Læsetid: 2 min.

’Danmarks klimaregnskab er værre end hidtil antaget’

Vi tørrer CO2-belastning af på kineserne og andre, som producerer en stadig større del af vores forbrugsvarer. Det forværrer Kinas og klodens CO2-regnskab, men pynter på Danmarks, viser Rockwoll Fonden
26. november 2014

Vindmøllerne har bidraget afgørende til, at de danske CO2-udledninger er reduceret mærkbart. Selv under den økonomiske højkonjunktur i tiåret frem til 2007 faldt udledningerne med en femtedel. Men vindkraften og andre grønne energitiltag er ikke hele forklaringen. Vigtigere er faktisk, at vi i samme periode har flyttet megen CO2-belastende produktion ud af landet.

Det fremgår af en ny analyse fra Rockwool Fonden, udarbejdet i samarbejde med lektor Clinton J. Levitt, professor Anders Sørensen m.fl. fra Copenhagen Business School, CBS.

Her har man ikke blot set på, hvor meget CO2 Danmark udleder ved den samlede indenlandske produktion af varer, transport, opvarmning etc. Man har også beregnet udledningen ved danskernes årlige forbrug af varer, som i stigende grad fremstilles uden for landets grænser.

»Kigger man alene på produktion, er udledningen af CO2 faldet med imponerende 20 procent gennem det økonomiske opsving fra 1996-2007. Tager man derimod højde for forbrug, er faldet kun på fem procent,« skriver Rockwool Fonden i sin analyse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torsten Jacobsen
  • John Fredsted
  • Ejvind Larsen
  • Bill Atkins
Torsten Jacobsen, John Fredsted, Ejvind Larsen og Bill Atkins anbefalede denne artikel

Kommentarer