Læsetid: 2 min.

Folketingsmedlemmers økonomi skal frem i lyset

Politisk flertal gør det obligatorisk for folketingsmedlemmer at registrere biindtægter og ben i tingets hvervregister
22. november 2014

Efter 50 års tilløb får folketingsmedlemmerne nu pligt til at oplyse, hvad de har af økonomiske interesser og hverv ved siden af folketingsarbejdet.

Et flertal i Folketingets præsidium, bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten anbefaler nemlig, at tingets frivillige såkaldte hvervsregister bliver obligatorisk. Kun Venstres medlem af præsidiet, Bertel Haarder, afviser åbenheden om biindtægter og/eller lønnede tillidsposter.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), henviser til at, Europarådets antikorruptionsorgan GRECO (The Group of States against Corruption) senest har anbefalet, at registreringen bliver obligatorisk, ligesom hvervsregistret er obligatorisk i Sverige, Norge og Island (mens det er frivilligt i Finland).

»Vi kan selvfølgelig ikke tvinge folketingsmedlemmerne til at registrere sig, hvis de ikke vil. Men vi håber selvfølgelig, at medlemmerne vil følge denne principielle beslutning og opfordring. Jeg tror egentlig, at man som folketingsmedlem er mere udsat ved ikke at gøre det end gøre det,« siger Mogens Lykketoft.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen Sohn
Steen Sohn anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu