Læsetid: 2 min.

Håbets julekalender - 10. december

Hver dag i december beder Information en række samfundskritiske personer om at tænde et håb for læserne
10. december 2014

– Hvad er det mest positive, der er sket i Danmark i 2014?

»Er der sket noget? Har det ikke bare været sådan et meget stille og roligt år? Er det bare mig, eller er der ikke sådan lidt afmatning for tiden? Man tænder jo ikke for tv’et og tænker wow.«

– Okay, hvad er så det mest positive, der er sket i verden i 2014?

»Det er Emma Watsons tale i FN. Den satte køn i Vesten på dagsordenen for første gang uden at blive lukket ned med det dér argument om, at det er meget værre i Indien.«

– Hvad er dit største håb for 2015?

»At vi bliver mere inkluderende. I Danmark er vi ved at lukke os om os selv, og vi bliver mere og mere modstandere af alt det, der er anderledes. Vi er ekstremt fastlåste i opfattelsen af mænd og kvinder, af race, af alder og af klasser. Vi har så mange kasser, vi putter folk i.«

– Det er et lidt kritisk svar, synes jeg ...

»Ja. Du fanger mig nok i en lidt afmattet periode. Jeg gider ikke åbne Facebook og avisen lige nu, for det hele kører i ring. Måske er mit personlige håb for 2015, at jeg får lidt af troen på, at det hele nok skal gå, tilbage.«

– Hvilken person repræsenterer håb?

»Det gør mine små toårige nevøer. Det er mennesker, der i den grad udvikler sig dag for dag. Så kan man se, at menneskeheden ikke er på vej til at gå under, når der findes så fantastiske væsner, der hele tiden bliver bedre til at leve.«

– Hvad gør dig rigtig glad?

»Når folk er begejstrede. Jeg mødte en fantastisk ung fyr på 15 år, der lavede musik og spillede alle instrumenterne selv. Han havde lige lavet en app, så han kunne spille en hel klaverakkord ved at trykke på én tangent. Det er helt fantastisk. Den dér ’jeg laver bare lige en app’-energi. Ikke så meget lirumlarum med formularer, der skal udfyldes og møder, der skal holdes. Det var begejstret innovation; pragmatisk og løsningsorienteret. Det er jeg vild med.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu