Læsetid: 3 min.

Efter asylaftale: SF og Enhedslisten opfordrer til ændring af udviklingsbistanden

Selv om SF og Enhedslisten lige har lavet en aftale med regeringen om at finansiere stigende udgifter til asylområdet med midler fra udviklingsbistanden, opfordrer partierne til, at man ændrer praksis, så asyludgifterne tages ud af udviklingsbistanden. Minister afviser
12. november 2014

Da SF og Enhedslisten mandag aften indgik en aftale med regeringen om at omprioritere op mod 1,5 mia. kr. på udviklingsbistanden til næste år, så der er midler til at finansiere det stigende antal asylansøgere i Danmark, accepterede partierne, at udviklingsbistanden bruges i på flygtninge i Danmark. Men den praksis ønsker de to partier et opgør med.

»Hvis dette er mere end en et-årig proces, så kan vi ikke holde til at opgøre det på denne måde. Den fattigdomsorienterede del af udviklingsbistanden falder drastisk, og det går jo slet ikke,« siger Christian Juhl, der er udviklingsordfører for Enhedslisten.

SF’s udviklingsordfører, Trine Pertou Mach, mener, at det strider mod hensigten med udviklingsbistanden at bruge den på asyludgifter i Danmark.

»Det er en dårlig idé, at reglerne er, som de er, og især er det dårligt, at Danmark benytter sig af dem, som de er på nuværende tidspunkt. Udviklingsbistand skal bruges til at bekæmpe fattigdom og årsagerne til, at der skabes flygtningestrømme,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu