Baggrund
Læsetid: 5 min.

Annus horribilis i Venstre

I denne weekend er det et år siden, at Venstres annus horribilis begyndte. Efter sidste års landsmøde, hvor fokus var rettet mod Lars Løkke Rasmussens rejser på første klasse for klimaorganisationen GGGI, er sagerne væltet ind over partiet gennem de seneste 12 måneder. Spørgsmålet er, om partiet i dag har lagt sager bag sig
Venstres formand måtte ved sidste års landsmøde svare på spørgsmål om dyre GGGI-rejser, og tidligere i år kom han i modvind på grund af indkøb til garderoben. I juni var der så hovedbestyrelsesmøde i Odense, hvor Løkke og hans formandsskab var på dagsordenen. Fotos: Nikolai Linares/Linda Kastrup/ Nils Meilvang/Scanpix
Indland
4. oktober 2014

Jeg vil gerne bede dig kommentere en historie fra Ekstra Bladet i dag, hvor du angiveligt for klimaorganisationen Global Green Growth Institute har rejst for en million kroner og et gennemsnit på knap 24.000 kr. pr. rejsedag. Hvad er din kommentar til det?«

TV 2’s daværende politiske kommentator Henrik Qvortrup var ikke interesseret i at høre, om Lars Løkke Rasmussens politiske budskab i den tale, partiformanden netop havde afleveret ved partiets øverste myndighed: Landsmødet.

»Jamen, det har jeg ikke nogen kommentar til udover dem, jeg allerede har givet til Ekstra Bladet,« svarede Lars Løkke Rasmussen, men Henrik Qvortrup gav ikke op så nemt.

»Hvordan i alverden bærer man sig ad med at bruge 24.000 kroner pr. rejsedag – også når man er fremme på destinationen? Det tror jeg, der er mange, der gerne vil vide,« fortsatte han.

Faktisk fortsatte spørgsmålene med at hagle ned over Venstre og Lars Løkke Rasmussen, og sidste års landsmøde står i dag som begyndelsen på et sandt annus horribilis i partiets historie.

For et år siden kunne man på Ekstra Bladets forside læse med store, gule typer: »Luksusdyret Løkke slår til igen«, mens endnu større, hvide bogstaver afslørede den virkelige afsløring: »Brænder million af på rejser«. På det tidspunkt viste Berlingske Barometer, som viser et gennemsnit af meningsmålingerne, at Venstre stod til at få 29,6 procent af stemmerne. I dag – et år efter – viser det samme barometer, at partiet vil få 24,9 procent af stemmerne. Men tallet har været endnu længere nede. For Venstres og Løkkes problemer var i oktober 2013 kun lige begyndt.

Knap tre uger senere lagde Ingeniørforeningen IDA nemlig lokaler til danmarkshistoriens til dato længste pressemøde: I næsten fire timer svarede Løkke på pressens spørgsmål, og han fremlagde bilag for rejser og repræsentation fra sin tid som formand for klimaorganisationen, GGGI. En organisation, som årligt modtager omkring 30 mio. kr. fra den danske udviklingsbistand. Flere ugers mediefokus siden landsmødet kulminerede på Kalvebod Brygge i København.

»Jeg kan godt prøve at undskylde det med, at jeg ikke aktivt har efterspurgt at rejse på den måde, at det er asiatisk kutyme, at det er rart at være veludhvilet, når man efter 14 rejsetimer med otte timers tidsforskel ankommer til Korea og går direkte til møde. Men det er jo en sølle undskyldning,« fortalte Løkke, mens han også forsøgte at forklare, at det ikke var meningen, at klimaorganisationen skulle betale 27.000 kroner for hans datters rejse til Rio.

Afsløringerne rystede Venstres bagland, som frygtede, at vælgerne ville hævne sig på partiets lokale kandidater ved kommunalvalget i midten af november. Men tilsyneladende lykkedes det Venstres lokale kandidater at få vælgerne til at skelne mellem Venstre på Christiansborg og Venstre i kommunalbestyrelserne. Partiet fik en fremgang på 1,9 procentpoint og i alt 26,6 procent af stemmerne. Socialdemokraterne blev godt nok største kommunale parti, men de lokale spidskandidater fra Venstre var gode forhandlere på konstitueringsnatten, så partiet scorede 42 borgmesterposter – 11 flere end efter valget i 2009.

Tøj på partiets regning

Den 12. maj er den gal igen for Venstre og Lars Løkke Rasmussen. To uger før valget til Europa-Parlamentet er det igen Ekstra Bladet, der afslører, at Venstre har købt tøj for 152.000 kr. til partiformanden samt betalt for flybilletter til Mallorca til Løkkes familiemedlemmer.

»I det omfang tøjet er udtaget til mit private forbrug, er det en omkostning, som jeg selv har båret,« forklarede Lars Løkke Rasmussen, som dog hverken ville svare på, hvor meget af tøjet han selv havde beholdt eller betalt for.

»Jeg kan slet ikke tale politik eller europapolitik med folk på gaderne i øjeblikket. Det bliver en underbuksediskussion,« sagde V-kandidat til Europa-Parlamentet Jess Myrthu til Politiken.

Ved valget til Europa-Parlamentet var vælgernes dom hård. 16,7 procent af danskerne satte kryds ved Venstre, og partiet fik kun valgt to kandidater til parlamentet. I modsætning til kommunalvalget blev Venstre straffet for formandens uheldige fokus. Og Løkke reagerede prompte på valgnatten: Et planlagt møde i partiets hovedbestyrelse blev rykket frem.

Otte timer i Odense

Klokken var 12.03 tirsdag den 3. juni i år, da Mediedanmark gik i gult. Først med den gule breaking-farve var Fyens Stiftstidendes hjemmeside, fyens.dk

»Alt tyder på, at Venstre skal have ny formand. Fyens Stiftstidendes politiske redaktør, Elisabet Svane, erfarer fra kilder tæt på Lars Løkke Rasmussen, at V-formanden vil trække sig på eller efter hovedbestyrelsesmødet i Odense i aften,« skrev avisen, og Elisabet Svane fortalte historien:

»Det er beslutningen, som jeg hører det lige nu. Han vil dog først forklare sig over for hovedbestyrelsen, og andet ville også være mærkeligt,« sagde hun.

13 timer senere mødte Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen pressen i Odense. Løkke er fortsat formand for Venstre, og Jensen er næstformand.

»Vi havde en rigtig god diskussion – men nu har vi fundet sammen om en god løsning. Vi er enige om, at afstanden mellem det frivillige Venstre og det professionelle Venstre skal være mindre. Det er i høj grad det, der har været kritik af,« sagde Randi Balleby, kommuneformand for Venstre i Aalborg til P4 Nordjylland.

Men før det overhovedet var kommet så langt, var gået et tumultarisk forløb, der aldrig var set lignende i Venstre. I medierne myldrede det frem med lokale partiforeningsformænd fra Venstre, som var stærkt kritiske over for Lars Løkke Rasmussen. Og på selve dagen for hovedbestyrelsesmødet i Odense valgte flere medlemmer af folketingsgruppen at trække deres støtte til Løkke. Mads Rørvig, Karsten Lauritzen, Kim Andersen og Michael Aastrup Jensen var blandt dem, der offentligt erklærede, at de ikke længere kunne se Lars Løkke Rasmussen fortsætte som formand for Venstre. Men det kunne Løkke. Der kom nemlig aldrig en kandidat, der turde/ville/kunne stille op mod ham. Kristian Jensen annoncerede aldrig officielt sit kandidatur, selv om han nogle dage senere i Politiken proklamerede, at han »kunne have slået Løkke«, hvis det var kommet til en afstemning i hovedbestyrelsen.

Nu skal Lars Løkke Rasmussen igen møde baglandet. Denne gang med langt flere menige Venstre-medlemmer blandt deltagerne og på Kristian Jensens hjemmebane: Herning. Spørgsmålet er, om fire måneder har været tid nok til at bilægge alle stridighederne, eller om det vitterligt har hjulpet, at Løkke og Jensen – om ikke andet så udadtil – i dag fremstår som det formandsskab, de lovede V-medlemmerne ud på de sene timer i Odense. Kun tiden kan vise det. Og tiden er med Løkke. For snart tyder alt på, at han får de nøgler til Statsministeriet, som han sagde, han lånte til Helle Thorning-Schmidt, og der er intet som magt, der kan få folk til tie stille og holde kritik tilbage.

Men som Løkke selv siger: »Jeg kan huske alt, hvad der er blevet sagt, men jeg kan ikke huske, hvem der har sagt det.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Foruroligende at Danmark er nød til at nøjes med folk som Lars Løkke Rasmussen på toppen af dansk politik...

Tino Rozzo, Bjarne Bisgaard Jensen, morten Hansen, Per Jongberg, Steen Flemming Jørgensen, Kim Houmøller, Frederik Nielsen Skals, John Victor Lorck, Tommy Knudsen, Einar Carstensen, Michael Reves, Bo Carlsen, Morten Lind, Jes Jessen, lars abildgaard, Merete Jung-Jensen, Anne Eriksen, Kirsten Kathrin, Torben Nielsen, Arne Lund, Lene Christensen, Rasmus Kongshøj, peter fonnesbech, Henrik Christensen, Jens Jørn Pedersen, Sven Elming og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar
Flemming Nielsen

Det er op til vælgerne, 40% er politisk analfabeter desværre, stemmer de efter en mavefornemmelse eller familietradition i stedet for politik, politik er løsninger.

Frederik Nielsen Skals, Kim Rohde, Kirsten Kathrin, Kjeld Hansen, Peter Taitto og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Det er utrolig træls, at vi skal trækkes med Luksus Løkke løgneren fra et eller andet ligegyldigt sted på Sjælland. Han har løget lige siden han begyndte i politik - det begyndte med penge han alligevel ikke ville betale til et band han havde hyret, da han var 17 år. Og stolt forklarede, at de intet kunne gøre, da han ikke var myndig. Siden er det bare eskaleret med stadig stigende bilagsrod, bilagsrod og bilagsrod som mening politiker, borgmester, folketingspolitiker og (stats)minister. Og stort set alt hvad han rører bliver korrumperet. Glad bruger han løs af alle midler - givet af staten til en dubiøs koreansk forening. Og selv ævler han løs om erhvervslivet fortræffeligheder - samtidig er han konstant på røven (de betaler også for ham - hvorfor er uvist).
Han er forgældet til langt op over begge ører - men han er god til at få andre til at betale. Nu er det Venstre der dækker hans økonomiske røv. Hans økonomiske situation er så dybt problematisk, at det faktisk er ufatteligt nogen overhovedet gider stemme på ham. Hvad i al verden kan han bidrage med? Hvordan kan han på nogen som helst måde være god for landet? hvordan skal han kunne styre et eneste budget - når han gennem hele sin karriere har bevidst, at det fatter han ikke et dyt af?
Hans forgænger var også god til at bruge systemet - han fik job - Løkke er god til at bruge systemet til at få midler, så han lige akkurat kan trække vejret økonomisk.
Manden er en joke. Og det smitter af på venstre.

Peter Wulff, erling jensen, Tino Rozzo, Bjarne Bisgaard Jensen, morten Hansen, Kim Houmøller, John Victor Lorck, Jens Jørn Pedersen, Kristoffer Larsen, Tommy Knudsen, Einar Carstensen, Michael Reves, Søren Nielsen, Niels Duus Nielsen, Per Torbensen, Anne Eriksen, Kirsten Kathrin, lars abildgaard, Bjarne Andersen, Lene Christensen, Rasmus Kongshøj, Morten Kjeldgaard, peter fonnesbech, Henrik Christensen, Claus Jørgensen og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar

Flemming Nielsen

Jeg kender en, som end ikke kunne navnet på Danmarks statsminister, på et tidspunkt hvor Anders Fogh havde været på pinden i vel nok 6-7 år. Da Jeg spurgte hende gættede, hun Lykketoft. Efter nogle sekunders tænketid, naturligvis.

... om det vitterligt har hjulpet, at Løkke og Jensen – om ikke andet så udadtil – i dag fremstår som det formandsskab, de lovede V-medlemmerne ...

Ja, det er vist kun udadtil, det er et enigt formandskab. For lidt siden citerede Niels Krause-Kjær i Deadline en avis for følgende iagttagelse:
Fornylig var formandskabet til møde i Allerød. Da mødet var slut, satte Løkke sig ind i sin partibil og lod chaufføren køre sig hjem til København. Kristian Jensen måtte tage toget.

Einar Carstensen, lars abildgaard, Anne Eriksen, Lene Christensen, Ole Nielsen og Kirsten Kathrin anbefalede denne kommentar
lars abildgaard

Venstre, en stat i staten.

I Venstre undersøger og frikender de sig selv.

Einar Carstensen, Jes Jessen, Anne Eriksen, Lene Christensen, Kirsten Kathrin og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

PS det er nu ikke første gang, at medierne kun var interesseret i manden og ikke i hans tale. FX da Fogh Rasmussen optrådte i skjorte og uden talepapir ved et Venstre Landsmøde lå medierne på maven i beundring og skrev og talte kun om Fpgh Rasmussens optræden og ikke en lyd om talens indhold.

erling jensen, morten Hansen, Tommy Knudsen, Rasmus Kongshøj, Lars B. Jensen, Laust Holst, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Peter Taitto, Lene Christensen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Løkke har fået en klækkelig lønforhøjelse, betalt af landbruget, og de medlemmer, der ikke er blevet spurgt. Så skulle det vel være en garanti for, at der ikke kommer flere af bilagssager?
Det er vel det, Venstre-toppen håber på, og enhver er salig sin tro - så længe det varer.

Bjarne Bisgaard Jensen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

Hvad angår Løkke, så vil undertegnede tillade sig at tage danskerne i forsvar.
Ingen nem opgave.
Men forsøget bør gøres.
Til danskernes forsvar må man anføre, at de faktisk hidtil ikke har valgt Løkke til statsminister.
Han var noget som blev slæbt ind om natten.
Da vi danske sov i vores mest uskyldige søvn.
Det har vi noget at have i. Jeg har netop læst, at danskerne skulle være verdens næstfredeligste folkefærd.
Her er muslimerne dog vist ikke blevet spurgt.

Men tilbage til emnet. Hvad det så end måtte være.
En anden statsminister luskede ud af bagdøren denne ulykkesagelige nat.
Som en flugtbilist smed han, hvad han måtte have i hænderne og strøg ud af døren.
Et par løgn historier nåede han dog at servere for den benovede danske befolkning i farten.

Hans motto var:
Hellere en godt fortalt løgnhistorie end nogle kedelige og ligegyldige sandheder.
Næste station var Nato.
Og som om han ikke havde lavet ulykker nok i Danmark. Så skulle det blive værre.
Ukraine fik han gjort til et kaos. Med statskup og lignende.
Iraq og Syrien ligger i ruiner.

Denne person valgte og genvalgte danskerne tre gange.
Friværdier til folket var hans andet motto. Disse er dog svundet noget ind efter, at han skyndsomt lukkede døren efter sig.
Men dette var dog inden vi blev udnævnt til verdens næst fredeligste land.
Vi danskere afdrager stadigvæk på regningerne efter Fogh.
Regninger som vi jo selv er skyld i.
Men hidtil har vi do ikke påtaget os det tunge ansvar at vælge Løkke til statsminister.
Håber at disse betragtninger falder i nåde hos Information.

erling jensen, Vivi Rindom, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, Einar Carstensen, Nanna Wulff M., Rasmus Kongshøj, Niels Duus Nielsen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er og bliver ubegribelig for mig, hvad Venstres vælgere ser i Lars Løkke.
De må selvfølgelig vælge den formand, de har lyst til - men en statsminister skal
jo være statsminister for hele folket - og en statsminister af Løkkes kaliber vil jeg
ganske enkelt ikke finde mig i.
Kære Venstre-vælgere: Skift ham ud!!!

morten Hansen, John Victor Lorck, Einar Carstensen, Rasmus Kongshøj, Bo Carlsen, Kurt Nielsen, Marianne Rasmussen, lars abildgaard, Peter Taitto og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

"FX da Fogh Rasmussen optrådte i skjorte og uden talepapir ved et Venstre Landsmøde lå medierne på maven i beundring og skrev og talte kun om Fpgh Rasmussens optræden og ikke en lyd om talens indhold."

Og herefter lød råbet over det ganske land; Fogh er en dygtig leder. Fogh er en stor politiker.

Og da Lars med kommunalreformen fik smadret de kommunale og amtslige strukturer - og undgik at den massive, fagprofessionelle og forvaltningsmæssige kritik af manøvren kom til at fylde i de offentlige debatter, blev han udråbt til den store politiske håndværker.

Der er skam mening med galskaben hér i vort yndige land.

Peter Wulff, morten Hansen, Kurt Nielsen, Rasmus Kongshøj, Lars B. Jensen, Laust Holst, Steen Sohn, Niels Mosbak, Anne Eriksen, Dorte Sørensen, lars abildgaard og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Lars Løkke er såmænd hverken værre eller bedre end Hjort Frederiksen eller Støjberg.
Politikken og menneskene passer sammen. Ragen til sig, utroværdighed, betænkelige fiflen med loven for at fremme egen sag, menneskesortering efter etnisk baggrund.. jo, de gør det godt.

morten Hansen, John Victor Lorck, Kurt Nielsen, Einar Carstensen, Anne Eriksen, lars abildgaard, Niels Duus Nielsen, Rasmus Kongshøj og Bo Carlsen anbefalede denne kommentar
Martin Nygaard

... det bliver spændende at se hvordan en magtbegærlig mand med et hæftigt mindreværdskompleks og en hel stribe af dårlige vaner, vil styre butikken Danmark.

Én ting er sikkert - der bliver DRAMA

(og venstrefløjens socio-økonomiske/grønne græsrodsbevægelser vil blomstre endnu mere op)

De skal vel vinde først, eller hur?
Måske skulle danskerne komme ud af hængekøjen og tænke sig om.

Om kort tid kommer der en bog, som man forventer bringer nye sager frem om formanden. Den bog frygter de vist lidt i Venstre.

Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Hvorledes kan gode venstrefolk støtte op omkring en laset person som Lars Løkke?
Jeg har talt med gode venstrefolk, der siger, at det udelukkende er fordi man ikke kan finde gode bud. Det betyder, at går efter mindste fællesnævner minus flere niveauer.

Danmark kan ikke være bekendt at have en statsminister med et sådant habitus!

Bjarne Bisgaard Jensen, morten Hansen, Steen Flemming Jørgensen, Einar Carstensen, Nanna Wulff M., Anne Eriksen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Det er nødvendigt at forstå, at i Venstre-"kulturen" er malkning af offentlige kasser og ragen til sig med arme og ben heltegerninger, der signalerer kompetence og succes.
Så blandt Venstre-medløbere er Lars-med-de-store-jakkelommer et forbillede.

Steen Flemming Jørgensen, Anne Eriksen, lars abildgaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Nedenstående kommentar er sakset fra Ekstrabladets debatside. Jeg ved ikke om man må, men syntes at kommentaren opsummerer sagen rigtigt grundigt og fortjener udbredelse:

"Jeg fatter ikke Løkkerideren kan få en eneste stemme....

De seneste år har følgende skandaler hvor han har været en del af det været :

Gør grin med folk som 2.000 kr. om måneden betyder noget for : http://www.youtube.com/watch?v=0G3yMFetVuA

Får venstre til at betale for hans dyre tøj : http://politiken.dk/indland/politik/ECE2288059/venstre-har-betalt-toej-o...

