Læsetid: 2 min.

Håbets julekalender – 3. december

Hver dag i december beder Information en række samfundskritiske personer om at tænde et håb for læserne
3. december 2014

– Hvad er det mest positive, der er sket i Danmark i 2014?

»At den skæggede dame vandt Melodi Grand Prix. Det viste os, at intolerance kan aflæres. Det giver mig håb om, at andre ting også kan aflæres, f.eks. sexisme og racisme.«

– Hvad er det mest positive i verden i 2014?

»At cannabis er blevet legaliseret flere steder i verden, hvor man har fået øjnene op for, at syge mennesker bruger det som medicin. Det er positivt, at man er begyndt at forske i de medicinske anvendelser af cannabis, som både kan gavne spastisk lammede, sklerose-, epilepsi- og kræftpatienter.«

– Hvad er dit største håb for 2015?

»Hvis jeg må have lov til at være lidt personlig og ikke udtrykke noget større håb for verden, håber jeg, at jeg får mig nosset sammen til at købe et lille hus på landet. Jeg har boet på Nørrebro i 30 år, og det har været dejligt, men nu vil jeg have noget lys og luft og en kæleand.«

– Hvilken person repræsenterer håb?

»Jeg vil nævne en ung forfatter, som vi kommer til at høre meget til i 2015: Jens Broberg Nør, hedder han. Han har et forfriskende syn på kunsten og er stærkt underholdende, så der har I en lille teaser for ham.«

– Hvad gør dig rigtig glad?

»Når jeg kigger ud, kan jeg godt blive trist på verdens vegne. Vi kan lande rumskibe på kometer, men vi kan ikke skaffe arbejde og tag over hovedet til alle. Når jeg kigger indad, gør det mig glad, når det går godt for mig og dem, jeg kan lide.«

– Hvordan gør du andre mennesker glade?

»Du rammer mig på et ømt punkt, for nu står jeg her og tænker, at jeg gør for lidt for at glæde andre mennesker ... Jeg prøver at ringe til min mor hver uge, og jeg husker at sige tillykke, når nogen har fødselsdag. Jeg er god til at give små former for opmærksomhed, som jeg tror alle mennesker sætter pris på. Jeg tror, det er i de små handlinger, forandringen af verden begynder.« lcra

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer