Læsetid: 3 min.

Én er vikar, én er på dagpenge

Det Økonomiske Råd mener, at den forkortede dagpengeperiode virker. Siden Information første gang mødte to af de danskere, der var ved at ryge ud af dagpengesystemet, er den ene ansat som vikar, mens den anden er tilbage på dagpenge
8. oktober 2014

Ansat som vikar

I Løgstør, Nordjylland er 44-årige Brian Klemmensen lettet. Lettet fordi det er lykkedes ham at finde et arbejde efter godt fem år som arbejdsløs. Han mistede sit job i 2009, hvor den møbelfabrik han arbejde på, lukkede produktionen ned. Og bortset fra en måneds praktik i Dagli’ Brugsen i en by tæt på Løgstør, gav de hundredvis af ansøgninger, som Brian Klemmensen sendte til potentielle arbejdsgivere, ikke bonus. Ikke før han i februar 2014 fik tilbudt en vikarstilling på Siemens Wind Power-fabrikken i Aalborg. Her arbejder han to dage om ugen og 12 timer ad gangen med at pakke vindmølledele i kasser.

»Det kan næsten ikke beskrives, hvor meget det betyder for mig at have fået et arbejde. Nu har jeg noget at stå op til om morgenen,« siger han og understreger, at det har været ensomt at være arbejdsløs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu