Nyhed
Læsetid: 3 min.

Nyt parti vil være modvægt til den politiske højredrejning

Danmarks nye parti, Nationalpartiet, slår sig op som alternativ til den højredrejning, som partiet kritiserer det politiske etablissement for at have taget. Projektet har et vist potentiale, men er allermest urealistisk, siger valgforsker
Kashif Ahmad (i midten) er formand for det nystiftede Nationalpartiet. Men partiet får svært ved at tiltrække nok vælgere inden næste folketingsvalg, mener valgforsker Kasper Møller Hansen:’De appellerer ikke til nogle partiløse vælgere. Nationalpartiet er et værdipolitisk venstrefløjsparti, hvis emner allerede dækkes af SF, Enhedslisten og de radikale.’

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Indland
17. oktober 2014

Torsdag den 16. oktober fik Danmark et nyt parti, som bærer navnet Nationalpartiet, og som udspringer af en kritik af højredrejningen i dansk politik. Det slår den socialliberale partiformand, Kashif Ahmad, der desuden er byrådsmedlem i Hvidovre, fast:

»Anført af landets politikere er grundlovssikrede rettigheder som frit at kunne vælge sin partner truet. Siden 2001 har udlændingespørgsmålet affødt en uhørt tone i den offentlige debat. Dét er et angreb på de danske værdier, og det skal stoppes nu.«

Den nyudklækkede partiformand fremhæver igen og igen sig selv som dansker og Danmark som sit fædreland, imens han gentager, hvordan han ofte har måttet høre for sit pakistanske udseende. Således bruger han sig selv som et eksempel på de nydanskere, som ifølge Nationalpartiet er blevet ekskluderet af en racistisk diskurs i samfundet. En diskurs anslået først af en VKR-regering og siden videreført af SR-regeringen i dag: »Mange af os havde et håb om, at der ville ske en reel forskel med den nye regering. Men tværtimod ser vi, at regeringen fortsætter stramninger på indvandrer- og asylområdet. Særligt de radikale har solgt ud af deres værdier,« siger Kashif Ahmad og tilføjer, at bliver partiet valgt ind i Folketinget, vil de som det første sætte ind på en afskaffelse af 24-årsreglen og tilknytningskravet:

»De to stramninger er hovedsymptomer på den fremmedfjendske politik foruden den mest ekskluderende og diskriminerende lovgivning i Danmark.«

Ingen ’dem’ og ’os’

Af Nationalpartiets hjemmeside fremgår det, at partiet er Danmarks inkluderende midterparti, som baserer sig på en bæredygtig socialliberal ideologi, og det er netop blandt samfundets ekskluderede, partiet forventer at hente sine stemmer:

»Vi taler blandt andre til de tosprogede, de ensomme ældre, de hjemløse og de homoseksuelle. Men også til den del af majoriteten, som vil et fællesskab af tolerance og almen forståelse mennesker imellem,« siger Kashif Ahmad og kommer samtidig med et budskab til de tosprogede i Danmark. For skal vi den udanske højredrejning til livs, må de tosprogede tage ansvar og insistere på fællesskab og retfærdighed. Ydermere må de tosprogede stå op imod dem, som ikke vil tage Danmark ind eller som har en formørket religiøsitet, som Kashif Ahmad formulerer det.

Svært realistisk projekt

Valgforsker fra Københavns Universitet Kasper Møller Hansen hæfter sig ved partiets fokus på etnisk mangfoldighed, og at partiet er det første i Danmark til at have en formand og næstformand med en anden etnisk baggrund end dansk, hvilket har et vist potentiale:

»Kommunalpolitik viser, at det er muligt at mobilisere vælgere, som en kandidat deler etnicitet med. Men det er vanskeligt at tiltrække vælgere på tværs af etnicitet,« siger forskeren, imens han overvejende vurderer det som urealistisk, at Nationalpartiet får indsamlet de nødvendige cirka 20.000 vælgererklæringer inden et folketingsvalg. »I Danmark har vi en lav spærregrænse, men det er en meget omstændig proces at indsamle vælgererklæringer. Og for at det kan lykkes, må et parti have en masse lokalorganisationer rundt i hele landet,« siger Kasper Møller Hansen med henvisning til, at det på knap et år kun er lykkedes Uffe Elbæks parti, Alternativet, at få godkendt lige over 10.000 underskrifter.

Kashif Ahmad erkender da også, at det nystiftede parti har tiden imod sig, nu hvor næste folketingsvalg senest falder 14. september 2015. Men han tror på, at partiet med sine mærkesager har befolkningen med sig. Her er Kasper Møller Hansen dog mindre overbevist.

»De appellerer ikke til nogle partiløse vælgere. Nationalpartiet er et værdipolitisk venstrefløjsparti, hvis emner allerede dækkes af SF, Enhedslisten og de radikale.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nu hvor selv Enhedsliseten sælger ud, for at Johanne kan blive på taburetten - kan de risikere at få min stemme.

Steffen Gliese

Dette parti siger jo foreløbig, hvad Det radikale Venstre burde.

Morten Pedersen

Hmm, de vil inkludere både muslimer og homoseksuelle - førstnævnte plejer ikke at tåle sidstnævnte, men dejligt hvis der er opblødning på vej.

Partiet lyder for mig mest som Radikale Venstre, der ikke er bundet af regeringssamarbejde med Socialdemokraterne. Et sådant parti er der nok ikke nogen stor platform for. Og desuden er der ganske store chancer for, at det efter næste valg vil findes i form af.... ja Radikale Venstre. Så på den måde virker partiet overflødigt og får næppe den store succes.

Når det er sagt, så tror jeg dog, at de kan blive et meget forfriskende og hårdt tiltrængt nyt indslag i værdidebatten. Alene navngivningen af partiet er en tydelig provokation mod den nationalkonservative højrefløj, der i mange år har haft stor succes med at definere, hvad "danske værdier" er for en størrelse.

Der synes jeg, at det er virkelig fedt, at 3 dansk-pakistanske brødre har n... nok til at stille sig op og sige, at DE ved, hvad danske værdier er. Det kan om ikke andet være med til at tvinge politikerne fra de andre partier til for en gangs skyld at tale MED repræsentanter for de etniske minoriteter i stedet for at tale OM dem.

Morten Kjeldgaard, Arne Lund, Kurt Nielsen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Tværtimod, Lars Hansen, vil ægte radikale nu have et parti at stemme på, der ikke har solgt sig til finanskapitalen og EU. Og da radikale jo ikke er berøringsangste overfor brune mennesker, bliver det næppe svært for de mange frafaldne at flytte krydset.
Morten Pedersen, der er næppe en mere veludviklet kultur for seksuelle relationer mellem mænd end i visse muslimske lande.

Carsten Straarup

Højst besynderligt navn til partiet - lyder næsten som en besværgelse: "vi er ikke halalhippier (!)"

Her er deres præsentation, - ganske fornuftigt og forfriskende.
www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/10/16/083355.htm

lars abildgaard og Jette M. Abildgaard anbefalede denne kommentar
Bo Albrechtsen

Katastrofalt navn !
"Nationalpartiet": Straks jeg så dette navn triggede det mine alarmer. Begrebet nationalisme er i dag blevet en særdeles belastet sag med masser af tilknytning til den yderste højrefløjs sump. Når så man yderligere ser betegnelsen "social" hægtet på, går det helt galt og en skygge af hagekors viser sig.
Det er synd for Kashif Ahmad og hans folk, for de mener klart noget helt andet, og ser sig nok mere som noget i retningen af dét parti som Radikale Venstre burde have været. Desværre kan jeg ikke helt frigøre mig fra den tanke, at et så uheldigt navnevalg kunne tyde på en manglende viden og utilstrækkelig fingerspidsfornemmelse. Ærgerligt !

Partiet fik mig til at tænke på hvad det vil sige at være dansk. Sproget, hvis jeg røg 300 år tilbage i tiden og mødte min tiptipoldeforældre vil de formodentlig ikke fatte en dyt af det jeg sagde. Deres dansk sprog var mindst lige så forskelligt fra mit, som svensk er i dag. Så sproget er det ikke. Så er der alle de "gode" ting, højskoler, frihedsbegreber, litteratur og andet godt. Det har jeg lige så meget medskyld i som har i Frikorps Danmark, slaveriet, bondeundertrykkelsen og andet, nemlig ingen. Det at være dansk er en historie, og det at være dansk er at føle at det er min historie. Derfor har "det danske" intet med etnicitet at gøre, derfor er det godt, at det nye nationalistparti godt og grundigt med vores tvangsforestillinger om fædrene jord og arv fra oldtiden. Omdefineringen af nationalistisk fra at være ekskluderende til at være inkluderende har jeg længe ønsket mig, så god vind i sejlet kære nationalistiske meddanskere.

'...den udanske højredrejning ..'

M.a.o. venstreorienterede, og visse muslimer, har monopol på at være danske.

Bortset fra en vis stemmehøst blandt 'nydanske' og ('rigtigt' danske på den yderste venstrefløj), skal partiet nok ikke regne med et stemmeskred.

Bo Albrechtsen

@peter knap
Jeg er meget enig med dig og ønsker bestemt det nye parti "god vind".
Jeg gav blot udtryk for hvilke umiddelbare reaktioner partinavnet medførte hos mig - og i øvrigt også hos andre i mine omgivelser .

@Bo Albrechtsen, det var egentlig ikke dig jeg tænkte på, men noget jeg har gået og tænkt på siden jeg hørte om partiet. Selvfølgelig er navnet provokerende, men hvor ville det være dejligt, om de smalsporede nationalsocialister mister retten til flaget(fanen) og til det at være dansk. Kommer de i folketinget? Mon ikke det efterhånden er vigtigere at vække opmærksomhed på de sociale kanaler, en at deltage i Cirkus Christian Borg.

så god vind i sejlet kære nationalistiske meddanskere....

Nye vinde?
Så kan almindelige danskere vist også tillade sig lidt nationalisme...
Hvilken lettelse!

Nationale ... ? Er de nu helt kompetente til det ?
Det tror jeg ikke. Jeg tror det mere af den efterhånden temmelig trættende ønsketænkning, om at uudryddelige begreber betød noget andet end de gjorde, og det de betød slet ikke fandtes.
Som nogen kalder 'Orwell-sk'.
Det er han egentlig nok ked af, go'e gamle Orwell der :)

Skal man ikke se i øjnene, at små partier hvor gode deres argumenter er, aldrig vil vokse til de "evigt gældende" store partier. At det faktisk er her, fornyelsen burde ske?
De små kan i heldigste fald kun støtte op om de fastsiddende taburetklæbere.
Og - National?

Det er en joke.

Hvis 'nationalisterne' mod forventning mener det alvorligt, og skulle blive opstillingsberettigede ved næste valg, vil de højst kunne medvirke til stemmespild på venstrefløjen. Som om den ikke er splittet nok i forvejen.

Jeg vil ønske Nationalpartiet god vind i sejlene og håber meget, de når at blive opstillingsberettiget til dette valg. Skulle de ikke nå det, håber jeg meget, de fortsætter arbejdet og kan opstille til næste valg.
Hudfarve, religion osv. skulle jo ikke betyde noget for, om man var dansker, eller hvilken slags dansker man var. Her betyder sproget, der bliver brugt i dag dog temmelig meget. I radio, fjernsyn fra offentlige institutioner osv. hører man hele tiden udtrykket danskere af anden etnisk herkomst og etniske danskere. Der eksisterer ikke et begreb som etniske danskere og dermed heller ikke et begreb son danskere af anden etnisk herkomst end dansk, men brugen af sproget deler os op i to forskellige grupper, så der er absolut brug for et parti til virkelig at gøre opmærksom på, hvordan vi deler befolkningen op - også på den led.

For mig lyder det mest af alt som et parti med særinteresse for indvandrere i Danmark..

Morten Olesen, morten Hansen og Mihail Larsen anbefalede denne kommentar

Pakistansk nationalparti

Det er utrolig, så naive mange af Informations læsere er. Dette her er et forsøg på at skabe et brohoved og en pressionsgruppe for bestemte indvandringsgrupper. Kan de komme til at sidde med de afgørende stemmer i et splittet folketing, så bliver integrationsdebatten endnu mere giftig.

Det er ikke alle, der skilter med demokrati, tolerance, frisind og danskhed, der reelt vil arbejde for det, de lover. Og det er næsten lattervækkende patetisk, at tre pakistanske brødre vil belære danske vælgere om, hvad dansk nationalitet er - med et spidsprioriteret programpunkt, der tilsigter en intensivering af deres egen, familiære klantænkning, arrangerede fætter-kusine ægteskaber og en forøget indvandring af fjernøstlige slægtninge til følge.

Gå dog ind i de eksisterende partier og argumentér. Brug de eksisterende instrumenter til prægning af den offentlige, demokratiske mening - i stedet for at danne en etnisk pressionsgruppe.

Morten Olesen, morten Hansen, Anne Eriksen, odd bjertnes, Ole Olsen, Per Torbensen, Peter Olesen, Jan Weis, Jonathan Smith, Preben Haagensen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Blandt meget andet (sludder) Kashif Ahmad fik fyret af i Deadline lørdag aften, var en tilbagevisning af Adam Holms påpegning af, at der udelukkende var mænd, og mænd med mellemøstligt udseende, på billedet fra pressemødet. Det var ifølge partistifteren en typisk manipulation fra mediernes side. Hvis bare kameraet var blevet drejet en lille bitte smule, ville man have set, at der var kvinder til stede, både blonde kvinder og kvinder med tørklæde og … De kvinder, der var til stede, opholdt sig bagest i lokalet! Så det havde godt nok krævet noget af en vidvinkel at have fået dem med på billedet!

Måske partistifterne i stedet forud selv skulle have tænkt lidt mere over hvilket signal det foto af den stiftende forsamling ville sende, og ikke bagefter beskylde medierne for manipulation? Men kønsfordelingen og -placeringen slog dem vel næppe som unaturlig.

http://www.b.dk/billedserier/det-danske-nationalparti-med-den-pakistansk...

Casper Kennild

Jeg savner et ideologisk grundlag - eller er der blot tale om venstrepopulisme? Og mere slagsmål derinde på midten... De er et alternativ til alle de tomme standpunkter, som centrum-venstre har taget afstand fra i jagten på magten for magten skyld. Personligt mener jeg, at det er svært at kombinere en socialliberal grundholdning med realpolitik, for hvornår er det marked og hvornår er det det sociale, der skal være styrende?

Mihail Larsen
- Gå dog ind i de eksisterende partier og argumentér.

Det er sgu da naivitet der vil noget. :-)

Et forståeligt og på mange måder et sympatisk initiativ. De skal nok kunne hente en del stemmer fra det radikale højre, der med dr. Margrethes III servile arvtager i spidsen, har underlagt sig Sossernes opportunistiske højrefløj.

Men navnet!! Gyseligt!!

Hjemmepakistansk Mobilisering

Som om vi herhjemme ikke har fået rigeligt af ’Gud, Konge og Fædreland’ fra DF - De Fæle – så kommer der gudhjælpe os et nyt dagens tilbud om næsten det samme – nu bare med en helt anden gud – det danske parlamentariske system kommer under belejring, og det samtidig med, at IS fører sig frem mod vestlige værdier – tankevækkende underlige morgendufte …

Navnet, timingen og stedet taler for sig selv – og selvfølgelig har de første velmenende venstrepopulister allerede meldt sig på banen og er til fals for en falsk retorik med en skjult dagsorden – ’Nationalpartiet’ - lige hvad vi har savnet med et givetvis næppe stuerent syn på demokrati, ligestilling og alt andet dansk kulturelt arvegods …

Hvis man er så ’dansk- national’, som man påstår, hvorfor så ikke melde sig ind i DF og søge at påvirke politikken – der er åbenbart 'kun' religionen til forskel – nå ja, og så måske et krav om en relativering af grundlovens bestemmelser - så kan parterne udkæmpe deres religionskrig internt, og ikke belemre offentligheden med deres ligegyldigheder …

Grethe Preisler

Danmark dejligst vang og vænge, lukt med bølgen blå, hvor de voksne danske drenge kan i leding gå. Lige hvad vi manglede: Nationalpartiet!

Et spritnyt inkluderende brand bygget på en bæredygtig socialliberal ideologi - nu med "andengenerationsindvandrere" af pakistansk oprindelse.

I Skjoldet springer Hjerter, og Løver står i Brand - eller også er det omvendt.

Rid længere borte, vi er jo et helt regiment. Eller kom an, hvis du tør, Uffe Elbæk, og vis du er er en mand og ikke en mus. Nu er vi tre mod en i opposition til dit oversolgte mønsterbeskyttede brand Alternativet.

Jeg røg straks ind i en fantasi om, at de "fremmedes" flertal engang i ikke så fjern fremtid indfører andre tilstande via demokratiet.
Set med en anden vinkel- ganske u-nationalt.
A`propos den standende stadig mere arrige indvandre- og flygtningedebat - set i lyset af at verden flyder over med mennesker - - - og flygtninge.

Andetsteds i bladet kan læses følgende:

"Partiets mærkesager er konkrete og klart definerede:

- 24-års reglen skal afskaffes, så alle får ret til at vælge sin egen partner. Tilknytningskravet skal afskaffes. Og så skal vi værne om retten til at bære religiøse symboler i det offentlige rum, som jo er en grundlovssikret ret, forklarer Kashif Ahmad."

http://www.information.dk/telegram/512764

Altså et konservativt parti til bevarelse af pakistanske traditioner, og den altid omsiggribende racisme defineres ganske snævert som værende enhver opposition hertil.

Bevares, projektet serveres indhyllet i veltalenhed og PC plus-ord en masse, men det ændrer ikke substansen, og det patetiske i den permanent hjemløse nostalgi om "at vende tilbage til de gamle dyder".

Anne Eriksen, morten Hansen, Kristoffer Larsen og Mihail Larsen anbefalede denne kommentar
Morten Kjeldgaard

Mange indvandrere må føle sig hjemløse i det danske politiske landskab, hvor stort set alle politiske partier har omfavnet DF's hadske retorik... med mindre de da vil stemme på EL. Mange indvandrere er selvstændige erhvervsdrivende, og sikkert grundlæggende af borgelig observans. Der er sandsynligvis mange vælgere til et parti, som vil arbejde for disse gruppers interesser på et borgerligt-liberalt grundlag, der må være flere hundrede tusinde i dette segment. Det er et ledigt standpunkt, som de plejer at sige i Kommentatorkøbing. Partiets højre-radikalt inspirerede navn og logo giver total symbolforvirring, men afspejler dog en provokerende vilje til at gå på tværs og erobre flag, traditionelle borgerlige værdier og våbenskjold tilbage fra fascisterne. Det skal blive interessant at følge.

Hvem fanden bestemmer hvem og hvad der er dansk?

peter k.

Se venligst ovenfor.

Nå, men velkommen til Nationalpartiet og held og lykke.

Dagens 'geddit?' :
For et ideologisk foluseret venstreorienteret synspunkt, der leder efter det 'marxistiske svar på DF' er Hedegaards løsgænger-initiativ noget mere nærliggende end dette mere erhvervsmæssige initiativ.

Når jeg hører ordet Liberal, så spænder jeg ...

Der er altid god grund til, at være skeptisk over for politiske særinteresser.

- Adolf Hitler blev valgt på demokratisk vis i sin tid.

Touhami Bennour

Det Nye parti, Nationalpartiet er ikke et R (radicale) parti. heller ikke et L .(enhedslistenparti. Det er parti som har faktisk at gøre med (afkolonialisering historie) partiet siger blandt andet , at de nattionale højre I Europa exluderer eller sender folk fra (ikke vestilg verdensorden) til det sted hvor kommer fra. De ser ud med som om det er racism men I virkligheden de drejer sig om tidliger koloniserede som gør oprør, de er rebeller mod dedn vestlig verden orden , som excluderer dem og isolerer dem ,Vesten vil ikke akseptere dem som "lige partnere og de de kommer aldrig til. De er indvandrer og fra fremmed herkomst(ikke vestlige) de er sagen drejer sig om. Partiet mål er om at få danskere til at ændre holdningen og akseptere fremmed fra (ikke veslige) lande) som lige partnere hvor de er og hvor de gå hen . Selvfølgeligt det radikale kan være solidariske med indvandre men ikke rebeller. Kashif Ahmed taler som en rebel, og de gør også andre fra de (ikke vestlig lande også) om de er her som borger elle bare turister, for de oplever allesammen det samme problem. Jeg kender en tandlæge som blev spurt af en politiman I lufthavnen i Nice : hvorfor vil De besøge Nice? her politimanden siger det samme hvorfor kommer De her, de har fået Deres uafhængihed ikke. Som man kan se de er politikken som de gør oprør imod er at vesten ønsker ikke at de mennesker skal hverken fri elle lige. og så kommer chikanen efter.

Muselmaniac er over os

Primært folk, der ser ud til at have fået ondt i ’roen’ grundet overdrevne studier af ældgamle skrifter - de hårdest angrebne kan kendes på, at de er blevet forsynede med de største forbindinger – i nogle tilfælde ret imponerende installationer – forekommer i farverne hvid eller sort …

Sekundært, lægfolk, som regel almueofre for ovennævnte, der totalt hjernevaskede tror de skal redde verden fra et og andet – mest alt andet – forekommer ofte bevæbnede med spejderdolk eller bomber og er sjældent artikuleret hinsides lyden ’bøh’ …

Tertiært, tilsyneladende uddannede folk i magtfulde klaner, der tror de bare kan rende fra hele galskaben og snakke sig fra den – virtuelle mønsterbrydere med ambitioner og tvetunget tale ...

https://www.youtube.com/watch?v=ISNpOkpcWqg

Tre brødre har begået en næsten dødssynd. Selv om deres rødder kan spores tilbage til Pakistan, har de erklæret sig som danskere. Og de på trods af, at alle kan se, at de er brune i huden. Og nu vil de så anmelde rigtige danskere for at bruge deres grundlovssikrede ret til at komme med saglige synspunkter. Jeg har fra tråden udplukket nogle gode, sunde argumenter, som sikkert vil falde disse mørklødede personer for brystet, udanske som de er.
• Højst besynderligt navn til partiet - lyder næsten som en besværgelse: "vi er ikke halalhippier (!)"
• Pakistansk nationalparti
• Og det er næsten lattervækkende patetisk, at tre pakistanske brødre vil belære danske vælgere om, hvad dansk nationalitet er - med et spidsprioriteret programpunkt, der tilsigter en intensivering af deres egen, familiære klantænkning, arrangerede fætter-kusine ægteskaber og en forøget indvandring af fjernøstlige slægtninge til følge.
• Men kønsfordelingen og -placeringen slog dem vel næppe som unaturlig.
• Hjemmepakistansk Mobilisering
• Jeg røg straks ind i en fantasi om, at de "fremmedes" flertal engang i ikke så fjern fremtid indfører andre tilstande via demokratiet.
• Altså et konservativt parti til bevarelse af pakistanske traditioner
• Adolf Hitler blev valgt på demokratisk vis i sin tid.
• Muselmaniac er over os
Disse muslimer vil trække gode danske mænd og kvinder i retten, mens muslimske masser står uden for og forbander dem med ordene: "Må Jeres oldebørn blive brune".

Peter Knap, du refererede mit : " • Jeg røg straks ind i en fantasi om, at de "fremmedes" flertal engang i ikke så fjern fremtid indfører andre tilstande via demokratiet."
Danmark har i århundreder undergået forandringer under påvirkninger fra udlandet. Uden at værdisætte udviklingen, kan fastslås, at den påvirkning, vi udsættes for i disse år, er uden sidestykke i historien. Kun fantasien og fremtiden kan vise, hvad det betyder.
Det afhænger helt af den enkeltes politiske og humanistiske ståsted, om man synes, det vil være godt eller skidt.
Jeg giver Nationalpartiet medvind på vejen. Så må vi vente med bedømmelsen til senere - når et bedømmelsesgrundlag findes.
Om demokratiet : Husk den boligforening, hvor et flertal i bestyrelsen afskaffede traditioner som juletræ i området. Det var ikke en fantasi.
Flere kommuner i England er domineret af indvandreflertal.

Leo Nygaard. Du kan kan ikke tillade dig at kalde nogen de fremmede på grund af deres hudfarve eller religion, hvis de rent faktisk ikke er fremmede men danskere.
Et flertal afskaffede et juletræ, hvad er det for et besynderligt argument. Forestiller du dig, at alle ikke hvide danskere ønsker at nedbryde samfundet?
Injurie lovgivningen trænger til en grundig opstramning.

PK - Dette er ikke jura, men kultur. Jeg forestiller mig at være herre i eget hus.
I udtrykket - fremmede - ligger betydningen anderledes.
Juletræseksemplet er ikke besynderligt. Se tilbage i sagen !
Hvordan det kan gå ud i fremtiden, har du åbenbart ikke fantasi til at forestille dig.
Folkevandringen er kun lige begyndt og vil medføre øget selvforsvar.

Bemærk venligst, at jeg jo anerkender det nye parti.

Vibeke Rasmussen

@ peter knap

Kan du mon uddybe, hvad præcist du insinuerer med din kommentar 22. oktober, 2014 - 08:40?

En af de kommentarer, du bl.a. citerer, er min:

"Men kønsfordelingen og -placeringen slog dem vel næppe som unaturlig."

Den kommentar henviser til, som jeg også forklarer, hvordan Kashif Ahmad i Deadline beskylder medierne for en "typisk"(!) manipulation ved at vise et billede af mændene bag det nye parti og ikke, ifølge hans påstand, flyttede kameraet bare "10 centimeter", hvorved det, igen ifølge hans påstand, ville vise sig, at der var både lyshårede kvinder og mørkhårede kvinder og kvinder med tørklæde til stede. Men det er jo simpelthen ikke sandt. Jo, der var både lyshårede, mørkhårede og tørklædebærende kvinder til stede, men udover repræsentanterne fra pressen, befandt de sig allerbagest i lokalet! Kameraet skulle altså have været drejet ikke blot 10 centimeter, som Kashif Ahmad påstod, men 180 grader for at vise disses tilstedeværelse.

Skal vi forskelsbehandle og undlade at påpege, når bestemte politikere (i dette tilfælde 'in spe') taler usandt? Og hvad galt er der i, at jeg spekulerer på, om de pågældende mænd måske per tradition slet ikke overvejede at have kvinder med i forreste række?

Når man slår sig op som et altfavnende parti, ville det i min optik have været langt mere troværdigt, hvis man "walked the talk", og at det således ved pressekonferencen havde været helt naturligt også at præsentere kvinder. Helt oppe foran. Og måske endda også en blond dansker eller to.

http://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-774#!/26:45

Dette Vibeke: Og hvad galt er der i, at jeg spekulerer på, om de pågældende mænd måske per tradition slet ikke overvejede at have kvinder med i forreste række?
Muslimer -> kvindeundertrykkelse.

Taget fra en kommentar i en anden tråd:
Bjarne Falk Rangård:
"Racisme er når man kategoriserer mennesker på baggrund af fødested, religion og etnicitet."

Det er det du og andre har gjort i jeres kommentarer, og selv om det er normen på "Nationen", er det ganske enkelt skrækkeligt, at det kan forekomme i en avis som Information.

Lennart Kampmann

Måske er det befriende at fortiden er glemt og historien blot er historien. Når et nyt parti ser dagens lys er alle frygteligheder i fortiden væk.
Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på navnet som "Nationalpartei Dänemark" og det klinger af 1930'r romantisme. Men sådan er det ikke, og måske vil vi se tilbage om nogle år og mene at navnet er helt i orden.

Men alligevel, jeg er ikke helt tryg ved navnet....Jeg tror aldrig jeg kunne stemme på nogen der hedder nationalparti ....... , selv ikke hvis de var søde og redelige.

med venlig hilsen
Lennart

Vibeke Rasmussen

@ peter knap

Så ved at 'fortolke' mine ord, ser du dig altså kaldet til både at dømme og fordømme mig som intet mindre end racist!?

Ok, tak for svaret. Det siger vist alt. Om dig.

PS
Nu kender jeg ikke Nationen. Men er det ikke dér, hvor det er helt comme il faut at komme med ad hominem angreb på andre i kommentarfeltet? Det er – i modsætning til dig åbenbart – ikke hvad jeg oplever i Informations kommentarfelter. Heldigvis og tak til Informations moderator for det.