Læsetid: 2 min.

Håbets julekalender - 19. december

Hver dag i december beder Information en række samfundskritiske personer om at tænde et håb for læserne
Indland
19. december 2014

Emil Simonsen aka Orgi-E/Klamfyr
Musiker, en tredjedel af gruppen Suspekt

– Hvad er det mest positive, der er sket i Danmark i 2014?

»At rigtigt mange mennesker er begyndt at opfatte danskhed som noget smukkere, end hvad det i årevis har været defineret som. Vores flag behøver ikke være et symbol på intolerance og racisme, for mange af os er nationale på en helt anden måde end Dansk Folkeparti, som har taget patent på Dannebrog.«

– Hvad er det mest positive, der er sket i verden i år?

»Det danske tøjbrand ALIS fra Christiania har etableret nogle store skateparker i bl.a. Sydamerika, Nepal og Jordan. Det er en positiv historie om nogle helt almindelige mennesker, der får mulighed for at udfolde sig. Og det er vildt sejt, at ALIS ikke bare er et brand, som krydrer røv og tjener penge, som man ellers tit beskylder folk fra Christiania for.«

– Hvilken person repræsenterer håb?

»Martinus, en spirituel filosof. For at gøre en mega lang historie kort, så snakker han om, at mennesker er i konstant udvikling og altid befinder sig på et plan, som vi skal videre fra for at opnå en højere bevidsthed. Når jeg synes, verden ser allersortest ud, giver det mig håb at vide, at vi skal videre, så det hele ikke stagnerer i krig og oliepenge.«

– Hvad gør dig rigtigt glad?

»Når jeg spiller musik er det ikke for folk, men med folk. Det handler om at modtage publikums energi, føre den ind i musikken og kaste den tilbage til publikum, som så sender endnu mere tilbage. Hvis man kan få den bold til at rulle, havner man et magisk sted, som opnås, når mange mennesker er sammen om noget.«

– Hvad giver dig håb?

»Som samfund burde vi ryste posen, for de seneste 10 år har været en form for identitetskrise, hvor vi har fokuseret negativt i forhold til os selv og vores omverden. Når vi er ude og spille, har vi rigtigt meget tid at slå ihjel. Så går vi i svømmehallen eller på café og møder mennesker, der har gang i nogle sindssygt fede ting, som minder mig om, at vi er nogle, der vil et andet Danmark.«  

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her