Læsetid: 3 min.

Ansatte underviser mest på humaniora og samfundsvidenskab

De ansatte på humaniora og samfunds-videnskab underviser i gennemsnit langt mere end deres kolleger på natur og teknik, viser en undersøgelse lavet blandt mere end 12.000 danske universitetsansatte. Ifølge Dansk Magisterforening punkterer det skrønen om, at de ansatte på humaniora underviser for lidt
26. januar 2015

Undervisningen fylder en tredjedel af de ansattes arbejdstid på universiteternes humanistiske og samfundsvidenskabelige fag. Mens kun en femtedel af de natur- og sundhedsvidenskabelige forskeres tid bliver brugt i auditorierne. Det viser en ny arbejdstidsundersøgelse fra tænketanken DEA, der er lavet blandt godt 12.000 danske universitetsansatte.

Især humaniora er ellers blevet beskyldt for ikke at prioritere undervisningen højt nok, hvilket betyder, at de studerende har for få timers undervisning, men sådan er det ikke længere, mener dekan på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet Ulf Hedetoft.

»Vi har lagt rigtig meget vægt på undervisning og pædagogik de seneste to-tre år, så undervisningen er blevet opgraderet i den enkelte ansattes bevidsthed, ligesom der bliver lagt langt mere vægt på undervisningskvalifikationer, når vi ansætter, end før i tiden. Også beslutningen om, at vi skal have et minimumstimetal på 12 timer om ugen har tvunget nogle uddannelser til at bruge mere tid på undervisningen,« forklarer Ulf Hedetoft.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu