der har fået asyl, hvoraf cirka halvdelen er syrere på flugt fra borgerkrigen i Syrien, der siden 2011 har kostet 200.000 mennesker livet.

Men det bliver ikke let for Rudersdal at finde plads til flygtningene, mener borgmester Jens Ive (V).

»Nu er vi der, hvor vi ikke kan blive ved,« sagde han i sidste uge til Berlingske og gjorde sig overvejelser over, at kommunen kunne blive nødt til at leje villaer til 35.000 kroner om måneden for at imødekomme behovet.

»Vi ender der, hvor vi tager et total nedslidt hotelværelse og overbetaler for at få lov til at lægge fire mennesker ind på et enkeltværelse. Er det det vi vil byde flygtninge som modtagelse i Danmark?,« siger Jens Ive til Information og opfordrer Københavns Kommune til at hjælpe med at finde midlertidige boliger til flygtningene.

I går blev borgmesterens bekymring så imødekommet af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der bebudede, at regeringen vil stramme asylreglerne for at »tage noget af presset fra vores kommuner og asylcentre,« som hun formulerede det i sin åbningstale til Folketinget

Der er ikke plads

En muzak-udgave af »Smooth Operator« flyder ud af loftshøjttalerne mellem de lyserøde balloner i Holte Midtpunkt. Irmaslagteren har tilbud på en »flot dansk kalveculotte« til 60 kroner halvkiloet, og de første Fejø-æbler er landet i grøntafdelingens trækasser. Her deler mange borgmesterens bekymring over at skulle modtage de 70 flygtninge.

»Kig dig omkring. Der er ikke plads til flygtninge. Selvfølgelig skal vi tage nogle flygtninge – selvfølgelig – men jeg tror også, man skal passe på i Danmark med at tage flere, end vi kan huse,« siger 38-årige Rasmus Borre, der er selvstændig og på vej tilbage til kontoret med frokostsmørrebrød fra Kvickly.

– Men det handler om 70 mennesker. Synes du, det er for mange?

»Jeg har svært ved at se det ske i praksis. Jeg ville bedre kunne se det andre steder,« siger han.

Mellem Holte Helsekost og Rudersdal Juveler møder vi 43-årige Selahattin Ceran. Han kom selv til Danmark fra Tyrkiet for 17 år siden og har i 13 år arbejdet på Café Emil i Holte Midtpunkt.

»Der er ikke plads,« siger han, da vi spørger til de 70 flygtninge.

– Men der var plads til dig engang?

»Det var dengang. Det er anderledes nu. Vi har massere af udgifter og de (flygtningene, red.) kan ikke finde arbejde. Det er svært,« siger han

I en Megafon-måling i forrige uge, svarede 55 pct. af danskerne, at de gerne ville have de eksisterende asylregler strammet; et ønske, regeringen altså nu vil imødekomme.

Når flygtninge har fået asyl, fordeler Udlændingestyrelsen de nyankomne til landets kommuner efter en model, der bl.a. tager højde for indbyggertal og antal af udlændinge. Derfor skal en kommune som Ishøj, hvor 30 pct. af indbyggerne er fra et ikkevestligt land, ikke tage mod nye flygtninge, mens en kommune som Rudersdal – hvor kun 5,8 pct. af de 55.000 indbyggere kommer fra ikke-vestlige lande – altså skal modtage 70 flygtninge. Til og med august i år har 3.426 personer fået asyl i Danmark, og 4.008 er blevet familiesammenført.

Klokken 14 hos frisør Kisum er Caroline på 52 år ved at få stylet sit lysstribede hår. Hun er hjemmegående og har god tid til at læse de fire aviser, hun abonnerer på, fortæller hun.

»Det er en meget konservativ kommune det her, så det er svært at blive integreret. Vi skal passe på med at tage imod asylansøgere, som vi ikke kan følge op på med bolig og job. Man kan jo ikke bare daske rundt, vel. Det tror jeg ikke er så populært her i kommunen. Medmindre man selv har valgt det og har økonomisk mulighed for det,« siger hun.

– Det er der nok ikke så mange af dem, der er flygtet fra borgerkrig, der har …

»Nej præcis. Det er også svært.«

Så må han skaffe plads

Bag Holte Midtpunkt strækker et liebhaverkvarter sig langs Furesø. Her er glaserede tegl, postkasser i mat kobber og forgyldte flagstangsknopper. En sort Audi og en Mini Cooper hygger sig i en garage i ly for efterårsblæsten, som langsomt ændrer farven på kvarterets bøgehække fra grøn til gyldenbrun. På plænerne er hibiscus og rhododendron allerede afblomstret. En enkelt villa er til salg: 153 m² med syv værelser til 4,7 mio.

Vi er i en såkaldt rigmandsghetto: en type boligområde, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en række analyser har peget på har været i vækst siden 1980’erne.

Netop på grund af den store velstand i Rudersdal mener gymnasielærer Christina Kramer, at kommunen burde tage imod flere flygtninge. Hun er netop flyttet til Holte fra Nørrebro og kalder Rudersdal »et urealistisk smørhul«.

»Det er godt for mine børn at bo her, men jeg tænker nogle gange, at det ikke er sådan, verden ser ud,« siger hun.

»Vi er ret selvoptagede heroppe,« siger Tille Jessen på 78 år, der har boet i Holte i 60 år. »70 mennesker. Betyder det noget økonomisk? Der kan godt bo et par stykker hos mig, selv om jeg ikke har så meget plads,« siger hun.

I tøjbutikken Henius & Møll- gaard er en kvinde ved at prøve et par sorte cowboystøvler i læder. Hun vil ikke have sit navn i avisen, når det handler om flygtninge. »Jeg skal ikke have noget klinket,« som hun siger.

»På et tidspunkt handlede jeg nede i Netto og – nu bryder jeg mig ikke om Nettos varer – men de var næsten indvandrere alle sammen der. Jeg havde et par Yves Saint Laurent-solbriller med, som kostede over 2.000 kroner. Da jeg kom ud, var de væk. Og jeg ved godt, hvem det var. Det var sådan en dame med tørklæde og det hele på. 2.000 kroner, værsgo!« fortæller hun.

Alligevel vil hun gerne have flere flygtninge til kommunen.

»Der vil altid være brodne kar. Lige meget hvor du er i verden. Jeg vil kalde det småborgerligt, når man ikke gør det. Det er også derfor jeg gerne vil flytte. Jeg er ved at skrive en musical, og jeg er træt at det her. Folk er så snobbede,« siger hun.

72-årige Bente Rantsen, der er pensioneret jurist, er enig.

»Der er jo ingen, der står og siger: ’her er plads til flygtninge’. Man finder altid et argument, der passer ind: Man har ikke råd, man har så mange i forvejen, man har ikke plads. Det burde ikke være noget problem,« siger hun, der er ulasteligt klædt i bidselsko, silketørklæde og termojakke.

– Det er netop en af de ting, Jens Ive peger på. At det er svært at finde plads …

»Så må han skaffe plads,« siger Bente Rantsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

En kommune med cirka 55.000 indbyggere har ikke plads til 70 flere? Det handler vist hverken om plads eller økonomi.

Malan Helge, morten Hansen, Lykke Johansen, Mette Hansen, Alan Strandbygaard, Per Jongberg, Flemming Madsen, lars abildgaard, Poul Genefke-Thye, Janus Agerbo, René Bjerregaard, Bjarne Andersen, Torben Nielsen, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Bente Simonsen, Rune Petersen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

Artiklen nævner ikke hvor de fysiske rammer findes i kommunen eller for den sags skyld på landsplan hvis der skal indkvarteres i titusinder i år og de kommende år. En kommune som Rudersdal er ikke ligefrem plastret til med almene boliger

Carsten Mortensen

Poul & Fritz fra "Rytteriet", nægter at fjerne sig fra mit indre syn.....ja, hvem gider være i den 3'de verden når man kan være i den 1..

morten Hansen, Lykke Johansen, Flemming Madsen, lars abildgaard, Mark Ellegaard, René Bjerregaard, Bjarne Andersen, Ellinor Berg, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Torben Selch, Rune Petersen, Niels Mosbak, Lise Lotte Rahbek, Christel Gruner-Olesen, Tue Romanow og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

Før sammenlægningen med Birkerød hed kommunen Søllerød og kæmpede med Gentofte om, at have den højeste indkomst pr. indbygger i Danmark. Området er på så mange måder anderledes end alle andre steder i Danmark fordi der er en så stor koncentration af virkeligt velstående indbyggere. Det ser man på boligerne, bilerne og folks baggrund som udgør stor del af magtens elite i Danmark, men man kan om sommeren nyde en god fadøl eller is i den hyggelige Holte Havn hvor der er bådfart til nærliggende Furesø Bad.

Steffen Gliese

Det slående er den fuldkomne naivitet, fordomsfuldhed og uvidenhed blandt det, der er den økonomiske overklasse - men tydeligvis ikke den intellektuelle. Sådan er forskellen på CBS og rigtige akademiske uddannelser. Man lærer ikke noget om verden det første sted.

morten Hansen, Jørgen Steen Andersen, Simone Bærentzen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, lars abildgaard, Dorthe Jørgensen, Gry W. Nielsen, Torben Nielsen, Ellinor Berg og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Tille Jessen på 78 år - Du er en hverdagshelt - Stort tak for det!