Snød som 17 årig Hanne boel for 30.000 : http://www.b.dk/politik/loekke-snoed-hanne-boel-30.000-kr

Bilagene hvor staten betalte for hans øl og pornofilm og mere til på et hotel : http://politiken.dk/indland/politik/ECE512183/lars-loekke-paa-flere-hote...

Fik en næse i 2001 af Justitsministeriet for Budgeteret underskud på 10 Millioner i hans tid som Amtsborgmester voksede til 150 milioner : http://jyllands-posten.dk/indland/ECE3410042/naese-til-lars-loekke-rasmu...

Overbetalingen til private sygehuse : http://politiken.dk/indland/politik/ECE733512/privathospitaler-har-faaet...

En rygekabine som først staten skulle betale, senere udtalte han at han nok selv skulle betale den men det endte med at det var Partiet venstre der betalte den : http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2012/03/08/120746.htm

Gav apoteker bevilling mod anbefaling til Ellen thranes far : http://www.b.dk/politiko/loekke-gav-lukrativ-bevilling-til-ven-af-partiet

Skattesagen hvor det lyser ud af ham at han lyver interviewet : http://www.youtube.com/watch?v=tmAUi20y60Y

Bil med privat chauffør betalt af partiet venstre : http://politiken.dk/indland/politik/ECE1455803/venstre-har-givet-loekke-...

Standpunkt/holdnings snakken : http://www.youtube.com/watch?v=bL1gX9jtZpo

Sviner Jes Dorph til : http://www.bt.dk/politik/loekke-overfusede-tv-vaert-i-tivoli

går generelt AMOK når folk ikke lige gør som han forlanger : http://www.bt.dk/politik/se-listen-saa-tit-hidser-lars-loekke-sig-op

Går amok på DR vært : http://www.bt.dk/politik/dr-vaert-overfuset-loekke-naegtede-at-give-haand

Overforbrug på GGGI rejser : http://politiken.dk/indland/politik/ECE2100863/loekke-har-brugt-770000-s...

Har ikke været på folketingets talerstol i over TO år : http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2177792.ece og siden han EN gang har været der efter de 2 år er det : http://løkkepåtalerstolen.dk/ siden han var der.

Har nu kørt valgkamp i 3 år hvor han ikke fortæller om hvad Venstre vil men kun peger fingre af de andre.

Udover det så lig mærke til at hver EVIGT ENESTE GANG (og det er tit) han er blevet taget i noget han har gjort forkert reagerer Lars Løkke og Venstre ALTID på samme måde :

1 : Først går han under jorden og nægter at svare på spørgsmål om det han nu er blevet taget i.

2 : så kommer diverse parti soldater på banen i et par dage og kæmper hans kamp.

3 : Løkke dukker op og giver et par korte svar omkring hvad han nu er blevet taget i.

4 : Løkke får på en eller anden finurlig måde måske sagt undskyld for hvad han nu er blevet taget i og siger det sker ikke igen.

5 : noget tid efter begynder han at gøre grin med hvad det nu var han blev taget i.

6 : Nu læner vi os så bare tilbage og venter en måned eller 3 så starter det hele forfra igen:)

Og det sker igen... for Løkkerideren er Pishamrende ligeglad med alt og alle... bare han kan rage til sig så er han glad!"

Peter Wulff, Bjarne Bisgaard Jensen, morten Hansen, Kjeld Hansen, Per Jongberg, Jens Kofoed, John Victor Lorck, Kurt Nielsen, Tommy Knudsen, Einar Carstensen, Janus Leth, Jens Jørn Pedersen, Per Torbensen, Anne Eriksen, Dorte Sørensen, Holger Madsen, Niels Duus Nielsen, Rasmus Kongshøj, Rasmus Knus og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen, Per Torbensen, Steen Sohn, Anne Eriksen, lars abildgaard, Niels Engelsted og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Niels Engelsted

Du fik ikke kopieret det sidste med, som bl.a. linker til en - godt nok - aldrende artikel (2012) på Mandag Morgen.

"
Og hvordan er det så lige hans valgkamp de sidste 3 år har været? Jo Løkkerideren og Venstre har bare brugt det samme ord hele tiden og altid… LØFTEBRUD og intet andet…. Tænk dig om… kan du komme på 5 ting som du mener du er blevet ”snydt” for? Eller er det bare den der med ordet løftebrud der hænger ved?

Løftebruds snakken er ikke andet end politisk spin som alle aviser desværre hoppede med på!

Ugebrevet mandag morgen som faktisk er så blåt som noget kan være blåt har gennemgået hele løftebruds snakken og er kommet frem til at Den siddende regering IKKE har begået lige så mange Løftebrud som den tidligere regering med Venstre i spidsen!
https://www.mm.dk/%E2%80%9Dl%C3%B8ftebruds-regeringen%E2%80%9D-er-en-myte

"

Dorte Sørensen, Mette Hansen, Lise Lotte Rahbek, lars abildgaard og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Polimikken med at kende forskel på mine, dine og vores penge forsætter i Venstre. Langt ud over pinlighedens grænser, når det drejer sig om den næste statsminister i landet. Hvor er formatet og hvad gemmer der sig bag røgen?

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/10/04/124606.htm

Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen, lars abildgaard og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Rasmus Knus. Løkke får jo blot et 'moderne formandshonorar.'

Rasmus Kongshøj, Mette Hansen, Niels Duus Nielsen, lars abildgaard og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar

Måske...

Hælder mest til at der er gemt en stinker begravet. De mange sager havde diskvalificeret enhver anden politiker tre - fire gange allerede. Endvidere viser flere målinger, at Venstre vil klare sig markant bedre med en (enhver) anden formand.

Jens Jørn Pedersen

Lars Løkke er dybt pinlig!

Er Venstre virkelig sådan?

Mine forældre var gode venstrefolk, men ærlige og ansvarlige!

morten Hansen, Ole Nielsen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Alan Strandbygaard

Det der undrer mig, er at vælgere tilsyneladende finder det helt i orden, at et parti drives som en forretning med en aflønnet direktør. Det har intet med politik at gøre. Det er forretning.

Jeg synes også at det er underligt, at den politik manden står for accepteres i det hele taget?

Hvis man synes det er helt ok, at Venstre forsøger at skabe et voldsomt ulige samfund, med stor fattigsom og dybe samfundsskel, så er min respekt for mange mennesker borte.

Lars Løkke selv er en charlantan, der i sin egen ærgerrighed er fuldstændig blottet for moral.
Der er ingen menneskelighed at spore - kun forretning.

Kan vi have en regering på sådanne præmisser? Hvad skal vi med en regering, der kun er til for de rige? De skal nok klare sig selv.

Peter Wulff, morten Hansen, Niels Duus Nielsen, Per Jongberg, Steen Flemming Jørgensen, Kurt Nielsen, Anne Eriksen, Kim Houmøller, Jens Jørn Pedersen, John Victor Lorck og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Tænk - Danmarks næste statsminister er en gemen tyv. Skal vi ned på niveau med Italien? Det ser sådan ud!

morten Hansen, Niels Duus Nielsen og Jens Jørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Michael Lomborg

Artiklen pointerer:
Og tiden er med Løkke. For snart tyder alt på, at han får de nøgler til Statsministeriet, som han sagde, han lånte til Helle Thorning-Schmidt, og der er intet som magt, der kan få folk til tie stille og holde kritik tilbage.
Det kalder jeg et nederlag for det danske samfund og vore demokratiske idealer. For det er da netop i forhold til magthaverne, at vi alle - og medierne i særdeleshed - har en fundamental forpligtelse til at kritisere det, som kritiseres bør.

Peter Wulff, Anne Eriksen, morten Hansen, Kurt Nielsen, Jens Jørn Pedersen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Nogen kunne måske oprette en Facebook-side til kamp mod Løkkerismen.

Lars Løkke og Claus Hjort er en skændsel mod det danske samfund og Danmark som stat.

Niels Duus Nielsen, Steen Flemming Jørgensen, John Victor Lorck og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

LØKKERISME
Det er en ny bevægelse mod uredelighed, snyd, misbrug, laveste fællesnævner minus nogle niveauer.

Steen Flemming Jørgensen

Hvordan er vi kommer der ud at en mand som Lars Løkke måske bliver den næste statsminister, lad os få en kampagne i gang på alle sociale medier, der fortæller om hans mange økonomiske manipulationer og løgne.

Jens Jørn Pedersen og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar

Jamen, der er jo ikke rigtig lagt fingre i mellem at fortælle om Løkkes træskhed og asociale vaner, så hvad er det, som ikke har bundfældet sig hos medier, analyser og befolkningen?

Niels Engelsted
04. oktober, 2014 - 10:42

Ja, listen synes uendelig over Løkkes eskapader.

- Desværre synes vælgernes tilgivelse ligeså.

Politik er blevet erstattet og nedgraderet til reklame og spin. Trist, da politik virkelig betyder noget for vores alles fremtid. Alverdens uddannelse og oplysning har tilsyneladende intet ændret.

Kurt Nielsen, Jens Jørn Pedersen og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar

Mennesker sætter verden over livet på spil for frihed. Og vis de får den bruger de den ikke...

Niels Duus Nielsen

Ole, jeg er fra Tim, og som barn tog vi tit bussen til Hvide Sande, hvor jeg elskede at bade i fjorden ved Mamrelund, vandet var nemlig altid så dejligt varmt der.

Det tror da fanden, fandt jeg senere ud af, for det var der kloakudløbet var. Vi taler om tiden før man opfandt rensningsanlæg ;-).

Var din far anarkist eller kommunist? Min far var bondebarber, så han var Venstremand, af overbevisning, men også af hensyn til omsætningen. Jeg sad tit under bordet med aviserne og lyttede med, når de voksne ordnede verdenssituationen. Bønderne var altid efter eget udsagn på randen af ruin, kornet stod dårligt og der var meget i vejen. For det meste var det københavnernes skyld.

Den anden barber i byen var kommunist, muligvis også af hensyn til omsætningen, han klippede arbejdsmændene. Det sjove var, at de to var henvist til at klippe hinanden, og så blev der ellers diskuteret med store bogstaver. Men de kunne altid blive enige om, at det største problem var københavnerne.

Lars Løkke havde ikke holdt fem minutter som partiformand. Havde han været skatteunddrager, var han blevet tilgivet, men at lade partikassen betale for sine underbukser? Utænkeligt.

Jens Jørn Pedersen, Ole Nielsen og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Løkkerisme er en bevægelse hen imod mere og mere uredelighed, snyd, homburg, misbrug af offentlige midler etc. etc.

Hvis du vil uklarhed og misbrug, så stem på Løkke.

Niels Nielsen

Min far var kommunist.
Problemet med københavnerne kender jeg desværre alt for godt.
Jeg foretog engang inspektioner af skibe i Danmark.
Nogle gange måtte jeg bede om reparationer, som kunderne ikke brød sig om.
Så forklarede jeg dem at det var noget som nogle fjolser i København havde fundet ud af.
Ikke mig.
Så var den gode stemning genoprettet.
Og over en kop stod vi og diskuterede disse mærkelige mennesker i København.

Sebastian Blousgaard

Hvis partiet Venstre kompenserer Løkke når hans Statsminister- eftervederlag stopper ved at sætte hans formandshonorar tilsvarende op, er der så et reelt incitament for ham til at gå efter Statsministerposten? Ønsker vi et samfund hvor det (næsten) bedre kan betale sig for en partileder IKKE at blive Statsminister? Er det ikke en hån mod de hårdtarbejdende statsministre, der har stået tidligt op og smurt madpakker og har kørt børnene i institution, og har passet deres arbejde dag ud og dag ind?