Læsetid: 8 min.

Islamisterne i Danmark

Efter at unge danske muslimer er rejst til Syrien og Irak for at kæmpe under Islamisk Stats sorte faner, er der på ny rettet fokus mod de islamistiske miljøer i Danmark. Information forsøger at tegne et billede af islamisterne i Danmark
6. oktober 2014

Det anslås, at der bor omkring 244.000 muslimer i Danmark. Der findes ingen præcise opgørelser over antallet, eftersom religiøst tilhørsforhold efter dansk lov er at betragte som følsomme oplysninger og derfor ikke registreres af Danmarks Statistik. Ifølge bogen Moskeer i Danmark fra 2006 er op mod 85 procent sunnimuslimer og omkring halvdelen af alle muslimer er praktiserende muslimer, som går i moské.

Der findes ingen officiel opgørelse over antallet af muslimske bedesteder, men ifølge Moskeer i Danmark er der 115 moskeer herhjemme. Kun 10 af moskeerne er shiamuslimske. Generelt er moskeerne i Danmark differentieret på baggrund af etniske, religiøse og trosmæssige forskelle.

Ifølge Danmarks Statistik er de største befolkningsgrupper fra lande med muslimsk majoritet tyrkere (32.235), irakere (21.163), iranere (13.306), pakistanere (12.332) og libanesere (12.086). Hovedparten af indvandrere i Danmark bor i storbyerne København, Aarhus og Odense, både i faktiske tal og procentuelt i forhold til landsgennemsnittet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kaj Spangenberg

Det er på tide, at Danmark og det danske samfund vågner op. Jeg siger ikke, at vi har en Femte Kolonne i landet, men vi har en mindre gruppe af islamisk observansk, der ikke vil os det godt. Ja, de vil os ligefrem noget ondt!
Især synes jeg, at det er betænkeligt, at den spritnye moske i Rovsingsgade modtager aktiv støtte fra Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani, der støtter salafister og andre muslimske ekstremister. Folkene i den nye moske må da være klar over, at den der betaler for musikken også bestemmer, hvad der skal spilles!
Min kommentar må ikke opfattes som angreb på de mange ordentlige og halvejs sekulariserede muslimer, som jeg kun ønsker held og lykke med at frigøre sig fra "love" (sharia) i en såkaldt "hellig bog", der næppe er kommet til jorden fra Gud, men skrevet og fortolket af almindelige mennesker.
Oplysningstiden er for længst kommet til Europa og Vesten. Så når muslimer kommer her til lands, må de indstille sig på Oplysningstidens vilkår. Religion er en privat sag, og Gud alias Jehova alias Allah hører ikke hjemme i det offentlige liv (her fra ser jeg også gerne Folkekirken udelukket).