Læsetid: 4 min.

Fem partier klar til at afprøve kropskameraer

Enhedslisten fremsætter i dag et forslag om at igangsætte en etårig forsøgsordning med kropskameraer i to politikredse. DF, LA, K og SF er klar til at stemme ja, men enten Venstre eller Socialdemokraterne skal overtales, hvis forsøget skal blive en realitet
Hvis det står til Enhedslisten og fire andre partier i Folketinget skal politiet i en forsøgsperiode bære kropskamera for at teste, om det kan styrke borgernes tillid til politiet.

Nils Meilvang

21. oktober 2014

Pernille Skipper (EL) fremsætter i dag et beslutningsforslag om at igangsætte en etårig forsøgsordning af kropskameraer i to politidistrikter.

»Der har været en del sager, hvor enkelte politibetjentes opførsel over for borgerne har miskrediteret hele politikorpset, og det er rigtig ærgerligt. Med det her forsøgsprogram får vi rig mulighed for at tage ved lære og se, om kropskameraer kan styrke borgernes tillid til politiet,« siger Pernille Skipper.

Foreløbig er både Dansk Folkeparti, SF, Konservative og Liberal Alliance klar til at stemme ja til forslaget, hvilket giver 63 mandater i Folketinget. Opbakningen begejstrer Enhedslistens retsordfører:

»Det er saaaatme tæt på at være 90 mandater – og det må du godt citere mig for! Nu skal vi overtale enten regeringen eller Venstre. Men jeg har svært ved at forstå, hvorfor man ikke skal igangsætte et forsøgsprogram, så vi kan blive klogere på den her teknologi,« lyder det fra Pernille Skipper.

For at nå op på de magiske 90 mandater, der giver flertal i Folketinget, skal enten Venstre eller Socialdemokraterne overtales. I SF er retsordfører Karina Lorentzen optimistisk:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kasper Kjær
  • Janus Agerbo
  • Jakob Silberbrandt
  • Pia Qu
Kasper Kjær, Janus Agerbo, Jakob Silberbrandt og Pia Qu anbefalede denne artikel

Kommentarer

erik mørk thomsen

Det må være en fordel for alle parter, med kropkanara og lyd.
Politiet vil stå stærkere, i sager, hvor de er blevet forulempet af borger, og vi borger, vil tå stærkere, hvor vi er blevet forulempet, af politiet.
Så der er kun et spørgsmål tilbage.
Hvorfor nøler de, folketinget?

Ja, det er overvågning, men det er overvågning af overvågerne.

Kasper Kjær, Jakob Silberbrandt, Henrik L Nielsen og Dorthe Jørgensen anbefalede denne kommentar

"......indfasningen af ID-numre på politibetjentenes veste, som skal implementeres over de næste tre til fem år....."

Hvordan i alverden kan det tage 3-5 år at sætte nogle numre på nogle uniformer? Så mange betjente er der vel heller ikke?

Kasper Kjær, Jakob Silberbrandt, Rune Petersen og Claus Jensen anbefalede denne kommentar
Morten Jespersen

Det er befolkningen der har brug for kropskameraer, ikke politiet. Politiet har brug for et kursus i retten til at fotografere.

Ole Chemnitz Larsen

Bortskaffer beviser mod hinanden.

Tilsyneladende kendt Jurist hos København politi bortsskaffer beviser for stafbare forhold i Skatteministeriet, hvilket som udgangspunkt er en overtrædelse af Straffelovens 125, stk.,nr. 2

Et forhold, som Anklagemyndigheden, herunder Rigsadvokaten samt Justitsministeriets departement efterfølgende har dækket over til uberettiget fordel for de ansavarlige, hvilket som udgangspunkt er en overtrædelse af 2. led i Straffelovens § 155.

Thomas H. Pedersen

God ide!, så slipper vi også for at idioter smider film op af politiet hvor de råber "politi vold" og andre ting.. så kan politiet uploade film på youtube hvor de udstiller alle de tumper som står og filmer politiet når de laver deres arbejde og chikanere dem.