Læsetid: 5 min.

Begmand til tålt ophold

I en principiel sag har Østre Landsret nu slået fast, at der må være en tidsmæssig grænse for, hvor længe udlændinge kan være på tålt ophold
Elias Karkavandi kom i 2007 på tålt ophold. I går stadfæstede Østre Landsret byrettens afgørelse om at ophæve hans udvisningsdom. Arkiv

Tor Birk Trads

4. oktober 2014

Elias Karkavandi arbejder som tilkaldevikar for Christianias Byggekontor, og han sad i en gravemaskine, da han i går fik besked om, at Østre Landsret netop havde ophævet hans udvisningsdom.

Med mindre anklagemyndigheden beslutter sig for at forsøge at få sagen for Højesteret, betyder landsrettens kendelse, at den 44-årige tidligere hashvagt ikke skal tilbage på tålt ophold.

»Forhåbentlig er jeg nu en fri mand og kan komme videre i mit liv. Der er så meget, jeg skal have fat i igen efter at have været på tålt ophold i så mange år,« siger han.

Som tidligere omtalt i Information ophævede byretten i januar udvisningsdommen, så Elias Karkavandi ikke længere behøvede at være på tålt ophold. Anklagemyndigheden kærede ophævelsen, men i går stadfæstede Østre Landsret altså byrettens afgørelse.

»Jeg har fået min opholdstilladelse tilbage, og mit gamle cpr-nummer er blevet aktiveret igen, så nu kan jeg fortsætte med at søge arbejde og forhåbentligt finde et sted, hvor jeg kan bo,« siger Elias Karkavandi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Lindy Hansen
  • Pia Qu
  • Dorte Sørensen
Kurt Lindy Hansen, Pia Qu og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Christensen

Som altid er det de små "fisk" der fanges - og som derfor rammes hårdest af de ove og rgler vi indreter os mei samfundet.

Håber ikke at myndighederne finder det fornødent a gå videre til Højesteret med, men der imod tager Landsrettes afgørelse til efterretning nu.

Findes der overhovedet nogen deltagere i organiseret kriminalitet i Danmark, der har fået så høj en straf som Elias Karkavandi?

Håber at mareridtet nu er forbi for Elias Karkavandi , og hvis jeg møder ham på min vej ude i samfundet - vi jeg se om jeg kan hjælpe ham med et job så han nu kan få sig et ordentlig liv.

Personligt kan jeg kun komme i tanke om én dansker som burde være på samme type tålt ophold som Elias Karkavandi har været det.
Det er Anders Fogh Rasmussen den krigsforbryder. Han fortjener ikke bedre!

Tillykke ti Elias Karkavandi

God dag der ude