Læsetid: 2 min.

Eksperter: Undersøgelse af dansk krigsindsats bliver ikke uvildig

Ministeriernes egne embedsmænd og Forsvaret skal selv undersøge deres egen indsats under 13 års krig i Afghanistan. Den eneste del af krigsundersøgelsen, der foregår uafhængigt, skal kun afdække internationale erfaringer – ikke den danske indsats
18. november 2014

Undersøgelsen af Danmarks krigsindsats i Afghanistan bliver tandløs, fordi embedsmænd og Forsvaret skal undersøge sig selv. Det vurderer flere iagttagere, efter Udenrigsministeriet fredag på sin hjemmeside offentliggjorde en pressemeddelelse om, at regeringen og partierne bag Afghanistan-indsatsen har vedtaget at gennemføre en undersøgelse, der ikke inddrager uafhængige eksperter til at granske krigen.

»Der kommer ikke til at være bid i den, fordi det, der specifikt omhandler den danske indsats, skal håndteres af myndighederne selv,« siger Sten Rynning, professor ved Center for War Studies ved Syddansk Universitet. Den eneste del af undersøgelsen, der ikke skal varetages af centraladministrationen selv, er bestilt fra Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), der er blevet bedt om at samle de internationale erfaringer med at koble militær, politik og udviklingsarbejde – og altså ikke Danmarks.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Roepstorff
  • Kurt Nielsen
Søren Roepstorff og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hehehe... Der er vel ingen der havde regnet med noget seriøst? Men det er da en fin mulighed for at bruge penge på ingenting og samtidigt give gode ben til undersøgerne ;oP