Læsetid: 2 min.

Dimensioneringscirkus fortsætter

Aalborg Universitet skal ifølge regeringens dimensioneringsplan skære 245 bachelorpladser væk, som de ikke har. Oppositionen undrer sig over Uddannelsesministeriets regnestykke og savner argumenter for den voldsomme nedskæring i antallet af uddannelsespladser – især uden for de store byer
24. november 2014

Efter sidste uges forhandlinger med de enkelte universiteter om nedskæringer i antallet af uddannelsespladser frem mod 2020 er der stadig store uafklarede spørgsmål. Bl.a. på Aalborg Universitet (AAU), som skal skære 245 bachelorpladser væk på uddannelser, der kun udbydes som kandidatuddannelser, forklarer bestyrelsesformand for AAU Lars Bonderup Bjørn:

»Det er et værre høkermarked. Når ministeriet beder os om at skære uddannelsespladser væk, som ikke findes, så er der noget i den her regnemodel, som ikke fungerer, og så må man finde en anden måde at skære ned på.«

Ministeriets nedskæringsplan tager udgangspunkt i ledigheden blandt bestemte grupper af kandidater. AAU skal skære knap 550 kandidatpladser væk, og det fører til en reduktion på godt 800 bachelorpladser. Problemet er bare, at AAU ligesom de fleste andre universiteter udbyder flere rene kandidatuddannelser blandt andet til bachelorer fra professionshøjskolerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu