Læsetid: 4 min.

Inger Støjberg: Vores tvivl diskvalificerer Flygtningenævnet

Så længe Dansk Flygtningehjælp kan indstille medlemmer til Flygtningenævnet, er nævnet ikke tilstrækkeligt uafhængigt, mener Inger Støjberg, der dog kun kan henvise til sin egen tvivl
Inger Støjberg mener ikke, at Dansk Flygtningehjælp skal have mulighed for at indstille medlemmer til Flygtningenævnet.

Linda Henriksen

5. november 2014

Tvivlen er nok for Venstres politiske ordfører Inger Støjberg, der søndag bebudede, at en blå regering vil ændre sammensætningen af Flygtningenævnet. Fremover skal Dansk Flygtningehjælp ikke have mulighed for at indstille medlemmer til nævnet, der er et uafhængigt domstolslignende organ og øverste instans i asylsager.

Selv om Inger Støjberg over for Jyllands-Posten udtalte, at »det uafhængige er gået fløjten«, er hun ikke i stand til at belægge sin kritik med henvisning til konkrete afgørelser fra nævnet.

»Jeg kan godt forstå, at du beder om et konkret eksempel, men det er meget svært at give, i og med at vi ikke kan se diskussionerne i referaterne eller høre diskussionerne i nævnet. Men jeg synes alene det, at man kan komme i tvivl om, hvorvidt det er neutralt … Flygtningenævnet er jo af domstolslignende karakter, og alene tvivlen bør gøre, at Dansk Flygtningehjælp ikke skal sidde i nævnet,« siger Inger Støjberg og kommer med et tænkt eksempel:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Qu
Pia Qu anbefalede denne artikel

Kommentarer