Læsetid: 2 min.

Studerende og rektorer er klar til at ændre taxametersystem

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) er rede til at ændre det omstridte taxametersystem, der betyder, at uddannelsesinstitutionerne får penge efter det antal studerende, som de optager. Det er de studerende og uddannelsesinstitutionerne sådan set også, men formanden for Danske Studerendes Fællesråd og næstformanden for rektorkollegiet advarer dog mod, at ændringen bliver en spareøvelse
26. november 2014

Brian Bech Nielsen, næstformand rektorkollegiet

Vi er godt klar over, at regeringen er ved at se på uddannelsesfinansieringen. Der pågår jo et arbejde under ledelse af Deloitte, og vi ser da frem til at få deres rapport til februar. Så kan vi se, hvilket grundlag vi diskuterer på.«

– Men I afviser ikke på forhånd at ændre taxametersystemet?

»Vi er åbne over for ændringer – så længe der er en fornuftig kobling mellem aktiveter og bevillinger. Ellers hænger vores regnestykke jo ikke sammen. Og så skal systemet have en rimelig forudsigelighed: Altså, at vi kan budgettere med det. Endelig lægger vi vægt på, at det ikke bliver en spareøvelse i ly af en omlægning af taxametersystemet.«

– Hvad er problemet med taxametersystemet?

»Taxametersystemet er givetvis ikke perfekt. Men i forhold til de forslag, som hidtil har været på banen, er det nuværende system lige så godt. Vi indgår dog gerne i en dialog om taxametersystemet under de ovennævnte forudsætninger.«

– Har I selv en bedre løsning?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu