Læsetid: 1 min.

Håbets julekalender - 4. december

Hver dag i december beder Information en række samfundskritiske personer om at tænde et håb for læserne
4. december 2014

Hvad er det mest positive, der er sket i Danmark i 2014?

»Min nye portrætfilm om den tyske filminstruktør Rainer Werner Fassbinder, som jeg har arbejdet på i fem år. Filminstituttet har nægtet at støtte den, og det at lave en biograffilm uden nogen form for støtte er lidt exceptionelt. Jeg tror faktisk ikke, det er sket før i dansk filmhistorie.«

– Hvad er dit største håb for 2015?

»At hele verden indser, at israelernes overgreb mod palæstinenserne ligner det, nazisterne foretog sig over for jøderne. Nu har Sverige anerkendt Palæstina som stat, og det var virkelig også på høje tid. Israels overgreb i 2014 har ændret debatten, og jeg håber, flere lande vil følge trop og anerkende Palæstina næste år.«

– Hvilken person repræsenterer håb?

»Johanne Schmidt-Nielsen repræsenterer en menneskelighed, som er ved at forsvinde i politik. Hun repræsenterer de dyder, Socialdemokraterne engang havde. Johanne taler menneskesprog, hvor næsten alle andre politikere taler ’politikerjargon’ og bare lirer remser af.«

– Hvad gør dig rigtig glad?

»Mine to børnebørn. De første fem år af et barns levetid er de endnu uspolerede af vores kultur. Den barnlige uskyld mister de først, når de starter i skole. Indtil da er de ufiltreret ærlighed.«

– Hvordan gør du andre mennesker glade?

»Ved ikke at anstrenge mig for at gøre dem glade. Jeg ved ikke noget værre end folk med behagesyge. Og jeg ved ikke noget bedre end mennesker, der accepterer mig fuldstændig, som jeg er. Jeg håber, vi kan gøre hinanden glade ved bare at være os selv, i stedet for at prøve at være en anden.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Også mit store håb:
"»At hele verden indser, at israelernes overgreb mod palæstinenserne ligner det, nazisterne foretog sig over for jøderne"