Kristian Kolby, morten Hansen, Steffen Gliese, Vivi Rindom, Anne Eriksen, lars abildgaard, Dorthe Jørgensen, Gry W. Nielsen, Niels Duus Nielsen, Bjarne Andersen, Morten Kjeldgaard, Torben Lund, Britta Hansen, Rasmus Kongshøj, Per Larsen, Lise Lotte Rahbek, Tue Romanow, mette alkjær og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Sådan er det jo. Når man har boet rigtig mange steder i Danmark, er der en ting der er tydelig. Uanset hvilken by man befinder sig i, så er der forbløffende få mennesker af udenlandsk herkomst, der bor i akademikerhills. Måske derfor disse indbyggere har så svært ved at få et realistisk billede af flygtninge/indvandrere. Der er ingen grænser for godheden og offerviljen, så længe de, flygtningene altså, bare bliver placeret et helt andet sted, for her - hos os, er der absolut ikke plads (og husene vil falde i værdi, og alle vil være utrygge, og og og og).

Christel Larsen, Per Torbensen og Jens Larsen anbefalede denne kommentar

Ja Tille, du har sgu hjertet på rette sted.
Måske er der andre ældre med store huse der oven i købet ville have glæde af at leje ud til en flygtning og få selskab og måske hjælp til nogle praktiske ting.

randi christiansen, Gert Selmer Jensen, Dorthe Jørgensen, René Bjerregaard, Bjarne Andersen, Torben Lund og Britta Hansen anbefalede denne kommentar

Ja. Meget bekymrende.
Mennesker i nød vækker altid ubelejligt ubehag.
Og jo rigere man er, jo større ubehag naturligvis.
Så er der jo mere som skal passes på.
Men nu er Danmark så i gang med at skabe flere flygtninge i Iraq.
Men nu ved de i det mindste, at de ikke skal indfinde sig i Rudersdal.

lars abildgaard, Dorthe Jørgensen, Michal Bagger, René Bjerregaard, Torben Nielsen, Rasmus Kongshøj, Rune Petersen, Bente Simonsen, Niels Mosbak og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Helt ærlig jeg kommer ikke i Rudersdal Kommune så ofte at det gør noget, men journalisten der i den grad får luftet sine fordomme ser og hører det han vil. Det er naturligvis en skandale at kommunen ikke vil tage sin del af flygtningene, men det er for let bare at udstille nogle borgere i samme kommune. På Nørrebro sender de "hvide" med de rette meninger for 75 % vedkommende deres børn i private skoler . Når der er en enkelt rimelig veluddannet der sender sit barn i folkeskolen bliver hun interviewet og opfattet som en helt. Det ville være lige så let at finde folk på Nørrebro der ønske flygtninge og indvandrere hen hvor peberet gror.

Henrik Bjerre, Preben Haagensen, Per Torbensen, Hjalte Jensen, Jens Larsen og Joen Elmbak anbefalede denne kommentar

Danmark A.D. 2014 i en nøddeskal.

jens peter hansen

"men det er for let bare at udstille nogle borgere i samme kommune...."

Jeg synes, at de citerede klarer at udstille sig selv ganske fint...

Hanne Ribens, Henrik Christensen, curt jensen, Eva eldrup, Bjarne Bisgaard Jensen, lars abildgaard, Dorthe Jørgensen, Gry W. Nielsen, Niels Duus Nielsen, Poul Genefke-Thye, René Bjerregaard, Bjarne Andersen, Rasmus Kongshøj, Christel Gruner-Olesen, Jacob Egeskov, Rune Petersen og Ole Nielsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Ja nu udstilles de mennesker jo strengt taget af avisen og ih hvor er det dejligt at høre at der er nogle rigtige Haltebeboere, der lige har taget en slapper fra galfen og som ikke kan komme lammerne eller bryder sig om flygtninge. Så kan vi alle blive forargede.Hvordan er det nu de behandler dem i Grækenland ?

Bente Simonsen

Ikke plads! - Ja, det ville jo være forfærdeligt, om nogle flygtninge skulle komme til at bo 'næsten' lige så godt som Rudersdal-boerne og deres børn gå i samme skoler som 'deres' børn.

Eva eldrup, lars abildgaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Jannie Hansen.
"Tidligere flygtede flygtninge til de omkringliggende lande, men nu flygter de hele vejen til Skandinavien."

Nogle få tusinde ja.
Der er millioner af flygtninge i de lande som ligger omkring de lande, hvor vi fører vores krige.
Jordan, Libanon, Tyrkiet, Iran.

Eva eldrup, lars abildgaard, Dorthe Jørgensen, Gry W. Nielsen, Poul Genefke-Thye, Janus Agerbo, Christel Gruner-Olesen, Ellinor Berg og Britta Hansen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

"Fru Hansen"

Du skriver: " Er det ikke lidt naivt at tro, at vi globalt set kan gøre en forskel? Den dråbe i havet som vi kan tage imod, hvad hjælper det globalt set?"

Jeg tillader mig naivt at tro, at hjlpen betyder alverden for det menneske,
som er flygtet fra sin kultur, sit sprog, sit nabolag og sine vante omgivelser og har brug for et tryggere sted at leve.

Jakob Silberbrandt, Christian Nymark, Jan Bisp Zarghami, Vivi Rindom, randi christiansen, Henrik Christensen, Simone Bærentzen, Eva eldrup, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, lars abildgaard, Dorthe Jørgensen, Bente Simonsen, Rasmus Kongshøj, Tue Romanow, Christel Gruner-Olesen, Ole Nielsen, Laust Holst, Ellinor Berg, Britta Hansen og Jacob Egeskov anbefalede denne kommentar

Og der er også millioner af interne flygtninge i de lande, hvor vi fører vores krige.
F.eks. i Iraq.
Det er sådan set en af grundene til at Sunni muslimerne i Iraq bakker op om IS.
Hvilken verden befinder personer som Jannie Hansen sig i?
Har hun ikke forstået en brik i, hvad vesten har haft gang i, i de sidste femten år i Mellem Østen.

Tsk tsk tsk..... Åh, ja for sørensen da nogle noviser... Tak for artiklen, det klukker stadig lidt og smilet er nu behageligt bredt på undertegnede..!

Hvis der er et problem med at finde egnede boliger i Holte og andre kommuner, så er løsningen vel FOR STATENS REGNING at bygge nogle fornuftige ejendomme med lejligheder af god kvalitet i Holte og andre kommuner omkring København, Ålborg, Århus , Odense o s v og så lade flygtningefamilier rykke ind.

Der vil givet i en del år fremover være behov for sådanne boliger til flygtninge..

Når flygtningene rejser hjem på et eller andet tidspunkt, så kan boligerne vel benyttes til socialt udsatte danskere ??

Det store problem er egentlig ikke boligerne til flygtningene, men hvor mange flygtninge Danmark vil modtage - det antal flygtninge , som man vælger at modtage , skal behandles ordentligt.

Demografisk anomali

Man skal nok opholde sig bestemte steder i fædrelandet, hvor der hersker et frit udsyn til følgerne af de postmoderne globaliserede socio-økonomiske forholds hærgen, som med større og større kraft udefra bliver påtvunget de fleste og oftest de mest udsatte samfundsborgere i deres løbende forringede eksistensbetingelser – nemlig ude i de flotte danske landskaber, som foragteligt, af den latterlige og højrøvede storbyklasse af obskur, ofte jysk, herkomst nedladende og begrebsfattigt, bare kaldes for udkanten

Disse i forvejen følsomme, homogene og udsatte småsamfund, på vej til at blive tømt for liv, påtvinges så en større invasion af menneskeoverskuddet fra f.eks. Mellemøsten og Afrika, hvor normen er flerkoneri og religiøs fanatisme, som ubønhørligt må medføre et kunstigt overskud af i hvert fald drengebørn, der, som en naturlig ting, fører til lokal ufred og interne religionskrige, men, da de dog ikke kan overkomme at slå hinanden og alle ihjel, finder mandeoverskuddet vej, mere eller mindre legalt, til f.eks. de danske småsamfund, som i forvejen er pressede, og placeres i overproportionale flygtningelejre uden at nogen som helst bare tænker en smule over konsekvenserne, både demografisk og især landspolitisk …

En jysk socialdemokratisk borgmester hæftede sig kun ved mulighederne for nye arbejdspladser og glædede sig over en styrkelse af det lokale butiksliv, men at mange af flygtningene efterhånden vil kunne bosætte sig i nogle i forvejen belastede boligområder, og ophøje endnu flere bebyggelser med det eftertragtede prædikat ghetto blev i starten fortiet ud fra devisen, alt for boligforeningerne, især af socialdemokratisk observans – udebleven integration og manglende arbejdspladser er åbenbart ikke noget de fortsat ser noget problem i – nu på 30. år – med hidtil problematiske ghettobebyggelser stadig eksisterende omkring de større byer - og så viser det sig oven i købet, at der nok kommer hen ved dobbelt så mange end borgmesteren oplyste til kommunalbestyrelsen - social bæredygtighed ser anderledes ud - men det er nok ikke kun derfor, fru statsminister i går råbte vagt i gevær …

At denne tilgang til problemerne for længst har spillet fallit – også set i lyset af et efterhånden faretruende og svulmende sammenrend af utilfredse herhjemme hos De Fæle, alias skiderikkerne (Rifbjerg) - burde enhver kunne få øje på - især på venstrefløjen - som ikke bør forfalde til den fejlanalyse, at alt dette ikke kommer til at påvirke deres tilslutning – de just afholdte delstatsvalg i Tyskland har desværre vist det modsatte – nemlig, det fremmedfjendske og populistiske ikke særligt stuerene opkomlingsparti AfD hentede de fleste af deres nye stemmer fra netop – Die Linke …

Send more F-16s

En anmeldelse i weekend udgaven af Dagbladet – Skrækkelige børn så langt øjet rækker - opridser indirekte hele problematikken omkring de aktuelle problemer med de fader- og rastløse bastarder - og følgevirkningerne under vores hjemlige, men desværre ikke helt uskyldsrene himmel …

I forlængelse af Sloterdijk’s flagrende spekulationer kunne nogen måske ligefrem få øje på en direkte sammenhæng mellem den demografiske situation i Mellemøsten og Afrika og det aktuelle pres på de hjemlige flygtningelejre akkompagneret af krige, revolutioner, urbane smeltedigler og nye produktionssystemer – en højst aktuel flugt fra primært ét område med én altdominerende monoteistisk religion, statiske og arkaiske stammesamfund med udsigtsløse fremtidsudsigter for ungdommen og - det kroniske overskud af aktiviteter, begivenheder og mobiliserede rod- og rastløse folkemasser - en skævvredet reproduktion til fordel for drengebørn, godt hjulpet på vej af flerkoneri og religiøs fanatisme – en præmoderne uorden, som ikke tager form af overlevelsesduelige civilisationsformer – samfundet bliver uligevægtigt, skrøbeligt og tendentielt selvødelæggende – overskuddet af ikkeintenderede konsekvenser er urovækkende - et akut problem til løsning langt hinsides internationale konventioner …

Som den just afdøde tysk/franske journalist og mangeårig kender af de yderst spegede mellemøstlige samfundsforhold Peter Scholl-Latour engang slog fast - Was die Welt unweigerlich verändert, ist die Demografie. - med særlig reference til de bizarre og evigt tilbagevendende tumultariske forhold i Mellemøsten, uden tvivl også til inspiration for nærværende Peter - Unge søgende mænd finder mening i ’filiationer’ af frænder og bliver hellige krigere og terrorister – eller ludomaner, universitetsstuderende og sportsfanatikere(!) - måske kunne man tilføje sloterdijkianere, som dog ikke i denne sammenhæng ønsker at tage ham som gidsel …

Deres vigtigste våben på længere sigt for produktionen af Die schrecklichen Kinder der Neuzeit er altså demografien og her har Vesten allerede tabt, spørg bare israelerne, der også febrilsk prøver at rette op på skævheden ved hjælp af ’humane’ bomber – men skrækkelige børn laver uro – de er kompetente ballademagere, attråede, frygtede og ofte hensynsløse handlingsmennesker

Den kære Sloterdijk ’tør’ imidlertid ikke sætte en navneetikette på sin væmmelse over, hvor han særligt ser sluppet så megen bastardenergi fri i verden - alle de fremtidsvendte bastarder, anerkendelseshungrende sønner og eventyrlystne projektmagere, der befolker kloden - hele ’kloden’ nøjes han med at ’relativere’ problemet til, sikkert af hensyn til husfreden i Tyskland og angsten for, at Die Sharia Polizei skal komme efter ham om natten og skære die Rûbe af med deres spejderknive eller krumsabler – i sandhed Überschuß an Wirklichkeit - men så er der jo heldigvis også alle ’banditter i habitter’ og Die dummen Dänen man kan falde over …

Som om situationen ikke var håbløs nok, falder nogen så over lige netop Rudersdal Kommune, som om de reelle flygtningeproblemer er af nordsjællandsk karakter – det er det naturligvis ikke, og manøvren er kun med til at fjerne fokus fra de grundlæggende demografiske og religiøse årsager i Mellemøsten – den danske masochisme trives stadig i bedste velgående – den ’stakkels’ kommune ved Furesøen med pudseløjerlige indbyggere har jo ingen mulighed for at tjene kassen på flygtningene eller har behovet, men den bliver alligevel søgt inddraget i et håbløst og hovedløst (sic!) projekt … undskyld de mange ord og eventuelle gentagelser ...

René Arestrup

Tilles forslag er fremragende. Installér flygtningene hos de ældre Rudersdal-borgere, som for en stor dels vedkommende bor i store huse, men som i lighed med mange andre, ældre medborgere i dette land er underkastet en ligegyldighed, der gør dem til en marginaliseret, ensom og bekymret befolkningsgruppe. Lav en social kontrakt . Udnyt det faktum, at mennesker fra Mellemøsten har et helt andet, respektfuldt forhold til den ældre generation. Det vil være berigende for de ældre, godt for den mellemmenneskelige forståelse og for integration og kulturforståelse. Samtidig er jeg sikker på at, at de ældre vil slippe for robotstøvsugere, forjagede hjemmehjælpere, vammel. vakuumpakket mad og uendelige timer i trist ensomhed. Det er en ren win-win :-)

jens rasmussen, randi christiansen, Gert Selmer Jensen, Eva eldrup, Dorthe Jørgensen, Helge Rasmussen, Lise Lotte Rahbek og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

De fleste kommuner arbejder indædt sammen med Visit dit og dat - for at kunne flere turister velkommen - for her har vi plads til mange mange flere mennesker. Når det gælder flygtning - Ups så kniber det med pladsen. Mon ikke det er helt andre ting det kniber med?

Henrik Christensen, Arne Stensgaard Berg og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Jannie Hansen, selvretfærdighed og bedreværd er vel rendyrkede discipliner i alle samfundslag, næsten? Eller hvad? Uklædelige uanset hvem der 'smykker sig' med dem. Det er mest synligt i 'de højere luftlag'. Skyldes det mon at det er stærkere repræsenteret her, eller 'bare' at man tør stå ved det? En skriver at Rudersdal ikke 'er ligefrem plastret til med almene boliger'? Skulle man så ikke se at få 'plastret' nogle op?
Herregud da, som, især Gentofte, men også andre 'nordlige' kommuner har lukreret på kultur- og uddannelses institutioner i København, har de vel sparet deres egne borgere for mange gange, hvad det koster at skaffe 70 flygtninge om ikke glaseret tegl, så dog acceptabelt tag over hovedet?

Eva eldrup, Bjarne Bisgaard Jensen, Rasmus Kongshøj og Ole Nielsen anbefalede denne kommentar
Helge Andersen

Har du penge, så kan du få, lyder det i en gammel sang om en bager. Og det gælder både overklassen blandt danskerne, som klumper sig sammen i stedet som Rudersdal. Men så sandelig også blandt flygtningeoverklassen.

For de flygtninge vi får til landet er de, der har råd til at betale kriminelle mellemhandlere, bestikke politi og embedsfolk og købe flyrejser på tværs af kontinenter. Imens må deres skæbnesfæller sidde tilbage i mudrede flygtningelejre, hvor børn fryser ihjel om natten og eneste håb om en værdig fremtid er forbundet med, om man kan klemme sig ind i det forjættede Europa - og ellers skide højt og helligt på dem, man efterlader tilbage.

De penge, som bliver brugt på at installere 70 syrere i først Sandholt, siden nogle dyre ad-hoc boliger i Nordsjælland og i sidste ende en betonghetto på Vestegnen, når udlændingene alligevel søger sammen, kunne gøre en kæmpe forskel for ti gange så mange reelle flygtninge i lejrene i Tyrkiet eller Jordan.

Men danske vælgere og politikere tænker sjældent særlig rationelt.

Lykken er at Danmark endnu en gang er i krig fjernt fra Danmak. Konsekvensen er bl.a. at man skal deltage i at modtage de flygtninge (propertionalt) som en krig producerer. Politikerne er ellevilde om at stemme Danmark i krig, men de evner ikke at planlægge for konsekvenserne. Dette inkluderer krigsveteranerne, flygtninge og andre berørte. Har lige oplevet at Halsnæs kommune har lukket et stort flygtninge center ved stemmer fra V og DF. De skulle skamme sig.

Bjarne Bisgaard Jensen, Dorthe Jørgensen, Niels Duus Nielsen, Rasmus Kongshøj, Holger Madsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

"Hatet på" ? Jeg troede ellers, de var så kulturelle i Holte og værnede om kulturarven, der i blandt sproget.

Gert Selmer Jensen, lars abildgaard, Dorthe Jørgensen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Morten Kjeldgaard

Samsø kommune tager 200 syriske flygtninge og glæder sig over det!

Steffen Gliese, lars abildgaard, Dorthe Jørgensen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

jens peter hansen

"Hvordan er det nu de behandler dem i Grækenland ?"

Flygtninge i Grækenland bliver behandlet rigtigt elendigt i flygtningelejrene. Landet er som bekendt på kanten af en bankerot og landets egne indbyggere lever for 1/3 vedkommende under EU's fattigdomsgrænse.
Hvorfor behandles flygtninge i Grækenland så elendigt - courtesy of EU, der investerer masser af militære midler i Frontex og lignende organisationer, men de RIGE VIL IKKE DELE.

Og med de rige menes naturligvis Danmark og andre velsituerede lande, der nok har råd til at sende militær for millioner til fjerne lande for at bombe - hvilket naturligvis blot skaber endnu flere flygtninge, men som på det internationale plan, opfører sig som indbyggere i Ruderdal Kommune.

randi christiansen, Eva eldrup, lars abildgaard, Dorthe Jørgensen, Torben Selch, Ditte Jensen, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Ole Nielsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Artiklen demonstrerer, at vi har et alvorligt ghettoproblem i rigmandsområderne. Vi er nødt til at skabe en mere mangfoldig befolkningssammensætning i de berørte kommuner.

En god måde at gøre dette på, ville være at opføre et passende antal almene boliger i de mest udsatte områder. For at holde huslejen på et niveau hvor almindelige mennesker kan betale, er det nødvendigt at yde tilskud til anskaffelsen af grundene. Dette kunne for eksempel gøres ved at hæve grundskylden i de berørte kommuner.

Med en tilstrækkelig mængde af almene boliger, vil der både blive plads til flygtninge og til danskere med små og almindelige indkomster. Det vil være en stor berigelse for områderne, og vil afhjælpe de nuværende problemer med parallelsamfund.

Hvad angår selve fordelingen af flygtninge, så må den eneste fornuftige måde at gøre det på, være at fordele dem, så alle kommuner får lige mange i forhold til befolkningstallet. Hvis kommuner hævder, de ikke har plads, må de skaffe pladsen.

En lignende ordning med fordeling relativt til befolkningstal, bør selvfølgelig gælde i Schengen-området. Det er ikke rimeligt at relativt fattige lande som Grækenland og Italien skal tage hovedparten af flygtningene, mens relativt rige lande som Danmark og Tyskland viger uden om.

Steffen Gliese, Elisabeth Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er ikke alle i Rudersdal Kommune som er enige med Jens Ive:

http://rudersdal.lokalavisen.dk/s-og-r-vi-kan-godt-huse-flygtninge-i-rud...

Så mangler vi bare en artikel om 'ghettoproblemerne' i udkantsområderne ...

Lise Lotte Rahbek:

Hvis man følger din argumentation, må konsekvensen vel være at åbne landets grænser...? Der er rigtigt, alvorligt mange mennesker over hele jorden, der har brug for at komme til feks Danmark og få hjælp af økonomisk, psykologisk, social og helbredsmæssig art. Hvorfor sige nej til nogen overhovedet? Så går du ind for åbne grænser? Hvis dit svar er ja, så tager jeg hatten af for det. Er dit svar nej, så vil jeg gerne høre hvordan du synes vi skal udvælge dem, der får lov at komme ind i landet? Og hvor mange, du synes vi skal tage imod? Som det er nu, er det jo primært dem, der har haft penge nok til at betale sig hele vejen herop, der når landets grænser, mens de, der har det allermest elendigt og har færrest resourcer, sidder tilbage i elendigheden.

Og så glemte du mit spørgsmål om, hvorvidt vi er villige til at betale prisen for at hjælpe de relativt få. Jeg mener det spørgsmål er en vigtig del af debatten.

Kristoffer Larsen

Ja, men hvorfor bygger Københavns Kommune så ikke ungdomsboliger til de mange studerende - måske har det noget med manglen på byggegrunde, at gøre.

Lise Lotte Rahbek

Jannie Hansen
Jeg har ikke kapacitet til at stille op til en gendrivning af din fortolkning af konsekvenserne af mit indlæg og de mange spørgsmålstegn.
Med andre ord; Ae dine stråmænd selv.
Solen skinner og jeg vil ud. -->

Eva eldrup, lars abildgaard, Jens Thaarup Nyberg og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

Det er ikke et stort problem at finde egnede boliger i Rudersdal til op mod 100 flygtninge, mener De Radikale og Socialdemokraterne

Men hvad så med 200 år efter år?

Vi ved, hvem der betaler bomberne. Vi ved, hvem der smider bomberne i hovedet på folk, så de flygter. Men hvem tjener på dette ? Er det de arbejdsløse, de syge ? Eller måske de enlige mødre ?
Nej ! Det er en moralsk depraveret mindre kreds.

De der bliver fede af andres blod og driver folk på flugt (våbenfabrikanterne og aktionærerne i våbenindustrien) må på banen her. Tag ansvar ! Inviter flygtningene ind i jeres hjem ! Men det er jo utænkeligt, ikke ? Fordi - Livet er Profit (skatteyderne finansierer bomberne) og alle de der afskyelige detaljer og snak om ansvar og malkning af statskassen, det er fornærmende spild af deres tid. Rørende, særdeles rørende

Mette Hansen, lars abildgaard og Eva eldrup anbefalede denne kommentar

Det er den samme problem stillig over hele Danmark, i Århus ser man stort på den massive venteliste til kollegieværelser og installere nu enlige mænd i ungdomsboligerne. At studerne på venteliste så skal glemme alt om det sociale studie liv og leve med lange transporttider er ikke kommunens problem, men det bliver samfundets problem når de falder fra.
I andre kommuner indkvarteres flygning i dyre nybygget lejeboliger, som selv folk i arbejde finder for dyre.

Der var en der skrev, at Samsø var glade for 200 asyl ansøgere, men de har jo netop ikke fået asyl og er derfor en gratis omgang for kommunen.

Andre steder som igen bruges der dyre hotel løsninger.

Andre steder bruges nedlagte kasserne, som fx Sønderborg kaserne og flere nedlagte kasserne er på vej til at blive omdannet til flygninge centrer, fx stå Bülows Kaserne står til at blive den næste.

Jeg funder det dybt paradokssalt, at man i Danmark lukker millitær områder og lader personer der kommer med en ideologi, som alle steder har ført til krig, flytte ind.

Steffen Gliese

Hvis man vil have forklaringen på, at danskere, der kan, sender deres børn i frie grundskoler, skal man bare se den udsendelse, DR viste forleden aften. Mage til fejlplacerede lærere og skoleledere skal man lede længe efter.

Caroline på 52 år:

"Det er en meget konservativ kommune det her, så det er svært at blive integreret. Vi skal passe på med at tage imod asylansøgere, som vi ikke kan følge op på med bolig og job. Man kan jo ikke bare daske rundt, vel. Det tror jeg ikke er så populært her i kommunen. Medmindre man selv har valgt det og har økonomisk mulighed for det"

Dvs. at i Rudersdals kommune må man kun "daske rundt" og ikke yde noget til fællesskabet, hvis man selv har valgt det. Så hvis man ikke selv har valgt "at daske rundt" så er det ikke acceptabelt.
Giver ingen mening..

Steffen Gliese, Elisabeth Andersen, lars abildgaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Caroline på 52 år, som er hjemmegående..

Jens Thaarup Nyberg

@Janni Hansen
" ... Som det er nu, er det jo primært dem, der har haft penge nok til at betale sig hele vejen herop, der når landets grænser, mens de, der har det allermest elendigt og har færrest resourcer, sidder tilbage i elendigheden. ... "
Vi skal vel hjælpe flygtningene der hvor de er ?

jens peter hansen

Grækenland har et forvokset militær, korrupte politikere, fascistiske partier og rare danskere der sidder i skattely og ved gud forsvarer dem. Hvad jeg stilfærdigt gjorde opmærksom på var, at det er for let at udstille nogle tilfældige borgere i et bestemt område. Alene billedet oser jo af fordomme og udstilling. Selvfølgelig skal velhaverkommunerne have deres del af flygtningene, men så længe det er endnu smartere at sidde i varmen, hvor værdien af ens danske penge mangedobles, så synes jeg så sandelig også at der er nogle der udstiller sig selv, selv om har de rigtige meninger.

Helge Andersen

@Jens Thaarup Nyberg

Vi skal hjælpe flest muligt for de penge, der er til rådighed. Når så vi bruger massevis af penge på den promille, der køber sig adgang til Europa, så mangler der penge til at hjælpe de sidste 999, som så må leve en kummerlig tilværelse.

Ja Ditte Jensen
Når vi vellystent kan dræbe kvinder og børn fra vores fly i flere kilometers højde.
Så kan vi nok også tage os af de få overlevende som finder vej til vores land.

Helge Andersen

@Ole Nielsen

Men et hvert tilvalg af flygtninge her i Danmark, er et fravalg af flygtninge i de lokale lejre.

Ole N - (og Ditte J) :
'Når vi vellystent kan dræbe kvinder og børn fra vores fly i flere kilometers højde.
Så kan vi nok også tage os af de få overlevende som finder vej til vores land'.

Det kan I ?
Så siger vi det og det er sikkert sejt i jeres lokalmiljø begge dele, men 'vi' er nogen der ikke kan nogen af delene, og slet ikke vellystigt..

Eks.: overlevende tælles, trods den udbredte og populære bodycount-porno, stadig derude i snesevis af millioner. 'Vi' der bor i et land med 5 millioner indbyggere + allerede de evolutionært bæredygtigt forsvarlige 5-10% kulturfremmede ligegyldigt hvordan man definerer det begreb, har vanskeligt ved at erkende dette 8-10cifrede antal personer som 'få'.

Nej Helge Andersen.
Der er millioner af lidende mennesker i de områder, hvor vi fører krig.
Et par tusinde fra heller til gør ingen forskel.
Spørg Jordan.
Spørg Libanon.
Spørg Tyrkiet.

Det eneste diskusitionen om hjælp i nærområder drejer sig om er at vi ikke vil tage ansvar for de dystre handlinger som vi foretager os sammen med USA.
Og vi vil slippe så billigt som muligt.
Sådan opfører et lille krejler og bondsk samfund sig.

Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva eldrup anbefalede denne kommentar
georg christensen

Jeg har en god ide til S,R regeringen og københavns kommune: Køb et par fallerede bygninger i holte, og indret dem til asyl boliger, gerne, så ejendomsværdien udenfor formindskes, og vi vil alle se, (den varme luft gå ud af ballonen når den når lidt koldere luftlag), og kommer med på realitetens grund igen.

4.7 mio. Det er nu ikke så dyrt. Hmm...

Sider