Læsetid: 2 min.

Drivhusgasser strømmer stadig ud af biler, tog og fly

Mens den samlede udledning af drivhusgas i Danmark har været faldende siden 1995, har udledningen fra biler, fly og tog ikke ændret sig. I en ny rapport kalder den grønne tænketank Concito transportområdet for klimaindsatsens ’ubetinget største udfordring’
21. november 2014

Først den gode nyhed: Det går godt med at nå de danske klimamål om at reducere udledningen af drivhusgas med 40 pct. inden 2020. Det skriver den grønne tænketank Concito i sin årlige rapport om den danske klimapolitik. Det skyldes især, at energiforsyningen – der står for over halvdelen af den samlede danske udledning – kører på mere vedvarende energi og mindre fossile brændsler, og at finanskrisen har kølet de økonomiske kedler.

Så den dårlige nyhed: Der er stadig store problemer med at styre udledningen fra biler, tog, lastvogne og fly. Mens det samlede danske CO2-udslip er faldet siden 1995, har udledningen fra transportområdet – der udgør 22 pct. af det samlede udslip – ikke ændret sig.

»Transportsektoren er klimapolitikkens ubetinget største udfordring, men er trods dette næsten totalt ignoreret,« skriver Concito i sin rapport, der kritiserer regeringen for at overse området.

»Den danske regering har taget meget få initiativer på transportområdet, og vi har stadig ikke set en samlet plan for en fossilfri transportsektor,« siger konstitueret direktør i Concito, Susanne Krawack.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu