Interview
Læsetid: 2 min.

Håbets julekalender - 9. december

Hver dag i december beder Information en række samfundskritiske personer om at tænde et håb for læserne
Sørine GotfredsenPræst og samfundsdebattør

Sørine Gotfredsen
Præst og samfundsdebattør

Indland
9. december 2014

– Hvad er det mest positive, der er sket i Danmark i 2014?

»Det var europaparlamentsvalget i maj, hvor den samlede politiske elite fik en syngende lussing og blev konfronteret med den meddelelse, at man skal tage folkets bekymringer alvorligt og ikke bare kan køre sit teknokratiske show.«

– Hvad er det mest positive, der er sket i verden i 2014?

»At vi – selv om det er en uoverstigelig opgave – bliver ved med at være så optagede af klimaproblemet. Vi har ikke løsningen, og det går langsomt, men det er lykkeligt, at der er en bevægelse.«

– Hvad er dit største håb for 2015?

»Det er, at vi får en borgerlig regering. Selv om fløjene minder mere og mere om hinanden, har jeg mest tillid til en borgerlig regering, når det kommer til indvandrer- og flygtningeområdet. Jeg håber eksempelvis, at det vil gå bedre med integrationen, og der vil en borgerlig regering være at foretrække.«

– Hvad giver dig håb?

»Mange ting, faktisk. Bl.a., at der er ved at fremvokse en større erkendelse af, hvad teknologien gør ved os. Der bliver skrevet bøger om, hvordan computeren på sigt vil ændre vores hjerner. Jeg mener, at det er vigtigt at være bekymret over, for måske mister vi evnen til at læse lange bøger og fordybe os. Det giver mig også håb, at jeg både som præst og i debatten oplever, at unge er begyndt at sætte spørgsmålstegn ved, hvad de skal bruge den store globalitet til. Når man ved alt om, hvad der foregår af grusomheder rundt omkring, så giver det en afmagt ikke at kunne redde hele verden. Der er ved at komme en erkendelse af, at hvis man vil ændre noget, så må man træde et skridt tilbage og koncentrere sig om nogle få, nære ting. Det er sundt.«

– Hvilken person repræsenterer håb?

»Hvis ikke jeg sagde Jesus, hvem skulle så? Jesus er det inkarnerede håb! Af nulevende er det svært at pege på én, som er et fyrtårn. Men ethvert menneske, der i en individfokuseret tid lever i bevidstheden om ansvar og pligt i stedet for rettigheder, repræsenterer håb for mig.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Avisen burde advare mod uhyggelige billeder ;-)