Kommentar
Læsetid: 3 min.

Rød finanslov ligner et blålys

Venstrefløjen har solgt sig selv historisk billigt i en række små delaftaler frem mod en såkaldt ’rød’ finanslovspakke, der samlet set udstiller, hvor langt det politiske landskab er skredet til højre siden 2011
Indland
13. november 2014

Enhedslisten og SF har kun tilkæmpet sig småbeløb og sognerådsagtig symbolpolitik – til gengæld har venstrefløjen solgt ud på de store principielle linjer.

Årets finanslovsforhandlinger former sig som kulminationen på det ironmankrydsløb ind over midten, som finansminister Bjarne Corydon (S) har forsøgt at gennemføre lige siden 2011: Som dominobrikker er partierne faldet til højre, brik for brik, og Socialdemokraterne indtager nu en centrum-højre-position, nogenlunde dér, hvor Venstre stod i 00’erne.

Forvandlingsspillet er så taktisk veludført af Bjarne Corydon & co., at Enhedslisten og SF tydeligvis har følt sig presset til at skrue kravene drastisk ned og acceptere det som en sejr, at finansloven – inklusive de kommende dages eventuelle tilføjelser – kun kan strækkes til at kaldes for klassisk højre-socialdemokratisk politik.

I år har venstrefløjen således stillet sig tilfredse med bureaukratisk komplicerede og i hvert fald minimale ekstrabevillinger til ærværdige formål som vuggestuer, ældrepleje og folkepension til flygtninge.

Reelt er der dog tale om forsinkede lappeløsninger, som langtfra modsvarer de besparelser, som er blevet gennemført ude i kommunerne siden 2011.

Bundlinjen er, at de mange ekstrabevillinger rummer færre penge, end der flyttes rundt på ude i andets største kommuner ved de årlige budgetforhandlinger.

Sæsonens landspolitiske højdepunkt er skåret ned til en omgang fladtrådt byrådsballade. Eksempelvis rummer aftalen om flere pædagoger kun, hvad der svarer til to ekstra ansatte pr. gennemsnit i hver kommune. Og aftalen på sygehusområdet rummer håndører, der kun svarer til lidt over 50.000 kroner ekstra dagligt til hver region.

Udsalg på øverste hylde

Selv de skrivebordsmodeller, der er i spil på dagpengeområdet, tegner til i bedste fald at være en videreførelse af status quo.

SF og Enhedslistens eneste – og dermed bedste – argument for at indgå finanslovsforliget er dermed, at endnu en budgetaftale med den borgerlige blok ville have været endnu værre.

Begejstring vil denne finanslov dog næppe skabe i baglandet, hvor det store spørgsmål kan blive, om Enhedslistens hovedbestyrelse vil kunne godkende kludetæppet af de mange små lappeløsninger.

De foreløbigt fire forligspartier kan med rette hævde, at delaftalerne i finansloven rummer sociale fremskridt, men reelt er der kun tale om mindre og snublende skridt fremad efter flere tunge hop tilbage.

Status her ved den sidste finanslov før næste valg er, at statsminister Helle Thorning- Schmidt (S) og hendes regeringsparti Radikale Venstre samt støttepartierne SF og Enhedslisten, efterlader et Danmark med færre omsorgs- og velfærdsmedarbejdere i den offentlige sektor, end da de tiltrådte i 2011.

De mindre fremskridt sker ydermere på et bagtæppe af markante knæfald på det principielle område, først og fremmest ’omlægningen’ af udviklingsbistanden – fra iværksætterprojekter i fattige afrikanske lande til finansiering af herboende asylansøgere, som samtidig får forringet vilkårene på kant med menneskerettighedskonventionen.

Suges ind mod midten

Ambitionen i regeringsgrundlaget om at hæve den danske udviklingsbistand til én procent af BNI synes endegyldigt droppet, og selv ikke presset fra Enhedslisten og SF har tilsyneladende været nok til at få Socialdemokraterne og Radikale Venstre til blot at leve op til deres egne, progressive løfter. Venstrefløjen trækkes i stedet baglæns ind i det store vakuum på midten.

Uanset det konkrete indhold i finanslovspakken vil forliget blive omtalt som ’rødt’, og dermed flytter tyngdepunktet i det politiske landskab endnu en gang et nøk til højre.

Partierne har ikke bare flyttet sig én, men snarere to pladser på få år: Enhedslisten står nu til højre for, hvor SF stod for blot ti år siden; SF virker efterhånden mere pragmatisk end selv de mest stillestående dele af fagbevægelsen; og Socialdemokraterne har overhalet et gammelt parti som Centrumdemokraterne langt højre om på motorvejen.

Dem, der kalder årets finanslovsaftale for ’rød’, virker politisk farveblinde. Én sejr kan venstrefløjen dog påberåbe sig: Fremover vil det blive mere end svært at påstå, at Enhedslisten og SF ikke evner at føre såkaldt ansvarlig økonomisk politik. Finansloven står som et symbol på, at et ambitiøst, realpolitisk alternativ til venstre for Venstre er ved at smuldre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

En lappeforløsning - et slumretæppe

lars abildgaard, Rune Petersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Finansloven vil sætte en hel del djøf'r og hk'r i arbejde med det bureaukratiske helvede de røde er romsmestre i.

Helene Kristensen, Rune Petersen, Rasmus Kongshøj og Tinne Stubbe Østergaard anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Nu må enhver kunne se, at der ikke bare er plads til Alternativet, men behov for det.

peter fonnesbech, morten andersen, Henrik Christensen, Sabine Behrmann, Niels Duus Nielsen og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar

Helt enig med LTM.

morten andersen, Lene Christensen og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeg må indrømme, at jeg er ganske begejstret. Vi får en finanslov, der sender penge de rigtige steder hen i modsætning til de to sidste år.
Mht. pædagoger, så er det måske værd at huske på, at børnetallet er faldende, og at der til gengæld nu skal bruges pædagoger i folkeskolen, hvad man så end mener om det.

Niels Erik Philipsen, Karsten Aaen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

Hvorfor skulle de føre rød politik,nå deres egne leveforhold har bedst ved blå politik.
Ikke på et punkt i denne her finansaftale, er til gavn for dem på bunden af samfundet, men masse af punkterne er til gavn for dem, der har rigeligt i forvejen.

Michal Bagger, lars abildgaard, Helene Kristensen, Rune Petersen, erik winberg, Rasmus Kongshøj, Søren Roepstorff, Lene Christensen, Henrik Nielsen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Banal konstatering. Danmark har tilsluttet sig EU og den økonomiske politik. Den økonomiske politik der føres i EU er neoklassisk, dvs. blå. Løsningerne inden for denne ramme på de fleste samfundsproblemer er blå (besparelser i den offentlige sektor, øget konkurrence, mere kontrol, udliciteringer m.v.) . Det kunne være fint hvis venstrefløjspartierne i EU, kom med alternativer til det neoklassiske paradigme, der jo må siges at have svært ved at komme med løsninger på de problemer vi står i. Det bliver små lappeløsninger og en forhandling om få procent af nationalbudgettet.

Jørgen Steen Andersen, Helene Kristensen, Olav Bo Hessellund, Flemming Scheel Andersen, morten Hansen, Bjarne Andersen, Niels-Simon Larsen, erik mørk thomsen, Rasmus Kongshøj, Lene Christensen, Henrik Nielsen og Benny Jensen anbefalede denne kommentar

De fleste lever op til kritik og nedsabling - vil de hellere have Lars Løkke?
Lars Trier Mogensen er i hvert fald et godt eksempel på det.
Men - ja, det har ikke været godt med de forandringer, vi har set. Kunne det tænkes, at en rød finanslov kunne føre til en endnu bedre næste gang?
Skal vi ikke glæde os over at vinden vender lidt i den rigtige retning? Eller skal vi hellere dyrke tanken om at et mirakel vil få alle de positive stemmer til at juble?

Viggo Helth, Niels Erik Philipsen og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar

Det var så SF og Enhedslistens sidste chance for at stå fast på deres dagpengepolitik der røg her. Til næste år må de gå til valg med det udgangspunkt, at de er lige så ansvarlige for dagpengenedskæringerne som Socialdemokraterne. Det kan ikke nytte noget at hævde, at der ikke var noget alternativ. Man kunne have trukket støtten og taget valget nu, og dermed være tro mod sine holdninger. Det kan godt være at et valg ville føre Løkke til magten, men det vil det med lige så stor sandsynlighed gøre til næste år. Men her skal SF og Enhedslisten i stedet forklare deres vælgere, hvordan de i gennem en hel valgperiode kunne støtte en regering, der blot cementerede den forrige regerings dagpengepolitik.

Kaj Julin, Henrik Christensen, Jørgen Steen Andersen, lars abildgaard, Helene Kristensen, Rune Petersen, erik winberg, Vibeke Rasmussen, Bjarne Andersen, Thomas Jensen, Hans Larsen, erik mørk thomsen, Niels Duus Nielsen, Rasmus Kongshøj, Lise Lotte Rahbek og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

Desværre nej - vinden er ikke vendt før vi får en betydningsfuld vedvarende opposition, som har et alternativ til den økonomiske fundamentalisme som styrer verden.

"Det jeg mener med "omvendt democracy" er at demokratiet i realiteten er vendt på hovedet. Det skal forestille at der er en regering af og for folket og den slags vi er vant til at høre, men det er nu tydeligt at der er tale om en organiseret form for regeringsførelse som er domineret af grupper, som kun er meget lidt, hvis overhovedet, ansvarlige eller blot lydhøre overfor folkelige behov og krav. Men samtidig har det bevaret formen fra et demokrati; vi har stadig valg, og de er stadig relativt frie i konventionel forstand. Vi har forholdsvis frie medier. Det der er forsvundet er en betydningsfuld vedvarende opposition, som har en sammenhængende holdning, som ikke blot siger, nej, nej, nej, men har et alternativ, og frem for alt har en løbende kritik af hvad der er galt og hvad der skal afhjælpes".

Hedges & Wolin (1/8): Can Capitalism and Democracy Coexist?
http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&I...

Michal Bagger, Karsten Kølliker, Steffen Gliese, Anne Eriksen, Lise Lotte Rahbek og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar

Den siddende regering med dens støttepartier forstår godt nok at levere underholdning til masserne.
Selvom jeg er af en anden politisk observans end den siddende regering, så kan jeg ikke lade være med at tænke at de mennesker der leverede stemmer til den siddende regering, må føle sig noget så gudsjammerligt røvrendt.
Jeg kan sådan set være ganske tilfreds med visse elementer i deres kommende finanslov, men hold da op det er ved at være svært at se forskel på hvilke partier der har magten herhjemme.
Oprigtigt talt mangler der jo i afgørende politikere og partier der tør stå ved deres visioner for dette samfund. Mon det er tidligere tiders dårlig politik der spiller ind, eller er man bange for at taburetten smutter?

Lene Christensen, Henrik Christensen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Tag aldrig modet fra nogen, som stadig laver forbedringer, uanset hvor langsomt
Platon (427 f.Kr-348 f.Kr)

Viggo Helth, Niels Erik Philipsen, Leif Hartman, Gert Selmer Jensen, Vibeke Hansen, Laust Holst, Henrik L Nielsen, Karsten Aaen, Steffen Gliese og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Man kan alt efter politisk eller fagligt eller erhvervsmæssigt ståsted rose eller kritisere enhver finanslov.

Det aktuelt interessante er dybest set IKKE , om diverse partier har eller ikke har "solgt ud" af arvesølvet.

Det interessante er , hvilken effekt finansloven får på vælgernes stemmeafgivning ved det kommende folketingsvalg - formentlig bliver effekten set i forhold til de aktuelle meningsmåinger "forsvindende lille".

Det bliver andre "temaer", der MÅSKE kan flytte større vælgergrupper frem eller tilbage hen over "midten".

Vibeke Rasmussen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar

Helt ærligt, til jer på dagpenge.. Hvis man har været på dagpene så længe at man falder ud, så har man været på dagpenge for længe, det bliver godt til jer at føle ovordan kontanthjælps systemet er indrettet, det dør man nemlig ikke af!

erik mørk thomsen

Skræmme billet for noget er, Lars (U)Løkke, og hvad han, evt. ville havet lavet, hvis han havde siddet på magten.
Men sandheder er nok den, at selv i (u)Løkkes våde drømme havde turdet, bare noget, der ligner det, denne her såkaldte røde regeringer, har lavet i hele dens regeringtid!
For havde han prøvet, ville selv Fagforstenen komme op på mærkerne, studenterne ville også røre på sig, og os, der frivilligt arbejder , blandt de udsatte, ville tilslutte os.
Men i steder for, da vi så regeringgrundlaglet, bredte mismodet sig, speciel, da EL ikke sagde fra, med det sammen, men lod, som grundlag for regeringen, føre mere blå politik, end de blå, havde turet.
Desværre har vi nok ikke se det værste, for nu har (u)Løkken fået mod, til at lave nedskæringer, han for 31/2 år siden, ingengang turde drømme om.
Og hvem skal gøre noget imod det?
Den fagforstenen, der ikke har gjort noget i 3 1/2 år, de såkaldte røde partier, der ingen troværdighed har tilbage, EL, der har godkend, alle de nedskæringer, der er kommet, ved ikke at vælte regeringen, allerede fra start.

Kaj Julin, Henrik Christensen, lars abildgaard, Rune Petersen, Dennis Berg, Benny Larsen, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kongshøj og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Kristian Rikard

Lidt skiftende fra år til år ligger 98-99% af næste års finanslov fast allerede inden
Det Store Finanslovscirkus.
Set i det lys bliver nogle af LTMs indspark lidt skæggge at læse!

Vibeke Rasmussen, Anne Eriksen, Vibeke Hansen og Robert Kroll anbefalede denne kommentar
Kristian Rikard

Ups. Et g for meget.

Nej, Dennis Eriksen, arbejdsmarkedet er jo ikke et tagselvbord, man er afhængig af, hvornår nogen vil gøre brug af ens arbejdskraft; men når man er på dagpenge, er man på arbejdsmarkedet, hvilket jo helt principielt ikke er tilfældet på kontanthjælp. Derfor er der i dagpengeretten et pres på politikerne for at skabe arbejdspladser.

Michal Bagger, Flemming Scheel Andersen, Gert Selmer Jensen, Jørgen Steen Andersen, Anne Eriksen og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

Yderligere fattiggørelse er stoppet - nu skal vi have stoppet de mange konsulentvirksomheder der trækker milliarder og resurser ud af stat og kommune. Konsulent virksomheder startet af tidligere embedsmænd i stat og kommune der nu har snablen langt nede i skatteydernes lommer - Kampen fortsætter ude i kommunerne hvor KLs topstyring skal stoppes og hele beskæftigelsessystemet skal vendes på hovedet.Stop for al tvangsaktivering flere humanitære og almenyttige organisationer til de svageste kontanthjælpsmodtagere og med mere valgfrihed grøn iværksætterstøtte og uddannelse frem for tvangsarbejde i ISS til de arbejdsløse e

Viggo Helth, Michal Bagger, Lene Christensen, Karsten Aaen, Per Torbensen, Niels-Simon Larsen, Laust Holst, Anne Eriksen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Hvor lyder Inger Støjberg Mai Mercado og Joachim B Olsen efterhånden skingre og hule ekstraskat og mere tvang til borgere ramt af arbejdsløshed og sygdom og skattelettelser til dem der har i forvejen - Hvor Tulles flok kan finde sig hjemme bliver yderst interessant at se? Vil de med til Løkkeland og sælges for billigste bud til Goldmann Sachs?? Eller????d

Den gensidige forsørgelsespligt for ugifte er fjernet. Begrundelsen var ligestilling.
Konsekvensen må være afskaffelse for gifte ! Med hvad deraf følger.

Henrik Christensen, Flemming Scheel Andersen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Skrevet af et blålys.
Hele indlægget er præget af en konstant negativ holdning formentlig i overensstemmelse med det at være en kritisk journalist.
Helt irrelevant og gab så kedeligt.

Peter Hansen det lyder jo rigtigt nok det du skriver og er vel også sådan det ser ud på papiret men, som kontanthjælpsmodtager er du MINDST ligeså meget på arbejdsmarkedet som dem der er på dagpenge, hvis ikke mere enda, fordi kontanthjælps modtagere ikke har råd til at leve så godt som dem på dagpenge, selv om de to grupper reelt står i samme situation, der er ingen arbejde til dem..

Niels Duus Nielsen, Rasmus Kongshøj og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Det er lidt trist for Lars Trier Mogensen, at årets finansaftale ikke medførte det ønskede drama.
Ja, det er rigtigt, at der er færre offentligt ansatte lige nu, til gengæld er der ballance i økonomien, hvilket giver os større handlefrihed. Nu er det jo heller ikke regeringens intention af efterlade noget som helst, som Trier Mogensen skriver. De går da til valg for at vinde, og hvem ved - måske kan de tiltrække de venstrevælgere, der står tilbage efter Fogh/Løkke flyttede Venstre to pladser til højre.

Niels Erik Philipsen, Karsten Aaen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

"Venstrefløjen trækkes i stedet baglæns ind i det store vakuum på midten."

Hvad er det for en midte? Så langt ude på højre mark, at man knap kan ane den i horisonten.

Lene Christensen, Rune Petersen, Niels Duus Nielsen, Rasmus Kongshøj og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar

Niels-Simon Larsen skriver:
"Nu må enhver kunne se, at der ikke bare er plads til Alternativet, men behov for det."

Jeg skræmmes når Elbæk udtaler, at "Alternativet er som Radikale, bare..." (grønt og iværksættervenligt eller sådan noget).
Hvis man definerer sig som grundlæggende Radikale Venstre, så får det til at risle koldt ned ad ryggen på mig. Der er nogle gode takter, ikke mindst støtten til UBI, men vi må se hvor alvorligt det menes når det kommer til stykket. Jeg forventer ingen revolution fra den kant.

Rune Petersen, Niels Duus Nielsen, Jørgen Steen Andersen, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Dennis Eriksen - bare en lillebitte forskel. Jeg har betalt til a-kassen, en forsikring - i 35 år. Nu har man, ad flere omgange, ændret den periode man kan få dagpenge, men kontingentet er ikke blevet mindre, trods det at forsikringssummen er krympet. Jeg betalte også til a-kassen da jeg stod i lære, hvilket betød at det beløb jeg havde til rådighed var mindre, og nu kan jeg snart ikke få dagpenge/arbejdsmarkedsydelse mere. Jeg kan heller ikke få kontanthjælp, da jeg er gift. Så når vi går ind i 2015 skal jeg altså tigge min ægtefælle om lommepenge. Ligestilling?
Jeg har betalt skat i 35 år, jeg har betalt til andres SU, til andres børn, til andres kontanthjælp. Men når jeg har brug for en hånd, er solidaritet åbenbart et forældet fænomen.

Michal Bagger, Ivan Gullev, Rasmus Kongshøj, Lene Christensen, Rune Petersen, Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen, Flemming Scheel Andersen, Karsten Aaen, Henrik Christensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Peter Hansen - du skriver "- men når man er på dagpenge, er man på arbejdsmarkedet, hvilket jo helt principielt ikke er tilfældet på kontanthjælp."
Hvordan når du frem til det mageløse vrøvl???????????

Gert Selmer Jensen

Borgerløn til alle, uanset alder og status. Ja selv til Lars Seier Christensen.

Rasmus Kongshøj og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar

Citat fra aftalen: Med afskaffelsen af den gensidige forsørgelsespligt aflyser aftaleparterne kravet om gensidig forsørgerpligt, således, at ordningen i stedet vil få halv virkning i 2015 og være fuldt afskaffet fra og med 1. januar 2016.

Skal love for, at Croydon har haft spenderbukserne på - mere 'rødt' kan det åbenbart ikke gøres med denne 'blå' regering - og det bliver mange da sikkert glade for at høre - 1.1.2016 ...

Karsten Aaen, Gert Selmer Jensen, ulrik mortensen, Rasmus Kongshøj, Lene Christensen, Rune Petersen, Anne Eriksen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
georg christensen

Jeg har taget konsekvensen og d.d. meldt mig ud af "Enhedslisten", som i grunden kun har vist sig som de blå socialdemokraters rengørings assistenter, og det var bare ikke nok for mig.

Danmark mangler et nyt "socialist parti", og ikke en flok forvirrede "medløbere".

Thomas Jensen, erik winberg, Dennis Berg, Kaj Julin, Lene Christensen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Overløberne (fra SF) havde jo ret. Man kan jo bedre bygge på en større grund.
Eller som de siger i Netto EL er uden strøm.

Spørgsmålet er om den fremtidige velfærd og dermed finanslovforlig om, at bruge økonomiske midler på uproduktive liv eller bare knap så produktive liv.

Ja, nu rabler det da vist helt for ham Kjeld Hansen. Eller gør det?

For fremtiden er ved at indhente virkeligheden gennem virtuel reality. Jeg forestiller mig f.eks. ældre mennesker, som er blevet dybt afhængige af andres vilje til at pleje dem kan få valget mellem en kostbar plejehjemsplads, hvor de skal leve resten af deres liv i et rum på en sofa og tisse på kommando til at leve alderdommen i fuld vigør som i deres bedste alder i en virtuel simulator alt i mens deres fysiske og nu uduelige krop holdes i leve på en fabrik for at holde liv i hjernen og dermed sjælen, som så omsættes til den virtuelle virkelighed, hvor bedstemor og bedstefar rejser verden tynd og bestiger Mount Everest uden brug af iltmaske og dyrker sex sammen som vilde kaniner eller hvad de nu lyster.

Det hel koster 35 watt i timen pr. person og er således meget miljøvenlig, samt særdeles økonomisk. Ha ha ha.

- Men hvis nu din krop er blevet gammel og i udue, hvilken løsning ville du så vælge, hvis virtuality verdenen bliver muligt om et eller to årtier?

...knap så produktive liv vil måske ikke være nødvendig for fremtiden.

Beklager.

Georg Christensen, hvad venter du på. Det lader til, at næste valg får en del nye partier undtaget på venstrefløjen. Gå til den og vær den nødvendige modvægt til Lars Hedegaard.

Helene Kristensen. Jeg har stået i samme situation som dig tilbage i nullerne da perioden også blev nedsat. Der skønnede man 12-16.000 udfaldne, men der var ingen særlig forargede, så vi faldt bare.
Du glemmer desværre, at dagpengene er en privat aftale mellem fagbevægelsen og forsikringsbranchen, som staten administrerer. Som med alle forsikringer afhænger udbetalingerne af de samlede indtægter og risikoen for hvor mange, der forventes at bruge den. Hvis du har prøvet at tegne en fuldt dækkende forsikring, ved du hvad det reelt vil koste. Jeg forstår godt dit mishag mod at tigge om lommepenge, men du lyder som om du har tænkt dig at leve med det. Din mand har jo ret til at benytte dit fradrag, så kan du jo forlange det beløb udbetalt, hvis I går op i den slags. Det fradrag er jo dit personligt fra skatteministeriet. Der jeg ser problemet er, om du på grund af manglende arbejde, kommer til at fraskrive din efterløn, hvis ikke du allerede har gjort det, og samtidig skal vente to år på pension. Det er den situation mange, incl jeg, oplever. Og det ændre naturligvis alle de økonomiske planer, man har lagt for sin alderdom. Hvis det trøster dig, trives jeg helt fint uden støtte, snarre bedre end før, nu livet har fået et andet fokus end lønarbejde og materielle forbrugsgoder, og det er mig selv der bestemmer, så prøv at se det som en mulighed for at ændre dit liv. Held og lykke med dine valg.

Enhedslisten har stemt for at sparre på ulandsbistande. Jeg forstår det ikke.. nu mangler de bare at udvise et par indvandrere så kan de fusionere med DF.

BJARNE CORYDONG ÆNDRER PERSONLIGHED
»Det er en fed finanslov. Vi kalder den ’fællesskabets finanslov’. For det er ikke Bjarnes finanslov, ikke Mortens, ikke Pias, ikke Johannes.

Det er vores alle sammens finanslov.

Fællesskabet står over individet. Kærligheden står over vreden. Og det er en finanslov skabt i kærlighed. Den skal sprede kærlig karma til alle danskere. En kærlighed, som jeg selv mærkede strømme mig i møde fra Johanne og Pia, fra det øjeblik de mødte op i ministeriet og vi satte os i lotusstilling omkring forhandlingsbordet.

http://politiken.dk/bagsiden/atsbagsiden/ECE2453930/ats-bjarne-corydong-...