Læsetid: 2 min.

Lidegaard uenig i kritik af krigs-undersøgelse

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) mener ikke, at man kan bede akademikere analysere, om krigsindsatsen i Afghanistan gav mening
19. november 2014

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R), hvis ministerium fredag offentliggjorde beslutningen om at igangsætte en evaluering af Danmarks krigsindsats i Afghanistan, giver ikke meget for kritikken af, at undersøgelsen af Danmarks krigs-indsats bliver foretaget af myndighederne selv.

»Jeg må sige, at jeg er meget uenig i kritikken af, at det ikke er spor uafhængigt, og at det ikke bliver en relevant erfarings- opsamling,« siger Lidegaard.

I gårsdagens Information kritiserede blandt andre Sten Rynning, professor ved War Studies på Syddansk Universitet, at »det, der specifikt omhandler den danske indsats, skal håndteres af myndighederne selv«, og at undersøgelsen derfor vil blive tandløs. Undersøgelsen blev i første omgang bebudet af udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i kølvandet på en række artikler i Information, hvor den britiske officer Mike Martin kaldte den danske indsats for »forfejlet«.

Efter at udenrigsministeren annoncerede sine planer om at undersøge krigen, var der imidlertid uenighed blandt partierne i forsvarsforliget om, hvem der skulle udføre undersøgelsen, og hvad den skulle omfatte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

I og med at den danske hærchef Bartram har udtalt at målet om at bringe dansk militær op i 1. division i verden er opnået, og at flere brigadechefer - i perioder af et halvt - i følge danske befalingsmænd, har haft mulighed for i reel scala at afprøve deres ideer om kampteknikker i forbindelse med asymmetrisk krigsførelse - så er der vel noget der har givet militær mening.

Så er det vel kun omkostninger der skal vurderes..

appropos vurdering.....

Lidegaard bidrager stærkt til eens opfattelse af, at Oberst Hackel havde ret i sin vurdering af Radikale.