Læsetid: 3 min.

Regionale universiteter protesterer stadig

Utilfredshed med nedskæring i antallet af studiepladser er trods ændringer stadig stor på de regionale universiteter. Aalborg Universitet vil se konkrete beviser på, at ledigheden er meget højere blandt deres kandidater, før de retter ind, forklarer bestyrelsesformand
17. november 2014

Både på Syddansk og Aalborg Universitet (AAU) er der stadig stor utilfredshed med ministeriets nedskæringer på antallet af studiepladser, selv om universitetsrektorerne i begyndelsen af november nåede frem til et kompromis. På AAU har de derfor lavet deres egen dimensioneringsplan, hvor de skærer halvt så mange uddannelsespladser væk, som ministeriet ønsker, forklarer bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn: »Når ministeriet siger, at de vil skære ned på grund af ledighed, så føles det som en form for provokation, når vi ikke kan få bekræftet, at ledigheden rent faktisk er så stor. Samtidig er vi et af de universiteter, der har været mest politisk lydhør over for at optage flere studerende også fra professionshøjskolerne, og det får vi nu på hatten for.«

AAU skal skære knap 550 studiepladser væk eller knap 23 pct., og det giver ifølge Lars Bonderup Bjørn ingen mening, når universitetet kun rummer 12 pct. af de universitetsstuderende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er rent "Kammerat Napoleon" når minister SCN påstår at "samme kriterier" gælder alle steder i landet. De tal der i første omgang blev meldt ud fro dimensionering af AAUs kandidatuddannelser var en halvering af et i forvejen lille optag (et konkret eksempel er gruppen erhvervssprog som fik besked på at skære fra 26 til 13 fordelt over tre sprog). Sammenlignelige uddannelse andre steder i landet er på trods af optag der kan være fire eller fem gange så store, blevet bedt om "kun" at dimensionere med op til 30 %. Det er dét AAUs bestyrelsesformand reagerer på her. Ministerens svar kan kun være et udtryk for enten manglende viden eller manglende interesse i at sætte sig ordenligt ind i ting, før hun taler, endsige handler. Begge dele burde foranledige en "kammeratlig" samtale hos statsminister og/eller partiformand.