Med justitsminister Karen Hækkerups (S) farvel til regeringen og dansk politik er statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tvunget ud i endnu en regeringsrokade.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal endnu en gang lave om på sit ministerhold, da justitsminister Karen Hækkerup (S) har trukket sig for at blive direktør i Landbrug & Fødevarer.
Det er den ottende rokade i Helle Thorning-Schmidts tid som statsminister.
»Jeg er nødt til at grine lidt af mig selv. Jeg siger hver, gang at det bliver den sidste, og det mener jeg. Jeg har været glad for mine ministre hele vejen igennem,« siger Helle Thorning-Schmidt om situationen.
»Det er ærgerligt, og jeg ville gerne have beholdt Karen Hækkerup som justitsminister, men vi har gode folk, vi kan sætte ind i stedet for.«
Og her er de så, alle Thornings rokader. Sæt kaffen over og scroll med:
16. oktober 2012

Den dengang nyvalgte formand for SF Annette Vilhelmsen udnævnes til erhvervs- og vækstminister. Den hidtidige minister på posten Ole Sohn (SF) træder dermed ud af regeringen. Holger K. Nielsen (SF) afløser Thor Möger Pedersen (SF) som skatteminister.
5. december 2012

Den daværende radikale kulturminister Uffe Elbæk melder sin afgang efter sagen om fem arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet. Han erstattes af Marianne Jelved (R).
9. august 2013

Regeringen gennemfører en større rokade, som blandt andet giver SF's Annette Vilhelmsen et nyt ministerium, som passer bedre til SF's profil. Der bliver samtidig comeback til Henrik Sass Larsen.
Annette Vilhelmsen afløser Karen Hækkerup (S) som social- og integrationsminister. Henrik Sass Larsen (S) indtræder i regeringen som erhvervs- og vækstminister i stedet for Annette Vilhelmsen. Nicolai Wammen (S) afløser Nick Hækkerup som forsvarsminister. Nick Hækkerup (S) afløser Pia Olsen Dyhr (SF) som handels- og investeringsminister og Nicolai Wammen som europaminister. Pia Olsen Dyhr afløser Henrik Dam Kristensen (S) som transportminister. Karen Hækkerup afløser Mette Gjerskov (S) som fødevareminister.
21. november 2013

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) melder sin afgang efter at have givet urigtige oplysninger i forbindelse med sagen om Lars Løkke Rasmussens dyre flyrejser for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI). Han afløses af Rasmus Helveg Petersen (R).
12. december 2013

Karen Hækkerup (S) bliver justitsminister efter Morten Bødskov (S), der trækker sig efter at have løjet over for Folketingets Retsudvalg i forbindelse med Christiania-sagen.
Holger K. Nielsen (SF) udnævnes samtidig til udenrigsminister efter partifællen Villy Søvndal (SF), der trækker sig fra posten på grund af helbredsproblemer. Jonas Dahl (SF) overtager pladsen som skatteminister efter Holger K. Nielsen. Europaparlamentsmedlem for Socialdemokraterne Dan Jørgensen bliver fødevareminister efter Karen Hækkerup (S).
3. februar 2014

SF forlader regeringen efter sagen om salget af 19 procent af Dong Energys aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs: Socialminister Annette Vilhelmsen, udenrigsminister Holger K. Nielsen, sundhedsminister Astrid Krag, miljøminister Ida Auken og skatteminister Jonas Dahl træder ud af regeringen.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) bliver ny udenrigsminister. Uddannelses- og forskningsminister Morten Østergaard (R) bliver ny skatteminister. Sofie Carsten Nielsen (R) bliver ny uddannelses- og forskningsminister. Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) bliver ny sundheds- og forebyggelsesminister. Europaminister Nicolai Wammen (S) bliver ny forsvarsminister. Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) bliver ny minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold. Rasmus Helveg Petersen (R) bliver ny klima- og energiminister. Mogens Jensen (S) bliver ny handels- og udviklingsminister. Magnus Heunicke (S) bliver ny transportminister. Kirsten Brosbøl (S) bliver ny miljøminister. Kulturminister Marianne Jelved (R) får også Kirkeministeriet under sig.
2. September 2014

Margrethe Vestager (R) forlader posten som økonomi- og indenrigsminister for at blive EU-kommissær.
Den hidtidige skatteminister Morten Østergaard (R) bliver ny økonomi- og indenrigsminister. Benny Engelbrecht (S) bliver ny skatteminister.
10. oktober 2014

Justitsminister Karen Hækkerup (S) forlader sin post for at blive direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, hvor hun erstatter Søren Gade.
Mette Frederiksen (S) bliver ny justitsminister. Hun forlader posten som beskæftigelsesminister. Hendes ministerium bliver overtaget af Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, der dermed atter bliver minister.
Regeringen går på valg senest til næste år. Spørgsmålet, som trænger sig på er naturligvis: Kan Thorning-Schmidt nå endnu en rokade?
Har droppet at finde ud af, hvor mange ministre fra Thornings første regering, der stadig er minister. Anyone? #dkpol
— Casper Dall (@CasperDall) October 10, 2014
Hvad med at genindføre enevælden. Det kunne jo være, at dronningen var i stand til at sammensætte en mere stabil regering. Så kunne vi forhåbentlig slippe for uansvarlige, karrierefikserde politikere, der løber af pladsen i utide.
Det er ikke uden et vist vovemod,
at befolkningen skal kaste sig ud at stemme på kandidater til Folketinget indenfor det næste år.
Hvilken politik, vil kandidaterne mon føre - deres egen eller den tidligere regerings eller måske en helt tredje politik?
Hvis befolkningen stemmer personligt på en kandidat, vil man så kunne regne med, at kandidaten bliver i partiet - eller bare i Folketinget, indtil næste valg ?
Er den indenrigs politiske karrierevej at betragte som et springbrædt til mere lukrative jobs og den udviste tillid fra vælgernes side mest til grin?
At være minister er ikke længere et kald, det er et job, det er da lidt trist.
@Lise Lotte Rahbek
Vi kan trygt stemme på hvemsomhelst (ialfald fra SF til DF). De vil alle uden undtagelse føre den 'nødvendige' politik... Den bliver ganske vist mere og mere højreorienteret, men det er åbenbart også nødvendigt.
ErikRaabe, jeg har altid syntes, at vi skulle nedlægge kongehuset, men du har da ret. Som sagerne står, vil jeg faktisk hellere have dronningen som både præsident og statsminister.
Først Margrethe Vestager, nu Karen Hækkerup - begge forlader den synkende skude, inden den går helt til bunds.
Og HTSs reaktion: "»Jeg er nødt til at grine lidt af mig selv. Jeg siger hver, gang at det bliver den sidste, og det mener jeg."
Teflon-Helle i en nøddeskal!
Erik Raabe
Kan vi presse dine udmeldinger så langt, at der i visse slyngelstater og underudviklede demokratier - decideret kan være fordelagtigt med en diktator? :)
De er jo alle bare forpagtere af EU's region Nord-Tyskland, så partiet er som sådan ligegyldigt. Det er også ligegyldigt hvem der sidder der, for det eneste de skal gøre er at oversætte EU's love til dansk og godkende dem. Stempelsvinger kan alle blive.
Fru Kinnock har ikke opdaget, at fru Kinnock er det egentlige problem.
Nu er jo langt de fleste blevet påtvunget regeringen.
Men det er en del af friheden.
Som jeg altid siger til venner der brokker sig over det, hvis du vil have en stabil regering med kæft, trit, retning, samt ro og orden, så tag østpå. Putin venter på dig.
Da Karen Hækkerup overtog Justitsministeriet, blev hun af sin chef Helle Thorning-Schmidt pålagt at starte en dommerundersøgelse med følgende suspendering af ministeriets departementschef Anne Kristine Axelsson – en af de mest magtfulde (og samtidigt usynlige!) departementschefer – og afdelingschef Jens-Christian Bulow.
Jeg må tilstå, at jeg dengang på Karen Hækkerups vegne bekymrede mig om stemningen i ministeriet, når de to – som de jo gjorde – vendte tilbage til deres stillinger. Ifølge Peter Skaarup er hendes afgang nu en følge af, at hun har 'tabt kampen' i ministeriet.
http://www.politiko.dk/nyheder/skaarup-haekkerup-tabte-magtkamp-i-minist...
Jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Men det er da godt for Helle Thorning-Schmidt, at hun kan se komikken i det!
Vibeke - Bedre ville det være om Teflon-Helle kunne løse problemerne og grine lidt mindre.
Karen Hækkerup, direktør i "landbrug og Fødevarer"? Nej nu stopper festen.!!!
Hvad foregår der her.??
Èn stor rævekage, af løgnagtige dimensioner.!!
@Vibeke Rasmussen
Du har nok ret, og det er bekymrende. Justitsministriet vil altid vaere tiltraekkende for de gode juridiske hoveder, og det goer selvfoelgelig at der skal vaere en minister der toer gaa til makronerne overfor den magtbase der naturligt vil dannes der. I bakspejlet vidste man vel godt, at det ville Karen Haekkerup ikke kunne klare - dommerundersoegelsen var et haab om at noget ville komme frem der kunne begrunde en fyring. Hvis sagen ogsaa mislykkes for Mette Frederiksen - begynder det at se ud til at vaere voldsomt op af bakke for regeringen.
mon ikke bare vi skal kalde det for jobrotation!!!!!
Man skulle tro at der må være foregået nogle interne stridigheder i Justitsministeriet siden Karen Hækkerup helt vil forlade dansk politik
Det er jo ikke et hvilket som helst ministerium. Husk hvem hun overtog posten fra - Morten Bødskov, der måtte trække sig pga. løgne og hemmeligheder med PET.
Til dem her på tråden, der efterhånden hellere så Dronnigen overtage magten i landet, så tror jeg nok man ville overveje det en ekstra gang hvis man begyndte at høre hendes meninger om tingene.
Jeg mener, en kvinde, der har boet i et guldbur hele sit liv, må have fået et fuldstændigt forskruet billede af virkeligheden, og ville nok ikke kende til begrebet retfædighedssans.
Hvis vi hørte hvad de virkelig mente om pøblen, så ville de nok være færdige i morgen som monarki.
Så I hellere må forblive i den kongelige eventyrsdrøm.
Jeg bryder mig ikke om lukkede systemer, og organisationer. Herunder rygklapperi og gentjenester.
Det hæmmer sund udvikling, og nye ideer.
At Karen Hækkerup, skulle være "Landbrug og Fødevarers " valg p.g.a. hendes evner udi jura,
tvivler jeg på.
Hvorfor ringede de ikke bare til H.T. Schmidt.?